Şimdi Ara

toyota gli lastik ebatınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
14.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar şu anda 96 model gli kullanıcı olarak lastik ebatım 175/65 r14. Peki ben bunu 185/65 r14 veya 185/60 r14 yapsam nasıl olur.Aslında orjinalinin 175/65 r14 olduğunu biliyorum.Fakat dediğim değerlerde lastik ebatı alsam benzin tasarrufu yapmış olurmuyum.Kısacası artılarını ve eksilerini yazıp bu konuda ayrıntılı bilgi vermenizi istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.....

• selamlar arkadaşım.
    Eğer jant boyutunda değişiklik yapmaacaksan ben sana 185/60/14 kullanmanı öneririm. Zaten orjinal ebatın tam karşılığına denk gelir km saatinde bir değşiklik olmaz. Artıları ise yanak yüksekliği 60 olduğu için yol tutuşunda hafif bir iyileşme olucak ve fren mesafende bir miktar kısalacaktır. Benzin tüketimin değişmez değişsede zaten bunu anlamazsın çünkü boyutlarda sadece 1 cm lik bir oynama var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ae101_

selamlar arkadaşım.
    Eğer jant boyutunda değişiklik yapmaacaksan ben sana 185/60/14 kullanmanı öneririm. Zaten orjinal ebatın tam karşılığına denk gelir km saatinde bir değşiklik olmaz. Artıları ise yanak yüksekliği 60 olduğu için yol tutuşunda hafif bir iyileşme olucak ve fren mesafende bir miktar kısalacaktır. Benzin tüketimin değişmez değişsede zaten bunu anlamazsın çünkü boyutlarda sadece 1 cm lik bir oynama var.

60 yanak olması demek 185 * 0.60 = 111 mm

175 65 14 lastikte ise 175 * 0.65 = 113,75 mm

sadece 2 mm bi fark o da yol tutuşda bişey hissettirmez.

175'den 185'e çıktıldığı için yol tutuş çok az artar, fren mesafesi çok az kısalır.

bende 185/60/14 var memnunum nokian nrhi

• lastiklerimin ömrünü doldurması sebebiyle eskiyen lastikleri değiştirmek için michelin bayiine gittim eski lastiklerimde 175 / 65 / 14 dü (michelin energy) ancak oradaki usta bana michelin yerine aynı fabrikada üretilen ve aynı hamura sahip olan daha ucuz ve daha farklı bi lastik önerdi bf goodrich profiler 2 ve 185 / 65 / 14 takalım lastik eskiye nazaran daha kalınlasır ve yol tutusu iyileşir dedi tamam dedim ve tanesi 80 liradan 4 tane taktırdım lastiklere gelince muhtesem memnunum çok güzel lastikler 185 takınca yol tutusta değişme oldu ancak bu değişmeyi az bi fark kalınlasmaya değilde yeni lastik ve yeni desene baglıyorum malum eskiyen lastigin yol tutus performansı vasatın altındadır ancak bilindik üzere araçlarımız lastik sesini alan modeller bu lastiklerden sonra inanılmaz ses farkı oldu aynı hamur olmasına ragmen eskilerinin ömrünü doldurmus olmasına baglıyorum bunuda. ancak fiyat / performans açısından bir numara gercekten hız lastikleri şeklinde google de aratırsanız bulabilirsiniz ancak şunu sölemek gerekir 185 -- 175 e göre daha yakısıklı durdu ... izlenimlerim bunlar saygılar sunarım... not: lastik modeli: BF GOODRİCH PROFİLER 2...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alpay -- 28 Eylül 2007; 2:49:22 >

• en sessiz lastik olarak michelin biliyorum. bu konuda beni doğrulayacak tecrübeli bir arkadaşım var mıdır? (Yol hakimiyeti + sessizlik) en opitmum performansı hangi lastik vermekte?
  • orjinal lastik ebatı bildiğiniz gibi 175/65/r 14 dür, toyota orjinalde bridgestone lastik takar, yalnız çok fazla ses yapıyor...lastiklerin 2.değişiminde fulda 185/65/ r 14 tavsiye etti lastikçi arkadaşım ve taktırdım...ses dahada azaldı, yol tutuş arttı, bridgestone'dan iyiydi...daha sonra ki 3. lastik değişimimde tekrar orjinal ebata geçtim, lastklerimi michelin 175/65/ r 14 energy ile değiştirdim...şu an da michelin var...: yol tutuş bariz bir şekilde azaldı, fulda ile daha güvenle giriyordum virajlara...aynı virajlara michelin lastik ile aynı hız ile giremedim maalesef... marka olarak sadece bu lastiklerimi denediğim için ses yalıtımı hakkında bu markalar hakkında karşılaştırma yapabilirim...fulda ve michelin bridgestone göre daha sessiz (yumuşak lastik olmasında n dolayı) yalnız bridgestone ile daha fazla yol yaparsınız (yollar çok tırtıklı ise), tecrübelerime göre bizim kasalara 185/65/ r 14 ebat daha başarılı, marka tartışılır....

