Şimdi Ara

Total,shell,petrogaz,ergaz kıyaslamalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: motoist

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Mogaz nasıl benim benzincide Mogaz var, o da KOÇ un Aygaz gibi.

Ne dersiniz , her gidişimde beleş yıkıyorlar arabamı adamlar sağolsun başka yerlerde makina var makinaya girmek istemiyorum buradan alıyorum

Eğer araban rolantideyken titremiyor veya vuruntulu çalışmıyorsa sorun yok sayılır.
    Ayrıca başka istasyondan da aldığın LPG ile karşılaştır bakalım.
    Eğer aynı mesafeyi gidebiliyorsan o zaman hilesi hurdası yoktur.

Alıntıları Göster
    shell PO

• quote:

quote:

Ne dersiniz , her gidişimde beleş yıkıyorlar arabamı adamlar sağolsun başka yerlerde makina var makinaya girmek istemiyorum buradan alıyorum

Eğer araban rolantideyken titremiyor veya vuruntulu çalışmıyorsa sorun yok sayılır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: motoist

quote:

gaz iyice azaldığında arabam muhakkak titreşim yapıyor, sizce bunun sebebi lpgnin kalitesi mi yoksa lpg azlığı mı??

araç Tipo 1.4 sx ie

• quote:

Orijinalden alıntı: alper83

quote:

quote:

gaz iyice azaldığında arabam muhakkak titreşim yapıyor, sizce bunun sebebi lpgnin kalitesi mi yoksa lpg azlığı mı??

araç Tipo 1.4 sx ie

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: alper83

araç Tipo 1.4 sx ie

O konuda bir tecrübem yok. Daha önce başıma gelmedi hiç.
    Ben son damlasına kadar kullansam bile herhangi bir titreşime şahit olmadım.
    Diğer arkadaşlardan varsa bilmiyorum.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Ben 2. kez LPG ayarına soktum aracı o zamandan beri rölantide hafif oynama var ama titreme yok

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alper83

araç Tipo 1.4 sx ie

O konuda bir tecrübem yok. Daha önce başıma gelmedi hiç.
    Ben son damlasına kadar kullansam bile herhangi bir titreşime şahit olmadım.
    Diğer arkadaşlardan varsa bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Ankara'da otogaz Konya Yolundan 1011 kavşağına giderken ulus-etlik yol ayrımı
    geçtikten sonraki Baydarlar Shell'den alınır. Methetmişlerdi. Keçiören'e giderken
    almıştım gaz bitmek bilmedi. Her gaz alışımda trip'i sıfırlayan bir adamımdır.
    Unutulmaz bir anıydı. Herkese tavsiye ederim. Ya bu istasyon niye benim
    yolumun üzerinde değil ki. Ama Kurtuluştaki shell'in lpg'si de güzel.
    Dikmen vadi Shell artık eskisi kadar iyi değil, konya yolunda çetinemece varmadan
    bir shell var o da nedense pahalı. Yolunuz düşerse shell baydarlar da gözünüze
    çarparsa hiç durmayın alın. Bana da dua edin. Komisyon almıyorum. Tüketici
    tavsiyesi....

• quote:

Orijinalden alıntı: fidelio76

Ankara'da otogaz Konya Yolundan 1011 kavşağına giderken ulus-etlik yol ayrımı
    geçtikten sonraki Baydarlar Shell'den alınır. Methetmişlerdi. Keçiören'e giderken
    almıştım gaz bitmek bilmedi. Her gaz alışımda trip'i sıfırlayan bir adamımdır.
    Unutulmaz bir anıydı. Herkese tavsiye ederim. Ya bu istasyon niye benim
    yolumun üzerinde değil ki. Ama Kurtuluştaki shell'in lpg'si de güzel.
    Dikmen vadi Shell artık eskisi kadar iyi değil, konya yolunda çetinemece varmadan
    bir shell var o da nedense pahalı. Yolunuz düşerse shell baydarlar da gözünüze
    çarparsa hiç durmayın alın. Bana da dua edin. Komisyon almıyorum. Tüketici
    tavsiyesi....

Alıntıları Göster
    NERDE OLURSA OLSUN AYGAZ...

• quote:

Orijinalden alıntı: peceneq

NERDE OLURSA OLSUN AYGAZ...

