TOYOTA YENİ ELEKTRİKLİ MODELLERİNİ GÖSTERDİ

-
-
Toyota, birkaç elektrikli otomobilin geliştirilmesini askıya aldı
Toyota, mevcut elektrifikasyon yol haritasını iptal etme ve elektrikli otomobiller için yeni bir stratejik plan oluşturma olasılığını analiz ediyor. Land Cruiser'dan ilham alan bir SUV dahil olmak üzere birçok modelin geliştirilmesi askıya alındı. Bu değişimin arkasında Tesla var.
Yaklaşık bir yıl önce Toyota , topluma iddialı bir stratejik plan sundu. 30 adede kadar yeni modelin lansmanını içeren bir elektrikli araç geçiş yol haritası . Zaman geçti ve ilk modeller şimdiden ışığı gördü. Bunlar Toyota bZ4X ve yakın zamanda tanıtılan Toyota bZ3.
Hibrit teknolojisinde dünya lideri haline gelen Japon otomotiv endüstrisinin dev şirketi, tamamen elektrikli mobilite pazarında baskın bir konum elde etmeye kararlı. Ancak, böyle bir başarıya ulaşmak için hiçbir yanlış adım atılamaz. Bu nedenle, Reuters'in özel erişime sahip olduğu bilgilere göre Toyota, izledikleri stratejik planın doğru olup olmadığını analiz ediyor .
Toyota, stratejisini elektrikli otomobillerle değiştirmeyi dışlamıyor
Marka, gelişen pazarda daha iyi rekabet edebilmek için saati sıfırlamayı ve elektrikli otomobil stratejisini yeniden başlatmayı düşünüyor. Stratejiyi yeniden düşünme ihtiyacıyla doğrudan bağlantılı olarak, devam etmekte olan bazı projelerin geliştirilmesi durdurulmuştur.
Bir çalışma ekibi, birkaç teklif oluşturmak için farklı seçenekleri analiz ediyor. Kabul edildiği takdirde şirket için dramatik bir değişikliğe eşdeğer olabilecek bazı öneriler. Bilindiği gibi, söz konusu ekibin ayrıca pilli elektrikli arabalar için mevcut platformu, e-TNGA mimarisini iyileştirmek için bir plan oluşturması veya doğrudan yeni bir platformun geliştirilmesi için temelleri atması gerekiyor .
Elektrifikasyon stratejisiyle ilgili nihai karar verilirken Toyota , gündemdeki bazı modellerde geliştirme çalışmalarını askıya almayı seçti . Danışılan kaynaklar, bu karardan etkilenen modellerden birinin Land Cruiser'dan ilham alan elektrikli bir SUV olan Toyota Compact Cruiser'ın üretim versiyonundan başkası olmadığını doğruladı .
Tesla, elektrikli otomobil pazarında rekabet etmek için bir referans
Toyota'nın "genel merkezinde" tanıtılan bu değişikliklerin ana nedeni Tesla'dan başkası değil. Bilgiler gösteriyor ki, bu çizgiyi izlemiş olsaydı Toyota, Tesla'ya karşı elektrikli araç üretim maliyeti savaşını kazanamayacaktı. Bu nedenle platform değişikliği yapma olasılığı araştırılmaktadır.
Toyota, elektrikli otomobilleri termal ve/veya hibrit otomobillerle aynı montaj hattında üretebilmek amacıyla e-TNGA platformunu geliştirdi . Ancak elektrikli otomobil satışlarının beklenenden daha hızlı artması, otomobil üreticilerini tahminlerini gözden geçirmeye ve üretim hedeflerini değiştirmeye zorluyor. Çok az zaman var ve sadece elektrikli arabalara özel bir platforma mı odaklanılacağına veya tam tersine mevcut teknoloji üzerinde çalışmaya devam edip etmeyeceğine mümkün olan en kısa sürede karar vermek gerekiyor.
Bazı elektrikli otomobillerin geliştirilmesini duraklatmak ve şu anda kullanılan platformla ilgili stratejiyi yeniden düşünmek, Toyota'nın yalnızca üretim maliyetlerini düşürmesine ve böylece elektrikli otomobilleri daha uygun fiyatlı hale getirmesine izin vermekle kalmayacak , aynı zamanda Toyota'ya doğrudan rakip olma konumunu da iyileştirecek.
-
milyonlarca e-aracın 150kW, 180kW, hatta 250kW, hatta ve hatta 500kW hızlı e-şarjını karşılayacak elektrik nereden, nasıl gelecek, önce onu gösterin. Otomobil üretmek kolay.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hepsi çöp oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X