Şimdi Ara

TP-Link 7210N ve Airties RT-205 Modem ile Kablosuz Baglanti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugun tp link 7210N sinyal kuvvetlendirici cihaz aldim. Yaklasik 250 metre uzakliktaki evden wireless inter baglantisi yapacagim. 38dB ile baglanti yakalayabiliyorum. Repeater modunda kopmalar yasiyorum. Elimde airties rt 205 modem mevcut ben 7210 ile kurdugum baglantiyi ethernet ile airties baglayip modemle de wifi olarak dagitmak istiyorum. Iki cihazda da yapmam gereken ayarlar nelerdir. Yardimci olabilir misiniz???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle 7210n tanımınız hatalı. bu cihaz sinyal güçlendirici değildir. Yarı profesyonel sınıfında kablosuz erişim donanımıdır.
    rt-205 ap olurmu bilmem ama olsada sağlıklı çalışmayabilir zira 2.4ghz de teorik olarak 11 kanal vardır ama pratikte 1 kanal vardır. Var olan kanalıda 7210n kullanacağı için 2.4ghz de yakınına koyacağınız ikinci bir ap ile çakışma olur. Çalışmaya çalışır ama sağlıklı olmaz.
    Tavsiyem kablo girişi olan cihazlara kablo çekin, cep telefonu gibi kablosuz bağlanabilecek cihazlarda 5ghz bant desteği varsa 5 ghz ap kurarak bağlanın.

• olgunisik O kullanıcısına yanıt
    Teknik Servis dahil bu terimi kullanıyor. Sonucta bu bir sinyal güclendiricidir. Evimdeki bağlantıyı 400 500 metre uzaklıklatki bölgeye iletebiliyorum. Neyse önemli olan kısım o değil. Bu cihazın en verimli kullanım şekli bağlantıyı kablosuz olarak alıp kablolu olarak vermesi şeklinde belirtiliyor. Kablolu gelen bağlantı ikinci bir cihaz ile kablosuz olarak dağıtıldığında sorunsuz şekilde çalışıyor. Bunun için üretilmiş çihazlar var ancak ben elimde kullanmadığım modemimi değerlendirmek istiyorum. Bu iki cihazla istediğim şekilde bir sistem kurmam için yapılması gereken ayarları öğrenmem gerekli.
  • Yardımcı olabilecek kims yk mu?
  • RT-205 ve wa7210n için firmware updateleri yaptınızmı?
    Neden repeater modunda kullanıyorsunuz? Repeater modunda başka antenmi takıyorsunuz cihaza?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

RT-205 ve wa7210n için firmware updateleri yaptınızmı?
    Neden repeater modunda kullanıyorsunuz? Repeater modunda başka antenmi takıyorsunuz cihaza?

Hayır günclleme yapmadım antensiz repeater modda kullanıyorum
  • Airties rt-204 modemi AP yapmaya çalışırken modem yeniden başlatıldı ve artık arayuze ulaşamıyorum. Arkasindaki resetleme tuşu da fayda etmiyor resetleyemiyorum. Pirinç almaya giderken eldeki bulgurdan olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YNaniSK

Airties rt-204 modemi AP yapmaya çalışırken modem yeniden başlatıldı ve artık arayuze ulaşamıyorum. Arkasindaki resetleme tuşu da fayda etmiyor resetleyemiyorum. Pirinç almaya giderken eldeki bulgurdan olduk.

DHCP' yi kapatmış olabilirsiniz. Modemi bağladığınız bilgisayara elle IP numarası verin. Sonra arayüze giriş yaptığınız IP 'yi yazıp bağlanmaya çalışın.
  • quote:

Teknik Servis dahil bu terimi kullanıyor. Sonucta bu bir sinyal güclendiricidir. Evimdeki bağlantıyı 400 500 metre uzaklıklatki bölgeye iletebiliyorum. Neyse önemli olan kısım o değil. Bu cihazın en verimli kullanım şekli bağlantıyı kablosuz olarak alıp kablolu olarak vermesi şeklinde belirtiliyor. Kablolu gelen bağlantı ikinci bir cihaz ile kablosuz olarak dağıtıldığında sorunsuz şekilde çalışıyor. Bunun için üretilmiş çihazlar var ancak ben elimde kullanmadığım modemimi değerlendirmek istiyorum. Bu iki cihazla istediğim şekilde bir sistem kurmam için yapılması gereken ayarları öğrenmem gerekli.

