Şimdi Ara

TOSHIBA Z930

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
11.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TOSHIBA Z930-10T CORE İ5 3317U-1.7GHZ-6GB DDR3-128GB SSD-13.3''-INTEL HD4000-BT-W7PRE

ürününü almayı düşünüyorum. Çok oyun meraklısı değilim evde zaten PS3 var, daha çok rahat taşıyabileceğim özellikleri beni 2-3 sene götürebilecek bir laptop bakıyorum.

Ekran 13.3 beni götürür diye düşünüyorum. Ancak hala kararsızım. Sizce performans değerleri açısından bu ultrabook nasıldır.?

3.cü nesil işlemci diyor. i5 -i7 arasında ne gibi farklar var? Mesela bu ürünün i7 si hala Türkiye'ye gelmedi. Beklesemmi beklemesemmi kararsız kaldım.

Hem işlemci hakkında bilgi, hemde ultrabook hakkında yorum yapabilirmisiniz?

Mac düşünmüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/toshiba-z930-10t-z930-10t-core-i5-3317u-17ghz-6gb-ddr3-128gb-ssd-133-intel-hd4000-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=62087

Teşekkürler

• Uzun süredir forumdan faydalanmama rağmen ilk mesajım size nasipmiş :D öncelikle bu ürünle ilgili çogu yerde çok fazla bir bilgi yok bu sebepden dolayı bende ürünü alırken baya kararsız kalmıştım (asus zenbook, samsung new 9) aslında bu ürünü hep beğeniyordum ama fiyatının yüksekliğinden dolayı hiç yanına yaklaşamıyordum bu fiyatı görmüşken de kafama yattı alayım dedim bende alalı bir hafta oldu genel yorumlarım senin için faydalı olur umarım. Önce çok beğendiğim özelliklerinden bahsedeyim;
    1)Gerçekten diğer ultrabooklarla karşılaştırınca bile çok hafif. 2) bence tuş takımı çok çok iyi ve rahat. 3) Batarya süresi çok iyi. 4) İşine yararmı bilmem ama parmak izi okuyucusu var üründe. 5) Çok gereksiz olacak belki ama Rami 6gb 1600mhz . 6) Z830'da olan SSD'yi toshiba bu modelde değiştirmiş ve iyi bir SSD koymuş Z830 dakine performans olarak çok kötü deniliyordu. 7) Kasada kullanılan malzemenin çok çok kaliteli bir malzeme oldugu söyleniyor (darpelere dayanıklı ve esneyebilen filan) ama zenbooklar daha sağlam duruyor bu kağıt gibi :D
    Olumsuz yönlerine gelecek olursak:
    -Ekranı Full HD ve IPS panel değil.(Ekrandan çok fazla anlamam ama daha önceden kullandığım dell vostro 3300 ve lenovo y570 göre daha iyi bir ekranı var.Asus Zenbook UX32VD-R3003V'nin ekranı ile ise hemen hemen aynı.)
    -Asusdan daha hafif olmasına rağmen asus zenbooklar tasarım olarak çok daha önde.
    -Trackpad i diğer ultrabooklara göre küçük.
    -Asus zenbookların ses kalitesi daha iyi.
    -Kutudan koruma kılıfı cıkıyor ama Zenbookların kılıflarının yanına bile yaklaşamaz kılıf demeye bile şahit lazım :D beni en çok rahatsız eden bu oldu.
    -Bir tane usb 3.0 portu var (bu kötü bence) yanında 2 tanede usb 2.0 var bunun haricinde diğer butun portlar orjinal boyutunda (bunun benim için önemi yok ama bilmiyorum senin açından önemi olurmu)
    Ben neden bu ürünü aldığıma gelecek olursak ise arkadaş benden 10 gün önce zenbook almıştı. Ona baktım bu ürüne baktım hafiflik daha ön planda geldi bende bu ürünü tercih ettim (UX32VDden 370 gr daha hafif sanırım).
    Performans olaraktan ise internetde takılırken dizi film(1080p film denedim çok rahatlıkla çalıştırdı) filan izlerken yada office uygulamalarında hiç bir sorun yok. i5 işlemci ve 6gb ram beni performans konusunda tatmin etti ve beklentimi fazlası ile karşıladı. (Tarafsız bir gözle bakmaya çalıştım ama umarım işine yarar birseyler yazmışımdır cünkü bu ürünü kullanan çok kişinin olduğunuda zannetmiyorum.)

