Şimdi Ara

TP-LINK TL-WA5210G 2.4GHZ Access Point İnternet Yaymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben access point aldım.Link =http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wa5210g-54mbps-yuksek-guclu-dis-ortam-access-point/productDetails.aspx?productId=bd100333&categoryId=410

Bendeki interneti taş çatlasın 150 metre mesafede ki hala oğluma laptop kullanıyor- iletemedim.Ayarlarını felan doğru yaptım ama evin dışına çıkınca ancak 1 diş zayıf sinyal alabiliyormuş.Sorun laptobın dahili wifi alıcısında olabilir mi.Zayıf alabilir.Yada ben bu access pointe dahili kendi içinde anteni var harici dış ortam anteni mi alayım.Ürün =http://www.hepsiburada.com/liste/productdetails.aspx?productid=bd190042&categoryid=2699&sku=BD190042Ya 2 km ileriye internet verdiklerini söylüyor insanlar.Ben 150 metre deki evin içine internet sinyali gönderemedim.Şaştım kaldım.Cihaz ayar sayfasından mesafe-km- ayarı mı yapılıyor acaba.Şimdiden yardımlarınızı bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: iakbaba07

Merhaba arkadaşlar ben access point aldım.Link =http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wa5210g-54mbps-yuksek-guclu-dis-ortam-access-point/productDetails.aspx?productId=bd100333&categoryId=410

Bendeki interneti taş çatlasın 150 metre mesafede ki hala oğluma laptop kullanıyor- iletemedim.Ayarlarını felan doğru yaptım ama evin dışına çıkınca ancak 1 diş zayıf sinyal alabiliyormuş.Sorun laptobın dahili wifi alıcısında olabilir mi.Zayıf alabilir.Yada ben bu access pointe dahili kendi içinde anteni var harici dış ortam anteni mi alayım.Ürün =http://www.hepsiburada.com/liste/productdetails.aspx?productid=bd190042&categoryid=2699&sku=BD190042Ya 2 km ileriye internet verdiklerini söylüyor insanlar.Ben 150 metre deki evin içine internet sinyali gönderemedim.Şaştım kaldım.Cihaz ayar sayfasından mesafe-km- ayarı mı yapılıyor acaba.Şimdiden yardımlarınızı bekliyorum...

yaptığınız ayarlar nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaptığım ayar sadece Access point özelliğini açtım,wireless adı ve şifresi koydum o kadar.
  • quote:

Yaptığım ayar sadece Access point özelliğini açtım,wireless adı ve şifresi koydum o kadar.

öncelikle cihazi yayin yapan yöne tam konumlandirip veritical horizontal ayarlarina dikkat edin

bu mesafede cihazin high power özelliğini kapatın

cevrede bulunan kanallari taratip en az kullanilan kanala geçiş yapin

distance ayarini mesafeye yuzde 20 daha fazla olacak sekilde ayarlayin

ayrica anten almaniza gerek yok yukardaki ayarlar sonuc vermezse bir adet 5110g alip point to point olarak kurun en sağlıklısı bu

• quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Yaptığım ayar sadece Access point özelliğini açtım,wireless adı ve şifresi koydum o kadar.

öncelikle cihazi yayin yapan yöne tam konumlandirip veritical horizontal ayarlarina dikkat edin

ayrica anten almaniza gerek yok yukardaki ayarlar sonuc vermezse bir adet 5110g alip point to point olarak kurun en sağlıklısı bu

Çok teşekkür ederim kardeşim.Akşam verdiğin ayarları yapcam.Ama bu mesafede cihazin high power özelliğini kapatın demişsiniz onu nasıl yapıcam.Cihaz ayar sayfasından mı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: connaught

quote:

Çok teşekkür ederim kardeşim.Akşam verdiğin ayarları yapcam.Ama bu mesafede cihazin high power özelliğini kapatın demişsiniz onu nasıl yapıcam.Cihaz ayar sayfasından mı.

arayuzde kablosuz menude görürsünüz hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

merhaba hocam,
    Sistem bu 76 metre kuş bakışı.Arada Ağaç felan yok.2 diş çekiyor laptop.
    Dediğin high power özelliği pasif halde geliyor.Seçilmiyor. Power:8 dbm sadece bu var.

km ayarını 1 yaptım.

