Şimdi Ara

TP-LİNK mac filtreleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ağıma bağlananları engellemek için modem arayüzünden mac filtreleme ayarına girdim ve engellemek istediğim mac adreslerini kaydettim ama yasak getirmiyor.kendi telefonumda denedim bi engel yaşamadan herşeye girdim.nası yapılacağını bilen varmı??

• kanka önce ayarlardan etkinleştirmen gerekiyor mac filtrelemeyi (bende devre dışı) ayrıca bence "izin ver" i kullanıp kendi cihazlarını kaydet daha iyi olur
     TP-LİNK mac filtreleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keiichi Tsuchiya -- 29 Mart 2015; 0:14:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkannozd

arkadaşlar ağıma bağlananları engellemek için modem arayüzünden mac filtreleme ayarına girdim ve engellemek istediğim mac adreslerini kaydettim ama yasak getirmiyor.kendi telefonumda denedim bi engel yaşamadan herşeye girdim.nası yapılacağını bilen varmı??

önce mac adreslerini kaydet sonra üzerinde izin ver e tıkla . bir süreliğine internet kopacak sonra mac filtresi akti olacak. admin şifreni de değişrtimeyi unutma kimi kazmalar mac filtre koyuyor ama admin şifre fabrika ayarlı :)
  • knk olmuyo
  • Yapman gereken modem ayarlarını sıfırlamak ya da bilgisayarına format atmak. eğer şifreyi değiştirirsen modeminin,genelde erişemezler karşı bilgisayar yeni bir şifre talep eder,ki sen interneti kestiğin an onlarda da kesilir bu,sen en iyisimi? modemi sıfırla,tekrar kur. şifreyi mifreyi,filitremeyi herşeyi falan yap. ve kesinlikle gereksiz yere port açma yoksa gelen geçen sızar bilgisayarına
  • Ha Evet,modemi tekrar yapılandırmak MAC ayarlarını sıfırlamaz. MAC'ı değiştirmen gerek yoksa her türlü ne kadar tekrar yapılandırırsan yapılandır aynı olay olur. bunun için ya format atarsın,ya da programlarla değiştirirsin. programla MAC değiştirmek uzun iş ama. yapmaya değer.
  • kanka sen MAC i etkinleştirip sayfanın ss ini atsana bi bakim (Mac adresini gizle)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende meac etkinleştrime diye bi ayar yok.sadece bu menü çıkıyor güvenlikte
     TP-LİNK mac filtreleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: vorotemnar

Arkadaşlar TPLink'in TD864W modelinde MAC filtreleme işlemini şu şekilde yapabilirsiniz.

1. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazıp modeminizin arayüzüne bağlanıyorsunuz.

2. "Kurulum" sekmesindeki "WLAN" açılır paneline tıklayıp "Temel" seçeneğini tıklıyorsunuz.

3. "Bağlı Cihazlar" bilgisinin yanındaki "Aktif İstemcileri Göster" butonuna tıklıyorsunuz.

4a. Açılan mini pencerede engellemek istediğiniz kullanıcının MAC adresini öğreniyorsunuz.
    4b. Kendi MAC adresinizi öğrenmek için "Başlat" simgesinden erişebildiğiniz "Çalıştır" fonksiyonuna "cmd" yazın ve siyah ekranın gelmesini bekleyin. Kursörün bulunduğu noktada "getmac" yazıp enterlayın ve kendi MAC adresinizi öğrenin. (Başarılı olamadıysanız sadece tırnak içindeki ifadeleri yazdığınızdan emin olun)

5. "WLAN" açılır panelindeki "Erişim Kontrolü" seçeneğine tıklayın.

6. MAC adresini Yasaklı mı yoksa İzinli listesine mi almak istediğinize karar verin ve "Kablosuz Erişim Kontrolü Modu" açılır kutusundan seçimizi yapın ve "Değişiklikleri Uygula" butonuna basarak bekleyin.

7. "MAC Adresi" metin kutusuna engellenecek veya izin verilecek MAC adresini girin (12 karakter sınırı olduğundan edindiğiniz MAC adresini içerisindeki iki nokta üstüste gibi sembol ve işaretleri değilde sadece sayılar ve harflerden ibaret olacak şekilde yazın.)

8. Metin kutusunun hemen sağındaki "Ekle" butonuna basarak işlemi gerçekleştirin.

9. Bir süre bekledikten sonra "Mevcut Erişim Kontrol Listesi" panelinde ilgili MAC adresini görebilirsiniz. Daha sonra bu listedeki MAC adreslerinde düzenleme yapmak istediğinizde yine bu panelin içindeki "Seçin","Seçilenleri Sil","Tümünü Sil" öğelerini kullanabilirsiniz.

10. Aynı zamanda "Güvenlik Duvarı" sekmesinde "MAC Filtresi" açılır panelinden Gelen/Giden, Yasaklı/İzinli kurallarını kullanarak Engelleme/Kısıtlama işlemleri yapabilirsiniz.

MODEM ARAYÜZÜNDEN GÖRSELLER:
    http://m1311.hizliresim.com/1h/x/v0bmh.png
    http://m1311.hizliresim.com/1h/x/v0bn5.png

bir de bunu dene kanka unutma kabloluların erişimini engelleyemezsin mac filtreleme ile. hedef mac i de boş bırak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keiichi Tsuchiya -- 30 Mart 2015; 17:00:22 >

• çok sağol kardeşim oluyor bunla.
  • önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keiichi Tsuchiya -- 30 Mart 2015; 17:17:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.