Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: EmreeSmskk Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.519
Cevap
65
Favori
64.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer fiber varsa yani ont cihazı ilk cihazı onete cihazına kablo ile bağlayıp ikinci ve üçüncü cihazı farklı konumlara kablosuz olarak da atabilirsiniz

Yok o NT sistemi yoksa normal vdsl hat ise 1 cihazı mevcut olan modeme bağlayıp ikinci ve üçüncü cihazı Yine farklı yerlere koyabilirsiniz
  • Arkadaşlar merhaba, Kısaca durumumdan bahsedeyim, Keenetic Hero kullanıyorum modem olarak ev dublex ama üst katta hiç bir şekilde verim alamıyorum yıllardır daha yeni iki cihaz alarak mesh sistemi kurmak istedim ama tam bir hüsran oldu bu durum hiç bir şekilde verim alamadım bende iade talebi açtım sonradan aldığım iki ürün için.

Sorun şu alt katta güzel bir bağlantı olsada aynı yerin tam üst katında merdiven boşluğu olduğu halde bağlantı alamıyorum aldığım en iyi bağlantı ise 8-10mbps hızlarında.

Şimdi bir kaç soru sormak istiyorum aklımda şu modeller var; Deco E4 AC1200,Deco M4 AC 1200, Deco S7 AC1900 3 tane olmaları nedeyli bunları öne aldım...

1. sorum şu bunlardan birini aldığım takdirde kendi kullandığım hero modelinin wifi ağını kapatıp bunlar üzerinden mesh ağı kuracağım değilmi?
    2. ise bu modeller sanırım elektrik hattı üzerinden iletişim sağlıyor? Cihazın birini modeme bağlayıp birini yine alt katta bir odaya bir diğerini ise üst kata koymayı düşünüyorum kablosuz olarak, Sizce performans nasıl olur veya anladığım şekildemi durum.

@mcgoktug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 29 Nisan 2023; 15:24:44 >

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Önceki mesajda yazdığım Deco P9 harici modellerde powerline özelliği olan başka model yok. P oradan geliyor.

av1000 destekli, biraz eskidi sayılır.

TeknoSeyiryoutube
    TP-Link Deco P9, interneti eve, iş yerine ya da çok katlı yapılara yaymak için tasarlanmış bir mesh sistem. Ancak Deco P9'un tipik bir mesh sistemden farkı, içinde powerline teknolojisi de barındırması. Bu sayede wifi sinyalinin zor ulaştığı durumlarda bile çalışabiliyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=tMPAfilxsT0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 29 Nisan 2023; 15:33:49 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi durum şu evin duvarları ya çok kalın yada kullanılan malzeme nedeniyle çekim gücü garip bir şekilde inanılmaz düşüyor üst kata çıkıldığı an bu cihaz elektirik hattı olayı olduğu için daha iyi olabilir gibi geldi bana diğerlerine göre sanki, Tabi üç taneside ayrı bir çekim gücü sunar sanırım.

Birde modemi'de değiştirip aynı marka alsam ve mesh sistemini öyle kursam bu cihazlardan birini kablo ile bağlamaya gerek kalıyormu yine acaba?

Size çözümü diğer konuda sunmuştum. Sinyal gitmiyorsa marka model fark etmez. Kablosuz olduğu sürece istediğiniz verimi alamazsınız.

P9 siparişi verdim hocam bunuda deneyip son çare onu yapacağım artık.

• Merhaba arkadaşlar deco m4 cihazı modeme ila ca6 rj45 ile mi bağlamakmı gerekiyor? modemin wifi si ile deco4 arada kablo olmadan çalışmazmı?

Size daha ucuz yollu, daha güncel powerline alarak mevcut modem ve router'larınıza bağlayabilirsiniz diye belirtmiştim. P9 sadece bir örnekti. Madem öyle karar verdiniz, hayırlısı olsun.

Gördüğüm kadarı ile seçenek yok hocam fazla belirttiğiniz modemler yok piyasada sanırım satan bir yer göremedim, Mevcut powerline modelleride hep av600, av1000 destekli ac1200 olarak ikili P9 2000TL'ye denk geldi şuan için iptal edilebilir tabi güzel bir cihaz bulunursa.

