Şimdi Ara

Tp Link WA5210g repeater modunda wpa2 şifre girilemiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
22.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nacer

5210 AP modu dışında wpa şifreleme desteklemez.
    merhabalar ben çok uzun zamandır bir çare bulamadım arkadasımın internetınden yararlanamadım ve internette cok sitede formları gezdim aklıma gelenfikri sizlerle paylasım dedım

1 tane bundan alsam Tp-Link TL-WA5210G 54Mbps Yüksek Güçlü Dış Ortam
    1 tane bundan alsam Tp-Link ANT24EC5S Antenna Extension 5MT Kablo
    1 tane bundan alsam Tp-Link TL-WN422G 54M 2.4GHz USB Adaptör

USB Adaptör deki anteni çıkartıp ve bunu Tp-Link TL-WA5210G kabloyla baglasam çekim gücüm artarmı acabamerhabalar ben çok uzun zamandır bir çare bulamadım arkadasımın internetınden yararlanamadım ve internette cok sitede formları gezdim aklıma gelenfikri sizlerle paylasım dedım

USB Adaptör deki anteni çıkartıp ve bunu Tp-Link TL-WA5210G kabloyla baglasam çekim gücüm artarmı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: simko

merhabalar ben çok uzun zamandır bir çare bulamadım arkadasımın internetınden yararlanamadım ve internette cok sitede formları gezdim aklıma gelenfikri sizlerle paylasım dedım

USB Adaptör deki anteni çıkartıp ve bunu Tp-Link TL-WA5210G kabloyla baglasam çekim gücüm artarmı acabamerhabalar ben çok uzun zamandır bir çare bulamadım arkadasımın internetınden yararlanamadım ve internette cok sitede formları gezdim aklıma gelenfikri sizlerle paylasım dedım

USB Adaptör deki anteni çıkartıp ve bunu Tp-Link TL-WA5210G kabloyla baglasam çekim gücüm artarmı acaba

slm.
    5210g'nin kendi üzerindeki anten 12 dbi yönlü ve gayet kaliteli bir panel antendir.
    bu cihaza ekstra hiçbirşey takmadan 422g nin en az 5 katı sinyal yakalar.
    direkt 5210g al işini görür.

• slm hocam benım arkadasımın ebi 500 mt ileride ben unun modemıne sadece
    Tp-Link TL-WA5210G 54Mbps Yüksek Güçlü Dış Ortam
    alaraktan sorunsuzmu bağlanırım yani

slm hocam benım arkadasımın ebi 500 mt ileride ben unun modemıne sadece
    Tp-Link TL-WA5210G 54Mbps Yüksek Güçlü Dış Ortam
    alaraktan sorunsuzmu bağlanırım yani

slm.
    o biraz zor.
    en azından modemi 5210g'yi görecek bir cam önüne felan çıkarman yada çatıya çıkarman lazım.
    çatıya çıkarınca bile o modemin çıkış gücüne göre bağlantı kuramama ihtimalinde yok diil.

bence alacağın 5210g'yi arkadaşının evinin çatısına kurup senin evine doğru sinyal verip
    senin evinde tp-link 7200nd tarzı bir usb adaptörle almak daha mantıklı ve kesin çözüm olur.

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: Emre688

Yardım edebilecek kimse yok mu?

slm.
    cihazın hayırlı uğurlu olsun.
    aşağıda yazdıklarımı birebir uygularsan sorun kalmaz.
    ilk olarak 5210g cihazını client modunda yani alıcı olarak ayarlıyacaksın ve ethernet kablon pc'ne takılı iken nete çıkış yapmış olacaksın.
    daha sonra 5110g cihazını ap modunda ayarlayıp sinyal vericeksin. en son 2 cihazın kablolarını birleştirip olayı bitireceksin.

5210g client modunda kullanma talimatları.

1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın
    yön ayarlarını alabileceğiniz maksimum seviyelerde yapın.

8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan
    cihazın arayüzüne ulaşma şansınız olsun.

9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.

5210g artık hazır şimdi sırada 5110g'nin ayarları var.
    1-) önce tp-link 5110g'yi pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manul ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken 5110g cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operatin mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

Tp Link WA5210g repeater modunda wpa2 şifre girilemiyor?

