Şimdi Ara

TP LINK MODEM PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar,

    Öncelikle belirtmeliyim ki bir firmayı karalamak ya da zan altında bırakmak hiç sevmediğim bir davranıştır. Belki de aşağıda anlatacağım konu için ben abartıyorumdur bilemiyorum yorum sizin.

    3 sene önce TTNET kampanyası ile eve internet aldım. Evde modemim olmadığı için TTNET tarafından tarafıma tahsis edilen TP-LINK TDW8901G modemini kullanmaya başladım. Aslında bu 3 sene zarfında problem yaşamadım diyebilirim. İnternetim 16MBPS sınırsız. Alabildiğim maksimum download hızı 1,1mb/s idi. Bilemiyorum normal değerler sanırım. Neyse gelelim asıl konuya. 1 hafta önce Vodafone Net e geçiş için evrakları vs doldurup TTNET'i iptal ettirdim. Dün internetimin açıldığına dair SMS ile bilgilendirildim. Akşam eve gittiğimde ayarları yapayım dedim hemen. Fakat bir türlü yapamadım. Kullanıcı adı ve servis sağlayıcısı hatası veriyordu. Bende Vodafone müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah ettim. Onların eşliğinde de 2-3 defa denedik ve olmadı. Dediler ki modemde kilit var ve ttnet dışında servis sağlayıcı tanımlanamıyor şu anda. TP-LINL müşteri hizmetlerini arayıp konuyu anlatın onlar yardımcı olacak dediler. Aradım ve konuyu onlara da izah ettim. Benim mail adresime firmware update göndereceğini modem yazılımını güncelleyip fabrika ayarlarına donüş yaptığımda ttnet kilidinin kalkacağını belirttiler. İlk 10 denememde modem nedense firmware update'i kabul etmedi. Sonra kabul etti ve güncellemyi yaptı. 3 dakika sonra ise modemin tüm ışıkları gitti. Sadece power ışığı yanıyor. Biraz araştırdım ve yazılım kaynaklı olarak modemin yandığını/bozulduğunu anladım. Esasında TP-LINK arayıp konuyu anlatım modemi servise vermem gerek ama para isteyeceklerine eminim. Zaten 3 senelik modem lanet olsun dedim ve uğraşmayayım dedim. İnternetten Asus DSL N14-U sipariş ettim. Açıkçası çok ta araştırmadım. Umarım memnun kalırım.

    Başına böyle bir olay gelmiş arkadaş var mı? Sizin görüleriniz neler?

    Edit: Başlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg2317 -- 4 Eylül 2015; 18:05:03 >







  • Evet benimde başıma geldi ttnet dışında servisle bağlanamıyor modem. Hatta kullanıcı adı ve şifre bolumunda direk @ttnet olarak geliyor ancak bazı modemlerde sorun olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenberg2317 H kullanıcısına yanıt
    Aynı işlemi modeme 10 defa yapar sonuç alamayıp cihaza bu kadar yüklenince tp-link e bunun faturasını kesmek etik değil kullanıcı hatası olarak değerlendirilir.

    Eğer firmaya bu şekilde bu durum oluştu deseniz garantisi olmayan cihazı servise alır ayrıca şahsım olarak garantisi çoktan bitmiş ürünü değiştirdiğini bilirim.
  • yeni aldığın modem güzel, diğeri için de servisin sorun çıkartacağını düşünmüyorum, bu tür işlemlerde müşteri memnuniyeti adına genelde ücretsiz düzeltiyorlar modemi
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Fakat resmi olarak kendi çalışanlarından gelen bir firmware update sebebi ile modemin devredışı kalması hoş bir durum değil. Firmaya konuyu ileteceğim. Eğer modemi ücretsiz bir şekilde onarırlar ise en kötü router olarak da kullanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.