Teknik servisi kıyaslama. Adam sana duymak istediğini söylemiş. Gerçek ama az bilinen tanımlamalar yapsa o ne ne işe yarar diye kafasını s.keceksin. Farklı bir sektörde de olsa çalışmış bir servis elemanı olarak söylüyorum servis bunu hep yapar.

• quote:

quote:

Airties rt-204 modemi AP yapmaya çalışırken modem yeniden başlatıldı ve artık arayuze ulaşamıyorum. Arkasindaki resetleme tuşu da fayda etmiyor resetleyemiyorum. Pirinç almaya giderken eldeki bulgurdan olduk.

DHCP' yi kapatmış olabilirsiniz. Modemi bağladığınız bilgisayara elle IP numarası verin. Sonra arayüze giriş yaptığınız IP 'yi yazıp bağlanmaya çalışın.

Tamam deneyeceğim sonucu yazarım. Peki 7210N ile modemi bağlayarak wifi olarak dağıtmam için iki cihazdan hangi ayarları yapmam gerekiyor?
  • bu 7210 la bende problem yaşıyorum tecrübesi ve bilgisi olan varsa lütfen palaşşsın. modemimden tplink 7210 a kadar yaklaşık 10 metrelik bir eternet kablosu vardı ve bu zamanda sürekli kopmalar oluyordu. ip veriliyor deyip kalıyordu, bağlanmaya çalıştığında kaydedildi diyip bağlanmıyordu. şu an i,se deneme amaçlı kısa bir eternet kablosu aldım yarım metre kadar taktım ve 3 gündür problem yaşamıyorum. sizce kablonun uzunluğu ile alakalı olabilir mi bu sorun yoksa ne kadar çok kişi bağlanırsa o kadar çokmu kasma yapar. bu aleti apart otelimde kullanıyorum . tplink 5210 modelde yaklaşık 5 metre eternet kablosu ile bağlı ama onda böyle bir sorun yaşamıyorum. sorun ne olabilir sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xrepla

bu 7210 la bende problem yaşıyorum tecrübesi ve bilgisi olan varsa lütfen palaşşsın. modemimden tplink 7210 a kadar yaklaşık 10 metrelik bir eternet kablosu vardı ve bu zamanda sürekli kopmalar oluyordu. ip veriliyor deyip kalıyordu, bağlanmaya çalıştığında kaydedildi diyip bağlanmıyordu. şu an i,se deneme amaçlı kısa bir eternet kablosu aldım yarım metre kadar taktım ve 3 gündür problem yaşamıyorum. sizce kablonun uzunluğu ile alakalı olabilir mi bu sorun yoksa ne kadar çok kişi bağlanırsa o kadar çokmu kasma yapar. bu aleti apart otelimde kullanıyorum . tplink 5210 modelde yaklaşık 5 metre eternet kablosu ile bağlı ama onda böyle bir sorun yaşamıyorum. sorun ne olabilir sizce ?

Kablo uzunluğun sorun değil. Kataloğunda 50 yada 60 metre yazıyor diye biliyorum. Birkaç gün önce 15 metre uzunlukta kabloya bağladım ve sorunsuz çalışıyor. Kaliteli bir cat6 ile en az 60 metrede çalışır diye düşünüyorum.
    Kabloda yada kablonun rj45 soketlerinde sorun olmuş olabilir.

• 7210 u client olarak kurun
    7210a modem aralığında bir ip verin
    dhpc yi kapatın
    bağlanmaya çalıştığınız ağı taratıp şifreyi girin
    varsayılan ağ geçidi ve birinci dns yi modem ip verin
    aynı şekilde airties modemde bir ip verin modem aralığında
    onun dhpc firewall qos nat ne varsa kapatın
    varsayılan ağ geçidi ve biirnci dns yi modem ip verin
    wifi isim ve şifreyi belirleyip deneme yapın
    bu kurulumda ip almada sorun yaşarsanız wisp veya repater modunu tarif ederim
  • quote:

quote:

quote:

Tamam deneyeceğim sonucu yazarım. Peki 7210N ile modemi bağlayarak wifi olarak dağıtmam için iki cihazdan hangi ayarları yapmam gerekiyor?

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf

Modeme firmware update yapmayı unutmayın:http://www.airties.com.tr/support/dcenter/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 25 Nisan 2016; 23:42:23 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf

Modeme firmware update yapmayı unutmayın:http://www.airties.com.tr/support/dcenter/

Bu ayarları yaptıktan sonra. 7210N den gelen ethernet kablosunu modemin ethernet girişine bağladığımda interneti wifi ile dağıtabilecek miyim? Şuan repeater olarak kullanıyorum ve surekli sınırlı bağlantıya dönüyor internet.

• YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak evet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.