Şimdi Ara

Toyota Mı Kaliteli ve Güvenli Yoksa Opel Mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
1
Favori
37.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gorele2000

Tuuberk

Akıllı arkadaşım ben corsa dedim mi; topiği okumadan yazıyorsan .İstersen tekrar oku baştan aşağı...

Arkadaşın teki 95-94 model honda ve corallanın diğer firmaların 99-2000 model arabalrından daha pahalıya

gittiğini söylemiş. Ben de bunun üzerine 98 corsamı bir üst sınıf olduğu halde 99 coralladan 2 bin YTL daha

fazla sattığımı söylemişim...

Önce lütfen oku, anla ve sonra yorum yap...Lütfen....

okumadigimi dusunmen senin icin biraz talihsizlik olmus.. herkese laf yetistirip bi basliga 30tane gereksiz post atacagima, okuyup kavrayip bir postta bagliyorum dusuncemi

arkadasinin 9milyarlik corollasi bir istisnadir.. aracin o kadar deger kaybetmesi icin mutlaka bir yamugu olmasi lazim.. 99corollalarin piyasasinin enaz 13oldugunu hatirlatmama gerek var mi bilmiyorum...

kaldi ki bu zaten markayla alakali bir sey degildir, bakimla alakalidir.. yani 2tane ayni model volvo`nun 2.el fiyatlari arasinda 5-6milyar bile fark olabilir, bu mercedeste de olur toyotada da olur opelde de olur vwde de olur bmwde de olur..

istisnalari genellestirip karsilastirdigin icin karsi cikiyorum sana..

neyse gereksiz post savasina gerek yok ben anladim seni sen de beni anlamissindir, herangi bir sorun olursa PM atarsin konusuruz tartisiriz

• Arabanın kronik bir sorunu yok, kaza da yapmamış. 2 ay önce LPG de takıldı.99 Corolla 1.3 benzinli, baz donanım.ABS,klima yok.

Topicden almak isteyen varsa bana PM atabilir. Ciddi şekilde arkadaş satıcı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Arabanın kronik bir sorunu yok, kaza da yapmamış. 2 ay önce LPG de takıldı.99 Corolla 1.3 benzinli, baz donanım.ABS,klima yok.

Topicden almak isteyen varsa bana PM atabilir. Ciddi şekilde arkadaş satıcı.

topiği okumadan konuşuyorsun

tamam süper ultra zeki arkadşım opel daha kaliteli daha sorunsuz tamam... sen opel al dünyanın büyük bi kısmı toyota ya devam eder katlanarak.. sen opeli değiştirme ama sakın kalite onda taş gibi sac var daha ne
    olsun karpuz alıyoz ya pat pat vuracaz artık arabalara yıldız verecez ona göre..

orada sana söylenmeyen lafı alınmışsın dökmüşsün içini...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freestyle_ -- 12 Haziran 2006; 1:52:38 >

• Kardeşim ben opel daha kaliteli mi dedim? nerden çıkardın yine?

Sana koskoca firmaya kefil olma, boşu boşuna avukatlığa soyunma deyiverip bir de kendimiz mi soyunacaz

bir diğer firmanın avukatlığına?

