Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (837. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35.099
Cevap
337
Favori
2.273.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim Hocam.

Evet bugün iyice inceledim ve mp3leri mp3tag ile düzenleyerek ayarlıyorum artık, maalesef bu bir eksiklik corolla'da. Ben corolla'yı alt kısımdaki sebeplerden satın aldım, 69tl ödedim, araba kokusu + hız sabitleyici hediye edildi, benim bildiğim hız sabitleyici zaten 1.6 advance otomatik paketlerde standartmış sanıyorum neyse :D

Toyota Corolla almaya şu şekilde karar verdim;

1. Bir kaç çeşit başka araçları sıfır olarak test ettim, kiralayarak uzun yollar gittim ve beni en çok mutlu edeni, az yakanı tercih ettim.

2 yıl içerisinde en az 15 gün olmak üzere denediğim araçlar, hepsi tam otomatik Mercedes A180, Huyundai i20, i30, elentra, ford focus, fiesta, honda civic, insignia ve son olarak corolla hem dizel hem benzinli

Aralarında beni en çok mutlu eden corolla oldu. Araçta huzur ve güven buldum, aralarında en az yakanı corolla ve A180 oldu, yaptığım testler Mersin-Antalya arası uzun yolculuklardı. Ayrıca aralarında beni en az yoran A180 ve corolla oldu, ben internet üzerinden bilgileri okuyup karar vermek yerine, bu şekilde uzun bir süre test ederek karar verdim, tabi kişiden kişiye ve kullanıma göre bunlar çok değişiklik gösterir, beni en çok mutlu edeni seçtim, şimdi corolla ile mutluyum.

Daha iyileri sizlerin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaq85 -- 18 Haziran 2015; 2:25:11 >

• Toyota Corolla topiği döndü kadıköy salı pazarına :DDD

Nedir bu Toyota'nın diğer markalardan çektiği arkadaş...Sanayideki oto servislere girmiyoruz diye Alem düşman kesildi bize iymi : )

Toyota topiğimizde bile rahat yüzü yok :DDD

Ford'muş sıkıysa ramazandan sonra gelsinde kapışalım...Övünmek gibi olmasın ama Ortadoğu ve Balkanların en hızlı ve öfkelisiyim...Yolda babam gelse Affetmem : )

1.33 Corolla ama yolda Aslan gibi kükretiyorum...Namım ve Marka amblemim yeter :DDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 18 Haziran 2015; 2:52:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Eleştirilerini daha kibar bir dille yaparsan demokratik bir tartışma ortamında fikir alışverişinde bulunulur ki bu herkese faydali olur.yoksa "sen" diliyle hiç bir yere varılamaz.haklı olsan bile takindigin bu tutum nedeniyle hic kimse goruslerine deger vermez.
    Corolla ile focus astra arasindaki yol tutusta hangisinin dahs onde oldugunu bilemem ama corolla yı sinifindaki diger araclardan ustun kilan ve benim tercihimde onemli rol oynayan bazi ozellikler var.
    1 sınıfının en geniş aracı olmasi
    2 tam otomatik sorunsuz şanzıman
    3 sorunsuz motor
    4 saft tuneli olmaması
    5 sınıfında en uzun diz mesafesi
    6.lpg ye en uyumlu motor.
    Bu nedenlerle turkiye de corolla focus astra dan çok satıyor zaten.
    Ha senin birinci önceliğin bunlar değilse başka modelleri tercih etmen gayet normaldir.
    Hayırlı ramazanlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRŞEHİR -- 18 Haziran 2015; 8:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avensis sasi uzerine konumlanmis en genis arac d segmentinde bircok aractan bile genis.
    En gicik tarafi benzinli manuel icin kalkista ilk gaz yeme olayi igrenc.geri kacmamasi icin konulan sistem devreye girsin die fren pedalina abanmaniz lazim.birde dunyanin en kalitesiz doseme kilifina sahip.

• Focus yol tutusta sinifinin lideri. Bu yeni birsey degil. Uzun yillardan beri bu boyle. Aksini iddia den varsa arabadan anlamiyordur. Yanlis anlasilma olmasin bendede corolla var.

