Şimdi Ara

toyota corolla 1.4 D4D sedan beğenip beğenmediğiniz yönleri (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
311.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemiks

    manuel araçtamı yaşanıyor bu vıtes geçişi problemi? 2007 model 148000 de bi 1.4d 4d comfort'a müşteriym. 36,000 e anlaştık gibi yarın detaylı inceleteceğim. sence km nasıl?
    dizel toyota kac bin km kadar tercih edilebilir?...teşekkürler.

    Yok hocam manuel araçta yaşanmıyor . zaten manuelde yaşanıyorsa şöför hatasıdır :) Triptonicte yaşanıyor bu olay .

    Bendekide 2007 170 binde almıştık şu an 200 binde , motorla ilgili bir sorunumuzda yok saat gibi çalışıyor :D

    Normalde 200 bini geçen araçlara soğuk bakılır fakat japon arabaları bu onuda sağlam 350 bin km yi gören duydum ama ne kadar yol yapar net bi bilgim yok bu yeni nesil araçlarda yüksek km çokta önemli değil aslında ama bizim insanımızın takıntısı bu km . Tabi o yapılan yüksek km ile sadece motor değil aracın diğer aksamlarının yorgunluğunuda hesaba katmak lazım .

    Ama baktığınız araçta sorun yok sa km si çok değil .




  • Abi siyahı bizde var ama görmen lazım karpuz jantlı süper tam bir aile arabası(abimle arabayı çakal arabası yaptık )araba 2006corolla terra 1.4 çokçok az yakıyor bir depo benzinle ankaradan simava ordan 2 kere çankırıya gidip geldik ama deponun sadece yarısı bitti yok böyle birşey.
  • 2009 modelini bugün kullanma fırsatı buldum artı ve eksilerini yazayım

    Artılar

    -Sessiz motor dizel olduğunu bilmesem benzinli sanardım o derece sessiz.
    -Süspansiyonlar yumuşak gayet konforlu
    -İçi ferah
    -Güvenlik
    -Düşük yakıt tüketimi

    Eksiler

    -Vites geçişleri kötüydü
    -Malzeme kalitesi kötü
    -Yol tutuşu bi ford opel kadar iyi değil
    -Direksiyon çok yumuşak ve hissiz.
  • eski konu ama yazmakta fayda var bende bugün anlaştım 24.500 2007 14 d4d modeli manüel olanı bana sadece komple boya var dediler kaza filan yok dendi tabiki espert gorecek arabayı ama burda okuduğum yorumlar geneli iyi yönde sizin tavsiyeniz 24.500 alınır mı bu araç ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkada?lar bende de 2009 1.4 d4d var. Yalnyz motorlorynyn ya? yakma gibi bir problemi varmy (78 ninde daha turbonun ordan keçesinden ya? atmy?) bide farkly yerlerden mazot alyyorum bundan dolayy sykynty ya?ayan oldumu. Yzmirden bir tanydyk yedek parçacy bu aralar sürekli bunlaryn motorlaryndan sipari? veriyorlar sykynty var bu motorlarda sanyrym dedi kafamy kary?tyrdy.
  • Merhabalar şuanda 2007 model 1.6 benzinli corolla kullaniyorum ama yeni kasaya gecmek gibi bir niyetim var ve hedefim 1.4 dizel elegant. Bu araç hakkındaki görüsleriniz nedir Teşekkürler..
    Bu mesaja eklenen görseller:

     toyota corolla 1.4 D4D sedan beğenip beğenmediğiniz yönleri toyota corolla 1.4 D4D sedan beğenip beğenmediğiniz yönleri toyota corolla 1.4 D4D sedan beğenip beğenmediğiniz yönleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Toyota, 2007 ve daha eski Corolla ve Yaris için servi kampanyası düzenliyor. Detaylar için linki tıklayabilirsiniz.

    http://www.vidyoto.com/guncel-haber/toyotadan-2007-oncesi-corolla-yaris-icin-servis-kampanyasi.html
  • 2014 model Corolla D4d sahibiyim, aracı 2 senedir kullanıyorum.

    Ben ömrümde bu kadar hantal bir arabaya binmedim. Bundan önce 2004 1.3 dizel 70hp opel corsa'ya biniyordum, fakat onun motoru bile bundan daha canlıydı. Araç gitmiyor arkadaşlar. Alt devirler ölü gibi zaten, üst devirleri de diğer araçların orta devirleri gibi. Böyle söylediğim zaman insanlar beni direk yarış mı yapıyorsun diye yargılıyor fakat durum o değil gerçekten. Aracı normal bir şekilde kullanmak istediğim zaman sürekli bayılıyor. Aracı sürekli 1. vitese atmak zorunda kalıyorum çünkü 2. viteste alt devirlerde toplamıyor.

