Şimdi Ara

toyota auris bilgi paylaşırsanız sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar şuan güncel kullandığım pejo 206+ aracımı satıp toyota auris almayı düşünüyorum.

    ama motor olsun şanzıman olsun konfor bakımından hiçb bir bilgim yok aracla alakalı sadece dışardan gördüğüm kadarıyla kaliteli bir araç özelliklerini biliyorum fakat
    1.33 motorun özelliği nedir 6 ileri şanzımanı nasıldır ? 1.33 mü tavsiye edersiniz 1.6 mı yoksa 1.4 dizel motorunumu şuanki aracım dizel ekonomi olarak kullanıcam 1.33 için yakıtı ekonomik diyorlar lpg taktırmamda bir zarar varmıdır bilen bilgili yada kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1say -- 30 Eylül 2013; 19:00:46 >



  • toyota kullanan üyeleri çağıralım, bilgi versinler.
  • Life donanımda arka camlar manuel ve araç bomboş (1.33 sadece life ile sunuluyor) bu sizin için problem değilse alınır LPG ile tasarrufun da dibine vurulur. Ha ben 5 kuruş vermem jant bile yok arabada o ayrı. Dalga geçtiğimiz VW trendline'dan hallice desek yaraşır.

    Dizeline fazla para istiyorlar ama çok KM yapılıyorsa alınır keyifle binilir. Motor sessiz, titreşimsiz ve tasarrufludur hacmine göre gayet de iyi kaçıyor. Yalnız düz vites alın dizel alırsanız. LPG sevmediğim, arabayı çok fazla kullandığım ve fazla da sürat yapmadığım için benim favori Auris versiyonum dizel advance manuel normal tavan. Ama bunlar hep kişiden kişiye, ihtiyaca göre değişen şeyler.

    1.6 valvematic ise harika bir motor, CVT otomatik de gayet güzel. 1500'e BRC LPG takılır gayet güzel binilir. Hem iyi kaçar hem az yakar hem de dizel kazığı yememiş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris iyidir, candır. 1.33 leri çok ekonomiktir. İlk geldiğinde 39bine almadığıma çok pişman oldum. Yalnız 1.33 alırsnız sıkı pazarlıkla alaşım jant ve sis farı hediye ettirin. 44.400tl'lik aurisi sıkı pazarlıkla alaşım jant, sis farı, park sensörü, paspas, bagaj havuzu, sigortası vs hediyeleriyle 43.500tl civarına alabilirsiniz diye düşünüyorum.
    Forumda 1.33 auris kullanıcısı arkadaşlar size istediğiniz bilgiyi vereceklerdir.
  • 2013 mart ayından bu yana yeni kasa auris 1.33 life kullanıyorum alırken 39,500 lira + trafik sigortası+sis farı ve park sensörü hediye olarak aldım aracımı.

    Aldıktan 4 bin km sonra landirenzo lpg kiti uygulattım araca (yılda 25.000 km kadar yaptığım için) zaten ekonomik olan motor şuanda dizellerden daha az yakar hale geldi 24 yaşındayım ve performansı benim için yeterli .

    Piyasaya baktığımızda dizel b sınıfı araçlar 50 bin lira ya yaklaşmışken lpg uygulamak kaydıyla (eğer yılda 15 bin km den fazla yapıyorsanız ) keyifle binebilirsiniz .

    3 kişi + 3 bavul eşya ve stepne ile Edirne -Ankara sonra Ankara-Edirne olarak uzun yol gittim giderken gece seyahat ettiğimden 150 km yi pek geçmedim

    ama dönüşte bolu civarında almancı diye tanımladığımız 6-7 araçlık audi bmw mercedeslerden oluşan bir grubun arasına girdim ve Edirneye varana kadar 160 km nin altına düşmedim .

    sürekli 160-190 arası gittim tabii bunda 6. vitesin de etkisi var araç oldukça sessiz ve konforu yeterliydi sonuç olarak Ankara'nın içinde de gezdikten sonra toplam yolum 1500 km civarı ve ortalama yakıtı yol bilgisayarı 7.8 olarak gösteriyordu .

    bu güne kadar yaptığım hesaplamalarla yol bilgisayarı lpg de sapma göstermiyor hadi 8-8,5 litre yaktı desek o hıza o zorlama karşı çok ekonomik oldu (bu seyahatimi lpg ile yaptım)

    uzun lafın kısası beklentilerin yönünde Auris tercih edebilirsin 3-4 kişilik bir aile için ideal bir araç .

    son olarak 10 bin km bakımı 300 lira tuttu bilginize..




  • selam.
    auris tasarım olarak güzel bir araç,iç kısmını eleştirebilirsiniz fakat fiyatına göre yine de iyi denilebilir.
    Aurisin sınıfının gözde otomobilleri olan golf ve focus astra üçlüsü kadar iyi olmadığı muhakkak,fakat iyi bir otomobil.
    Fiyatlara gelirsek düşündüğünüz 1.33 ün fiyatı:
    Auris 1.33 Life 44,400 44,400tl
    1.33 motor bizim corollamızda mevcut,çekişi gayet iyi,performansı aile için yeterli ve çok ekonomik bir motor,ayrıca lpg takma durumunda dizeli bile aratmayacak ekonomiye sahip.
    1000 lira kadar indirim aldığınızı varsayarsak auriste kalan rakamı donanıma harcayarak 47bin gibi bir rakama aracı güzel donanımla almanız mümkün,ki malumunuz C sınıfındaki en iyi kombinasyonlardan birisi olacaktır.
    Fakat daha iyi rakipler de yok değil.
    Mesela focusu araştırmanızı tavsiye ederim.
    Focusun 1.6 125ps lik motorla trend X donanımı 46.500 tl.
    1000tl civarı indirimle bir de donanımlı araç aldığınızı düşünürsek 47 bin civarına daha çok donanım ve daha güçlü bir motora sahip olmak mümkün.
    Kısacası eğer ekonomi odaklıysanız auris iyi bir seçim,ama daha iyi yol tutan,daha performanslı,iç mekanı daha şık,daha donanımlı bir otomobil istiyorsanız gözünüz kapalı focus derim.




  • şimdi auris 1.6 manuel 2012 var bende...

    sen ne merak ediyorsan buraya yaz bende cevaplayayım... dizeli hakkında bilgim yok onuda umut cevaplar, millette sebeplenmiş olur...

    @n1say
    @umutsirvan
  • arkadaşlar hepinize çok teşşkür ediyorum baya güzel yorumlar aldım hiç olumsuz yanı yok galiba bu beni sevindirdi şahsen şuanki aracım pejo 206+ olmasından dolayı auris herhalde bana mercedes gelicek ama malesef yeni kasa alıcak param yok yeni kasaları çok güzel max 35.000 bütcem var. onun için güncel kasadan önceki kasayı alıcam bana görüntü olsun ağırlık olsun sağlamlık olsun dışardan iyi gözüküyor fakat dediğim gibi konfor yol tutuşu hangi donanımlı aracı almamı tavsiye edersiniz ?

    @katip1

    detaylı yazın için teşşekür ediyorum sonuçda herhalde güncel kasadaki 1.33 motor ile bir önceki kasada bir motor farkı yoktur herhalde şuanki aracımda dizel olmasından dolayı zaten 1.33 ve lpg şart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.