Şimdi Ara

Tp Link WA5210g repeater modunda wpa2 şifre girilemiyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
139
Cevap
2
Favori
22.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • switch çözüm olmaz. Sorun datanın taşınamaması diil poe üzerinden gerilimin yani voltajın taşınamaması. Cat-6 içinde çok farklı kablolar var ince kalın kaliteli dandik yani her kabloya göre mesafe değişir.
    En güzeli poe adaptörü cihaza yakın bir yere kurup poe den 5210g ye giden kabloyu kısa tutmaktır.
    Zaten poe den pc ye giden kablo en dandik cat5 de olsa sadece data taşınacağı için 70-80 metre rahat geçilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    amacım 150 metre engelli bir mesafede sola sağa internet ulaştırmak.
  • 5210g harici antenlerle pek verimli çalışmıyor.
    Ayrıca 24 dbi parabolic anten sağa sola dağıtmaz tek bir yöne güçlü sinal verir. Amacı uzak ve noktasal bağlantılardır.
    150 metre için 60 derece dağılım açısı yeterliyse 5210g yi kendi anteni ile kullan. Direkt modeme cat6 ile bağla ve yayın yap.

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: albawarden

quote:

ok. Hayırlı ugurlu olsun. Cihazlar gelsin kurulum kolay.

dostum cihazlar geldi... 1 adet 5110 tp link 1 adette switch... kurulum kolaydır umarım, gerçi şu an evde değilim ama tam olarak ne yapmalıyım sistemi kurmak için ?

ok.
    kurulum kolay sıkıntı yaşamazsın.
    aşağıdaki adımları takip etmen yeterli.
    kolay gelsin.

1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın
    yön ayarlarını alabileceğiniz maksimum seviyelerde yapın.

8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan
    cihazın arayüzüne ulaşma şansınız olsun.

9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albawarden

quote:

ok. Hayırlı ugurlu olsun. Cihazlar gelsin kurulum kolay.

dostum cihazlar geldi... 1 adet 5110 tp link 1 adette switch... kurulum kolaydır umarım, gerçi şu an evde değilim ama tam olarak ne yapmalıyım sistemi kurmak için ?

ok.
    kurulum kolay sıkıntı yaşamazsın.
    aşağıdaki adımları takip etmen yeterli.
    kolay gelsin.

1-)önce tp-link cihazınızı pc'nize direkt ethernet kablosu ile bağlayın. cihaza ilk kurulumu yaptığınız için bilgisayarınız ip almıyabilir. pc'nize manuel ip verin.
    burda dikkat etmeniz gereken access point cihazınızın ip adresi 192.168.1.254 olduğu için pc'nize aynı ip grubundan mesela 192.168.1.100 gibi bir ip vermeniz lazım.

2-)ip sorununu çözünce tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.254 yazarak cihazın arayüzüne girin. default olarak kullanıcı adı="admin" şifre="admin"

3-)arayüze girdikten sonra ilk yapacağınız iş soldan "operation mode" kısmından "ap" (access point) seçeneğini işaretleyip save tıklamak.

4-)şimdi yapmamız gereken soldan "wireless" tıklayıp "wireless mode" tıklamak. ve resimdeki gibi client'i seçip aşağıdan survery'e tıklamak.
    bu sayede cihaz bağlanabileceği wifi ağları arayıp yeni açılan pencerede sonuçları size sunacak.

5-)survery'e tıklayınca açılan yeni pencerede çıkan sonuçlardan çevrenizdeki ağları görebilirsiniz. hazır yeri gelmişken şu bilgileride aktarayım
    bssıd = yayın yapan wifi cihazının mac adresi, ssıd = yayının ismi, signal = yayını alış seviyeniz
    channel = wifi yayınının kanalı, securitiy = off olanlar şifresiz, on olanlar şifreli.
    bağlanmak istediğiniz ağı seçip tıklıyoruz. açılan pencere kapanıcak ve save tıklayıp kaydedicez.

