Şimdi Ara

Total War™: ARENA (oyun steam'de kullanıma açıldı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun Steam'de beta olarak yayınlandı. 2.3 gb bir indirme yapıyor. Total war'ın sitesinden betaya başvurunca hemen key gönderiyorlar

Oyunla ilgili yeni bilgiler ve görseller yayınlandı. 10 kişiden olaşacak takımlarda her oyuncu 3 birlik yönetebilecek. Daha büyük savaşları gerçekçi ve zorlu bir şekilde yönetebileceğiz.

Gameplay tanıtım videosu

quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

Total War: ARENA - Alpha Gameplay Trailer

http://www.rockpapershotgun.com/2014/12/15/hands-on-total-war-arena/

http://www.totalwar.com/en_us/arena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanbenzer -- 21 Haziran 2015; 12:38:51 >

• merakla bekliyorum

Edit:

Artık beklemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasis65 -- 16 Aralık 2014; 2:09:21 >

• Alıntıdır!
    ''Total War Serisine Bir de F2P Geliyor!

Bugün Oyun Geliştiricileri Konferansında yaptığı açıklamayla James Rusell Total War hayranlarını şok etti. Russell, şu an Total War: Arena adında bir free-to-play oyun geliştirmekte olduklarını açıkladı.

Russell oyunun 10′a 10 meydan savaşları içereceğini ve her oyuncunun üç bölük kontrol edeceğini söyledi. Ayrıca oyuncular oyun içinde yeni ürünler satın alacak, aynı zamanda bunları kazanabilecek. Russell, Total War: Arena’yı MMORPG türü ile multiplayer online savaş oyunlarının kesişimi olarak karakterize ettiklerini söyledi.

Bu çok oyuncu odaklı oyunun çok daha farklı bir tecrübe olacağını da dile getiren Russell, oyunun birçok oyuncu kazanabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Zaten kemikleşmiş bir oyuncu kitlesi varken free-to-play bir oyuna oyuncu çekmeleri de zor olmayacaktır. Bu arada, Total War: Arena’nın bir seneden uzun süredir geliştirme aşamasında olduğunu öğrendik.

Klasik TW oyunlarından farklı olarak nişan alma, hücüm ve ateş etme gibi özellikler standart online oyun konseptinden esinlenilmiş. Bir başka farklılık da kontrol edilebilir bölük sayısı. TW oyunlarında oyuncu en fazla 20 birlik kontrol edebiliyordu, Arena’da ise 3 birlik kontrol edebilecek.

“Yeni oyunumuzun da önceki TW oyunları gibi aktif ve yeteneği ön plana çıkaran bir oyun olmasını istiyoruz ve böyle olmak zorunda.” diyen Russell açıklamasına bölüklerin aldıkları hasara getirilen yeniliklerle devam etti.

CA, Total War: Arena’da hasar sistemini tamamen değiştirecek. Yeni oyunda alınan hasar birlik temelli olacak, sağdan veya soldan yapılan bir hücum birliğin sadece belirli kısmını etkileyecek. (Klasik TW oyunlarında hasar asker temellidir.)

Açıklamanın sonunda kısa videolar gösterildi. Videoda oyuncu her bir askeri sürükle-bırak yöntemiyle yönlendirebiliyor.

Çıkış tarihi ile ilgili soruya ise henüz belirlemedik diyen Russell, ileride farklı zaman aralıklarından savaş meydanı içerikleri paylaşacaklarını söyledi.''

• ''The Creative Assembly oyun stüdyosu GDC 2013’te tasarımcıları James Russell aracılığı ile Total War serileri üzerine bir multiplayer oyun geliştirdiklerini duyurdu. Bu oyunun adı Total War: Arena ve oyunun Total War’un multiplayer tabanı üzerinden, F2P halinde, 10vs10′a kadar savaşları destekleyecek bir oyun olması planlanıyor.

Bu oyunun çok oyunculu platformda bir yenilik olacağı söyleniyor. Bazı şüpheci düşüncelere karşıt söylendiğine göre oyun kesinlikle bir DOTA çakması olmayacak, oyun Total War multiplayer’ın MMO versiyonu olacak. 10′a 10 savaş alanlarında her karakter 3 ünite kontrol edecek (en fazla 500 adam kapasitesinde) ve bu savaşların şu an varolan multiplayer’a benzer veya ondan biraz daha büyük olması planlanıyor.

