Şimdi Ara

TR serverında nasıl dia ya da challenger'a çıkılır taktik ve tüyolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
9.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar oyunu sezon 3 başından beri oynuyorum en fazla kastığım elo dia 3 oldu . Bir çok hesapta farklı farklı elolarda çoğu kez maç oynadım . Bunları oynarken gözlemlediğim şeyleri buraya yazmak istedim .

İlk olarak bronz elodan nasıl çıkılır ? bunu yazmak istiyorum .

-Bronz eloda top lane i çoğu kişi pek takmıyor . Oradan inhibitör kulesi açılana kadar farkına bile varmıyolar o derece . Genelde top lanede pantheon , garen , fiora , renekton , darius tarzı early damageleri güçlü olan champlarla rahatça lane kazanırsınız . Kesinlikle teleport almayın ignite ve flash tercihini yapın . 21/9 kabiliyet girmeyi unutmayın ve top laneden 2 kule alana kadar hiç çıkmayın . Orayı büyük bi sorun haline getirin.

-Mid lane de ise annie , leblanc ile çok rahat çıkabilirsiniz lanede 10-15 dakika sakince farmlamanız yeterlidir . Çoğu kez adam sizle savaşmak isteyecektir. Savaşmamayı tercih edin boşa skill atmasını sağlayın . Onun size olan bu hırsı minyon alamamasını sağlayacaktır zaten bronz eloda minyon sayısına pek dikkat eden oyuncu yok .

-Bot lane e mümkün olduğunca inmemeye çalışın . Eğer bot lane kalırsada tristana oynayın başka hero önermiyorum ve ap supportlar alın lux , annie tarzı .

-Jungle oynayacaksanız warwick , xin zhao alın dakika 7-8 e kadar sürekli jungle dönün . Zaten dakika 7-8 de adamların çoğunlukla lanede potu bitmiş flashlarını harcamış oluyorlar . Kolayca kill alır geçersiniz. Bunun için xin zhao çok iyi oluyor .

SİLVER ELODA İSE ;

-Bu eloda ise tamamen insanlarda bi flame başlıyor . 14-15 yaş bebelerin hepsi buralarda geziyor tamamen muhabbet'e dayalı oyun oynuyorlar. Bu elonun amacı win kazanmak değil . En çok kill'i almak ya da en çok kill'i olan adamı kesmeye çalışmak oluyor . Sürekli savaş oluyor sürekli aralıksız şekilde adamlar hiç base atmıyor ölene kadar laneinde kalıyor. Neyse bu eloya ise kaçma skilleri sağlam olan sürekli skill atabilen champlar oynayın .

Bu eloda genelde jungle ya da mid oynamaya özen gösterin .

-Mid lanede akali , katarina , zed tarzı herolarda kendinizi geliştirip çıkabilirsiniz.
    -Jungle'da ise xin zhao cidden bu eloların terör şampiyonu diyebilirim. Alternatif olarak iki champ daha olabilir : Vi , Wukong
    ya da alan kombo yapmayı deneyin bu eloda dakika 15-20 arası herkes mide gelir ve öküz gibi birbirlerine girip fight yaparlar. O yüzden malphite-yasuo , amumu-katarina tarzı herolar oynayıp o adamlarada bu herolardan bi tanesini alması için yalvarabilirsiniz. Mesela örnek olarak 1.5 yıl önce annie-jinx oynayarak ve takımıma yalvararak mide ziggs aldırtıyordum . Topa'da malphite . 23 win üst üste almıştım silver 3 ten gold 5 olmuştum bu kombo her zaman hoşuma gitmiştir .

GOLD ELODA İSE ;

-Bu elodaki insanlar kendinlerini lcs oyuncularına çok benzetmeye çalışan oyunculardır . Hep onları izleyip onlar gibi oynamaya çalışırlar . Bu eloda 30 dakikada 280 farm alıp laneden asla çıkmayan adc ya da top lane görürseniz pek şaşırmayın . O farmı alarak aslında oyunu kaybetmiştir ama farkında değildir . Genelde bu eloda sürekli haras atan hybrid şampiyonlar oynayın .

