Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.218
Cevap
79
Favori
94.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar superonline fiber internet kullanıyorum modem olarak Huawei LG8245X6-50 var. Evin her tarafından wifi ye bağlanamıyorum bunu için TP-Link Deco M4 almayı düşünüyorum acaba superonline modemi ile bir problem yaşar mıyım kurulumda ve TV+ da kullanıyorum? Son sorumda masaüstü bilgisayarıma kablo çekemiyorum modem ile arası uzak TP-Link Deco M4 dan bir tanesini masa üstü bilgisayarın yanı koyup kablo ile ona bağlandığımda hız olarak yavaşlar mı yoksa evdeki internet hız değerinin aynısını alabilir miyim?

• oist O kullanıcısına yanıt

Hocam öncelik 2 paketli deco M4 alacaksan bir tanesini modemin olduğu yere koyacaksın her türlü. İstersen huawei modemi iptal edip deco m4 ü modem olarak kullanabilirsin.

Ana deco tüm hızı alır ancak wifi 6 değilse ya da 160 mhz bant genişliği yoksa ikinci decoda hız yarı yarıya düşüyor. Ben bu sorundan bezdiğim için kablo çektim öteki modeme. Tüm hızı alması için konum önemli ben halo50g kullandım verim alamadım.

Şimdi honor router 3 aldım wifi 6 700 lira. 2 adet var mesh sistemi kuracam çok memnunum.

• Arkadaşlar benim modem yatak odamda, salon ise en uzak nokta evimde. Evim 200metrekare'ye yakın, Türk telekom 100mbit fiber internet kullanıyorum, kesilme vs. bişey yaşamıyorum modemden yana sıkıntım yok, hız kesintisi olmadan yada çok az olacak şekilde salonda, balkonda vs. iyi çekmesi için ne almamı önerirsiniz.

• Math120 M kullanıcısına yanıt

honor router alın uygun fiyatlı wifi6 lı ben memnunum şuan

• iscooooooo kullanıcısına yanıt

Bundan kaç tane almam lazım hocam(nasıl kuruluyor yani), modem evimde kötü bir yerde ,3-4 duvar ilerdeki odadan çeksin istiyorum bunu modeme kabloyla bağladığımda performans verebilir mi sizce? Sizin performans konusunda yorumlarınız neler.

• Selamlar arkadaşlar. Bir mesh cihaz alıp evdeki wi-fi çekim sorununu çözmek istiyorum ama seçmem gereken cihaz konusunda aklım karıştı. Kullanan arkadaşlar yorum yol gösterebilirse çok sevinirim.

Mevcut Türk Telekom fiber modem konum olarak evin girişinde kaldığı için uzak noktalarda çekim sorunu yaşadım. Modemden kablosuz yayını kapatarak hole kablo çektim ve elimde bulunan Wifi 6 Huawei AX3 yı kurdum ve wifi yayınını bu cihazla yapmaya başladım. Yakın odalarda sorun yok fakat biraz uzaklaşınca ve araya 2 duvar girince salonun arka ucu ve cam kapı sonrası balkona geçince sinyal iyice düşüyor.

Kullandığım bağlantı 500/30 Mbps bu hızı minimum kayıpla eve tam olarak yayabilmek için hangi ikili mesh cihazı almalıyım.

Bir de TP-Link'te mevcutta kullandığım aşağıdaki senaryoyu gerçekleştirebilir miyim?

Harici DHCP server kullanıyorum. Cihaz kurulumunda ip yönetimini bu sunucuya verebiliyor olmam gerekiyor.

Bir de 2.4Ghz ve 5Ghz ağını ayrı ayrı yapılandırabiliyor olmalı, akıllı ev için kullandığım iot cihazlarım 2.4 Ghz ağında çalışıyor, onun dışında tüm cihazlar 5 Ghz ağındalar.

• 2.4G ve 5G ağlarını ayrı ayrı yapılandırmanıza gerek yok. En azından bende olmuyor. Evde 25 tane falan cihaz ağa bağlı. 5G teknolojisi çıkmadan önce aldığım cihazlar bile bağlanabiliyor bu şekilde. DHCP konusunda ise tam emin değilim. Dinamik IP, statik IP, PPPoE seçenekleri var. İnternet başka bir routerdan sağlanıyorsa dinamik IP seçiyorum ama sizin bahsettiğiniz farklı bir durum anladığım kadarıyla. Özellikle DHCP server ayarına baktım da harici olarak bir seçenek yok. Direkt kendi DHCP sunucusunu kullanıyor. Bendeki Deco x50 bu arada.

• Teşekkürler hocam, ayarlar yoksa hiç mesh macerasına girmemek gerek o zaman. 2.4 Ghz ve 5 ghz aynı adla yayın yaptığında anahtar prizler 5 ghz olan ağa bağlanıyor ve yarım saat sonra çevrimdışı oluyorlar, tekrar prizleri sökerek sıfırdan kurulum yapmadan online olmuyor. Bu nedenle kullandığım ağdan farklı isimde sadece bu cihazlar için 2.4 ghz ağını kullanıyorum. O zaman eski düzen, aynı huawei cihazdan 1 tane de daha alıp salona koyarak aynı config ile kurarak, geçişleri de manuel yapmam gerekecek kapsama alanını genişletmek için.