• Cevabın için gerçekten teşekkür ederim.

Benim içinde incelik ve hafiflik önemli görünüş olarak güzel gözüküyor. Bende genel olarak office uygulamaları ve film dizi veya küçük çaplı programlar çalıştırıcam. En fazla solidworks cizim programını açarım gibi geliyor.

Senin elindeki i5 2.ci nesil işlemcimi 3.cü nesilmi? çünkü bildiğim kadarıyla 3.cü nesil işlemcili olanı geçen hafta girdi vatan bilgisayara?

önceki 2ci nesildi.

sormak istediğim bir iki soru daha olacak belki yardımcı olabilirsin;

1-ekran kartı performansı seni ne kadar tatmin etti? ( internette bakıyorum genelde ortalamanın altında çıkıyor. Filmde sorun çıkmadı demişsin. Bir kaç görüntü programını aynı anda denedinmi? Film ve çizim programı veya görüntüleme programı?)

2- ısınma sorunu oluyormu? ( sırf ssd olduğu için tercih ediyorum. Diğer ultrabooklarda hep normal hdd ile birlikte ssd var ama bildiğim kadarıyla normal harddiskler ssd ye oranla daha çok ısınıyor ve makineyi daha çok ısıtıyor.? )

3- touch pad ve diğer küçük tuşlar hakkında bilgi verebilirmisin, kullanışlımı

4- Müzik ve ses olarak seni tatmin ettiğimi?

tekrardan teşekkürler

• Ben uzun bir süre araştırdım bu ultrabook modellerini. Portege z830 favori modelimdi.Lakin fan sesi ve SSD performansı Z830 almamı engelleyen bir faktördü.Z930'da bir adım daha öne geçtiklerini düşünüyorum.Bende geçen hafta Macbook Air aldım.Hala da bir gözüm bu ultrabookta kalmıştır. Aldığında pişman olmayacağın bir ürün olduğunu düşünüyorum.Yine de forumlarda kullanıcıların yorumlarını okuyarak almanı tavsiye ederim...
  • Benim elimdeki yeni nesil i5'li olan modeli hatta senin bu linkini verdiğin ürün bende o linkden almıştım ürünü zaten.
    1)Ekran kartı performansı benim için acıkcası çok önemli değildi zaten o yüzden zenbook ux32vd modelini almadım ama yapılan testlere görede diğer ultrabooklarda olan ekran kartlarına göre çok kötü bir kart değil zaten forumda hd 4000 içeren diğer ultrabookların konularına bakarsan daha ayrıntılı anlarsın bu konuyu ayrıca burada ki bilgilerde faydalı olabilir karar vermen acısındanhttp://www.notebookcheck-tr.com/Intel-HD-Graphics-4000-test-ediyoruz.74887.0.html )
    2)Diğer birşeyde firefox da 7-8 sekme acıkken denemiştim film izlemeyi bir sorun olmamıştı ama dediğim gibi genel grafik performansında diğer ultrabooklardan çok altda kalacağını hiçmi hiç sanmıyorum ama laptopa görede kıyaslamıyorum.
    3)sadece touchpadi diğer ultrabooklara göre daha kücük ama bu benim için sorun oluşturmuyor ben sadece belirtmek için yazmıştım onu. 3 hafta zenbook ux32vd kullanmıştım klavyeside bence o modelden çok daha iyi.
    4)Isınma elbette var ama bence sorun olacak kadar yok asusun belirtdiğim modeline göre pek fark yok diye bilirim sadece.(bu belirtdiğim günlük kullanım için aşırı yük altına hiç almadım iki ürünüde)
    5)Müzik ve ses bakımından ise benim görüşüm fazlasıyla yeterli bir ultrabook.
    6)z830 da belirtilen iki sorununda bu modelde cözüldüğünü okumuştum zaten ssd olarakdan çok daha iyi bir model kullanmış toshiba.
    Benim kendi görüşümüde almak istiyorsun sanırım beni genel olaraktan ciddi anlamda tatmin eden bir ürün yani şunu diyebilirim bu güne kadar aldığım laptoplar içinde ilk defa "keşke şu modeli alsaymışım" yada "uff bu ürünün şu sorunu varmış niye bunu aldım ki" demediğim tek ürün. Şunuda belirtmekte fayda var aslında Macbook air ler haricinde türkiyede satılan diğer ultrabookların çoğunda ciddi anlamda tasarım hataları var mesela asus zenbook serisinde ekranda ışık sızması samsung 5 serisinde ısınma ve kasanın ekran cercevesini ciddi anlamda cizmesi gibi :D ama z830 ve z930 u kullanan kimse olmadığı için sanırım bu ürün hakkında hiç sikayet yok :D :D :D
    (ilk mesajlarım olması yüzünden baya baya uzun yazıyorum kusura bakma başka sorun olursada elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım)