Tasarımcı James Russell’ın dediğine göre, oyunda yardımlaşma çok önemli bir unsur olacak. Oyuncuların birbiriyle sık etkileşimde olması isteniyor. Örneğin bir oyuncu okçuları kontrol ederek saldırı takımını kontrol eden oyuncuyu koruyacak, başka bir yandan da mızraklıları kontrol eden oyuncu okçuların atlılar tarafından ezilmesini engelleyecek. Bu sistem bize World In Conflict’i hatırlattı. Yani kazanma unsuru hiçbir zaman tek oyuncunun elinde değil…

Oyundaki bu savaşların ve aktif kapışmanın dışında, bir karakter gelişim bölümü olacak. Oyuncular generallerini, askerlerini ve silahlarını geliştirebilecekler. Bu sayede oyuncular aktif olarak bir süreklilik içerisinde olacaklar.

Russell aynı zamanda oyunun F2P, yani ücretsiz olması, konusunda da konuştu. Para kazanmanın ilerlemeyle alakalı olduğunu söyledi ve oyundaki çoğu içeriğin ücretsiz erişebilir olacağını duyurdu. Oyuncuların tek yapması gereken hızlı olmak…

Bir diğer değinilen nokta ise oyun içerisindeki savaşların detayı idi. Russell bu savaşların klasik oyunda olduğu gibi yetenek bazlı olacağını söyledi. Bunun yanında bir F2P oyunun bulundurduğu kötü unsurları içermeyeceğine de değindi.

Oyunun F2P olmasının bir “kalabalık” getirisi olacağı biliniyor tatbiki. Bu yüzden dengelenmiş savaş ayarları da oyunda bulunmakta. Russell’ın söylediğine göre yeni oyun normal multiplayer formatından daha çok erişilebilir olacak bunun nedeni ise beklenen kalabalık ve oyun içerisinde kişisel yüklenmenin azaltılması. Bundan kastımız daha önce belirttiğimiz gibi takım oyununa yönelmiş olmaları. Russell, bu konudaki görüşünü “1v1 oynamaktansa 10 kişilik bir takımda yer almak çok daha az korkutucu, özellikle yeni oyuncular için.” şeklinde dile getirdi. Biz de buna katılıyoruz, zira birçok kişi seçtiği devlet ile adeta varlık savaşına giriyormuşçasına multiplayer’da olayı kişiselleştiriyor. Yenilince bir daha multiplayer bölümüne bakmıyor…

Yeni oyunda tasarlanan ana değişikliklerden bir tanesi, normal Total War’da 20 üniteye kadar kontrol edebiliyorken bunda sadece 3 ünite kontrol edebilmemiz olacak. Russell bu konu hakkında şu şekilde bir açıklamada bulundu “20 ünite gerçekten çok sağlam bir kontrol yeteneği ister böyle bir projede, bu yüzden bunu düşürmek ve dengelemek istedik. Yeni multiplayer aynı klasik oyun gibi aktif ve yetenek bazlı bir biçimde çalışabilmeli.” Bu demek oluyor ki orijinal oyunun alt yapısı ve taslağı bu yeni oyunda köklü bir biçimde bulunacak. Söylenene göre 3 ünite kontrol edilmesi bir bakıma oyun içindeki serbestliği değiştirdi. Normal Total War’da 20 uniteyi birden kontrol ederken genel bir kontrol yapısına sahipken, iş 3 üniteye düşünce kontrol de “ünitesel” baza çekildi.

Bu da demektir ki atlıları kontrol edebilirsiniz, okçulara nişan aldırabilirsiniz, bu tarz oyun içi unsurlar bizleri bekliyor olacak. Russell’ın söylediğine göre bu konu hakkındaki çalışmalar ve düşünceler devam ediyor çünkü bu tür unsurlar, detay gerektiren unsurlar ve üzerinde uzun süre çalışılmalı ve CA da bunu yapacak.