• shaq85 S kullanıcısına yanıt
    Aracınız 1,6 Advanced MDS sanırım. Ama bunlarda zaten hız sabitleme standart. Eğer böyleyse bayii çok ayıp etmiş.

Tekrar hayırlı olsun
  • Istanbuldaysan bi haftasonu goruselim de aracindan sogutayim seni

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

quote:

Orijinalden alıntı: ozbayram

quote:

Ben ne yazdıysam yazdıklarımında her kelimesi için arkasındayım...Bence siz kendinizi tipik övücü ve satıcı Lpg bayi durumuna düşürüyorsunuz...Benim Lpg ile ilgimde yok bağımda yokken bu yorumları yapıyorum...Doğal olarak yazdıklarım gerçek konular gerçek bilgiler ve ince Lpg hesaplarıdır.

Sizinle tartışmayacağım. Heleki corollanın yol tutuşunun focustan iyi olduğunu söyledikten sonra. Googleye lpg arıza yazacağınıza c sınıfı yol tutuş yazın, arka bağımsız süspansiyon yazın....

O zaman alacaksın Fokusunu geleceksin kamera kayıt ile Fokus ve Corolla viraj ve yol tutuşunu kanıtlayalım...İstanbul Küçükyalı'dayım ben ve Corollam hazırız...Hodri Meydan : )

Hocam ben o yaşları çoktan geçtim. Zamanında butür şeyleri çok yaptım, kazalarım ve taklamda var ama gereksiz. Şunu belirtmek isterim, şuan elimin altında 2011 auris 2015 corolla 2015 avensis var. Hepside walvematik. Bu forumda toyota fanatikliğiylede suçlandığım çok oldu. Bende toyotacıyım ama bu focusun corolladan iyi yol tuttuğu gerçeğini ne yazıkki değiştirmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: esatgelmedi

quote:

Burası bir Forumdur...Burda kullanıcılara gerçek bilgiler aktarılmalıdır...Burda zararlı olduğu bilindiği halde Lpg'ye zararsız demek insanları yanlış yönlendirerek günahlarına girmek demektir.

Ben Lpg konusunda bilgisiz tecrübesiz olsam belkide bir Lpg kurbanı olacak Sorunsuz Arızasız satın aldığım aracımla belkide yollarda maddi manevi mağdur olacaktım.

Kime sorarsan sor Lpg neresinden tutarsan tut motora ve araca her türlü zararlıdır çilelidir ve sadece kağıt üzerindeki ekonomisine aldanarak insanlar kanıyor...Sonrada internetteki forumlarda Lpg Sorunu Arızası adına şikayet mağduriyet konuların ardı arkası kesilmiyor...BUNUDA İYİ USTA YOK KÖTÜ USTA SÜSÜ VEREREK LPG'Yİ GÜVENLİ LİMAN GİBİ GÖSTEREN ASALAKLAR VAR...Ben bunları yutmam : )

Sert ve rencide edici tavrınızla eğer haklı olduğunuz konular varsa bile haksız duruma düşüyorsunuz. Naçizane tavsiyem bu kadar ağır tabirler kullanmamanızdır. Zira birisi size sizin gibi karşılık verirse hoş olmayan bir manzara ortaya çıkabilir.

Yo sert değilim...Kimseyide hedef almıyorum...Sadece gerçek bilgileri aktarıyorum hepsi budur...Lpg düşünen ama vazgeçmiş biriyim.

Niye üzerinize alınıyorsunuz ?

Veya Lpg yararlıdır diye bir iddianız mı var ?

Allah yolunuzu açık etsin.

• SEBEBİ ÇOK TOYOTA ARAÇ TERCİHİMIN.....

BU ASLİNDA BİR ARKADAŞIMIN YILLARDIR HONDA KULLANICISI OLUP YOL SESİNİ İÇİNE ALMASINDAN DOLAYI BANA DERT YANMASI BU MARKAYI KULLANMAMA SEBEBINE GİRMİYOR NE YAZİKKİ.