• teşekkür ederim bilgilerin için

gerçekten çok faydalı oldu benim için. evet forumlarda bu ultrabook için cok bilgi yok çünkü çok yeni :)

bu benim masaüstünden laptopa geçişim oldugundan biraz fazla kararsızım ama uzun araştırmalardan sonra toshibada karar kıldım.

ancak dedigim gibi masaüstüden geçiş oldugu için hala alışkanlık açısından tereddütlerim var :D

son sorum genelde toshiba almayın diyorlar arızası çok oluyormuş ve servisleri genelde kullanıcı hatası oldugunu belirtip ücretle servis veriyormus.

bilgin varsa bu konuda yorum yapabilirmisin?

teşekkürler tekrardan
  • Benim kullandığım şirket bilgisayarı Tohiba'nın Satellite L300 diye bir modeli ve 3 senedir kullanıyorum.bir kere dahi servise gitmedi.Arızalanmadı.Belki senin için bir kıstas olabilir.
  • Aynen dediğin gibi, ben daha önceden toshiba kullanmadım ama şu ürün hakkındaki en büyük korkum toshiba servisi cünkü benimde okuduğum yorumlardan gercekten cok kötüydü bende sana cevap yazarken bunuda yazmayı düşünüyordum ama sonradan daha önceden lenovo ile davalık olma noktasına gelmiş birisi olaraktan şunu fark ettim hangi firmaya bakarsan bak (dell haric onun servisi çok çok iyi ama onunda müşteri hizmetleri ciddi anlamda sorunlu 2 hafta uğraştım eve servis gelsin diye yok şunu yapın yok bunu yapın en sonunda 6. telefon görüşmesinden sonra eve servis yolladılar ve 30 dkda parçayı değiştirdi ve bütün sorun çözüldü) hepsinin servisi hakkında çok ciddi sikayetler var zaten bu yüzden toshiba servisin de tutup da bir lenovo servisden kötü olacağını düşünemediğim için benim kafam rahat bu konuda:D Birde bu model hakkında ve z830 hakkında almadan önce yabancı forumlara filanda bakmıştım çok ciddi şikayetler yoktu bende ona güvenip aldım aslına bakarsan.

• herkese çok teşekkür ederim

toshiba'yı en yakın zamanda alacağım

son bir soru i5 ile i7 arasındaki farkı bilmiyorum ben acaba çok büyük bir fark yaratıyormu?

forumları inceledim herkes eger 200-300 tl nin üstünde bir fark yoksa i7 alın diyor.

Sizce gözle görülür bir fark varmıdır?
  • Para sorun değilse tabiki i7 li ama sanırım çok ciddi fiyat farkı var bu modelde (işlemciler haricinde diğer özelliklerde artıyor sanırım).
  • sadece işlemci değişiyor

belkide ram in mhz i onun dışında gerisi aynı.