6-)şimdi yapmamız gereken bağlandığınız ağın şifresini cihaza girmek. bunun için yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "security settings" tıklıyoruz.
    açılan pencerede seçmiş olduğunuz ağın şifre türüne göre seçenek aktif olucak. gerekli yerlere gerekli şifreleri giriyoruz. ve save yapıyoruz.

7-)şimdi sıra bağlantımızı kontrol etmeye geldi. yine soldan "wireless" tıklıyoruz ve "antenna alignment" tıklıyoruz. gördüğünüz seviye bağlanmış olduğunuz ağın
    sinyal gücü ve kalitesidir. eğer şifreniz yalnış yada ağa bağlantı sağlayamadı iseniz burda seviye göremezsiniz. bu seviyeden faydalanarak cihazınızın
    yön ayarlarını alabileceğiniz maksimum seviyelerde yapın.

8-)artık ağa bağlısınız. fakat bir sıkıntı var oda şu, hatırlarsanız cihazınız 192.168.1.254 ip'sine sahipti ve sizde bilgisayarınıza manuel ip vermiştiniz.
    öncelikle bilgisayarınızı otomatik ip alacak şekilde ayarlayın ve bağlandığınız modemden ip almaya çalışın. ip'nizi aldıktan sonra modemin size hangi grupta
    ip verdiğini kontrol edin. ve hemen access point cihazınızı modemin size vermiş olduğu ip grubunda bir ip adresine alın ki istediğiniz zaman uğraşmadan
    cihazın arayüzüne ulaşma şansınız olsun.

9-)son olarak cihazınızın elektriğini kesin. 15-20 sn. bekleyin ve tekrar elektriği bağlayın. biraz bekledikten sonra tekrar internete girerseniz her şey tamam demektir.

yukarıda yazdıklarını yaptım ama olmadı. nerde yanlış yapıyorum acaba.
    rt-205 kablosuz modemden binaya sinyali daha güçlü dağıtmak istiyorum. yapmak istediği sadece bu. ap cihazım da tp-link 5110g. kablosuz modemden gelen sinyali daha güçlü şekilde binanın hertarafına yaymak istiyorum ama internete bile giremiyorum. bu ap client router modu ne demek ap router modu ne demek ap modu ne demek kabloyla mı çalışır bu modlar, yoksa kablosuz mu çalışır yardımcı olurmusunuz. hiç bir bilgisi olmayan birisine yardımcı olacak bi yönlendirme yaparsanız sevinirim. mesela modeme müdahale etmek gerekir mi. gerekirse nasil müdahale edeceğiz nereye ne yapacağız?
    şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler....

• yapmak istediğin rt-205 in kablosuz sinyalini alıp tekrar kablosuz vermek mi?
    Yoksa rt-205 den 5110g ye ethernet kablomu çekiceksin ?

Huwai 253 kablosuz modemimden bir access point vasıtası ile kablolu olarak uydu cihazıma ve tv ye internet vermek istiyorum. 4 portu olan tp-link accesspoint işimi görürmü?
  • yapmak istediğin rt-205 in kablosuz sinyalini alıp tekrar kablosuz vermek mi?
    Yoksa rt-205 den 5110g ye ethernet kablomu çekiceksin ?

rt-205 in kablosuz sinyalini alıp tekrar kablosuz vermekte olur kablo ile ap bağlayp dağıtmak ta olur. ama kablo ile modemden alıp yukarıda binanın en üst katına bağlayarak sinyal kalitesini arttırmak asıl niyetim. binanın her tarafından her odasından internete rahatça cepten pc den vs. girebilmek .hangisini hangi modda nasıl bağlayacağım. forumu baştan sona okudum. ama artık akrıştırmaya başladım. hele bi de cihaz bağlanamayınca tümden kafayı yiyeceğim. rt-205 e müdahale etmek gerekir mi? gerekirse neresine nasıl müdahale edilir? tp-link 5110g bağlarken dikkat etmemiz gereken şeyler neler ? wireless modların seçerken nelere dikkat etmek gerekir, wpa şifreleme kullanıyoruz modemde ona göra wireless modlardan hangisini seçmeliyiz. wireless modda en başta access point seçili, onu seçtiğimiiz zaman wpa şifrelemeye izin verior. diğerlerini seçersek wep şifrelemeye izin veriyor. yani yazacakalrım adım adım çok uzun. şu kuurlumu adım adım resimli anlatırsanız çok sevinirim. diğer anlatımlarınızı yaptım ama eksik biyerler mi var yanlış bişeylerimi yaptım alayamadım. pm attım, msn ekledim utkan hocam. yardmcı olursanız seviinirim.