• Herkese hayırlı ramazanlar.
    Arkadaşlar şu mayıs ayından sonra corollalara eklenen dört camın otomatik oluşu, düğme üzerindeki ışıklandırmalar, aynaların otomatik açılıp kapanması gibi özelliklerini ekletebiliyormuyuz aranızda soran oldumu hiç bayiye servise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIRŞEHİR

Eleştirilerini daha kibar bir dille yaparsan demokratik bir tartışma ortamında fikir alışverişinde bulunulur ki bu herkese faydali olur.yoksa "sen" diliyle hiç bir yere varılamaz.haklı olsan bile takindigin bu tutum nedeniyle hic kimse goruslerine deger vermez.
    Corolla ile focus astra arasindaki yol tutusta hangisinin dahs onde oldugunu bilemem ama corolla yı sinifindaki diger araclardan ustun kilan ve benim tercihimde onemli rol oynayan bazi ozellikler var.
    1 sınıfının en geniş aracı olmasi
    2 tam otomatik sorunsuz şanzıman
    3 sorunsuz motor
    4 saft tuneli olmaması
    5 sınıfında en uzun diz mesafesi
    6.lpg ye en uyumlu motor.
    Bu nedenlerle turkiye de corolla focus astra dan çok satıyor zaten.
    Ha senin birinci önceliğin bunlar değilse başka modelleri tercih etmen gayet normaldir.
    Hayırlı ramazanlar..

dostum

istersen yukarıdaki listeye 7. corolla iç ve dış görüntü itibarıyla focustan çok daha güzel bir araçtır de onu bile tartışmam kişisel zevk meselesidir ama (lafım sana değil) corolla focustan iyi yol tutuyor demek arazide honda crv land crusier den iyi demekle eştir. saçmalamaktır. ne dediğini bilmemektir. kimse corolla kötü yol tutuyor demiyor. ama zaten torsiyona sahip bir arabanın focusla aşık atması mümkün değil. olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: glorfindel aldarion

Herkese hayırlı ramazanlar.
    Arkadaşlar şu mayıs ayından sonra corollalara eklenen dört camın otomatik oluşu, düğme üzerindeki ışıklandırmalar, aynaların otomatik açılıp kapanması gibi özelliklerini ekletebiliyormuyuz aranızda soran oldumu hiç bayiye servise.

Dört camın tek dokunuş olması biraz tefarruatlıdır. Ama aliexpreste satılan bir modul, surucu tarafından 4 camı otomatik yapıyor. Bence yeterlidir.
    Cam kapatma ve ayna kapatma zaten eskiden beri eklenebiliyor.
    Işıklandırma için de yapılacak farklı şeyler vardır ama orjinalini ekletmek olurmu bilmiyorum.

• Bu forumda 2 gündür yazılan bazı mesajlara çok güldüm. Cevap yazmaya bile değer olmayan bilgisiz mesajlar, iddialar , sallama o kadar da değil dicem bir sürü mesaj okudum.

1. Corolla benzinde 8 litre yaktığı yerde lpg takınca 14-15 litre yakıyormuş. böyle saçma bi mesaja cevap yazmayın . Bilgisizlik akıyor akıyor. Sanayi lpgden gümlemiş corolla dolu taktırmayın. Bu ayrıcalık bizde kalsın.
    2. Connectin 90 la girdiği viraja corolla 90 la giremiyormuş .hadi ordan araba sürmeyi öğrende gel. Naldöken virajına 100 ile giriyorum ben ,hangi panelvan dönebilecek 140 derecelik naldöken virajını connet karşı derede bulur kendini.
    3. Fokus şöyle iyi böyle iyi yol tutuyormuş . Corollayı ben yolda tutamıyorum 3 kere kaza yaptım diyesim geliyor. Hayatında kaç kere 120 üzeri hızda viraja girdin birader azraille randevun mu var.fokus kötü diyenmi var. İyiyse iyi ,corolla ile kaç kazan var yol tutmuyorsa.corolla hangi virajda uçurdu seni.
    Takio etmeyen biri sanacakki toyota at arabası üretmiş. Bu kadar karalıcam diye uğraşmayın, tarafsız değerlendirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cadot

Focus yol tutusta sinifinin lideri. Bu yeni birsey degil. Uzun yillardan beri bu boyle. Aksini iddia den varsa arabadan anlamiyordur. Yanlis anlasilma olmasin bendede corolla var.

