Şimdi Ara

Touchpadime çay döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gün önce touchpadime az bir miktar çay dökülmüştü. Bunu pek dikkate almadan bilgisayarımı kullanmaya devam ettim ve biraz önce touchpadim bir süre çalışmadı. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun düzeldi şu an çalışıyor. Sizce bilgisayarımı teknik servise göndermeli miyim?

Bir şey daha söylemeliyim;
    Ben normalde usb mouse kullanan biriyim. Touchpadin çalışmadığını şöyle anladım. İnternette gezinirken masaüstüne döndüğümde mouseumun hareket ettiğini fakat hiçbir şekilde tıklatma yapmadığını fark ettim. Fakat tarayıcıya döndüğümde her şey normaldi ve sorunsuzca mouseumu kullanabiliyordum. Bir de touchpadden denemeye karar verdim fakat touchpad hiçbir şekilde çalışmıyordu. Söylediğim gibi bilgisayarı yeniden başlatınca bütün problemler son buldu.
    Benim öğrenmek istediklerim şunlar;

1-Bilgisayarımı teknik servise göndermeli miyim?
    2-İkinci paragrafta söylediğim şeyin sebebi nedir?

Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustaineed -- 12 Ocak 2016; 6:30:39 >

• Sıvı temasını teknik servis tamir etmez. Kullanici hatası olduğu için. Birkaç gün oldu çalışıyor demişsiniz böyle kullanmaya devam edin. Zaten sıvı kalmamıştır.

Klasik explorer.exe yanıt vermeme/donma sorunu. Bazen oluyor. Sisteminiz büyük ihtimalle windows 7. Sorunu yine yaşar iseniz görev yöneticisinden explorer.exe yi kapatip yeni görev çalıştır penceresinden explorer.exe yazarak başlatin. Sorununuz duzelecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim ama sistemim windows 10 ve tarayıcım chrome. Bunları yazmayı unutmuşum. Peki bu çayın touchpadden ziyade bilgisayarın içine kaçma olasılığı var mıdır ?
  • Mustaineed M kullanıcısına yanıt
    Evet vardır. Sıvı teması sonrası cihazda arıza olmasa bile muhakkak teknik servis veya eli yatkın birisi içini açıp temizlemelidir. Zamanla oksit yapıp büyük arızalara sebep verebilir.
    İşlem basit aslında cihazı söküp WD-40 dediğimiz kontak sprey ile temizliyoruz , gerekirse selülozik tiner de kullanıyoruz. Hepsi bu kadar.
  • peki bu çay dökülmelerinde içindeki şekerin duruma kötü bir etkisi var mı
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    Firmanın buna bir önlem almamış olması üzücü. Bilgisayarımı söktüğümde garanti kapsamından çıkarmış olur muyum?
    Söken kişinin ustalığına bağlı biraz. Ve bir de bazı üreticiler ekstra önlemler alıyor , yırtılan etiketler vs olabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    telefona yumurta döküldü:(
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sıvı teması ana-kartta kadar inmiş ise garanti dışı kalabilir.Servis politikasına bakmak lazım ne marka

1 Teknik servis her halükarda senden bakım parası alır
    2 Touchpad şuan çalışabilir ilerde oksit yapıp yapışma özelliği görecektir yani üst kasadan ayrılıyorsa değişir veya üst kasa ile birlikte değişir.
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu riski alamayacağım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • carso kullanıcısına yanıt
    Teknik servisin alacağı bakım ücreti ortalama ne kadar olur biliyor musunuz ?
    50 TL ile 80 arası değişir.Servise göre değişir. Hangi il ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 13 Ocak 2016; 8:03:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.