Alıntıları Göster
    fidelio76 senin dediğin yeri google den buldum. bir de orayı deneyim. açıkçası ben tam bir yer bulamadım lpg için geçen birine gittim hava bastılar dedim adamın rengi attı heyacanlandı. bir sürü şey anlattı kendince olmaz diye. deneyeceğim orayıda bakalım. inşallah iyidir.
    bu arada acaba alırken 25 litre gaz alıyoruz mesela gerçekte 25 litremidir. yoksa daha mı azdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: drhakancan

fidelio76 senin dediğin yeri google den buldum. bir de orayı deneyim. açıkçası ben tam bir yer bulamadım lpg için geçen birine gittim hava bastılar dedim adamın rengi attı heyacanlandı. bir sürü şey anlattı kendince olmaz diye. deneyeceğim orayıda bakalım. inşallah iyidir.
    bu arada acaba alırken 25 litre gaz alıyoruz mesela gerçekte 25 litremidir. yoksa daha mı azdır.

Alıntıları Göster
    bence bp gaz

• quote:

Orijinalden alıntı: sunal65

bence bp gaz

Alıntıları Göster
    Dün gaz almak için Opet'e girdim ama maslesef bu istasyonda Aygaz yoktu.
    Ben de MOGAZ aldım. ibreyi de sıfırladım. Bakalım bir dahaki doluma kadar kaç km yol gidecek.

Yanlı ben şunu da merak ediyorum.
    Bu istasyonların pompalarının gaz pompalama basıncı aynımıdır ?
    Yani depo fullenince pompa'nın gazı kestiği seviye aynımıdır ?
    Yoksa birisi 4 bar basınçta keserken diğeri 6 bar bastıktan sonra mı keser gaz dolumunu ?

Çünkü bu full dolum seviyesi istasyondan istasyona (daha doğrusu pompadan pompaya) değişiyorsa
    farklı istasyonlardan aldığımız gaz ile kaç KM gidiyoruz hesaplamaları sapabilir.

Yani mesela senin cihazın uyarı ışığı yandığında sen Opete girdin. Depoyu fulledin depo 20 Litreye doldu.
    Sen bu 20 Litreyi 200 kullandın ve bitirdin. Bir süre sonra ışık tekrar yandı ve sen BP ye girip depoyu fulledin.
    BP deki pompa senin tanka 20 basamadı da 15 de gaz basmayı durduru diyelim.
    O zaman sen sanacaksın ? Opetten aldığın 15 litrenin sanki 200 KM yettiğini düşüneceksin.
    O yüzden ölçümler sırasında her iki dolumu da aynı istasyondan yaparak ölçün derim.

Yukarıda anlattığım örneğin tersi de olabilir.
    Opetteki pompa aynı boş depoya 20 Litre basarken BP deki 25 Litre basabilir.
    O zaman da siz 25 Litre LPG ile 200 Km yaptığınızı düşünebilirsiniz.

NE DERSİNİZ ?

• quote:

Dün gaz almak için Opet'e girdim ama maslesef bu istasyonda Aygaz yoktu.
    Ben de MOGAZ aldım. ibreyi de sıfırladım. Bakalım bir dahaki doluma kadar kaç km yol gidecek.

Yanlı ben şunu da merak ediyorum.
    Bu istasyonların pompalarının gaz pompalama basıncı aynımıdır ?
    Yani depo fullenince pompa'nın gazı kestiği seviye aynımıdır ?
    Yoksa birisi 4 bar basınçta keserken diğeri 6 bar bastıktan sonra mı keser gaz dolumunu ?

Çünkü bu full dolum seviyesi istasyondan istasyona (daha doğrusu pompadan pompaya) değişiyorsa
    farklı istasyonlardan aldığımız gaz ile kaç KM gidiyoruz hesaplamaları sapabilir.

Yani mesela senin cihazın uyarı ışığı yandığında sen Opete girdin. Depoyu fulledin depo 20 Litreye doldu.
    Sen bu 20 Litreyi 200 kullandın ve bitirdin. Bir süre sonra ışık tekrar yandı ve sen BP ye girip depoyu fulledin.
    BP deki pompa senin tanka 20 basamadı da 15 de gaz basmayı durduru diyelim.
    O zaman sen sanacaksın ? Opetten aldığın 15 litrenin sanki 200 KM yettiğini düşüneceksin.
    O yüzden ölçümler sırasında her iki dolumu da aynı istasyondan yaparak ölçün derim.