• slm
    1 ay once arkadasa 2 adet wa5210g aldık ,işyerınden evıne ınternetı vermek ıcın mesafa 500 mt anten antenı goruyor..
    antenlerı takdım ayarladım..gecen gun dedıkı sınemaları oynatmıyor donuk donuk devam beklıyor
    modem kablo ıle baglayıp catıya takdım antenı 2 anten arası ev agac yok goruyor rahat 1 antenı aces poınt sınyalı verdım. 2 antenı (tekrarlayıcı modunda)evın balkonuna takdım 3 kat rahat goruyor...sınyal full alıyor asagısından...
    tp link musterı hıxçarayıp destek ıstedım yukardakı tekrarlayıcı ıle ayarlar yaptı pc ye baglanıp...yıne olmadı
    modem oldugu yerde 12 mbts hız var ttnet ıle hız olctugumuzde...fakat karsı yerde 500 mt ılerde ılk etap 4 mbts hız gelıyor,web sayfa acıp online fılm ızlemek ıstedıgınde sorun baslıyor vıdeo aralıklarla donuyor devamlı ızlenmıyor kısacası..
    tp lınk servıs bugun telefonla destek verdı (dedıkı 2 antenı ana modemın oldugu yere getırın ayaralrını yapayım dedı baglantı ıle..her turlu ayarını son noktaya kadar yaptı yıne aynı sorun vıdeo ızlemede takılıyor ttnet hız olceme bakıyorsun 0,3 mbts cıkıyor....o hızda vıdeo acmıyor tabı..destek hattı 55 dak ayaralr yaptı tesler v.s cıkmadı ısın ıcınde bu anten online video ızlemede işe yaramıyor dedı sonunda..ne olacak dedıgımde 7510 mu ne var onu kulanın dedı..
    alır ıken sordugumda sorun olmaz demıslşerdı 500 mt ıcın su an hıc ıısımıze yaramdı..
    aces poınt ıle tanılan yere antenın yanına gıdıyorum orda 7 mbts hız gosterıyor video sorunsuz ızlenıyor...fakat karsı antenden baglandıgımda hız hemen dusuyor 0,3 oluyor..
    bu sekıl sorun yasayan oldumu hıc...
    gereklı butun ayarları yaptım dedı teknık destek...
    bılgısı olan varsa (arıza olmasın dedım arıza yok dedı)2 sı arasında test yapıyor kendı programı ıle 13 mbts hız gosterıyor kendı arasında sorun yok ama ıntere cıkıp video ızle dedıgımde hız yerde surunuyor .:)
    saygılar

• 500 metrede birbirini gören 2 adet 5210g ile çok rahat 20-22 mbit net taşınır.
    şu linkdeki anlatımdan point to point modunu uygulayın.
    distance settings değerlerini her iki cihazdada 0.6 girin.
    ayrıca ptp nin yapısı gereği uzak ta wifi bağlanan cihazlarda hız düşer.
    ethernet bağlanırsanız 1 e 1 hız alırsınız.
  • arkadaşlar herkese merhabalar.bizim cafeden internet yaymamız lazım. cefede 1 adet içinde ttnet olan modem var. ondan tp-link5210g ye( dış ortam routeri) kablo ile interneti vericem. bu 5210g çatıya takılacak. bu anten hem internet çekebiliyo hemde yayabiliyo. ama bize yaymada işe yarıyacak. 5210g yardımıyla da interneti bizim eve bide arkadaşın evine yaycaz. evlerdede kablosuz modemler var. bu kablosuz modemleride 5210g ye bağlıcam. bana direk bilgisayarları bağlayabilirsin 5210g ye diyeceksiniz. ama bu kez direk bilgisayarları bağlarsam evin içinde yayamıycam interneti. ayrıca bağlantı zayıf olacak. o yüzden modem ile 5210g ye bağlanmam lazım. bu anlatmış olduğum sistemi kurmamda yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

sistemin basit şeması ekteki resimde

Tp Link WA5210g repeater modunda wpa2 şifre girilemiyor?