Yeni oyundaki yenilikler ve düşünceler bitmedi henüz, bir diğer değinilen konu ise yeni hasar sistemi. Total War’da her ünitenin sadece 1 hp’si olur, ya ölüdürler ya sağdırlar. Arena’da işler değişecek, bazı özel üniteler hasar alabilecek, ünitenin verdiği hasar ünite içerisinde kaybedilen adam ile ters orantılı olacak. Ayrıca yeni oyunda üniteleri bölebilme özelliğine sahip olacağız. Ünitemizdeki adamları ayırıp gruplandırabileceğiz, hatta 1 adamı ayrı olarak gruplandırıp yönetmek bile mümkün…

Gelelim son olarak oyunun biraz dış tasarımına ve konseptine, Russell’ın söylediğine göre stüdyo komutanlar arasında tarihsel geçiş detayları kullanabilir. Kim bilir belki de Spartalılar ile Templar savaşı yaşarız? Ama bu hiç mantıklı olmaz Bu konu üzerinde şu an tam karar verilmemiş anlaşılan.

Şu an diyebiliriz ki Total War Arena’nın tema edineceği içerik ve kullanacağımız ordu tipleri tam bir muallak. Oyunun işleyişi hakkında neredeyse tüm daha şimdiden edindik. Dediğimiz gibi acaba bu oyunda hangi devletler ve orduları yer alacak?''

Alıntıdır.

• Hiç görsel bulamadım daha alpha aşamasında değil demekki. Bide ekip Rome2 için harıl harıl çalışırken bu oyun çok sarkabilir. Betaya geçince sadece bug kontrolü yapmaz adam gibi oyuncuları dinlerlerse güzel oyun olacak gibi duruyor. Ama 2014ü rahat bulur gibi. En azından kapalı beta daha erken açılsa bari kayıt oldum tabi binlerce kişi arasından davet gelirse artık
  • Yakında çıkar hocam şiir bile yazdım,

Ben bir hero olayım,
    Versinler kılıcımı,Alayım Yunan adalarını,
    Ben bir Hero olayım,
    Arenaya çıkayım,düellolara katılayım ,
    Ben bir hero olayım,
    Senato yak dese yakayım,yık dese yıkayım,
    Ben bir Hero olayım,
    Savaş alanında 300 adam keseyim,yinede ölmeyeyim,

• quote:

Orijinalden alıntı: sirinbaba

Yakında çıkar hocam şiir bile yazdım,

Ben bir hero olayım,
    Versinler kılıcımı,Alayım Yunan adalarını,
    Ben bir Hero olayım,
    Arenaya çıkayım,düellolara katılayım ,
    Ben bir hero olayım,
    Senato yak dese yakayım,yık dese yıkayım,
    Ben bir Hero olayım,
    Savaş alanında 300 adam keseyim,yinede ölmeyeyim,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben bu oyunu bozarım arkadaş :D
    kardeşim sağa sola baktımda nisan bir aptalları adı altında adam yiyomuş bu firma total war çıkıyo ayağına dikkatli olun kaymasın ayağınız
  • Bıktım artık şu "takım oyunu" modasından. Neymiş 1v1'de yenilen bir daha oynamak istemiyormuş... Ne yaptığından haberi olmayan rastgele 9 elemanla aynı takıma düşünce hiç oyundan soğumayız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Bıktım artık şu "takım oyunu" modasından. Neymiş 1v1'de yenilen bir daha oynamak istemiyormuş... Ne yaptığından haberi olmayan rastgele 9 elemanla aynı takıma düşünce hiç oyundan soğumayız zaten.

+1

Bazen gerçekten öyle rezil takımlara düşüyorsunki küfrede küfrede alt+f4 çektiriyorlar. Bence 10vs10da olsun 1vs1de olsun...
  • yukarı
  • Bu oyun kesin çıkacak mı acaba ? neredeyse 2 yıl olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öneriyorum güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

Bu oyun kesin çıkacak mı acaba ? neredeyse 2 yıl olmuş

Evet çıkacak, sadece multiplayer üzerine olduğu için kendi dinamikleri var oyunun. Diğer oyunlardan bağımsız ilerliyor. Kesin bir tarih verilmedi
  • Total War: ARENA - Alpha Gameplay Trailer

• Şu an canlı yayın var

http://www.twitch.tv/totalwarofficial
  • Oyunun betası steamde kullanıma açıldı. İnternet sitesinden beta keyinizi alabilirsiniz.
  • güzel oyun olacak . alphadan betaya betadan ana sürüme geçerken kasıldıklarımız silinirmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun için yaptığım inceleme , oyuna başlayacaklara yararlı olur umarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.