Neden ne demek istediğimi anlamaya çalışmıyorsun, anlamadım...
  • Kardeş git bi toyota plaza ya arabalara bak ama hepsine bak bir modele deyil mesela corollaların göstergesi kamyonet göstergesi gibi! Bi de git opelin arabalarına bak fark hemen ortaya çıkacaktır. Opel lehine...
  • ben toyota derim ama bu konularda hep passatın adının gecmesi dusundurucu tabi herkesin yok passata fındık kadar taş çarptı araç yoldan cıktı hikayesinin olması daha da enteresan bence orta sınıfın kralı passat ama toyota fiyat donanım olarak dusunuldugunde bir iki adım daha onde opeli bu klasmanda degerlendirmeyi abesle işitigal olarak degerlendiriyorum.
  • yerli arabadan şaşmayın. bende opel var. açıkcası toyotadan hiç bir üstünlüğünü görmedim. opel ithal olduğundan yedek parçaları da çok fahiş fiyata satılıyor. Böyle olacağını bilseydim asla opel almazdım. ben de ithal arabalarını haksız yere övenlerin oyununa geldim. siz bu oyuna gelmeyin. zaten avrupa ithal arabalar artık çoğu parçasını çin, brezilya gibi ülkelerde üretiyorlar. lütfen artık bu oyunlara gelmeyelim. yerliden asla şaşmayın. hem ithalatımız aşırı artıyor ve ihracatı karşılamıyor. döviz açığı artınca da ekonomik krizler memleketi kasıp kavuruyor.
    açık konuşuyorum. avrupa ithal arabaları haksız yere övenlerin, bu araçların satış ve yedek parça servislerinde % 95 bir yakınları vardır.

en önemli hususlardan biri de ithal arabaların süspansiyonların Türkiye yollarına göre yapılmamış olmasıdır. gidin 10 senelik bir palio'ya binin, sonra ithal otomobillere binin farkı görün. paliodaki konforun yarısı ithal otomobillerde yok. ithal otoların süpansiyonu kaymak asfalta göre yapılmış ve çok sert, kütük gibi. ithal otomobillere binip hava atan insanlara özenmeyin, onlar benim gibi kütük üzerinde gidiyor. şu anki aklım olsaydı mutlaka yerli otomobil alırdım.

• Toyota derim çünkü kişileri yolda bırakmayan tek araç diye duydum ve kullananlarda çok memnun ben bir vw kullanıcısı olarak toyota düşünmüyo değilim açıkçası.
  • Bu tartışmanın araç sahipleri açısından sonu yok; Yeni araç alacaklar için ise herkes kendi aracının özelliklerini yazacağına rakip markayı kötüleme peşinde..

Bu başlıkta topic'lerin sonu gelmez..

Haa.. Benim fikrime gelince..

Kaç kez yazdım hatırlamıyorum... Burda Alman fanatikliği yapılıyor, Almanyada 5 yıl üst üste "En yüksek müşteri memmuniyeti" ödüllerini tüm Toyota modelleri silip süpürüyor.. (Daha önce defalarca link verdim.. İsteyen olursa yine vereyim) Daha ne diyeyim bilmiyorum..

Kraldan çok kralcı olmak.. Böyle oluyor herhalde.. Aslında bu işin altında, S.S., S.S. temel yasası da var.. Almanlar bizim patronumuz olmuş ya.. Alamancı vatandaşlarımızdan dolayı.. Onun ezikliği ve SS yasası gereği "Almanlar süperrr yapıyooor aaabi... Galıplı araba, gemikli araba gardeşim..." muhabbeti her yerde duyarsınız.. Oysa tarih boyu Japonlardan biz ancak dostluk, vefa, mütevazilik gördüğümüzden onların yaptıkları "Kaat gibi galitesiz araba, sacına basınca çöküyo.. " oluyor değil mi ?? Böyledir zaten bu dünya... SS, SS..

Hangi arabaya bakınca "Bu araba benim olmalı.." diyorsanız onu alın kardeşim... Bu iş böyle.. Gülü seven dikenine katlanır..

• Unutmadan...

Arabayı aldıktan sonra da, servislerde ve kullanım süresi boyunca da SS, SS yasasının birebir devam ettiği unutulmamalıdır.. Bu şekilde fikirler ve düşünceler yıllar boyunca saplantı haline geliyor tabi ..
  • Güvenliği beyenmeyen arkadaşlara söylüyorum 2002 corolla ncap 4 yıldız 28 puanla 2003 Audi A3 4 yıldız 29 puanla aradaki fiyat uçurumunu da göze alırsan gayet başarılı. Yeni çıkıcak corolla zaten 5 yıldız alır güvenlikle ilgili eleştiriler yersiz bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dido05