• arkadaslar 5210g yi wifi adaptör olarak kullanmak istiyorum.. Arkadasın modemi wpa2.. Tekrarlayıcı olarak değil pc yi kabloyla bağlıycam 5210g ye o da modemden neti çekecek.. Olur mu sizce?

• arkadaşlar satın almış olduğum fakat hiç kurmadığım garantisi devam eden kullanmadığım 5110 g tp link Access point ve 5 portlu switch satılıktır. Yeri burasımı bilmiyorum ama ilgilenen olursa mesaj atabilir... Kolay gelsin...
  • Merhaba acil cevaplarsanız sevinirim. Komşumun wpa2 şifreli wifi yayınını 5210g ile tekrarlamak istiyorum. Bu mümkünmü. Değilse komşunun wifi sini demi web şifreleme yapacağız. Web şifre benim tarafta işimi görür karşı taraf wpa2 olarak kalabilirmi.

Orijinalden alıntı: khytr89

arkadaslar 5210g yi wifi adaptör olarak kullanmak istiyorum.. Arkadasın modemi wpa2.. Tekrarlayıcı olarak değil pc yi kabloyla bağlıycam 5210g ye o da modemden neti çekecek.. Olur mu sizce?

client moda alıp karşı modemin şifresinin girdiğiniz zaman oluyor. 5210g yi cat 6 kablo ile poe girişine bağlantı yapacaksınız, cat 5 ile bilgisayara lan çıkışından bağlantı yapacaksınız. Şifreleme bölümünde karşı tarafın şifresini yazacaksınız. Web şifrenin altındaki Wpa2 ve onun altında bir şifreleme daha vardı ismini hatırlayamadım onada karşı tarafın şifresini vererek alttaki ikisini teker teker deneyin oluyor.
    http://forum.shiftdelete.net/tp-link/301944-tp-link-tl-wa5210g-dis-mekan-cihazi-nasil-kullanilir-client-repeater-ap-ayarlari.html

• merhaba arkadaşlar ne olur yardım edin kafayı yiyicem ben dün tp link 5210g aldım yan komşumdan internet çekmek için kurulumunu pek bilmesemden yaptım şuan internet çekiyorum ama tek sıkıntım
    ben hem o arkadaşımdan internet çekip hemde çektiğim o interneti eve wiriles olarak nasıl dağıtabilirim
    böyle birşey mümkünmü bana mümkün dediler die böle bir cihaz aldım lütfen yardım edin yoksa iade edim cihazı

Orijinalden alıntı: ekoseko02

merhaba arkadaşlar ne olur yardım edin kafayı yiyicem ben dün tp link 5210g aldım yan komşumdan internet çekmek için kurulumunu pek bilmesemden yaptım şuan internet çekiyorum ama tek sıkıntım
    ben hem o arkadaşımdan internet çekip hemde çektiğim o interneti eve wiriles olarak nasıl dağıtabilirim
    böyle birşey mümkünmü bana mümkün dediler die böle bir cihaz aldım lütfen yardım edin yoksa iade edim cihazı

üniversal repeater yapacaksiniz

Orijinalden alıntı: ekoseko02

merhaba arkadaşlar ne olur yardım edin kafayı yiyicem ben dün tp link 5210g aldım yan komşumdan internet çekmek için kurulumunu pek bilmesemden yaptım şuan internet çekiyorum ama tek sıkıntım

İade şansın varsa iade et

• biriniz olur biriniz iade demişsiniz bu istediğim olmazmı yoksa olurda bu cihazlamı olmaz ben kurdum yan binadan tp link 5210g ile net çekiyorum ben hem neti kullanıp hemde telefonmula 5210g ye nasıl bağlanırım ?
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.