horizontal şeklinde sinyal yayıyorum.Ama 76 metreye Access pointten 2 diş sinyal gönderebiliyorum.Laptaba şöyle bir wi-fi alıcısı alsak nasıl olur sence.Teşekkürler yardımın için şimdiden.http://www.hepsiburada.com/liste/dark-rangemax-150-mbps-5dbi-antenli-guclendirilmis-yuksek-menzilli-kablosuz-ag-adaptoru-dk-nt-wdn150hpbt6/productDetails.aspx?productId=bd303339&categoryId=103939&navq=categoryid%3d103939%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dbd303339%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bdark%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483646_3013122_103939%257d%26fh_refview%3dlister

hocam bu ağa laptopla direk bağlanmak sorunlu olur linkteki ürün yerine bir adet tplink 740n alın gelen yayını evin içine kablolu ve kablosuz tekrarlayın
    ust mesajda 5110g demişim siz 740n alin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 28 Ocak 2014; 1:44:44 >

• saol hocam.cat6 kabloyla direk oraya internet götürsem 75 metre veya en fazla 100 metre acaba sorun olurmu.Access point benim pek işime yaramadı, cihazı satıp o söylediğin cihazı alırıp ucunahttp://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wr740n-5-dbi-antenli-4-port-150mbps-kablosuz-router/productDetails.aspx?productId=bd132044&categoryId=60001272 bu cihazı bağlasam heralde işini görür.
  • quote:

saol hocam.cat6 kabloyla direk oraya internet götürsem 75 metre veya en fazla 100 metre acaba sorun olurmu.Access point benim pek işime yaramadı, cihazı satıp o söylediğin cihazı alırıp ucunahttp://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wr740n-5-dbi-antenli-4-port-150mbps-kablosuz-router/productDetails.aspx?productId=bd132044&categoryId=60001272 bu cihazı bağlasam heralde işini görür.

sorun olmaz kablo kaliteli olsun yeter cat6 kullanmanız iyi olur ucuna 740n yi baglayip kablolu ve kablosuz yayin yapabilirsiniz eger ev icinde kablolu ihtiyaci yoksa 5110g alin daha genis alana yayin yapar ev icinde veya elinizdeki cihazi hic satmayin evin balkon pencere onu gibi yere sabitleme şansı varsa is görür

• Hocam merhaba,
    740n cihazını aldım.Hala oğlunun evine kurdum.Access pointe bridge mod yaparak köprü kurduk.Cihazdan kabloyla internete çıktık
    ama kablosuz olarak ip yi doğru almıyor.Nedeni ne olabilir ki.
    Kullandığımız yapı tp link modemden access pointle yayın yapıyorum.740n ilede bu yayına köprü yaptık.Modemde dhcp server çalışıyor ip dağıtıyor.Access point te dhcp server kapalı.740n de de dhcp server kapalı.Gateway ları aynı tüm cihazlarda.Yanlız dns server 0.0.0.0 olarak ayarlı dns ten mi kaynaklanıyor.
    Yardımların için şimdiden teşekkürler...
  • iakbaba07 İ kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

TL-WR740N bir router cihazıdır. Router cihazlarında WDS teknolojisi kullanılarak kablosuz bağlantı sağlanmaktadır. Eğer Sinyal tekrarladığınız cihazdaki bağlantı WDS teknolojisini desteklemiyor ise bağlantı sağlanamıycaktır. TL-WA ile başlayan ürünlerimizden kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

yerimi bilmiyorum ama sizden yardım istiyorum. Yaklaşık benim evimden 50 60 m mesafede abımın evı var ve interneti var. burada benım camım balkonum ıle onun camı balkonu bırbırını gorebılıor(Biraz capraz kalıo) Şimdi bu işlerden çok az anlıyorum. rt205 modem var ıkımızdede. onceden mesh yaptım ama cok randumansız geldı. Abimde ölçümler 13mbps falan mesh ıle 0,6 geldı cok kotuydu. Bende dedım 5210g alarak guzel bı sınyal alabılırmıyım 13mbps'in 10'u gelse bile yeter bana. Çünkü ps3 oynuyorum online hız onemlı benım ıcın.

Yanlzı bırsey de takılıyorum. Öncelikle sadece bu cihazı almam işimizi çözer mi? Birde diyelim aldım ben kendı evıme nasıl dagıtacam sınyali. Bu 5210g alacagımm cıhazı nereye takmalıyım kendı evımemı yoksa ınternetı alacagım abımın evınemı?

Şöyle dusunmem mantıklımı;

Abimde net oldugundan ona 5210g yı kablo ıle bglasam sonra benım eve cevırsem 5210g yı. sonrasında da benım evımın ıcınde rt205 ıle sınyalı alarak kablo ıle ve wifi dağıtsam. Veri kaybı olurmu?

Tam terside abımden gelen sınyalı benım evıme kuracagım 5210g alsın ve bana dagıtsın ya da bende olan 521g yı rt205 e baglarayarak eve dagıtayım.

Yada hıc bu ıse gırmeyeyım cunku yetmez bana?

