Şimdi Ara

Toyota Corolla Hız Sabitleyici Devreden Geç Çıkma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyotanın aldığı cezayı duyunca kendi problemimi paylaşayım dedim.
    Benim aracım 2012 corolla 1.6 comfort ve ekstradan serviste hız sabitleyici taktırmıştım. Hız sabitleyici ile aracı kullanırken iptal etmek için kolu kendime doğru çektiğimde 1-1.5 sn geç tepki veriyor. Bence bu da kazaya sebep olabilecek bir hata. Hani bu durumla ilgili hiç şikayette bulundun mu derseniz hayır ama bir sonraki servise gidişimde belirteceğim. Acaba benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan var mı?

• Hayır frenle devreden çıkarmada sorun yaratmıyor sadece kontrol kolu ile yönettiğimde tepki süresi gecikiyor. Bende bundan dolayı şuana kadar önemsemedim.
  • hocam konuyla ilgisi yok ama auris comfort extraya sonrada cc ve sensör paketi eklenebiliyor mu ? ne kadara mal oluyor ?
  • Bence bu zamana kadar belirtmediğin hata.Başına birşey gelmeden git konuş bence bakımı bekleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: koplet

Toyotanın aldığı cezayı duyunca kendi problemimi paylaşayım dedim.
    Benim aracım 2012 corolla 1.6 comfort ve ekstradan serviste hız sabitleyici taktırmıştım. Hız sabitleyici ile aracı kullanırken iptal etmek için kolu kendime doğru çektiğimde 1-1.5 sn geç tepki veriyor. Bence bu da kazaya sebep olabilecek bir hata. Hani bu durumla ilgili hiç şikayette bulundun mu derseniz hayır ama bir sonraki servise gidişimde belirteceğim. Acaba benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan var mı?

bende makyajlı avensis elegant extra var, aynı sorun bende de var. bariz bir şekilde 2 sn sonra gaz kesiyor.
    undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 21 Mart 2014; 10:51:13 >
  • dkerem2: Toyota'nın 1.6 motorlu araçlarına sonradan cc eklemesi yapılabiliyor, yaklaşık maliyeti 750TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam.

UsainBolt: Haklısın ama şehiriçinde hız sabitleyici kullanılmıyor o yüzden bunun için ekstra zaman yaratıp servise gitme düşüncesi hiç çekici gelmiyor.

Galiba benim yaşadığım sorun bana özel bir durummuş çünkü kimse paralel bir sorundan bahsetmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

bende makyajlı avensis elegant extra var, aynı sorun bende de var. bariz bir şekilde 2 sn sonra gaz kesiyor.

Tam yaşadığım durumu anlattınız. Siz hiç durumu servise bildirdiniz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Tam yaşadığım durumu anlattınız. Siz hiç durumu servise bildirdiniz mi?

Hocam ben de pazartesi günü servise götüreceğim aracı şu anda liste yapıyorum, bunu da ekledim.
    Sorunsuz toyota marka aracım 9200kmde ve servise verceğim liste şu şekilde:
    1) Kolçaktaki çakmaklıkta elektrik yok
    2) şoför tarafındaki cam çalışmıyor(daha önce 1000km bakımında tamir edildi tekrarlarsa modül değişecek dendi)
    3)Direksiyondan manevralarda tak diye, ayağımı bastığım pedallarda da hissedilecek şekilde bir ses geliyor, direksiyon tam sağ veya tam sola çevirili ise toparlamaya pek gönlü olmuyor
    4) kalorifer fanından sık sık yanık kokusu gibi rahatsız edici bir koku yayılıyor
    Bu arada aracın garantisini uzattım o yüzden kafaya takmıyorum, sonuç olarak araçtan memnunum. Ama sorunsuzluk hikayesine de pek inanmıyorum, her aracımda bu şekilde sorunlar yaşadım. Daha önce mazda rx8 aacımda da 1000kmde vites kutusu yağ kaçırdı 25 gün bir tıpayı bekledim.
    Ama CC hatası şu ana kadar yaşadıklarımın aslında en tehlikeli olanı diyebilirim, bazen trafiğin yavaşladığını görüp, fren yapmadan sadece CCyi kapatıp bir süre kompresyonda gidilecebilecek yerlerde CCyi kapatsamda araç aynı hızla devam ediyor, tabi 100km gibi hızlarda 2 sn baya mesafe yapıyor, ben pek panik yapmıyorum ama bir acemiye panik yaptırabilir bir durum...

