Şimdi Ara

Touran 1.6 FSI şanzımanı hakkında bilgi...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

biraz acil karar vermem gerektiği için konu açtım forumda cevabını bulamadığım bir konuyla ilgili,

aile aracı olarak almayı planladığım bir touran var 2004 model 1.6 FSI triptronik 140.000 de. Bu aracı alırsam tüp taktırıp kullanacağım. Fakat bir arkadaşım FSI motor bir fiyasko bulaşma herkez elinden çıkarmaya çalışıyor diye bahsetti doğrumudur, otomatik şanzımanı arıza yapabilir arızası 7000 tl gibi fiyattan başlar dedi doğrumudur, o araçta tüpü unut olmaz dedi onu araştırdım oluyormuş, bunlara göre bana genel bir bilgi verirseniz kısmetse bu hafta içinde almayı planlıyorum.

• FSI motor sorunlu diyenlerin alayı kafadan atıyor.Çünkü araştırmıyorlar,1.6 FSI kalkmış olabilir;ama 3.2-3.6-5.2 FSI motorlar devam ediyor.Çoğu kişinin hayalini süsleyen Audi R8'de FSI motor var.

Neyse bu cahilce konuşmaları geçersek,

LPG taktırılacaksa ben FSI'ı pek önermiyorum açıkçası.Vitalle'nin dönüşüm kiti pahalı ve şu anda yaygın değil.BRC'ninki biraz daha ucuz;ama onda da araç hem benzin hem LPG yakıyor.Karışık iş.

Şanzıman işine gelirsek,kolay bozulmaz;ama bozulursa da pahalı olur.Mesela DSG komple değişirse 18 bin TL gibi bir fiyattan bahsediliyor.Kısmet.
  • Bahsettiğim aracın şanzımanı dsg şanzıman mı?
  • DSG değil.Sadece bilgi olsun diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 3 Mart 2010; 13:20:41 >
  • Touranla ilgili bir çok kişiden fikirler aldım, (ama binicisini bulamadım soru soracak) masraflı bir araca benzemiyor sadece birisi aklımı karıştırdı otomatik şanzıman bir karışırsa bozulursa çok para harcarsın dedi, düşünüyorum bir vw normal kullanımda şanzıman dağıtması arılanması olasılığı çok azdır diye düşünüyorum zaten varsayımlara göre hareket edersek araç alamayız, kafamı çok kurcalarsa düz vites touran var çok temiz onu düşüneceğim.
  • Doğrudur,tiptronik şanzımanın arızası daha pahalı olur;ama bu sadece Volkswagen'e özel değil.Zaten şanzıman kolay kolay bozulmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.