-Mid lanede sürekli skill atan bir zed , ahri , syndra tarzı herolar iş yapar. Bu eloda en önemli şey sabırlı oynamak . Çünkü oyunları sadece bu eloda adam gibi taşırsınız . Asıl apcler bu eloda çok iş yapar.

-Top lane'de ise genelde tp olmaya özen gösterip sakin farmlayan oyuncular gelir ama top lane genelde değişmiyor. Aynı bronz elodaki mantığı uygulayın .

-Bot lane'de ise blitzcrank bu adamlar için tam bir kanser niteliğindedir. Sürekli lanede kalıp farmlamaya çalışırlar %30-%40 canları kalmıştır ve dodge kabiliyetleri iyi değildir ama yinede o farmı ölene kadar bırakmazlar ve zararlı çıkarlar . Blitzcrank , braum , volibear , malp sup yapabilirsiniz . Bu supları gördüğünüz anda adam lowun teki falan dersiniz büyük ihtimal ama emin olun odun şampiyonlar olduğu için alın full tank kasıp adamlara baş belası olun.

-Adc de ise bu eloda lucian early fightlarda çok iş yapar . Graves ve twitch'te olabilir . Twitch'de kendinizi geliştirirseniz bu elodaki o sürekli farmlayan adamları çok kolayca kesip geçersiniz .

-Jungle'da ise iyi farm yapan late gamede çok sağlam oaln drakeleri kolay alan herolar tercih edin . Udyr , Volibear , Master Yi , Rengar , Kha'Zix olabilir.

-Jungle'da genelde çok bencil oynamanız lazım taşıyacaksanız diğer adamları feedlemeyin . Çünkü bu elodaki adamlar güvensizdir ne yapacaklarını bilemezsiniz .

-Gold elonun geneli böyledir ama mid lanede son zamanlarda çoğu kez katarina , zed görüyorum bakalım artık eğer tamamen değişmişse bu dediklerim tutmayabilir.

PLAT ELODA İSE ;

Plat eloda iki türlü oyun vardır . Oyunda ya sürekli fight olur ya da soğuk bir şekilde ilerleyen sadece lane ittirilen zamanlarda olur . Bu eloda jungle ve support oynayan kişi cidden çok önemlidir . O iki yere geçen adamların yetenekli olması lazım . Diğerleri klasik oyuncu olsalar bile o adamların attığı stunlar ve geldiği ganklar her şeyi değiştirebilir.

-Top lane oynamamaya çalışın çünkü irelia , gnar tarzı sağlam herolar bilen adamlar geliyor siz oynasanız bile kazanamıyorsunuz . Top lane almak oyunu diğer oyuncuların taşımasını beklemek demektir .

-Mid'de ise ahri , leblanc , zed herolarıyla sağlam şekilde kasarsınız ama taşıyabileceğinizi söyleyemem .

-Bu eloda asıl jungler oyunu taşır . Vi , Sejuani , Rek'Sai , Shaco , Rammus tarzı herolarla tek bi lane'e yönelip ya da gezgin çizmesi kasıp bütün lanelere hızlıca gank atıp orayı kanser ettiğinizde midi ya da adcyi feedlediğiniz zaman iş bitmiştir . Genelde bot lanedeki ward kontrollerini çok iyi yapın . Drake zamanları hep orada olun . Drake'i alamıyosanız bile oralarda gezinin bot'ta üstünlüğü sağlamak oyunun kazandırır . Top lane'deki bir adam 10/0 oynuyo olsa bile sizin adcniz iyi farmlamış ve 5 kill almış olsun . Drake üstünlüğünüz elinizde olsun . O oyun kesinlikle sizdedir.

-Ve genelde bu eloda herkes taşımak için çok bencil oynar. Junglelardan blue almanız imkansızdır . Bot lanedeki adam kendi laneini ittirip mide gelip farmları temizleyip base atabilir . Buna alışmanız lazım . Jungler sizin lane'inizi siz yokken öküz gibi ittirir . Buna'da alışırsınız zamanla sesinizi çıkarmayın bu eloda flame demek yenilgi sebebidir. Adamlara hep hoşgörüyle yaklaşın . Ve genelde support ya da jungle oynayın . Bu elodaki adcler sağlamdır .