4-)şart olmayan fakat yapılması gerek li olan bir diğer iş ise. modeminizin ip'si ile (örn. 192.168.2.1 olsun) 5110g'nin ip'sini aynı ip grubunda fakat farklı bir ip adresine almak
    (192.168.2.254 olabilir) bu sayede wifi üzerinden direkt istediğiniz zaman 5110g'nin arayüzüne ip değiştirmeden ulaşabilirsiniz. ama dikkat etin eğer bu ayardan önce bilgisayarınıza
    cihazın arayüzüne erişmek için bilgisayarınıza manul ip ile 192.168.1.100 gibi 1'li grupta bir ip verdi iseniz hemen tekrar bilgisayarınızı 192.168.2.100 olarak değiştirin.
    soldan "network seçin" ve "lan" tıklayın.

5-)soldan "wireless" tıklayın ve "basic settings" seçin. gelen menude resimdeki gibi istediğiniz ağ ismini girin, region olarak turkey seçin, channel olarak 7 (tercihli fakt otomatik yapmayın),
    power 26 dbm, mode 54 mbps ve en son save tıklayın.

6-)yine soldan "wireless" tıklayın ve "wireless mode" altında resimdekinin aynısını görürseniz en alttan save tıklayın.

7-)tekrar "wireless" tıklayın ve "security settings" tıklayın. burda resimdeki gibi wpa kullanmanız her zaman iyidir. şifrenizi girin ve save tıklayın.

8-)tekrar "wireless" tıklayın ve "distance settings" tıklayın. burda resimdeki gibi indoor seçeneğini yapıp save tıklayın.

9-)şimdi geldik genelde wifi clientlere (özellikle cep telefonları) çok sorun yaratan olaya. genelde bu tarz arada başka bir access point'in olduğu bağlantılarda bir çok modem
    access point üzerinden gelen ip isteklerini yanıtsız bırakıyor. bunun en güzel çözümü aşağıdaki resimdeki gibi sistemde 2 adet dhcp server kullanmaktır. mantık çok basit
    zaten modem ve access point aynı ip grubuna almıştık burda yapacağımız iş belirli bi ip aralığını modemin ataması, belirli bir ip aralığını ise access point'in ataması.
    resimde gördüğünüz gibi client olan kullanıcıya access point ip olarak 192.168.2.100'den başlayarak 192.168.2.250'ye kadar ip'ler atayacak. fakat ip'lere internete çıkmaları için
    gateway ve dns bilgisi olarak modemin ip adresini verecek.
    burda şuna dikkat etin muhakkak modemden de dhcp ayarlarında ip başlangıcını 192.168.2.2 - ip bitişini 192.168.2.100 yapın. bu sayede isteyen kullanıcı istediği yerden ip alsın.
    hoş kablo ile bağlananların bile cevap daha hızlı geldiği için access point'den aldığını göreceksiniz.

10-)en son ayarımız access point'in arayüzünün default kullanıcı adını ve şifresini değiştirmek. bunu muhakkak yapın ağınıza bir sızma olursa sızan kişi en azından ayarlarınızı bozamasın.

kolay gelsin.

Çok teşekkürler söylediklerinizi tek tek uyguladım sorunum çözüldü, cihazları nerdeyse iade etmeyi düşünüyordum çok sagolasın.. :) şimdi evde modem varmış gibi bağlanıyorum. Benim hata yaptığım tek yer ayarlamaları AP modu yerine, AP client router modunda ayarlamaya çalıştığımdanmış. Bu cihazları diğer modlarda aktif edebilen oldumu bilmiyorum ama ben sadece AP modunda iki cihazın birlikte çalışmasıyla civarda mevcut kablosuz ağlara bağlanabildim. Cihazlar tek yönlü çalışıyor. Ya alıcı yada verici olarak kullanılıyor. Repeater ve universal repeater modu işe yaramıyor.

• bişey diil. Güle güle kullan. Umarım hız felan istediğin gibi olmuştur. Repeating den cok memnun kalanlar var. 8 mbit adsl repeating ile 5 e düşmüş ama adamın umrunda diil. Olsun bana yeter diyor. Ben uyuyamam valla. Diğer modlarda hiç çalışan görmedim ben. Bi kaç kişi çalışıyor diyor ama ben çalıştıramadım.

bişey diil. Güle güle kullan. Umarım hız felan istediğin gibi olmuştur. Repeating den cok memnun kalanlar var. 8 mbit adsl repeating ile 5 e düşmüş ama adamın umrunda diil. Olsun bana yeter diyor. Ben uyuyamam valla. Diğer modlarda hiç çalışan görmedim ben. Bi kaç kişi çalışıyor diyor ama ben çalıştıramadım.