• Basit bir hata degil, sozde " sorunsuz " Toyota. Dediginiz gibi bilmeyen biri araci kullansa ciddi panik yaptirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Ekleniyor ben serviste 250 tlye yaptırdım 1,5 sene önce..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Sistem frene basıldığında derhal devreden çıktığına göre bir güvenlik sorunu olmadığını düşünüyorum.

Kol geri çekildiğinde 1 - 1,5 sn ( evolvo'nun arabasında 2 sn ) sonra devreye girdiğine göre bu gecikmenin sisteme bilinçli olarak eklendiğini ve sistemin çalışma/dizayn mantığına uygun olduğunu ve nedeninin arabanın el kitabında belirtilmiş olması gerektiğini düşünüyorum.

El kitabına baktınız mı?

Yapma hocam ilk defa araba kullanmıyoruz ki, bu sıfır aldığım 8. araç, el kitabına filan da bunun için bakmaya luzüm görmedim, CCde böyle bir mantık olur mu, ne işe yarayacak?..
    Bilinçli olarak 2 sn daha gaz veren sistemi icat edecek japon anasının karnına geri dönsün bir zahmet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 21 Mart 2014; 10:02:17 >

• Bendede auris elegqnt 2011 var ve ayni sorunu bende de yapiyor

• Ayrıca cam kilidi düğmesine basılınca şoför camı hariç diğer üç camı kilitleyen, hatta kilitli haldeyken şoförün bile bu üç camı açıp kapatamadığı sistemi araca koyan paranoyak bir mantığın 'CCde fazladan iki sn daha gaz versin' diyeceğinin zannetmiyorum.
  • quote:

quote:

Sistem frene basıldığında derhal devreden çıktığına göre bir güvenlik sorunu olmadığını düşünüyorum.

Kol geri çekildiğinde 1 - 1,5 sn ( evolvo'nun arabasında 2 sn ) sonra devreye girdiğine göre bu gecikmenin sisteme bilinçli olarak eklendiğini ve sistemin çalışma/dizayn mantığına uygun olduğunu ve nedeninin arabanın el kitabında belirtilmiş olması gerektiğini düşünüyorum.

El kitabına baktınız mı?

Yapma hocam ilk defa araba kullanmıyoruz ki, bu sıfır aldığım 8. araç, el kitabına filan da bunun için bakmaya luzüm görmedim, CCde böyle bir mantık olur mu, ne işe yarayacak?..
    Bilinçli olarak 2 sn daha gaz veren sistemi icat edecek japon anasının karnına geri dönsün bir zahmet..

Aynen, süslü ve teknik cümlelerle düşünerek ortadaki sorun yok olmuyor. "japon yapmışsa vardır bir bildiği" gibi saçma bir teslimiyet olamaz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

El kitabına baktınız mı?

Aynen, süslü ve teknik cümlelerle düşünerek ortadaki sorun yok olmuyor. "japon yapmışsa vardır bir bildiği" gibi saçma bir teslimiyet olamaz...

Zaten japon mapon böyle bir şey yapmaz, bu bariz bir hata. ABD'de de bir sürü japon aracı kullandım, ne hondada ne mazdada böyle bir olay yok. Tabi konuyu bağcıyı dövmeğe bağlamamak açısından şöyle bir durum da olabilir, benim aracım lpgli, lpg kiti toyotada böyle bir gecikmeye yol açıyor olabilir mi buna da bakmak lazım. Daha önce kullandığım lpgli araçlarda böyle bir durum hiç olmadı ama yine de olmayacağı anlamına gelmez. Diğer sorun yaşayan arkadaşların aracında lpg var mı acaba bir bakmak lazım, sonuçta aracı bir şekilde modifiye etmiş durumdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 21 Mart 2014; 10:20:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Ekleniyor ben serviste 250 tlye yaptırdım 1,5 sene önce..

