Şimdi Ara

TP-Link Archer C7 Router, WD My Cloud'u görmüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir sorun var; Üst katta olan modemin sinyali alt kata zayıf geldiği için, alt kattaki 4 portlu tp-link 1005 D switchi iptal ederek, tp-link archer c7 router aldım. böylelikle alt katta da 4 portlu ethernetim olacağı için, yanındaki tv, bluray, media player vs.yi bağlayabilecek, hemde ilaveten alt katta da sağlıklı bir wifi sinyalim olacaktı.
    Üst kattaki modemden rj-45 le gelen interneti, archer C7 nin WAN portuna taktım... diğer tüm cihazları da rj-45 le routerın LAN portlarına bağladım, cihazlar internete bağlandı. Wifi sinyalide var.. kurulumu vs. yaptım sorun yok... herşey güzel..
    Ancak bu routerın hemen yanında olan ve archer C7 ye bağlı olan tv, bluray, media player'dan hiçbiri WD my cloud ağ diskini görmüyor ve erişemiyor. (switch varken böyle bir sorun yoktu cihazlar WD ağ diskine erişiyor ve görüyordu)
    Arayüzü de pek kurcalamak istemedim.. sadece firmware güncelledim ama sonuç değişmedi..bu arada üst kattaki modeme bağlı olan tv sorunsuz şekilde WD my cloud ağ diskini görüyor ve oynatıyor. Zannedersem Archer C7 arayüzde bazı ayarlar yapılması lazım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxima -- 25 Ocak 2015; 12:29:21 >

• maxima M kullanıcısına yanıt
    Tplink routerin DHCP sunucusunu kapatirsaniz sorun buyuk ihtimalle cozulecektir, suan cihazlar farkli subnetlerde olduklari icin birbirlerini gormuyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zordion kullanıcısına yanıt
    Denedim ama olmuyor..
    tp-link pazartesi arayacağını bildirmiş..bakalım ne çıkacak...??
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxima

Denedim ama olmuyor..
    tp-link pazartesi arayacağını bildirmiş..bakalım ne çıkacak...??

WAN degil de LAN portu ile deneyebilir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu en başta denemiştim zaten..ama olmadı..
    acaba Cisco wag320N modemlemi uyumsuzluk var diycem ama.. ne alaka .. mantıksızlık olur..
    bu arada tp-link de pazartesi arayacağını söylemiş ama arayan soran yok şu ana kadar..
    zannedersem bu gidişle 320 TL lik routerı kaldırıp 40 TL lik switch'i tekrar bağlayacağız.. durum onu gösteriyor... :(
  • Disk ana modeme bağlı doğrumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudur..ağ diski ana modeme ethernetle bağlı.. ve aynı modeme bağlı tv den gözükmekte..ama alt kattaki router ağ diskini görmüyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Archer wan portlu dan çalıştığı için kendini modemden izole ediyor
    Yapacağınız archeri ana modem ip bloğuna alıp lan portunu kullanmak
    Archer cihaza
    Ana modeme 192.168.1.1 diyelim
    Archeri 192.168.1.250 yapın
    Dhpc yi kapatın
    Varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1
    Birinci dns 192.168.1.1
    İkincidns çalışan herhangi bir dns
    Wifi isim ve şifreyi belirleyip deneme yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun TP Linkten Hakan bey vasıtası ile kısmen çözüldü.. şöyleki;

Gelen rj45 internet kablosunu routerın internet girişi yerine çıkışlardan herhangi birine taktığım zaman sorun çözülüyor ama bu seferde çıkışlar 4 ten 3 e düşüyor..

ve portlarımın azalmaması için gene eski switchi kullanmam gerekiyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.