Sagolasın.. Anten sinyali 80 civarında 70 ile 90 arasında gidip geliyo. sinyal seviyesi değişip duruyor. Bu problem olmaz sanırım. Ama geceleri interneti kapatıyolar, internet kapanınca gece cihazların fişini çekiyorum, sabah tekrar geri taktığımda sinyal oluyor ama adsl bağlantısı olmuyor. Cihazın arayüzüne kablosuz olarakda ulaşamıyorum. Cihazların fişini çekiyorum 15-20 sn bekliyorum takıyorum yine olmuyor. Ancak modeme kablosuz olarak reset attıktan sonra adsl bağlantısı geliyor. Her sabah oluyor bu..

• Birde şu sıralar adsl bağlantısında kopupluk oluşuyor. Şuan hava yağmurlu ondan olabilir mi?

Birde şu sıralar adsl bağlantısında kopupluk oluşuyor. Şuan hava yağmurlu ondan olabilir mi?

slm.
    sinyal seviyeniz yeterli.
    arada araçlar felan geçiyorsa yada karşıdaki modemin önünden insanlar illaki seviye gezer.
    ama en düşük 70 görüyorsanız sıkıntı yok. 50 bile çoğu zaman yeterli geliyor.

evinizdeki pc'leri manuel ip ve dns yapın. yada evinizdeki 5110g'nin dhcp server özelliğini açıp
    gateway ve dns kısmına karşıdaki modemin ip'lerini girin. pc'ler modemden ip alamıyor olabilir.
    reset büyük ihtimalle bu yüzden çözüyordur sorunu.

quote:

Birde şu sıralar adsl bağlantısında kopupluk oluşuyor. Şuan hava yağmurlu ondan olabilir mi?

slm.
    arada araçlar felan geçiyorsa yada karşıdaki modemin önünden insanlar illaki seviye gezer.

evinizdeki pc'leri manuel ip ve dns yapın. yada evinizdeki 5110g'nin dhcp server özelliğini açıp
    gateway ve dns kısmına karşıdaki modemin ip'lerini girin. pc'ler modemden ip alamıyor olabilir.

Slm
    Pc'nin ip'si derken kablosuz özelliklerinden manuel ip'mi giricez ? Sorun verdiğinde ordan denemiştim ama yine gelmemişti.Modeme reset atımca gelmişti. Bugünde yine aynısı oldu. 5110g'nin dhcp ayarlarını kurarken söylediğiniz gibi ayarlamıştım, yalnız 5210g'nin dchp ayarları kapalı. İlk sorun verdiğinde modeminde arayüzünede bağlanamıyordum. Kabloyla 5210g'yi kullanarak karşıdaki modeme bağlanıp reset atmıştım. Acaba sorun dchp ayarlarının açık olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?

• ERHABA BENDE IM-104 ADSL 2/2+ ROUTER İNCA MARKALI BİR MODEM VAR BUNUN 8 MEGABİT İNTERNET DESTEKLERMİ BİZİM BULUNDUĞUMUZ SOKAK IN ALTYAYISI DESTEKLERMİŞ MODEMİM DESTEKLERMİ KURACAM SİZİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

Orijinalden alıntı: NUSRET_1995

ERHABA BENDE IM-104 ADSL 2/2+ ROUTER İNCA MARKALI BİR MODEM VAR BUNUN 8 MEGABİT İNTERNET DESTEKLERMİ BİZİM BULUNDUĞUMUZ SOKAK IN ALTYAYISI DESTEKLERMİŞ MODEMİM DESTEKLERMİ KURACAM SİZİN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

Modem desteklerde telekom desteklermi bilmem Ama şunu söyleyem benim arkadaşın evi santrale yakin bildiğimiz bakır kabo ile işte modemdemin ara yüzünde 12288/959 gösteriyo bağlantı hızı 8mb indirme 1 mb gönderme adil kulanım kotasıda yok bazen 12mb buluyo ama işte kayıplar falan derken genlde 8mb tamamlıyor gibime geliyor işte sen düşün taşın karar ver k.g

quote:

quote:

slm.

