Şimdi Ara

Toyota'dan Corolla boyutlarında bir elektrikli sedan gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toyota'dan Corolla boyutlarında bir elektrikli sedan gelebilir



    Toyota bZ4X



    Hibrit denince ilk akla gelen markalardan olsa da elektrikli araçlara geçiş konusunda pek istekli olmayan Toyota, bz4X ile bu konudaki ilk adımını atmıştı. Gelen haberler, Japon üreticinin ikinci tam elektrikli modelinin bir sedan olacağını gösteriyor.



    2022'nin sonunda piyasaya sürülmesi beklenen elektrikli sedanın rekabetçi bir fiyatla ve geniş kabiniyle öne çıkacağı belirtiliyor. Corolla'dan biraz daha büyük olacağı söylenen model, özellikle arka taraftaki yolcular için daha fazla alan sunacak. Kaynaklar, Toyota elektrikli sedanın 30 bin doların altında fiyat etiketine sahip olacabileceğini belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9, Londra'da dünya vitrinine çıkacak



    Toyota elektrikli sedanın rekabetçi bir fiyat etiketine sahip olmasının ana sebeplerinden biri kullanılan batarya paketi olacak. Zira otomobilde Çinli BYD'nin lityum demir fosfat (LFP) batarya teknolojisinin kullanılması bekleniyor. Bu piller diğer lityum pillere göre daha düşük enerji yoğunluğuna sahip. Ancak daha ucuz, güvenli ve stabil olmasıyla öne çıkıyor. Üstelik Tesla da Çin'deki modellerinde bu pilleri kullanıyor.



    Gelen bilgiye göre Toyota'nın elektrikli sedan modelini nisan ayında konsept formunda göreceğiz. Çok beklemeden de üretim versiyonu karşımıza çıkacak. Otomobilin ilk etapta Çin'e özel olacağı söyleniyor. Ardından diğer pazarlara da gelebilir. Konuyla ilgili taraflardan resmi bir açıklama gelmedi. Gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/exclusive-toyota-turns-chinese-tech-reach-its-electric-holy-grail-2021-12-02/







  • Gurbetçi kardeşlerimize hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Onlardan tek isteğimiz ülkeye geldiklerinde bizlere bir tur attırmaları.

  • Çin'e özel full elektrikli CHR da 2 yıldır falan üretiliyor BZ4X ilk elektrikli arabası değil yani

  • Elektirikli araçların en büyük sorunu ses izlasyonu ki toyotanın izalasyonu yok. Ama şu gerçekleride göz önünde bulundurmak lazım kdv ötv değil mesele döviz kuru hiçbir aracı alınmaz hale getirdi. 2022 ortalarında düzlüğe çıkacakmışız nasıl yerin dibine battıysak anca düzlüğe çıkabiliyoruz.

  • darkiot D kullanıcısına yanıt
    Gidipde toyota alacaklarsa birşey demiyorum.

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Alır koyar köşeye. Türkiyeye gelmek isteyince Toyota ile gelir. Bak kardeşim Avrupa çok kötü biz bile Toyota ya biniyoruz der.

    Evine dönünce Toyota yı garajına koyar, Mercedes Bmw sine biner 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • darkiot D kullanıcısına yanıt
    Bence öyle birşey yapmazlar gözümüze soka soka bunlarla gelip birde Almanya bitik diye insanları aptal yerine koymaya çalışıyorlar.


    Toyota'dan Corolla boyutlarında bir elektrikli sedan gelebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şekli güzelmiş.

  • Toyota bence ismini de değiştirsin Corolla yapsın tüm modeller corolla corolla olsun?? Corolla adına Auris i de bitirdi ya şimdi de corolla cross corolla corolla mini vs Hadi corolla yap corolla ????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.