Fokusun Corolla'dan daha iyi yol tuttuğunun Noter tastikli belgesi olmadan buna inanmamı kimse beklemesin...Bu ağızlar Tipik satış pazarlama Taktiğidir...En az Corolla kadar iyi yol tutabilir ama bu Corolla'dan daha iyi olduğu anlamına gelmez...Unutulmasınki direksiyon başında Şöför var Şöför var...Sen aracı kullanamıyorsan yapcak birşey yok.

Ben istanbul anadolu yakasında sahil yolunda Yeni kasa Corollam ile yapmadığım zorlu Adrenalin örneği kalmamıştır...Bu aracımı yoldan çıkarmak iyi bir Şöförsen imkansıza yakın...Ehliyeti manavdan alıpta Fokus şöyle Corolla böyle demekle Hava-Civa sıkmakla olmuyor bu işler.

Fokusta Corolla kadar iyi bir araç ama Yeni kasa Corolla'ya tek üstünlüğü 1.6 Tcdi motorlarıdır...Gerisi Hikaye!

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Kardes maalesef anlatamazsin bazi arkadaslara.

Bir kere Japon araclarinin genel eksikliklerinden bahsettim(yalitim zaafiyeti ve malzeme kalitesi eksikligi,ince detaylardan yoksun olusu) ve o sorunsuzluk donelerinin eskide kaldigini(milyonlarca araci geri cagiriyorlar,hava yastigi gibi elzem bir unsur hatali,bu mu sorunsuzluk?)soyledigimde bana savunma olarak Japoncu arkadaslar;daha kendimiz arac uretemiyoruz elestirmeye hakkimiz yok diye mantik disi bir tezle gelmislerdi.

Bu tiplere gulun gecin hocam.Yukarda bir iki kisi de Corolla nin Astra,Focus vs den ustun oldugunu soylemis.Hemde yol tutus konusuda dahil butun konularda

İste bu saydigim yorumlari yapanlar mallarina tapan sahsiyetler oldugundan bunlara gulup gecmek lazim,sen haklisin kardes demek lazim.

Kimse Malına tapmıyor kardeş yarası olan kocusun; aldığımız yada kullandığımız ürünlerin iyi taraflarını övmek senin olduğu kadar bizimde hakkımız, öyle uluorta ortaya çıkıpta yok "tip" yok "mal" gibi cümller kurmuşsun şu mübarek günde hiç yakışmamış ALLAH AFFETSİN SENİ

• quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

Bu forumda 2 gündür yazılan bazı mesajlara çok güldüm. Cevap yazmaya bile değer olmayan bilgisiz mesajlar, iddialar , sallama o kadar da değil dicem bir sürü mesaj okudum.

1. Corolla benzinde 8 litre yaktığı yerde lpg takınca 14-15 litre yakıyormuş. böyle saçma bi mesaja cevap yazmayın . Bilgisizlik akıyor akıyor. Sanayi lpgden gümlemiş corolla dolu taktırmayın. Bu ayrıcalık bizde kalsın.
    2. Connectin 90 la girdiği viraja corolla 90 la giremiyormuş .hadi ordan araba sürmeyi öğrende gel. Naldöken virajına 100 ile giriyorum ben ,hangi panelvan dönebilecek 140 derecelik naldöken virajını connet karşı derede bulur kendini.
    3. Fokus şöyle iyi böyle iyi yol tutuyormuş . Corollayı ben yolda tutamıyorum 3 kere kaza yaptım diyesim geliyor. Hayatında kaç kere 120 üzeri hızda viraja girdin birader azraille randevun mu var.fokus kötü diyenmi var. İyiyse iyi ,corolla ile kaç kazan var yol tutmuyorsa.corolla hangi virajda uçurdu seni.
    Takio etmeyen biri sanacakki toyota at arabası üretmiş. Bu kadar karalıcam diye uğraşmayın, tarafsız değerlendirin.