Siz yanlış ürün arıyorsunuz haliyle bulamamanız normal. O mesajı dikkatli okuyun. Powerline arayacaksınız. Deco yada mesh sistem değil.

Yok hocam bunlar değilmi işte? Bunlar dahamı iyi olur demek istiyorsunuz yani siz?

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri
  • Bunlar ama piyasadaki modellerin %10 u onlar. Daha çok fazla çeşit var. Siz üst katta Router kullanacaksanız Wi-Fi özelliği olmayan 8630p yada 8631p gibi modellere bakın. Üst katta powerline Wi-Fi yayını da yapsın, ekstra Router kurmam diyorsanız wpa yazan 8630 yada 8631 modellerine bakacaksınız.

Ben 9610 kullanıyorum ama tek çıkış veriyor. Priz yeri de yok üstünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 29 Nisan 2023; 17:3:17 >

TL-WPA8631P kit güzelmiş ama 1000TL daha pahalı P9'dan.

Alınacaksa ve router ile kullanılacaksa yeni nesil powerline daha mantıklı

İşte sorduğum soru bu hocam neden daha iyi olur, Hero Dsl ile kullanacağım alacağım ürünleri şuan için.

Şimdi P9 modeli hem aynı şekilde elektrik hattı üzerinden sinyal alıyor hemde wifi olarak dağıtım yapıyor ama daha eski bir model sanırım birde, İki cihazın birini modeme kablo ile bağlamak şart sanırım.

PG2400P modelinde ise wifi dağıtıcı varmı anlamadım henüz, Bir kere bağlantı kurunca modemle arasında kablo olmasına gerek yok sanırım, Daha iyi donanıma sahip birde gördüğüm kadarı ile.

Hero DSL + Powerline KIT + Router (Extra ve Buddy 4 almıştınız)

Hero DSL + Kablosuz özellikli Powerline KIT

Bu sizin hangi kullanımı istediğinize bağlı. Önceki mesajıma bakarsanız orada da yazdım. Modeline göre powerline hattında (wifi değil) Dual MIMO Dual band gibi bir sürü özellik sunuyor cihazlar. Wifi özelliği olanlarda da wifi için ayrıca Dual band, beamforming, dual mimo gibi ekstra özellikler oluyor. Karşılaştırıp size ne lazımsa onu alacaksınız.

Powerline kit alınca 1 ünite modeme kablo ile bağlanıyor. Diğer ünite istediğiniz yerde kablo ile dağıtıyor. Kablo ile Router bağlıyor yada direk cihaza bağlıyorsunuz. Wifi özelliği olursa taktığınız yerde direkt olarka wifi yayını yapabiliyor ethnernet çıkışından da internet verebiliyor. Tabi ne kadar iyi wifi özellikleri varsa o kadar.

Powerline'ı elektrik hattından çektiğiniz ethernet kablosu olarak görün. Uçları da cihaz.

Deco kullanacak olursanız keenetic'i bridge moda'a alıp tüm ağ işini Deco'ya vermeniz lazım yoksa çift nat hataları ile uğraşırsınız. Bu durumda da Keeneetic'in sunduğu hiç bir özelliği kullanamazsınız. (Bridge mod olucna devre dışı kalıyorlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 29 Nisan 2023; 20:10:39 >

Tamamdır hocam aradığım cevapları buldum sayende, Çok teşekkürler bilgiler için.

Benim için önemli olan şuan üst katta hem wifi olması hemde iyi çekmesi en azından tv ile bağlanıp online içerikler için yeterli seviyede, Şuan için iki cihaz ihtiyacımı görecek gibi...

Peki son sorum, Modemi değiştirip Tp alsam bu seferki mesh sistemi yine aynı şekildemi olacak yok iki cihazıda bağımsız olarak yerleştirebilirmiyim, Sanırım aynı senaryo olacak ilk cihaz kablo ile bağlanmak zorunda sanırım her türlü elektrik hattı için.

Deco kuracaksanız modem fark etmez. Her ağ işini o yapacak. Powerline alırsanız zaten ağınızı modem ve router ile dağıtıyorsunuz.

• yamali53 Y kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla çalışmaz kablo şart
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.