    Acaba bende mi bir sorun var diyerek, farklı araçlara sahip insanlara kendi aracımı kullandırdım (mesela opel astra 1.3 dizel, eski kasa corolla 1.4 dizel 5 ileri şanzıman vs..), ve sürekli duyduğum söz şu: "Bu araba neden gitmiyor!"

    Bunun üzerine yazılım attırdım, araç şu an 112hp 250nm torka sahip görünüyor dyno'da. Fakat yine farklı insanlara kullandırdığımda aldığım tepki şu: "Bu araç neden gitmiyor!"

    Bu araç gitmiyor arkadaşlar bu net. Bana hiç demeyin 1.33 benzinli corollam var deli fişek gibi gidiyor falan diye.

    Bundan hariç olarak araçta 4 cam otomatik değil, yarı otomatik. Sadece şoför tarafı tam otomatik. Zaman zaman çok sorun oluyor gerçekten.
    Araç gerçekten verdiğiniz parayı hak etmiyor.

    Aracım Advence paket, ekranlı geri görüş kameralı falan olanlardan. Bir ekranın yazılımı bu kadar mı kullanışsız ve kötü olur. O anlık yakıt göstergesi ne öyle ya ??!?!?!?!!111!?!

    Bir de bunların üzerine partikül olayı var tabi. Aracın performansı zaten yok, bir de partikül filtresi dolmaya başlayınca iyice performanstan düşüyor. Yok 30-40 km 3. vites 3000 devirde aracı sürecekmişsin de bilmemneymiş de....Nedensin isyanıma şarkısı beyninizde çalmaya başlıyor.

    Niye aldın o zaman diye soracaksınız şimdi muhtemelen. Ona da cevap vereyim. Aracı aldığım zamanlarda çok fazla ilgim yoktu bu konulara. Satışçının da arabayı performanslıymış gibi pazarlayıp beni kandırdıktan sonra bu arabayı alıp da hüsrana uğramamla bereaber araştırmaya başladım ve daha da pişman oldum.

    Araçta tek sevdiğim özellik, alırken de gördüğüm gibi iç hacminin ferah oluşu ve cidden dizelmiş gibi motor sesi gelmiyor. Bunun dışında da beğenilecek bir tarafı cidden yok.

    Ekonomi aracı bu, ne bekliyorsun diyenler olabilir. Bu araç ekonomi aracı falan değil hocam kusura bakmayın. 70 bin TL anahtar teslim aldım, yakıtı hiç öyle dedikleri gibi değil. şehir içi 5.3 falan yakıyorum diyenler şu hani yollarda en soldan 60 ile seyreden, selektör korna yaptığınız zaman dahi umursamayan, yoluna aynı şekilde devam eden insanlardır. Ya da yeşil ışık yandığında önünüzde bir araç yavaaaaaaşça hızlanıyor ya, arkasında kuduruyorsunuz böyle hani hatırladınız mı? Hah işte o adamlar o 5.3'leri falan görenler. Ben daha şehir içinde 6.5'tan aşağıya düşemedim kusura bakmayın. Fiyat - Performans aracı falan diye lanse edenler oluyorda diye gülüyorum gerçekten.

    Almayın, aldırtmayın arkadaşlar. O eski efsane Corolla, çok sağlam araba Corolla falan... Bitti o devir kuzum.