Simdi aradim 400 tl diyor. Yalniz yagmur ve far sensoru olmuyormus.

• quote:

Bilgisayarlar ile yeni şeyleri öğrenmenin oldukça zor olduğu bir yaşta tanıştım. Fakat bilgisayarlar hakkında öğrendiğim ilk şey benim için meçhul değildi; "Bilgisayar sizin istediğinizi değil, dediğinizi yapar"

Satın aldığınız araç sizin istediğinizi değil yapmak üzere planlandığı şekilde çalışır. Yapması gereken şekilde çalışıp çalıştığını anlamanın tek yolu nasıl çalıştığını anlatan el kitabını okumaktır.

Beklentiniz ile satın aldığınız malın özellikleri uyuşmayabilir. Bkz : http://resim.donanimhaber.com/tm.asp?m=80958350&mpage=2

Hocam siz otomobile biraz felsefik yaklaşmayı seviyorsunuz ama bu durum bu kadar kompleks bir durum değil. Biz arabayı neden alıyoruz, bir yerden bir yere, tek parça halinde gitmek için. Sizin mantığa göre ben beklentilerime göre arabayı aldıktan sonra toyota 'biz bu arabaya motor koyduk ama sadece klimayı çalıştırıyor, gitmeyen araba yaptık' da diyebilir .

• Hız sabitleyicinin 2 sn geç kapanması nasıl tehlikeli oluyor anlamadım. Yanlış anlaşılmasin merakımdan soruyorum tamamen.

• quote:

Cruise Ship ile seyahat satın alan bir yolcunun şikayeti : " Broşürde bütün kamaralardan deniz görüneceği yazılı idi, benim kamaramdan otopark görünüyor" Tabii anladınız, gemi henüz hareket etmemiş ve bu yolcu satın aldığı şeyin ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında fikir sahibi değil.

Abarttım mı? Evet , biraz. Ama ana fikir doğru.

Şu anda arabaya inip CC kolunu kopartıyorum, ona daha iyi bakacak, onun felsefesini anlayan ve onu daha çok hak eden bir sürücüye vericem.

• quote:

Orijinalden alıntı: CKT

Hız sabitleyicinin 2 sn geç kapanması nasıl tehlikeli oluyor anlamadım. Yanlış anlaşılmasin merakımdan soruyorum tamamen.

Şöyle oluyor hocam, Öncelikle bu durum herzaman olmuyor, ara sıra oluyor, yani bir standardı yok. o yüzden alışamıyorsunuz
    örnek olarak da şunları verebilirim
    1)mesela otobanda 120-130 ile orta şeritten giderken önünüze 115 km ile giden bir araç çıktığında, sollamak için dikiz aynasına bakarsınız ve sol şeritten araç geliyorsa sollayana kadar beklersiniz, bu sırada önünüzdeki araca yaklaşırsınız ama siz de giderek yavaşlarsınız ve aradaki mesafeyi bakmasanızda aşağı yukarı kestirirsiniz, bu sırada öndeki araçtan çok dikiz aynasında arkadaki araca konsantre oluyor insan, tabi bunların hepsi bir anda oluyor. Bizim yaşadığımız durumda ise CCyi kapatıp aracın yavaşlamasını beklerken refleks olarak hemen dikiz aynasına baktığımızda aracın yavaşlamadığını farkedip tekrar önünüze baktığınızda araç bir anda önceki araca çok yaklaşmış oluyor ve frene basmak zorunda kalıyorsunuz.bu tehlikeli senaryo
    2) Uzun yolda ben herzaman uzaktaki trafik ışıklarına bakarım ve kırmızı ise aracı CCden çıkarıp yeşile dönene kadar hızımı azaltarak hiç frenaj yapmadan yoluma devam ederim, burada hesap tutmuyor, siz CCden çıkardığınmızda araç hızlanmaya devam ettiği için en sonunda frene basmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da ekonomi katili senaryo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.