Kardeş git bi toyota plaza ya arabalara bak ama hepsine bak bir modele deyil mesela corollaların göstergesi kamyonet göstergesi gibi! Bi de git opelin arabalarına bak fark hemen ortaya çıkacaktır. Opel lehine...

baktım opelede pejoyada vw yede citroen ede baktım...

göstergesine laf söylemiş .. dışardan bakan birinin Corollalarda en sevdiği yer nesi hoşuna gitmedi
    sen opelde(vw de dahil ) ibreye bak 100 km hız nerde başlıyor.. mesela vwnin 100 gösterdiği yerde toyotada
    130 civarı oluyor.. Ne demek istediğim açık heralde.. Göstergeyi bile beğenemiyolar bune ön yargı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoW_Rider

Güvenliği beyenmeyen arkadaşlara söylüyorum 2002 corolla ncap 4 yıldız 28 puanla 2003 Audi A3 4 yıldız 29 puanla aradaki fiyat uçurumunu da göze alırsan gayet başarılı. Yeni çıkıcak corolla zaten 5 yıldız alır güvenlikle ilgili eleştiriler yersiz bence

Başka söze gerek yok herhalde güvenlikle alakalı?
  • toyota bencede
    sonuçta opel corsa, toyota corona
    bunu demesem içimde kalırdı tutamadım napim, herkesten özür dilerim
  • Madem toyotaya güvensiz demek yanlış Opele sorunlu araba denilmeside yanlış o zaman adam kendi aracından örnek vermiş 7 yıl kullanmış sorun çıkmamış filan e bizimde opeller zırt pırt sorun çıkarıyor olsaydı burada savunmazdık iki arabada güvenli iki arabada dayanıklı bu arada yukarda bi post var toyota motoru hayatta hararet yapmıyormuş filan yahu opel motorunun namıdır kardeşler gidip bu işi bilen baba ustalara sorabilirsiniz opeli tek geçecektir hararet yapmama konusunda toyotayı severim ama bu topic ortalık kızıştırıyor ben başka bir esprisini göremedim sanki müzakereler sonucu burada toyota her bakımdan opelden daha iyidir sonucu çıkacak bizde opelleri satıp toyotaya geçecez topic mantığını anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR

Madem toyotaya güvensiz demek yanlış Opele sorunlu araba denilmeside yanlış o zaman adam kendi aracından örnek vermiş 7 yıl kullanmış sorun çıkmamış filan e bizimde opeller zırt pırt sorun çıkarıyor olsaydı burada savunmazdık iki arabada güvenli iki arabada dayanıklı bu arada yukarda bi post var toyota motoru hayatta hararet yapmıyormuş filan yahu opel motorunun namıdır kardeşler gidip bu işi bilen baba ustalara sorabilirsiniz opeli tek geçecektir hararet yapmama konusunda toyotayı severim ama bu topic ortalık kızıştırıyor ben başka bir esprisini göremedim sanki müzakereler sonucu burada toyota her bakımdan opelden daha iyidir sonucu çıkacak bizde opelleri satıp toyotaya geçecez topic mantığını anlamadım.

Dostum sende haklısın ama yeni astra kullanan 2-3 arkadaşım var hepside servislerden çıkamıyorlar!

• En basitinden toyota corolla da camı açık unutup araçtan çıktınız diyelim. Camı uzaktan kumanda ile kapatamazsınız. Opel astra da ise böyle bir sorun yok. İkisini de kullanan arkadaştan alınan bilgidir.