2014 Toyota Corolla 1.33 benzinli araç sahibiyim...Aracım kışın soğuk havalarda Normal kullanımda Şehiriçinde 7-8-9 Litre tüketiyor...Yazın ise Normal kullanımda Şehiriçinde 4-5-6 Litre tüketiyor...TRAFİK DURUMUNA GÖRE.

Uzun yolda aracım rodaj döneminde İstanbul-Erzurum yol güzergahında 1 depo Full benzinle Normal kullanımda tam 600 küsür kilometre gittiğini hatırlıyorum...Bu uzun yolun geri dönüşünde ise 1 depo Full benzinle Normal kullanımda tam 800 kilometre yol gitti...BU TÜKETİM DEĞERLERİ RODAJ DÖNEMİNDEYDİ...Şimdi uzun yola git aracım şuan 7.350 kilometrede 1 depoyla Normal kullanımda 800 kilometreyide geçecektir...BENZİNLİ OLUPTA UZUN YOLDA 1 DEPO İLE HANGİ ARAÇ 800-900 KİLOMETRE YOL GİDEBİLİYOR ? Megane 2 1.5 dci Dizel araç dahi uzun yolda 1 depo Eurodizel yakıtla 1.100 kilometre gidiyor.

Megane 2 1.5 dci Dizel aracın yakıt depo kapasitesi 60 Litre biliyorum...Corolla 1.33 Benzinli aracımın yakıt kapasitesi 55 Litre biliyorum...Yakıt deposu farkı aralarında 5 Litre buda 100 kilometre yol demektir...Şuan aracım rodaj döneminden çıktı ve 7.350 kilometrede...Megane 2 dizel araç uzun yolda 1.100 kilometre tek depo ile gimişti...Corolla 1.33 ise uzun yolda rodaj döneminde 800 kilometre tek depo ile gitmişti...Şuan Toyota Corolla 1.33 aracım rodajdan çıktığı için uzun yolda Normal kullanımda en az 900 kilometreleri görecektir...Megane 2 dizel araçtaki o 5 litre yakıt farkını Corolla 1.33 araca ekle yani buda 100 kilometre etmesi demek...900 kilometre artı 5 litre yakıt farkı buda 100 kilometre oldumu 1.000 kilometre...Corolla 1.33 benzinli aracım uzun yolda 1.000 kilometre yol yapacak...Megane 2 dizel araç ise uzun yolda 1.100 kilometre yol yapıyor...İŞTE HESAP İŞTE KİTAP...Corolla 1.33 Benzinli araç zaten birçok Dizel aracı tokatlıyor...ŞİMDİ BEN HANGİ MANTIKLA LPG TAKTIRAYIM ? :DDD

YENİ TOYOTA COROLLA 1.33 BİRÇOK DİZEL ARAÇTAN DAHA AZ YAKIYOR...BİRÇOK DİZEL ARACADA YAKLAŞIYOR VE BUNU BENZİNLİ HALİYLE YAPIYOR...Şimdi bu araca hangi Akılla Lpg takayım ? :DDD

2006 Hyundai Accent Admire 1.5 crdi Dizel araç dahi uzun yolda Normal kullanımda tek depo ile 850 kilometre gidiyordu...Yeni Corolla 1.33 zaten birçok Dizel araçla aynı yakıt tüketimine sahip.

BUGÜNE KADAR KULLANDIĞIM ARAÇLAR!

1 - 2006-2008 model iki ayrı Megane 2 1.5 dci Dizeller(Tek depo yakıt uzun yol 1.100 kilometre)

2 - 2006 model Hyundai Accent Admire 1.5 crdi Dizel(Tek depo yakıt uzun yol 850 kilometre).

3 - 2005 model Peugeot 407 2.0 hdi Dizel(Tek depo yakıt uzun yol 1.050 kilometre).