Yukarıda anlattığım örneğin tersi de olabilir.

NE DERSİNİZ ?

Alıntıları Göster
    quote:

Bunun çözümü çok kolay. LPG yakıt ışığı yandığı zaman depoyu fulle deme, mesela 20 lt gaz al ve ölçümünü, karşılaştırmanı yap. Ha bu arada karşılatırmayı yaparsan bilgi de ver ki biz de istifade edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Bunun çözümü çok kolay. LPG yakıt ışığı yandığı zaman depoyu fulle deme, mesela 20 lt gaz al ve ölçümünü, karşılaştırmanı yap. Ha bu arada karşılatırmayı yaparsan bilgi de ver ki biz de istifade edelim

Alıntıları Göster
    istasyon önemli, beşevlerdeki shell çalışanları tamamen hödükler, ya hizmet diye bir şey yok, sonra o kadar 97 oktan reklamı yapıyolar adamlar 95 satıyor srekli, o kampanyadan da aldık benzini bir de 2,5 ytl para istediler, ulan 97 oktan olsaydın 97 alacaktım zaten sen tutuyon sadece 95 satıyon sonra üstüne de parayla oyuncak satıyon olmaz böyle bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: Postal_Phreak

istasyon önemli, beşevlerdeki shell çalışanları tamamen hödükler, ya hizmet diye bir şey yok, sonra o kadar 97 oktan reklamı yapıyolar adamlar 95 satıyor srekli, o kampanyadan da aldık benzini bir de 2,5 ytl para istediler, ulan 97 oktan olsaydın 97 alacaktım zaten sen tutuyon sadece 95 satıyon sonra üstüne de parayla oyuncak satıyon olmaz böyle bir şey

Alıntıları Göster
    LPG lerin hepsi hemen hemen aynı ama tamamen istasyonla alakalı bu olay. Shell in bi istasyonu çakallık yapar diğer dürüsstür. Biz BP den alıyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yarbay

LPG lerin hepsi hemen hemen aynı ama tamamen istasyonla alakalı bu olay. Shell in bi istasyonu çakallık yapar diğer dürüsstür. Biz BP den alıyoruz...

Alıntıları Göster
    sikayetvarda okumustum adamın birine silme su doldurmuslar bakarsıaznı bulrusunzu. heryerden gaz ve benzin laımaz kardesim hatta beninmde basıma geldi herhalde ama bakalım tam emin deilim ama

Orijinalden alıntı: pdr42

sikayetvarda okumustum adamın birine silme su doldurmuslar bakarsıaznı bulrusunzu. heryerden gaz ve benzin laımaz kardesim hatta beninmde basıma geldi herhalde ama bakalım tam emin deilim ama

Alıntıları Göster
    Merhabalar..
    Ben aracımla yaklaşık 20.000 km yol yaptım.Bu süreçte çoğu lpg markasını deneme fırsatım oldu.Şahsi görüşüm en iyisi Shell autogas.Bazı shell istasyonlarında İpragaz satılıyor.Ondan pek memnun kalmadım.Motor daha gürültü çalışıyor.Sonraki tercihim ise Aygaz Eurolpg.Özellikle kış mevsiminde bir numara.Nasıl bir katkı maddesi koyuyorlarsa motor gayet sessiz ve performanslı hissetiriyor kendini.Bir sonraki seçenek olarak da Total gaz öneririm.Yanlız bu saydıklarım dışındaki markalar da aracımı bozmadı ya da bir sorun yaşatmadılar.Bir de küçük ve bilinmeyen lpg firmalarını tercih etmemenizi öneririm.Birazcık ucuza yakıt alayım derken başınıza iş almayın arkadaşlar.Her zaman büyük ve güvenilir yakıt markalarını tercih edin.Bunlar size aktarabildiğim şahsi düşüncelerimdir.Tabi ki daha bilgili ve tecrubeli arkadaşların önerilerinden faydalanmayı isterim.Herkese kazasız,sorunsuz yolculuklar..
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ctuna