• Levantino, ben aldığımda (2. el) üzerinde bridgestone vardı. Hem çok yuvarlanma sesi alıyordum hem de yol tutuşu göreceli olarak zayıftı. Hemen değiştirdim Goodyear GT2 taktırdım, hemen değişikliği müspet farkettim. Sonrasında bir arkadaşımın tavsiyesi ile yine aynı markanın GT3'ünü takdırdım, yine olumlu sonuç aldım. Daha sessiz ve kavraması daha iyi idi. Değişim zamanı yaklaşmakta, şimdi de dostlar michelin diyor. Goodyear da GT serisi yerine hydra serisini çıkarmış galiba. Onun için soruyorum michelin mi, Goodyear devam mı diye?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toyota Corolla Lastik Önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler en kısa zamanda 185/65 r14 kullanayım bakalım yol tutuşu ve frende ne gibi değişiklik olacak lastik markasına gelince michelen ve nokian arasında gidip geliyorum bakalım biraz daha araştıralım zaman ne gösterecek.

Ama aklımıda bir şey karıştırmıyor değil madem toyotanın orjinal lastik ebatı 175/65 r 14 neden izlenimler 185/65 r14 de toplanıyor neden daha uydun gibi gözüküyor bunu gerçekten anlamış değilim.Bu konuda beni biraz daha aydınlatırmısınız....
  • tecrübeni paylaşırsan sevinirim.

185 yere daha geniş basması açısından makul görünüyor. Neden olmasın. Benimkisi sadece mantık yürütmesi. Acaba diyorum bu sefer de geniş olması aracı yorar mı? Ben de 175 kullanıyorum ama 185 olarak değiştirebilirim bu durumda..
  • ilk kalkışta 185 lastik 175 e göre daha yavaş hızlanıyor, özellikle yağmurlu havalarda yol tutuş ve virajlara girerken verdiği güvenden dolayı ben bundan sonraki lastik ebatımı 185 ten yana kullanacağım...daha önce kullandığım için tercih edeceğim...artı arabayı devirli kullanırsak ve hoyrat kullanmazsak neden aracı yorsun ki... toyota motoru yorulur mu sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ascentarium

tecrübeni paylaşırsan sevinirim.

185 yere daha geniş basması açısından makul görünüyor. Neden olmasın. Benimkisi sadece mantık yürütmesi. Acaba diyorum bu sefer de geniş olması aracı yorar mı? Ben de 175 kullanıyorum ama 185 olarak değiştirebilirim bu durumda..

Tabiiki paylaşırım kardeş yanlız biraz daha idare eder bu lastikler.....
  • örneğin nokian kış lastiği alabilirim malum önümüz kış......
  • Nokian? Hiç duymadım bu lastiği, bir şey diyemeyeceğim
    ama ben de 175'leri ilk fırsatta 185 yapmaya karar verdim
    neden olmasın?!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tansed

örneğin nokian kış lastiği alabilirim malum önümüz kış......

nokian almadın mı daha?

nokian h modeli 185/60/14 öneririm

(ben nokian nrhi modeli 185/60/14 kullanıyorum. çok güzel lastikler. yol tutuşu çok iyi, nrhi modeli kalktı onun yerine h modeli geldi)

http://www.saglamotomotiv.com/index.php?option=com_ezstore&Itemid=32&func=detail&id=266

• 185/60 da olabilir ama kafaya koydum 185/65 r 14 kullanacağım.Ama kesinlikle nokian h serisi alacağım...
  • Peki bu marka gerçekten vaadetttiği gibi yok hakimiyeti, frenaj ve sessizlik sunabiliyor mu? Hiç kullanan var mıdır? Yoksa sadece reklamlardan mı yola çıkıyoruz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ascentarium

Peki bu marka gerçekten vaadetttiği gibi yok hakimiyeti, frenaj ve sessizlik sunabiliyor mu? Hiç kullanan var mıdır? Yoksa sadece reklamlardan mı yola çıkıyoruz?

ben varım

gayet güzel, yol tutuş sessizlik oldukça iyi
  • Sessizlik konusunda nokianı çok övüyorlar tavsiye ederim alternatif michelin olabilir bende michelin energy var oda oldukça sessiz.
  • karar verilmiştir, nokian yapıyoruz
  • tamam kardeşim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.