arkadaşlar tp link 5210 g kullanıyorum çok iyi bir alet ama anlayamadığım konu var ayarlıyorum mükemmel açıyorum internet erişimi yok diyor dhp açıp kapıyorum bir iki kerede olmuyor bazen oluyor nedenini anlamıyorum oldumu sorun yok tplinkin dhp açık olmalı değilmi ama genelde kapalıyken erişim alıyorum(internet)..sürekli bağlandığım pikatel ve airtes modem var ikisindede ayni oluyor. sonradan fark ettim evde birde 501 g var bu pikatel modeme bağlı bundada dhp açık olursa internet erişimi yok diyor ama modeme bağlanıyorum modeme bağlanan kullanıcılarada benim tp linkin dhp den veriyor modem 192.168.1.1 tp link 192.168.1.100 modeme bağlanan da tp linkten ip alıyor anlayan arkadaşlardan yardım istiyorum
valla bildiklerimi de unuttum. tekrar basit bir şekilde anlatabilirsen faydalı olabilecekbiri çıkabilir.
accesspoint olarak kullanacaksanız cihaz üzerindeki DHCP servisini kapalı kalması gerekiyor. AP nin LAN IP si de modeminizin IP bloğu içinde olmalı.
tamam dostum bende ayni havuzdan ip veriyorum kendi kendine kopuyor tekrar bağlanmıyor bende dhp açıp kapıyorum bazen oluyor bazende modemde kilitleniyor dhp hiç açılmayacak herhalde ama internet kopunca ip elle vermeden tp 5210 da giremiyorum
TP-Link 5210'u 192.168.2.1 alınız. DHCP'yi Tp-Link için deaktif hale getirin. Zaten kaynak cihaz(modem vs.) bu işi yapmaktadır. Değişikliklerden sonra deneyimlerinizi lütfen bizlerle paylaşın.