• Aslında decoda hangi cihazın hangi ağa bağlanacağını seçebiliyorsunuz. Hangi decoya bağlanacağını, mesh kullanıp kullanmayacağını falan her şeyini ayarlayabiliyorsunuz. Iot cihazları için ayrı bir ağ da oluşturmaya izin veriyor ama ben hiç kullanmadım. Bir de her decoda bu ayarlar olmuyor okuduğum kadarıyla. O yüzden X serisi almanız yerinde olur alacaksanız eğer.

• Bende deco X50 mesh var. Bahsettiğiniz sorunu ben de akıllı prizde yaşadım. sorunu aşmak için X50'yi sadece 2.4ghz yayın yapacak şekilde ayarladım. sonra akıllı prizin internet bağlantı ayarını yaptım. Daha sonradan tekrar X50'yi 2.4ghz ve 5ghz yayın yapacak şekilde ayarladım. şu ana kadar akıllı prizde bir kopma vs yaşamadım. sürekli kendisi 2.4ghz'i kullanıyor. belki daha kolay başka yolu vardır.

• halitg H kullanıcısına yanıt

Deco uygulamasında direkt olarak cihaza girip bağlantı tercihlerinden 2.4 ya da 5G olarak seçebiliyorsunuz, daha pratik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

akıllı prizi deco'ya tanıtamıyorsun. sürekli kendini 5g ye bağlamaya çalışıyor ve 2.4g'ye bağlanması gerektiğiyle ilgili hata mesajı veriyor. deco'nun kendi uygulamasından 5g yayını kesince 2.4g'ye sorunsuz bağlandı. akıllı priz deco'ya tanıtıldıktan sonra dediğiniz ayarları yapacak hale geliyor. zaten 2.4g den tanıtıldığı için otomatik bahsettiğiniz ayar 2.4g oluyor.

Anladım. Hangi marka priz kullanıyorsunuz? Bende Meros var. Bir sıkıntı yaratmadı hiç. Demek ki markadan markaya da değişen bir şeymiş.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

eskiden aliexpresten almıştım.

• 130 m2 ev decox60 ax5400 2 li paket aldım, 1.decoyu salonda modemin yanına koydum ve kablo ile modeme bağladım 2.deco yu salona en uzak noktadaki yatak odasına konumlandırdım 50 mb lit internet bağlantım 48-49 mb olarak balkonlar dahil evin her tarafında kesintisiz çekiyor 130-140 m2 lik eve 2 deco x60 yeterli oldu

Ben de x50 modelini düşünmüştüm hocam, peki dhcp adresini manuel belirleyebilmenin bir yolu dikkatinizi çekti mi hiç? DHCP üzerinde 100'den fazla cihazın ipsini mac adresi ile eşleştirilip sabitlenmiş durumda, bu tarafta uğraşmaya gerek kalmadan onu da halledebilirsem çok iyi olacak.

• Aşağıdaki ekran görüntüleri işinizi görüyor mu?

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

• Tp link in vr600 modemini kullanıyorum. Ev m2 olarak 150m2. Bazı noktalarda çok az çekiyor. Sizce Wi-Fi 6 destekli re605x ,re600x veya re700x mi alınmalı yoksa wifi 5 destekli deco mesh e4 veya m4 mü alınmalı. Hangisi daha mantıklı olur ve fiyat performans olarak hangisi daha verimli olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 yıldır Tp-Link E4 mesh sistemi kullanıyorum. 3 yıl önceki deneyimlerimi şuraya yazmıştım:

https://forum.donanimhaber.com/netmaster-cbw-383z4-ve-deco-e4-ile-mesh-wifi--141636288

Deco yerleşimleri şöyleydi (Oda 4'de olduğu için modem Oda 4'deki ana deco)

Bu konfigürasyonda Oda2'deki Deco'da sinyal kuvvetli, Salonda girişteki sinyal "adil" gözüküyordu.

İleride 100Mbit üzerine çıkmayı düşündüğümden, E4 ise gigabit porta sahip olmadığından, yakın zamanda indirimden Deco X20 aldım. Şöyle bir konfigürasyon oldu.

X20 ana deco. Yeni konfigürasyonda tüm E4 decoların sinyalini "adil" gösteriyor. Beklentim araya bir deco daha koydum diye en uçtaki deconun sinyalinin de yükselmesiydi, olmadı.

Salon oturma bölümündeki E4 devreye soktuğumda mutfakta daha düşük hız aldım, Devreden çıkardığımda daha yüksek hıza ulaştım mutfakta. Kafam iyice karıştı. Araya (salon oturma bölümüne) koyduğum deconun hiç bir faydası olmadı, hatta zararı oldu sanki?

Tüm E4'ler X20'ye bağlı gözüküyor. Yani aradaki bir deconun hiç bir faydası yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 13 Temmuz 2023; 17:30:49 >

• SAYKOOO14 kullanıcısına yanıt

Benim tercihim Deco M4 olurdu. Mesh özelliğini farklı bir segment olarak düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.