4 - 2011 model Peugeot 407 1.6 hdi Dizel(Tek depo yakıt uzun yol 1.300 kilometre)

5 - 2004 model Fiat Brawa 1.6 sx Benzinli (Tek depo yakıt uzun yol 350-400 kilometre)

6 - 2014 Toyota Corolla 1.33 Benzinli şimdiki aracım (Tek depo yakıt uzun yol rodajdayken 800 kilometre rodaj sonrası 900 kilometre)

Lpg olsa bu tüketim değerleri Litre bazında Benzine kıyasla dahada artacak...İnce hesap yaparsanız Lpg'nin yararından çok zararı olduğuna şahit olursunuz.

Aracın eski ve benzini çok tüketiyordur Lpg takacaksın buna Eywallah...Ama sen Sorunsuz Arızasız Sağlam ve Oto sanayi yüzü görmeyen araç almak için git Sıfır Toyota Corolla al sonra gel çok cüzi bir miktar daha Ekonomik diye bu Sıfır Corolla aracına usta anahtarı değdir motoru ve aracı delik deşik et...ŞİMDİ BU MANTIKLI MI...VEYA YARARLI MI YOKSA ZARARLI MI ?

Toyota Corolla aracı Sıfır alırsın Lpg takarsın senede 40.000 - 50.000 kilometre yaparsın sonrada piyasadan 2-3 kuruş ucuza satar Lpg'nin açtığı ve açacağı tüm masraflardan kurtulursun...Buda bir seçenektir ama vicdanın rahat edecek mi ?

Lpg övülecek bir sistem değildir...Ha mecbursundur zararlarına göz yumar taktırırsın oda senin zevkine kalmış...Ama benim gibi 2014 Toyota Corolla 1.33 araca binipte zaten benzini az yakan araca Lpg taktırmaya kalkarsan bu yaptığın hatayı Huzurun bozularak yollarda Maddi Manevi şekilde çile çekerek ödersin ve Sıfır aldığın aracından soğursun...GİR GOOGLE'YE DE BAK BAKALIM LPG HANGİ SORUNLARA YOL AÇMIŞ...Nasıl huzur kaçırmış kendi gözlerinle gör!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 18 Haziran 2015; 14:55:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

hocam touch paketinde olan ekran ile navigasyon paketinde olan ekran aynı olmaması lazım. bizim ki touch paket ve touch ekran var. bir yakınım aldı navitech marka multimedya sistemi takmışlar. tam olarak hatırlamıyorum ama bu ürün olması lazım.

http://www.navitech.com.tr/products.asp?id=51&pid=722

O sizin dediğinizi AKTİF model alanlarra isteğe bağlı takıyorlar o modellerde ekran yok...
  • MAVİ0967 kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam. fiyat konusunda bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

Bu forumda 2 gündür yazılan bazı mesajlara çok güldüm. Cevap yazmaya bile değer olmayan bilgisiz mesajlar, iddialar , sallama o kadar da değil dicem bir sürü mesaj okudum.

Biraz yurekli ol da isim ver. Ben yilda 80.000 km yil yapiyorum. Soforlugu senden ogrenecek degilim. 140 lik virajla neyi ispanliyorsun monaca gp sinde f1 araclarinin ancak 60 km/h ile aldigi viraj var. Her virajin kendi karakteri ve ust limiti var. Hayatinda connect kullandin mi? Yada focus? Kojuyu niye carpitiyorsun yuksek hizla viraja girip girmeyecegimi sana mi soracagim. Senin gibi mermerlerin anlamadigi biz corollayi kotulemiyoruz focus karşında %90 daha iyi olabilir ama corolla yol tutusta focudla denk yada daha iyi dersen ben de tema vakfini ararim konuşan meşe var diye. Kac gündür belli konular belli uslupla tartisiliyor ama sen maydanoz olunca ortaya biyle azotlu bir netice cikiyor. Sakin benim uslubumdan baslama melih bey ve esat beyle yada diger arkadaslarla olan muhabbetime bsk sonrada şunu hatirla boyle başa böyle tarak

• 
Sayfa: önceki 835836837838839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.