Biliyorum cok karısık oldu ama kafam cok dagıldı yardım edersenız cok sevınırım:(

• quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz;

TL-WR740N bir router cihazıdır. Router cihazlarında WDS teknolojisi kullanılarak kablosuz bağlantı sağlanmaktadır. Eğer Sinyal tekrarladığınız cihazdaki bağlantı WDS teknolojisini desteklemiyor ise bağlantı sağlanamıycaktır. TL-WA ile başlayan ürünlerimizden kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

İlginiz içi teşekkürler Tp-link Türkiye access point tl-wa5210g yani vds teknolojisini destekliyor.Bridge oluşturdum.740n kablolu bir şekilde interneti verdi ama kablosuz olarak internete çıkış yapamadık.Modem de kablo çektim access pointe(tl-wa5210g) ve yayını o şekilde yapıyorum.Bu yapıyı oluşturabileceğim bir döküman yada şablon verebilirseniz teşekkür ederim.
  • Değerli Müşterimiz;

Modem üzerinden kablosuz interneti alıp kablosuz dağıtma ile ilgili olarak sizlere önerebileceğimi en stabil sistem TL-WA5210G Access Point cihazı alıp daha sonrasında kablosuz interneti kabloluya çevirip kablonun ucuna bir router cihazı koyarak sinyal dağıtmayı sağlayabilirsiniz. Belirtilen şablondaki gibi bir bağlantı sağlanması tavsiye edilmiştir.

Saygılarımızla
    TP-LINK TURKIYE

• Verilen şablon arkadaşın sorusuna yazılmış ama sanki benimde oluşturacağım sistem bu gibime geldi.

Yani netı olan eve degıl kendı evıme 5210 u clıent modunda kurup, 5210g den gelen kabloyu da bir modemle eve dagıtmak. Burada eve dagıtılacak modem rt-205 olabilirmi acaba. Birde netı olan eve degılde benım evıme 5210g yı kurmam baglantıyı dusururmu.
  • Merhaba kardeşim öncelikle ağabeyin le senin evin arası 60 metre ise (100 metreye kadar çekenler var) bence direkt kablo çekme imkanın varsa cat 6 kablo çek ama kaliteli bir kablo olsun.Eğer kablo çekemem diyorsan bir senaryom var onu deneriz.
  • Ustat merhaba saolasin ilgin icin. Kablo cekme durumu zor cunku iki ayri aoartman capraz ve karilsikli aradan yol gecio. Yokaa kablo bende.dusundum ama cidden zor. Senaryon nedir. Ben 5210g alip evime takip client modda abimden neti alip eve yayarim.die dusunuodum ama heralde 5210 g yide bi modeme daha takip yaymam gerekio. Bide randumanida onemli 13 mbps ten 10 gelirmi acaba 10 gelse harika benim icin. Kafam karisti biomiorumda bu isleri ii bi teknoloji arastrmacisi olmama ragmen
  • Hocam öncelikle abinizdeki kablosuz internete bağlanmayı dene.Tp-link tl-wa5210g yi alıp kendi evinize evin balkonuna dış ortama koyarsan daha iyi olur.5210g yi client moda ayarlarsan kablolu bir şekilde sen internete kavuşursun.Şu adreste daha detaylı anlatmışlarhttp://forum.shiftdelete.net/tp-link/301944-tp-link-tl-wa5210g-dis-mekan-cihazi-nasil-kullanilir-client-repeater-ap-ayarlari.html

Client veya Repeater seçeneğini seçenler için,
    Bu seçenekte yapmamız gereken ilk ayar, cihazımızın hangi kablosuz alıcan sinyal alacağını belirlemek. Bunun için Client ayarını seçtikten sonra, alt tarafta bulunan survey tuşuna tıklıyoruz.
    Ve karşıma çevremizde bulunan kablosuz ağlar geliyor. Hangi ağı kullanmak istiyorsak, yanında bulunan connect tuşuna basıyoruz.

Ve buradan abinin modemini görüsün connect diyerek bağlanırsın.Security Settings bölümünden abinin şifresi yazıyorsun aynı olmalı şifreleme türüde wep olmalı.
    Şu adreste te client kurulumu var senin işine yararhttp://www.wifi-turk.com/forum/topic/5866-tp-link-tl-wa5210g-tl-wa5110g-wifi-t%C3%BCrk-kullan%C4%B1m-k%C4%B1lavuzu/page-5#entry40457

• Ustat cok aydinlatici bilgiler verdin cok tesekkur ederim. Eline saglik. Bu hafta icersinde yazdiklarina gore denyecegim. Umarim basarabilirim. Tekradan Saolasin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.