Toshiba.direct ten baktım satışına bir tek işlemci değişiyor birde içine windows premium veya ultimate koyuyolar
  • işlemcileri ve ekran kartlarını karşılaştırabileceğim bir site varmı acaba?
  • Bu ekran kartı için olan karşılaştırma listesi:
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

bu da işlemci için olan doğru anlamışımdır:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

• çok teşekkürler

tam aradığım şeyler
  • bugün vatan bilgisayara gittim ellerinde bir asus modeli vardı (ASUS ZENBOOK UX31A)

ekran görüntüsü toshibadan daha güzel gözüküyordu. 256gb ssd var birde i7 işlemcili, çözünürlüğü daha iyi geldi.

forumlarda arattım asusun ssd si neredeyse toshibanın 3 katı hızında hem yazma hemde okumada;

http://www.teknoblog.com/depolama/toshiba-32-nm-msata-ssd-serisini-yeniledi.html

http://www.teknoblog.com/donanim/sandiskten-ultratasinabilir-bilgisayar-ve-tabletlere-ozel-u100-ve-i100-ssd-birimleri.html

ama fiyatı 400 TL daha fazla, siz ne düşünüyorsunuz. Karşılaştırma yapabilirmisiniz?

• Ssd olaraktan toshibanın z930 kullandığı ssd(z830 da msata ssd kullanıyordu bu modeldeki msata değil) çok iyi bir ssd yani asusun 3 katı hız farkı atabileceğini hiç sanmıyorum testlerine bakmıştım sanırım toshibanın kullandığı ssd tüm ssdler içinde 6. sırada yer alıyordu hatta asussun kullandığı aidatadan bile daha iyi değerlere sahip olabilir bu acıdan. Ama onun haricinde o dediğin modelde gerçekten çok iyi bir ekran var ve dediğim gibi zenbookların tasarımı çok daha iyi. Hangisini almak istediğin konusunda bence kendin karar vermelisin ben kıyasladığımda toshiba bana daha uygun geliyordu o yüzden onu tercih etmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokheyni

bugün vatan bilgisayara gittim ellerinde bir asus modeli vardı (ASUS ZENBOOK UX31A)

ekran görüntüsü toshibadan daha güzel gözüküyordu. 256gb ssd var birde i7 işlemcili, çözünürlüğü daha iyi geldi.

forumlarda arattım asusun ssd si neredeyse toshibanın 3 katı hızında hem yazma hemde okumada;

http://www.teknoblog.com/depolama/toshiba-32-nm-msata-ssd-serisini-yeniledi.html

http://www.teknoblog.com/donanim/sandiskten-ultratasinabilir-bilgisayar-ve-tabletlere-ozel-u100-ve-i100-ssd-birimleri.html

ama fiyatı 400 TL daha fazla, siz ne düşünüyorsunuz. Karşılaştırma yapabilirmisiniz?

Asus'un bu model laptoplarında (ux31 ve ux21) sorunların bir hayli fazla olduğunu okumustum. (Kilitlenme gibi) Forumda bu laptopla ilgili kullanıcı yorumlarını mutlaka oku derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokheyni

Merhabalar,

TOSHIBA Z930-10T CORE İ5 3317U-1.7GHZ-6GB DDR3-128GB SSD-13.3''-INTEL HD4000-BT-W7PRE

ürününü almayı düşünüyorum. Çok oyun meraklısı değilim evde zaten PS3 var, daha çok rahat taşıyabileceğim özellikleri beni 2-3 sene götürebilecek bir laptop bakıyorum.

Ekran 13.3 beni götürür diye düşünüyorum. Ancak hala kararsızım. Sizce performans değerleri açısından bu ultrabook nasıldır.?

3.cü nesil işlemci diyor. i5 -i7 arasında ne gibi farklar var? Mesela bu ürünün i7 si hala Türkiye'ye gelmedi. Beklesemmi beklemesemmi kararsız kaldım.

Hem işlemci hakkında bilgi, hemde ultrabook hakkında yorum yapabilirmisiniz?

Mac düşünmüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/toshiba-z930-10t-z930-10t-core-i5-3317u-17ghz-6gb-ddr3-128gb-ssd-133-intel-hd4000-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=62087

Teşekkürler

Z930-10R modeli var 3G sim girişi var üzerinde, aynı fiyata Air almaktan çok çok mantıklı ve de çok daha hafif, 3G sim li performanslı henüz alternatifsiz tek ultra .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaslar,
    Toshiba Z930 ile ciddi ciddi ilgileniyorum ama piyasada z930-10R, 10T, 10V vs uzantıyı birçok model var. Toshiba'nın internet sitesinde ise sadece z830 modeli var?

konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.