Şimdi Ara

Tp Link TD-W8101G Port engelleme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim bu marka ve modelde modemim var ve port engellemek istiyorum. Arayüzden filtreden ip/mac filtrelemeye giriyorum, buradan
    Kaynak ip adresi: engellemek istediğim LAN'da bulunan bilgisayarın yerel ipsini yazıyorum. Örn: 192.168.1.15
    Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.255
    Port Numarası: 0 (0 önemsiz demektir yazıyor yanında)
    Hedef ip adresi: 0.0.0.0 (0.0.0.0 önemsiz demektir yazıyor)
    Alt Ağ Maskesi 255.255.255.255
    Port Numarası: engellemek istediğim portu yazıyorum, Örn 4730. Fakat altta Protokol TCP yapıyorum, Eşleşmeyen kuralı: İlet,Alta diye iki seçenek var. Bunların ne olduğunu bilmiyorum kafama göre ilet alta filan yapıyorum başaramadım.

Resimdeki gibi yaptım

Tp Link TD-W8101G Port engelleme yardım

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Amacım Bearshare, torrent, limewire(bu programların hem download hem upload yapmalarını) vs ve Sam2 BroadCaster( DJ Programı bu programında sağdece upload yapmasını ) engellemek istiyorum.

Ayrıca herhangi bir download/upload programının kullandığı portları nereden öğrenebilirim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Subnetmask adresini hatalı giriyorsunuz. Bu şekilde tanımlama yapılamaz.

Öncelikle hangi IP adres grubunu kullanıyorsunuz.

192.168.2.0 mı? ....1.0 mı hangisi ise

yani kendi IP adresinizin olduğu gruba ait bir IP kısıtlaması yapmak istiyorsunuz sanırım

örnek 192.168.2.15 olsun. Bu IP adresini vereceksiniz ama bu IP adresleri elle mi atanıyor yoksa modem üzerinden DHCP den otomatik mi alıyor? bunu neden söylüyorum siz bu Ip adresini sınırlarsınız Ip adresi değişir yaptığınız kısıtlama işe yaramaz.

En iyisi belirli bir ip grubuna kısıtlama getirin.

ikinci olarak subnet mask adresi yani 255 ile başlayan

sizin ip adresiniz c grubu ip yani subnet değeri default değeri 255.255.255.0 olmalıdır.

255.255.255.255 değeri ip adresi olmayan bir bilgisayarın broadcast adresidir.

verdiğiniz tabloda kaynak adrese hangi bilgisayardan gelen bağlantıları engelleyecekseniz onun ip adresini yazarsanız ve port numarasını hedefe herhangi bir bilgi yazmasanız da belirlediğiniz ip den gelen bağlantılar hedefi önemsiz olacak ve belirlediğiniz porttan iletişim kuramayacaktır.

• SeYYaH-1 öncelikle zaman ayırıp verdiğin cevap için çok teşekkür ederim.

Şimdi benim lan bilgisayar iplerim 192.168.1.2,4,6,... diye gidiyor yani 1.0 grubuna dahil. Alt ağ maskelerinin 255.255.255.0 olarak değiştiriyorum. DHCP den diğer bilgisayarın ipsini statik yaptım yani dhcp de bilgisayarı defalarca kapatıp açsada modemide aynı şekilde resetlese o dhcp deki görünen ip adresi hep aynı kalıyor. Dhcp den aldığım bu sabit ip adresini kullanırsam sonuca ulaşamam mı? birde yukarıda Arayüz ü LAN olarak seçiyorum LAN da olan bütün bilgisayarlarıda engelliyorum. (0.0.0.0 ip adresi LAN üzerindeki bütün bilgisayarları denetliyor) Yani ip de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. (Sağdece kendim wireless ile bağlanıyorum)

quote:

verdiğiniz tabloda kaynak adrese hangi bilgisayardan gelen bağlantıları engelleyecekseniz onun ip adresini yazarsanız ve port numarasını hedefe herhangi bir bilgi yazmasanız da belirlediğiniz ip den gelen bağlantılar hedefi önemsiz olacak ve belirlediğiniz porttan iletişim kuramayacaktır.

Bu kısımda anlatmak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Yani oradaki kaynak ip adresine engellemek istediğim ip adresinimi yazacağım? Ki ben bir ip adresi engellemek istemiyorum sadece bearshare torrent gibi programların kullandığı portları bulup onları engellemek istiyorum.

Protokol ve eşleşmeyen kuralı diye kısımlar var. Protokolde TCP, UDP, ICMP seçenekleri var. Eşleşmeyen Kuralında ise İlet ve Alta diye iki seçenek var. Bu kısımlar hakkında ne yapacağımı bilmiyorum. (Protokol defaulth olarak "tcp", eşleşmeyen kuralıda defaulth olarak "ilet" geliyor)

Tekrar teşekkürler.

• Şöyle yapabilirsiniz. Kaynak Ip adresini boş bırakırsanız bu demek oluyor ki dünyanın herhangi bir yerindeki bir bilgisayar, Hedef kısmına da belirlediğiniz o bilgisayar olsun. 192.168.1.10 varsayalım.

ve belirli TCP portu da onun kullandığı portu biliyorsanız örnek 4730 yazın TCP seçin.

Bu senaryoya göre dışarıdan 192.168.1.10 ip adresine sahip bilgisayara TCP 4730 nolu porttan erişim yapılamaz.

İlet seçili olursa bu porta izin vermiş olursunuz. Atla seçili olursa izin vermemiş olursunuz.

Yapmak istediğiniz bu muydu?
  • Kaynak ip adresi benim engellemek,kontrol etmek istediğim LAN'da bulunan bilgisayarın ip adresini temsil ediyor. Yani Kaynak ip adresine "192.168.1.5" yazarsam LAN'da bulunan o ip ye ait bilgisayarın kurala dahil olduğu anlamına geliyor. "0.0.0.0" yaparsam LAN'da bulunan bütün bilgisayarların bu kurala dahil olduğu anlamına geliyor. Hedef ip adresi alt ağ maskesi port ise "Engelleyeceğim site/program ile ilgili ayarların yapılacağı kısım. Mesela Hedef ip adresi "74.125.232.210"(google) Alt ağ maskesi 0.0.0.0 (o ip ye ait bütün çıkışların kontrol edilmesini istiyorum) port 0(hangi porttan çıkış yaptığı önemli değil hepsi için geçerli) Protokol TCP seçiyorum, Eşleşmeyen kuralı ne işte onu bilmiyorum. Bunu örnek olarak verdim. Yukardaki verdiğim örnekte google sitesini engelliyorum. Fakat benim amacım site değil port engellemek. Hangi siteye girdiği vs önemli değil sağdece kullandığı bazı programların(bearshare) portlarını engelleyerek o programların download/upload yapmalarını engellemek istiyorum.

Eşleşmeyen kuralı ilet seçersem bu belirlediğim portlara izin vermiş, alta seçersem engellemiş mi oluyorum? Benim bu kısımdaki tek sıkıntım bu eşleşmeyen kuralı. Kullanım klavuzunu okudum aynen şöyle yazıyor bu konu hakkında;

"Eşleşmeyen Kuralı: Mevcut kural eşlemezse, İlet seçimini yapın, yönlendirici kuralı atlayacak ve doğrudan iletecektir. Alta seçimi yaparsanız yönlendirici eşlemek için sonraki filtre kuralını bulacaktır (Filtre listesinde gösterilir)"

Ne demek istemiş hiçbirşey anlamadım :)

• Yokmu bu konu hakkında kesin bir bilgisi olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.