Slm
    Pc'nin ip'si derken kablosuz özelliklerinden manuel ip'mi giricez ? Sorun verdiğinde ordan denemiştim ama yine gelmemişti.Modeme reset atımca gelmişti. Bugünde yine aynısı oldu. 5110g'nin dhcp ayarlarını kurarken söylediğiniz gibi ayarlamıştım, yalnız 5210g'nin dchp ayarları kapalı. İlk sorun verdiğinde modeminde arayüzünede bağlanamıyordum. Kabloyla 5210g'yi kullanarak karşıdaki modeme bağlanıp reset atmıştım. Acaba sorun dchp ayarlarının açık olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?

bütün cihazların aynı ip grubunda fakat farklı ip'lerde olması çok önemli. örneğin
    modem 192.168.2.1 ise 5210g'yi 192.168.2.254,, 5110g'yi 192.168.2.253 gibi farklı ip'lere ayarla.

• sağolun inca ya sordum en fazl 4mb destekliyormuş

quote:

quote:

quote:

slm.

Slm

bütün cihazların aynı ip grubunda fakat farklı ip'lerde olması çok önemli. örneğin
    modem 192.168.2.1 ise 5210g'yi 192.168.2.254,, 5110g'yi 192.168.2.253 gibi farklı ip'lere ayarla.

Aynen dediğiniz gibiydi ayarlarım ama olmuyordu tekrardan cihaza(5110g) reset attım baştan kurdum. Dchp ayarlarında şöyle bi değişiklik yaptım.
    start ip adresini 192.168.2.2
    End ip adresini 192.168.2.249 yaptım

5110g'nin ip adresinide 192.168.2.250 yaptım sorun çözüldü. Şuan hiçbir sorun yok teşekkürler..
    Birde kablolu olarakta kullanmak istiyorum. Ancak 5110g'de tek ethernet portu var. Bir switch alıp kablolu olarak kullanmak mümkün mü ? 5210g'den gelen kabloyu direk switch'e bağlayıp switchten kablo çekerek olur mu?

• slm. Dusundugunuz olur. Hicbir sıkıntı olmaz 5210 dan gelen kabloyu switche girip istedigin kadar cihaz baglayabilirsin.

sifresizleride seçtimmi bağlanamıyorum sınyal hiç göstermiyor nedendir

ahmetyildiz501@hotmail.com

Merhabalar ben bir adaet 5210g cihaz aldım bazı sorunlar yaşıyorum buna nasıl komut edecegimi bilmiyorum
    etrafımda hem şifresiz baglantı var hemde sifreli ler var şifresini bildigim baglantıyada nasıl şifreyı girecegimi bilemiyorum bana resimli anlatım yapmanız mümkünmü acaba şimdiden tesekkürler

sifresizleride seçtimmi bağlanamıyorum sınyal hiç göstermiyor nedendir

ahmetyildiz501@hotmail.com

Dostum sen yuakrdaki resimlilere baktın mı arakadaş gayet güzel atlatmiş sen 5210g ile ne yapmak istediğni yaz ilk önce yani sen köprümü kurmak istiyorsun, veya arkadaşınla ortak ağmı kurmak istiyorsun nebileyim kaçak kablosuz ağmı kurmak istiyosun anlat utkanizmit arkadaş yardımcı olur.Bilgim kadarı ile bende oluruz sıkıntı olmaz

• slm ben ilk olarak yukardakı resimlere baktım şifre nasıl giriliyor anladım genelde sorunum sınyal alamamam mesala 6-ila 8 db arasında sınyal alıyorum connet dedıgımde save diyorum gelen pencerede sınyal kısmında bir sey gözükmüyor

slm ben ilk olarak yukardakı resimlere baktım şifre nasıl giriliyor anladım genelde sorunum sınyal alamamam mesala 6-ila 8 db arasında sınyal alıyorum connet dedıgımde save diyorum gelen pencerede sınyal kısmında bir sey gözükmüyor

slm.
    cihazı client olarak kullanacaksın.
    yani şu adımları uygula. yalnız 6-8 db ile bağlanma şansın pek yok. en azından 10 yada üstünde bir
    db alman lazım.

5210g client modunda kullanma talimatları.

1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın
    yön ayarlarını alabileceğiniz maksimum seviyelerde yapın.

8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan
    cihazın arayüzüne ulaşma şansınız olsun.

9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.