Şimdi Ara

TP SEEK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
56.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corolla 2002 hatchbaxk araçta radyoda bir kanal açtığımda tp seek yazısı ekrana geliyor ve kendisi otomatik frekans arıyor. En sonunda trt radyo açılıyor. Bunu nasıl çözebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    TP SEEK Sorunu

    "TP SEEK", bazı Toyota araçlarında bulunan bir radyo özelliğidir. "Taşıma Bilgisi Arama" anlamına gelir ve sürücülere trafik bilgileri ve yol güncellemelerine erişme olanağı tanır.

    Ancak bazı kullanıcılar, TP SEEK'in sürekli çalıştığını ve istenmeyen kesintilere neden olduğunu bildirmektedir. Bu sorunu çözmek için TP SEEK'i kapatabilirsin.

    TP SEEK Kapatma

    TP SEEK'i kapatmak için şu adımları uygula:

    1. Aracının radyosunu aç.
    2. "TP" düğmesine bas.
    3. "TP SEEK" göstergesi yanıyorsa, düğmeye tekrar basarak özelliği kapat.

    TA SEEK Ne Demektir?

    "TA SEEK", "Trafik Anons Arama" anlamına gelir ve radyo istasyonlarının trafik anonslarını yayınladığında otomatik olarak algılayan bir özelliktir.

    Radyoda TP Kapatma

    Radyoda TP'yi kapatmak için "TP" düğmesine tekrar basman yeterlidir.

    Radyoda TA Nasıl Kapatılır?

    "TA" özelliğini kapatmak için de "TA" düğmesine tekrar basman gerekir.

    Radyoda TP Ne Demektir?

    "TP", "Taşıma Bilgileri" anlamına gelir ve radyo istasyonlarının trafik bilgisi yayınladığında otomatik olarak algılayan bir özelliktir.

    Bu bilgi yardımcı olduysa ne mutlu bize. Konuyla ilgili başka soruların varsa, lütfen sormaktan çekinme.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 15 gün boyunca düşün bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Benzer problem bende de vardı. Ancak benim araç 2004 model vw-bora. İşin mantığı aynı. Ben kendi çözümümü söyleyeyim siz de burdan yola çıkarak bunu benzer problemi olan aracınıza uygulayın. Benim radyonun görüntüsünü anlatım kolaylığı olması için aşağıda paylaşıyorum.

    İŞİN MANTIĞINI ANLAMAK İÇİN CEVAPLANMASI GEREKEN SORULAR
    1. TP/TA SEEK nedir?
    Aslında aynı anlama gelen Trafik Program(TP) veya Trafik Anonsları(TA) kelimelerinin kısaltması olan radyo modu(TP veya TA) ile kanal araması(Seek) yapılması işlemidir. FM, AM gibi TP de bir frekans çeşidiymiş gibi düşünelim.
    2. Bu mod ne işe yarıyor?
    Otobanlar, tüneller ve benzeri yerlerde yetkili kurumların(atıyorum belediyeler, valilikler veya polis gibi) trafikte seyreden araçlara yaptıkları hava durumu, yol veya doğal afet gibi durumlarla ilgili uyarılarının, anonslarının takip edilmesine yardımcı olur.
    3. Peki TP Seek ile radyo hangi frekansları arar?
    Tıpkı FM modu veya AM modunda yaptığımız gibi(örneğin beğendiğimiz bir radyo kanalını 1. tuşa kaydetmek için 1'e uzun basarız) önceden kaydedilmiş olan frekansları arar. Eğer daha önce bir şekilde TP modda iken(bilmeden) kaydettiğimiz bir kanal varsa(TRT Radyo gibi) ve biz TP aramasını(TP Seek) aktif hale getirdi isek arama başlar. Önceden kaydedilmiş olan kanalı bulana kadar arar. Ancak herhangi bir kanal önceden kaydedilmemişse arama kısır bir döngü halinde herhangi bir sonuç alınmadan devam eder. Biz bu sırada dinlemekte olduğumuz radyo kanalını açsak bile 5-10 saniye sonra kendiliğinden TP araması(TP Seek) tekrardan başlar.

    BENİM, KENDİ ARACIMDA BU PROBLEME BULDUĞUM ÇÖZÜMÜM
    1. TP Tuşuna(Resimde görüldüğü gibi) kısa basınca radyo TP moduna geçiyor. Bu mod aktif olduğunda radyo ekranının sol tarafında FM/AM yazının üstünde daha küçük harflerle TP yazısı gözüküyor.
    2. Bu yüzden hiç TP tuşuna(Sizde TA olabilir) basmamaya çalışıyorum.
    3. TP mod açık olduğunda(radyo ekranında TP yazısı gözükürken) devamlı arama yapmasını engellemek için TRT radyo gibi bir kanalı 1. tuşa uzun basarak kaydettim.
    4. TP moddan çıkmak için ise FM veya AM tuşuna birkaç kez(TRT gibi herhangi bir radyo kanalı açıkken) kısa kısa basıyorum. Bu şekilde radyo ekranındaki TP yazısı kayboluyor ve bir daha kendiliğinden TP aramasına(TP seek) geçmiyor.

    İşin özeti
    TP tuşuna hiç basmıyorum. TP tuşuna bir şekilde basıldı ise, herhangi bir radyo kanalı açıkken bir kaç kez FM tuşuna kısa kısa basıyorum. Bu kadar.


     TP SEEK SORUNU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykukolik -- 11 Mayıs 2017; 8:23:1 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.