Merhabalar..
    Ben aracımla yaklaşık 20.000 km yol yaptım.Bu süreçte çoğu lpg markasını deneme fırsatım oldu.Şahsi görüşüm en iyisi Shell autogas.Bazı shell istasyonlarında İpragaz satılıyor.Ondan pek memnun kalmadım.Motor daha gürültü çalışıyor.Sonraki tercihim ise Aygaz Eurolpg.Özellikle kış mevsiminde bir numara.Nasıl bir katkı maddesi koyuyorlarsa motor gayet sessiz ve performanslı hissetiriyor kendini.Bir sonraki seçenek olarak da Total gaz öneririm.Yanlız bu saydıklarım dışındaki markalar da aracımı bozmadı ya da bir sorun yaşatmadılar.Bir de küçük ve bilinmeyen lpg firmalarını tercih etmemenizi öneririm.Birazcık ucuza yakıt alayım derken başınıza iş almayın arkadaşlar.Her zaman büyük ve güvenilir yakıt markalarını tercih edin.Bunlar size aktarabildiğim şahsi düşüncelerimdir.Tabi ki daha bilgili ve tecrubeli arkadaşların önerilerinden faydalanmayı isterim.Herkese kazasız,sorunsuz yolculuklar..
    Saygılar...

Alıntıları Göster
    Sn Alabora 1 ekim 31 mart tarihleri arasında lpg nin kolay buharlaşması için aygaz propan oranını yükseltir bu olay normal sistemlerde avantaj sağlar fakat sıralıda çok büyük bir avantaj sağlamaz propan oranı yükselince aracın yakıt tüketimi %10 civarı artar hangi lpg derseniz önce lpg aldığınız istasyon sahibinin ticari ahlakına bakın sonra markasına derim saygılar sunarım
    quote:

Orjinalden alıntı: ALABORA41

en son shellden aldım hesaba göre az gitti genelde aygaz dan alıyorum bence en iyisi aygaz ismi yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: okeyn

ben şunu anladımki markadan çok istasyon önemli

Alıntıları Göster
    her markanın hemde istasyonun güvenilir olması çok önemli

Orijinalden alıntı: polaristanbul

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: polaristanbul

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: polaristanbul

Alıntıları Göster
    Aygaz alınca sanki araba daha performanslı, sessiz çalışıyor gibi, ancak yolumun üzerinde hiç aygaz istasyonu yok, Yolumun üstü diye Ankara eski terminalin karşısındaki totalden alıyorum, Normal bir yakıt, ne artısı var ne eksisi, Birkaç kez Shell den aldım, o da aygaz a benziyo ama istasyonlar arasındaki büyük fiyat farkı kafama yatmadı, .özelikle dikmen cad başındaki istasyon pahalı. Milangaz, ipragaz filan denemedim hiç,En çok memnun kaldığım istasyonlar, kurtuluştaki Shell ve Konya yoludaki Aygaz. <ANKARA>

• quote:

Orijinalden alıntı: _KUZEY

Aygaz alınca sanki araba daha performanslı, sessiz çalışıyor gibi, ancak yolumun üzerinde hiç aygaz istasyonu yok, Yolumun üstü diye Ankara eski terminalin karşısındaki totalden alıyorum, Normal bir yakıt, ne artısı var ne eksisi, Birkaç kez Shell den aldım, o da aygaz a benziyo ama istasyonlar arasındaki büyük fiyat farkı kafama yatmadı, .özelikle dikmen cad başındaki istasyon pahalı. Milangaz, ipragaz filan denemedim hiç,En çok memnun kaldığım istasyonlar, kurtuluştaki Shell ve Konya yoludaki Aygaz. <ANKARA>

Alıntıları Göster
    AYGAZ IN KONTROL VE DENETİM MEKANİZMASI ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞI İÇİN OTOGAZ DA AYGAZ I ÖNERİYORUZ

• quote:

AYGAZ IN KONTROL VE DENETİM MEKANİZMASI ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞI İÇİN OTOGAZ DA AYGAZ I ÖNERİYORUZ

Alıntıları Göster
    Bana da LPG kullanirken Aygazi onermislerdi ve cok da memnundum, eger onu bulamazsan İpragaz 2. tercihin olsun demislerdi.

bu arada bilmeyen arkadaslar olabilirhttp://www.opet.com.tr/tr/istasyonrota.asp adresine baslangic ve varis yerlerinizi yazdiginizda size bir harita cikariyor, burada Aygaz olan istasyonlari da gorebiliyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.