Varın artık gerisini siz düşünün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emins

En basitinden toyota corolla da camı açık unutup araçtan çıktınız diyelim. Camı uzaktan kumanda ile kapatamazsınız. Opel astra da ise böyle bir sorun yok. İkisini de kullanan arkadaştan alınan bilgidir.

boşbeleş içerikle alakasız bi yorum daha...

quote:

TOTAL_WAR Tarih 12 Haziran 2006; 16:01:31

Madem toyotaya güvensiz demek yanlış Opele sorunlu araba denilmeside yanlış o zaman adam kendi aracından örnek vermiş 7 yıl kullanmış sorun çıkmamış filan e bizimde opeller zırt pırt sorun çıkarıyor olsaydı burada savunmazdık iki arabada güvenli iki arabada dayanıklı bu arada yukarda bi post var toyota motoru hayatta hararet yapmıyormuş filan yahu opel motorunun namıdır kardeşler gidip bu işi bilen baba ustalara sorabilirsiniz opeli tek geçecektir hararet yapmama konusunda toyotayı severim ama bu topic ortalık kızıştırıyor ben başka bir esprisini göremedim sanki müzakereler sonucu burada toyota her bakımdan opelden daha iyidir sonucu çıkacak bizde opelleri satıp toyotaya geçecez topic mantığını anlamadım.

içtenlikle opel toyotadan sorunsuz diyebilen biri görmedim ben tamam sanıldığı kadar sorunlu olmayabilir ama toyota bu işte gerçekten aşmış
    örnek bir firma
    diğer markaların hiç corollaya yapılan reklam gibi reklam yapabildiğini görmedim bu bile firmaya güvenmeniz için bir sebep

• niye clio sümbülün vardı hatırlasana..

Renaulttaki Clio Symbol şikayet görevlisini gösteriyordu.. kAĞITTAN UÇAK falan yapıyordu boş boş

sonrada Clio Symbol çok, sorun yok giriyordu
    quote:

Orjinalden alıntı: freestyle_

quote:

Orjinalden alıntı: Emins

En basitinden toyota corolla da camı açık unutup araçtan çıktınız diyelim. Camı uzaktan kumanda ile kapatamazsınız. Opel astra da ise böyle bir sorun yok. İkisini de kullanan arkadaştan alınan bilgidir.

boşbeleş içerikle alakasız bi yorum daha...

quote:

TOTAL_WAR Tarih 12 Haziran 2006; 16:01:31

içtenlikle opel toyotadan sorunsuz diyebilen biri görmedim ben tamam sanıldığı kadar sorunlu olmayabilir ama toyota bu işte gerçekten aşmış
    örnek bir firma
    diğer markaların hiç corollaya yapılan reklam gibi reklam yapabildiğini görmedim bu bile firmaya güvenmeniz için bir sebep

• @freestyle_

Hocam Toyota kendisini sorunsuzluğu ile ispat etmiş bir marka buna kimsenin sözü yok ama Opelde kendisini sağlamlığı ile ispat etmiş bir markadır opel motoru da bence fazlaca motordan anlamam ama standardın üzerindedir.Benim hiç başımı ağrıtmadı her nedense forumda bir Allah'ın kulu çıkıpta benim bu opelden çektiğim nedir de dememiştir oysaki boru değil sanırım 56 üyeli bir opel takımı mevcut.Hepimiz toz pembe rüya görmüyoruz umarım bir arkadaşta 3-4 arkadaşının yeni astra ile başının dertte olduğunu söylemiş birşey diyemiyecem bilmiyorum yeni astra ile henüz tanışma fırsatım olmadı hiçbir tanıdıkta da yok ben eskisini bilirimki bu eski kasada elektronik arızadan bahsedilir kronik sorun olarak ama ben hiç tanımadım astrasında elektronik problemi olan bi vatandaş.Ben opelede binerim toyotaya da inanın her arabaya güvenipte para vermem ama opelin dayanıklılığına güvenirim tecrübeyle sabittir.Kaza bela olduktan sonra kader elbetteki insanın sağ salim arabadan çıkması ama opel benim kazamda beklediğimden fazlasını verdi o gün bugündür opel kullanırım ama bir sonraki aracımın toyota olmayacağına garanti veremem bu garantiyi bol keseden opele atan toyotacılarda veremez sizlerinde bir sonraki aracınız opel olabilir çünkü ikiside kendini kanıtlamış markalardır.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.