Şimdi Ara

Toshiba U3 Usb Flash Bellekte dosya yapısı bozuldu,çok garip bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. ilgilenecek, yada çözüm önerisi getirebilecek arkadaşıma şimdiden teşekkür ediyorum.
    4gb lık flash belleğimi sorunsuz kullanırken, taktığım bir makinada, karakterler çok garip ama ascii kodlarına dönüştü birdenbire, ve pc kendini resetledi.
    ekranda gördüğüm son şey, bildiğimiz mavi ekranlardandı. ve hata kodu "BAD POOL HEADER"

neyse dedim ve farklı pclerde denedim, hepsinde aynı mavi ekran ve sistemi resetliyor takar takmaz. güvenli modda denedim aynen devam etti.

bu live xpler var biliyorsunuz,direk cdden çalışan işletim sistemleri, onlarla boot ettim pcyi, yine belleği takar takmaz, resetledi. verdiği hata, pcnin güvenliğini korumak için , engellendi, bozuk dosya yapısı.... tarzında cümleler.

pc yi komut istemiyle güvenli modda açayım dedim, diskin içeriğini görebiliyorum, dosya yapısını bozmuş , isimleri değiştirmiş ve dediğim gibi karmakarışık ascii kodlara dönüşmüş dosyalarım.
    yine komut istemiyle güvenli modda açıp, format atmayı deneyeceğim ama içinde çok önemli bilgilerim var, yani diskten daha önemli.
    çözüm önerisi olan arkadaş, yada başına böyle birşey gelmiş olan birisi varmı??

virüs bulaştı diyeceğim ama, tarama yapamıyorumki. iş gereği elimin altında çok pc laptop var. taktığım tüm makinaların hepsinde resetliyor. acaba diyorum xp ile ilgili bir sorunmu diyorum, acaba bi makinaya win98 mi yüklesem test etsem. yardımmmmm :))

soru karışık olduysa özet.

cihaz: 4 gb toshiba u3 flash bellek
    sorun: takılan pc de mavi ekran , ve resetleme
    hata kodu: bad pool header
    dosyalar: isimler karmaşık kodlara dönüşmüş, dosya yapısı bozulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktkemal -- 20 Aralık 2007; 22:47:08 >

• flash diskinden kaynaklanan donanimsal bir hata olabilir
    servise goturursen buyuk ihtimalle yenisini verirler
    alete format atmayi bi dene olmazsa servise gotur
  • quote:

Orjinalden alıntı: zifirr

flash diskinden kaynaklanan donanimsal bir hata olabilir
    servise goturursen buyuk ihtimalle yenisini verirler
    alete format atmayi bi dene olmazsa servise gotur

kardeş sorunun format atılarak çözüleceğini biliyorum zaten. zaten formatladık mecburen veri kurtarma programları işe yaramadı.

benim buraya yazma amacım toshiba u3 belleklerde, BAD POOL HEADER şeklinde hata alan ve dosya yapısı bu şekilde bozulan oldumu diye merakımdandı.
  • Sorunun 2. kısmı benimkiyle aynı; toshiba u3 4gb belleğimdeki bilgileri formattan sonra geri getiremedim :(
    Not : formatı; Program ilk açıldığında (şifre bölümü yani) şifren yoksa herşeyi sil :) seçeneğini seçerek; kardeşim yapmış bulundu.

İşe yaramayan yöntemler;
    recover my files
    smart flash recovery
    smart fat recovery
    fatrecovery
    acronis recovery expert
    İşe yarayan bir yöntem, bilen varsa çok makbule geçer :)
  • file scavenger v3.2 benim bellekteki dosyaları rahat kurtarıyo tabi üstüne 3-4 kere yazıldımı artık mümkün diil.(Toshiba U3)
  • bunu u3 ün şifre bölümde ki erase kısmı var o butona basarak denedinmi ? cevabını bekliyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: evolande

file scavenger v3.2 benim bellekteki dosyaları rahat kurtarıyo tabi üstüne 3-4 kere yazıldımı artık mümkün diil.(Toshiba U3)
  • hayır denemedim ama U3 ün içinde güvenli silme programı olmadığı için (inferno gibi geri kurtarmayı imkansızlaştıran programlar) işe yarayacağını tahmin ediyorum.Long search yaptır ve dosya çeşidi x de kalsın bi tarattır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici HDD ve USB farkı nedir?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar benim farklı bir sorunum var ben memory stick( toshiba 4gb u3 ) imin şifresini değiştirmek istedim şifremi unuttuğum için. Fakat şifremi değiştirmek isterken bana bütün dosyarımı sileceği uyarısını vermişti ve ben bu uyarıyı göremedim şifre değiştirirken. Sonra bu uyarıyı dikkate almadan şifremi değiştirdikten sonra tüm dosyarım silindi. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba recovery yapılabilirmi yani dosyalarımı geri kurtarabilirmiyim ? yardımlarınızı bekliormm acil olarak çünkü çok önemli dosyalarım vardı stick in içinde ve başka bi yedeğim de yok bana yardım ederseniz çok sevinirim !!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: choray93

arkadaşlar benim farklı bir sorunum var ben memory stick( toshiba 4gb u3 ) imin şifresini değiştirmek istedim şifremi unuttuğum için. Fakat şifremi değiştirmek isterken bana bütün dosyarımı sileceği uyarısını vermişti ve ben bu uyarıyı göremedim şifre değiştirirken. Sonra bu uyarıyı dikkate almadan şifremi değiştirdikten sonra tüm dosyarım silindi. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Acaba recovery yapılabilirmi yani dosyalarımı geri kurtarabilirmiyim ? yardımlarınızı bekliormm acil olarak çünkü çok önemli dosyalarım vardı stick in içinde ve başka bi yedeğim de yok bana yardım ederseniz çok sevinirim !!!!

recovery programlarını dene önce... bir sonuç alabilirsin....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.