  • hocam 2006-2007 model 1.4 corolla düşünüyordum.
    bu bahsettiğiniz 2014 modeline mi özgü yoksa genel bi teşhis mi açıklarmısınız ?
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    2006-2007 olan 5 ileri modellerde sıkıntı yok hocam. Deli fişek gibi gidiyor onlar tabiri caizse. Ama 2013 sonrası fiyatını hak etmeyen, rakipleriyle mukayese edilemeyecek kadar kötü donanımda bir araç.
  • peki hocam sğlun. birde bu motor ömürleri hakkında bilginiz varmı ?
    genelde ömürlük diye biliriz ama. normal kullanılan bir araç kaç binde rektefiye falan ister bilginiz var ise söylermisiniz.
  • Dizel motorlar bakım konusunda çok hassastırlar. Çoğu şoför farketmese de, 10 bin km'de bir bakıma gelin dediklerini varsayarsak, 11 bin km'de aracın tepkilerinin değiştiğini, daha çom yakmaya başladığını fark edebirsiniz en azından. Alacağınız ikinci el araçlarda malesef bu bilgiye net sahio olamıyoruz garantisi dolduktan sonra.
    Benzinli motor eski teknoloni ve daha basit bir motor olduğu için 150 bin km'de benzinli aracı gönül rahatlığıyla alabilirken, 100 bin km'ye gelmiş dizel bir aracı alırken çok zorlanılır yukarıda anlattıklarımdan dolayı.
    Parçaların ömürlerine maalesef Türkiye'de bir şey denilemez. En iyi mazotu bile kullanıyorum deseniz, Amerika'daki en kötü mazottan daha kötü kalitede mazot kullandığınızı bilmelisiniz. E dediğim gibi de dizel motor hassas; en kötü mazotu da kullandığınızı düşünecek olursak (diğer şartları söylemiyorum bile), rektifiye dediğiniz işlemin ne zaman gerçekleşeceği tamamen şans işidir. Markaların parçalara biçtiği ömür, Türkiye vb. ülkeler için geçerli değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bende daha önce efsane kasa 98 corolla ve vw polo vardı. Corolladan Çok memnundum. Yenilemek için başka marka düşünmeden 2 yıl önce Corolla 2011 4D4 dizel otomatik aldım. 28 binde aldım şimdi 50 binde. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çok memnunum. Servisinden de memnunum. Bursa'da Akkoyunlu ve Çavdarlı 2 servisten de memnunum. Yakıtından çok memnunum. Burdaki arkadaşların yorumlarından kafam karıştı. Ekonomik orta sınıf arabası. İşadamı ya da zengin olsam porche, Audi, Bmv Mercedes Land Rover düşünürdüm. 70 li yılların Renosu ve murat 124 ile yaşadığımız yılları düşürsek corolla mercedes geldi bana. Renolarda 70 li yıllarda sağ ayna bile yoktu. Rally yapmayacağımıza göre çekişi de gidişi de yakıtı da çok iyi bence. Herkes kullandığı araca göre yorum yapıyor, haklıdır saygı duymak lazım. Japon ve Alman malından şaşmayın derim ben.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Benim kayınçoda 380 binde 2008 corolla dizel otomatik var halen saat gibi çalışıyor. Hergün yollarda. Benim 2011 model 50 bin km deki aracımdan daha iyi gaz yiyor. Km takıntısı var bizim insanımızda. 100 binde yukarıysa alma derler. Km çok oldu mu fiyat 10 bin lira düşüyor. @ARTHUR.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikret6161 F kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim araçta şu an 245 binde sorunsuz gidiyor
  • MERHABALAR,

    ÇOKTANDIR YAZILMADI ANCAK UMARIM BİLGİ VEREN ÇIKAR
    2007 1.4 D4D SEDAN SAHİBİYİM . ARACIMI 15 GÜN ÖNCE SANAYİDE YAG VE FİLTRELERİNİ DEĞİŞTİRDİR. 2500 KM GEÇTİKTEN SONRA MOTOR ARIZA İŞİGI YANDI. BİLGİSAYARA BAĞLADIK. HAVA AKIŞ GÖSTERGESİ ARIZASI VERDİ. HAVA AKIŞ ZIMBIRTISINI GÜZELCE TEMİZLETTİM ARIZAYI SİLDİRDİM. AMA 5 GÜN SONRA TEKRAR YANDI. ARACI DEVİRLİ KULLANDIKTAN SONRA YANIYOR ?.
    FACEBOOKTA GRUPTA BİR ARKADAŞ ORJİNAL HAVA FİLTRESİ TAK DÜZELİR DEDİ ANCAK BİRDE BU GRUPTA SORMAK İSTEDİM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • serkobe kullanıcısına yanıt
    Konu eskimiş ancak burda bu aracın hakkının yendiğini düşünerek sırf bu yazıya cevap yazmak için üye oldum okudukça şaşkınlığım arttı bende 2008 d4d sedan elagance var 195000 de mmt 1 yıldır kullanıyorum ne rampa ne viraj maşallahı var o kadar da sert kullanırım 6,5 üstünde yakmadı karmada bu bir markayı bu kadar yermeye gerek yok sıkıntı büyük ihtimal senin aracında taş gibi araba almayı düşünen gönül rahatlığıyla alanilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdğn06 E kullanıcısına yanıt
    5 ileri şanzımandan sonrası patates hocam, kusura bakmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Bu araç sizce alınabilir mi. Kullananlar var ise artı ve eksi yönlerini belirtebilirler mi. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitman000 -- 27 Şubat 2019; 9:44:59 >
  • hitman000 kullanıcısına yanıt
    2014 manuel var bende 82000km de kuzenimdede 2009 auris d4d var 190000 de araçtan ne beklediğinize bağlı bi vw gibi değil ne gidişi nede bakım masrafı eksi yönleri ses yalıtımı konfor artı yönleri aracın geçmişi iyiyse sizi üzmez yılda bir bakımını yaptırır gezersiniz yakıt değerleri kullanıma göre değişir ama çok yakar mazotun litresi 6.5 galiba
    ben tavsiye edermiyim ikinci el için kesinlikle,alıpta beğenmeyen kullanıcı görmedim forumlarda çok okuyorum herkes kötülüyor.alırsınız satarkende sıkıntı yaşamazınız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.