DİA ELODA İSE ; (Ancak dia 3 e kadar gelebildim.)

-Genelde bu eloda lane kazanma olayı olmaz . Lanelerden sadece birkaç kill çıkar . Öyle 10 dakikada 5 kill veren adam görmeniz imkansızdır . Troll adam nadirdir ama afk sayısı hala aynıdır. Silver , gold , plat , dia'daki afk sayıllarına bakıyorum 3 oyunda 1 kez oyunda afk olan birisi denk geliyor hiç değişmedi benim gözümde .

-Burdaki adamlar inanılmaz egoludur tek bir lafınıza direk oyunu satar geçerler . O adama yaptığın flame oyun kaybı sebebidir . Burdaki herkes birbirinden daha iyi oynadığını düşünür . Bak şunları yaptım bunları yaptım diye çemkirir durur. Polemiğe girmeyin bu eloda adamlar işaretlere özen göstermeyi sever . İşaret atın yeterli .

-Bu eloda top lane'de iyiyseniz top lane oynayabilirsiniz irelia , maokai , malphite , lissandra , kennen tarzı snowball yapabilcek herolar ya da kitle kontrol etkisi sağlam olan champlar alın . Gidipte bir vladimir , pantheon , olaf , trundle , darius tarzı herolar oynarsanız sadece lanede biraz üstün olursunuz takıma hiç katkınız olmaz. Top lanede teleport alabilirsiniz.

-Mid lanede ise zed oynayın . Defalarca deneyin . Bilen bi Zed'in oyun kaybetmesi bu eloda nerdeyse imkansızdır. Bu eloda çok sağlam jungle'lar ve çok sağlam adc supportlar denk gelecektir . Çok iyi janna , nami oynayan adamlara ancak burda rastlarsınız . Yani ben burda rastladım .

-Adc oynayacaksanız bu eloda counter adc cidden önemli . Adc'de ne oynadığınızın bi önemi yok bence. Ashe dahi oynanabilir supportunuz gerekeni yapıyorsa güçlü hyper carryler alın oyun taşınır . ÖR : Jinx ve Graves bu eloda baya iş yapar . Eğer karşıda tank hero yoksa ve sadece burst ile adam kesicekseniz Corki , Quinn oynayabilirsiniz .
    -Support'u bilmiyorsanız bu eloda adc yi çok iyi koruyan suplar oynayın . Leona , Alistar , Janna tarzı engage ve disengage atabilen sağlam champlardır .

-Bu eloda çok iyi jung bilmek gerekir . Genelde junglelar hiçbir lane'e doğru gank atamaz çünkü adamlar gank yemez . Çoğu zaman jungle dönerler ve supportla beraber mide falan gank denerler ancak böyle başarılı olurlar .

-ve bu eloda flame atarsanız karşılık alırsınız mute ederler geçerler . Pek flame'le uğraşan adam yoktur . Anca dia 5 eloda baya low halen daha geziniyor .

• Bence şu yazdıkların tr dia elosu için geçerli değil. Geçen sezonu master bitirmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ana baci söven veletler, lane i pushlayıp gank yiyip ölünce jung farkı yazanlar, ölüpte sup a suç atan adc ler hepsi var diamond dada. Gerçi dediğin gibi bunlarda egodan kaynaklanıyor, herkes kendini üstün görüyor. Birde riven öğrenin plat a kadar çok rahat çıkarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet : vakit kaybı
  • Bi arkadaşımla aynı anda plat olduk sonra fazla girememeye başladım çocuk kaptırdı gitti tabi 320 kusur oyun atmış dia olmuş benim 100 oyunum var daha bakalım inşallah çıkabilirim şu plattan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevertouchme kullanıcısına yanıt
    dostum flame atmayı falan pek yazmak istemedim ego deyip geçtim açıkca. Yoksa dia elodada sağolsunlar flame hiç eksik olmuyor .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.