Şimdi Ara

TouchWiz vs. Sense

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sonraki telefonum S3 (4) veya One X+ olacak. HTC'nin Sense arayüzünü beğeniyorum. Zaten şu an Sensation telefonumda ViperS rom ile son sürüm Sense'i kullanıyorum ama performans açısından bazı özellikleri kısarak kullanıyorum.

Sense arayüzünün şeklini beğeniyorum, telefonu normal Android'e göre yeni bir telefon yapıyor. Görsel olarak hoşuma gidiyor. Ama pencere efektleri yönünden biraz zayıf. IOS'a göre biraz sade kalıyor gibi. Sense'in klavyesini, menülerini ve ev ekranı düzenini de beğeniyorum. Ama aslında biraz sıkıldım Sense'den de. Telefonu yormasından ötürü de zaman zaman sıkıyor.

TouchWiz için çok bişey diyemiyorum, çünkü hiç Samsung kullanmadım. Ama karşıdan gördüğüm kadarıyla barebone ANdroid'e yakın bir arayüz var. TouchWiz de görsellik açısından bana zayıf geliyor. Özellikle klavyesi çirkin geliyor. Market'ten de klavye indirip kullanmak hiç huyum değil. Ana ekranları biraz kötü tasarlanmış ve karışık geliyor. Onun dışında telefonun içinde gelen programların arayüzleri de biraz fazla sade gibi. Ama tabiki şu modelde diyemeyeceğim, genel olarak biraz daha acemi bir arayüz gibi duruyor. Bunları kötü yorumlar olarak algılamayın, TouchWiz hiç kullanmadığım için yüzeysel yorum yapıyorum. Bunun yanında TouchWiz'in telefonu yormaması açısından büyük bir artısı var.

Ama ben Android'cilerin ne düşündüğünü de merak ediyorum. Nihayetinde ben yanlış düşünüyor da olabilirim.

Sizce hangisi daha iyi? TouchWiz mi, Sense mi?

- Performans (akıcı kullanım) (dokunmalara verdiği tepki hızı. mesela sensation'da sms'ler, Gmail, Kişiler, Kamera, Notlar gibi simgelere tıkladığımda anında ekrana gelmiyor, 1-2 saniye gecikebiliyor)

- Kullanışlılık (işlevsellik)

- Görsellik (ios görselliği ile karşılaştırma)

Kategorilerinde yorum yaparsanız sevinirim.

Ayrıca bu karşılaştırmayı Samsung S3 ve Htc One X bazında da yapabilirsiniz. (S4 ve One X+ olarak da düşünebilirsiniz çünkü telefonu alana kadar bir süre geçecek, bu modeller piyasaya yerleşmiş de olabilir o zamana dek).

TouchWiz vs. Sense

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 26 Mart 2013; 15:25:01 >

• touchwiz; sadece, basit ve kullanışlı, uçan kaçan dönen efektler yok menü geçişleri akıcı (s3 4.1.2)
  • sense komple değişti eksisinden eser kalmadı ne kadar başarılı biraz açıklar belki gerçi birazdan sense fanları gelir ama...
  • touchwiz kullanıyorum hiç güzel değil
  • devam edelim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • touchwiz hiç hoşuma gitmiyor zaten nova kullanıyorum bu yüzden. ama sense veya touchwize göre karar verme, sonuçta android bu ve neresinden sıkılırsanstediğin yerini değiştirebiliyosun

• TW sade ve hızlıdır. Sadeliği bozmayacak kadar görsellik de sunuyor. Belki bu nedenle biraz fazla sade(?) Kullanılan cihaza, roma vs e göre değişmekle birlikte konuya hakim birisi için akıcılık ve göz konusunda bir sıkıntısı yok. Sense ise görsellik konusunda daha iyidir ama buna bağlı olarak daha ağır bir arayüzdür. Biraz daha komplike bir yapıda ve görece daha fazla özelleştirme sunar. Ben sade ve akıcı bir arayüz tercih ettiğim için TW kullanıyorum. Farklı mod ve uygulamalarla Sense, Xperia, Stok android gibi farklı arayüzler yüklemek de mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 26 Mart 2013; 17:57:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • galaxy s 2 kullanıcısıyım.. touchwiz çok basit ve kullanışlı bir arayüz. ancak farklı efektler falan uygulayamadığımız için zamanla sıkılıyor insan. birde işin içine çocuk oyuncağı gibi gözüken simgelerde eklenince tamamen bıkılıyor... o nedenle çoğu kullanıcı gibi bende launcherlarla idare etmeye çalışıyorum ama hiçbir launcher orjinal arayüz kadar kullanışlı olmuyor... burada karar tamamen senin. istediğin görsellikse malesef bunu touchwizde bulamazsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 26 Mart 2013; 18:06:54 >
  • sense i daha çok beğeniyorum
  • uplayarak daha fazla yorum almak isterim. :)
  • sense güzel değil bence :/ kullanışlılık değilde tasarım olarak hoşuma gitmiyor.

4.2.1 gelse de yüklesek
  • Sense de kullandim touchwiz de fakat gorsellik acisindan touchwiz cok geride. Asiri basit geliyor. Yeni sense 5.0 eskisine gore daha cok begendim. Ozellikle flipboard kismi cok iyi olmus. Turkce haber kaynaklari da eklenecektir diye umuyorum. Sense 5.0 in tek olumsuz yani dikine kaydirma olmus. Benim icin olumsuzluk degil zaten ben klasorleyip tek sayfada toplarim ne saga kaydiririm ne de dikine sabit kalir ekranim.
    Touchwiz i begenmiyorum , zaten golauncher ile sense tema yuklemistim. Telefona daha cok yakisiyor.
    Klavye olayina ben pek takmiyorum ama xperia larin klavyesini cok seviyorum tercihim budur.

• Htc one x aldım. Uygulamaları düzenlemeye çalışıyorum yalnız bir türlü klasör yapamıyorum menüde.
    Forumda sordum, arkadaşlar menüde klasör yapamıyorum diye, sense sense diye anlata anlata bitiremeyen arkadaşlar marketten arayüz indirmemi tavsiye etti ciddi ciddi.

Bunun gibi bir kaç ilginç olumsuzluk daha var. (Status bar kısayolları, menü arkaplanı v.s.) Kimisine göre görmezden gelinecek kadar küçük ama benim için telefonu satacak kadar önemli. Touchwiz i severek kullanan birisi olarak sense deki bu kısıtlamalar benim canımı sıkmış ve telefondan soğutmuştu.

Ancak sense in saat widget ları, temaları ve tasarımı sanat eseri, bunu inkar edemem. Gene de Touchwiz diyorum.
  • Ios dan iyi arayüz dünyada yok "yazılım değil arayüz! !"

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.