Şimdi Ara

TOSHIBA TV 'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
4
Favori
9.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğimiz üzere Toshiba Bilgisayar ve bilgisayar ürünlerinde oldukça iyi.

Birkaç firmada Toshiba'nın TV'lerini gördüm fakat bu ürünler bu forumda hiç konuşulmamış ve konuşulmuyor da.

Nasıldır Toshiba'nın TV'leri? Türkiye'de neden pek çok yerde bu marka TV'ler yok?

-f/p ürünü değiller .
    -genelde kontrast oranını 1000:1 den yukarı çıkarmıyorlar .
    Toshiba sadece satellite ile ünlü olmuş olan bir marka televizyon olarak önermiyorum.
    ama kendi görüşlerimi sorarsanız .
    En iyi Led ---- LG
    En iyi Lcd----- Sony
    En iyi Plazma ------ panasonic
    markaları adı altında :)

Kolay gelsin,
  • Mutfak için küçük ebatlı tv ararken toshibalara denk geldim. Bu arada hepsiburadada satışına başlanmış toshiba tvlerin, 1 ay öncesine kadar yoktu. Artık TR piyasasına girdiler herhalde. Biraz da japon takıntısı olunca sıcak baktım Toshibaya, açıkçası Sonyden başka almam diyordum ama artık Sony de küçük ebatlı Tv üretmiyor, bulmak çok zor. Bulduğum model şu, full hd, dvb-c tuneri de mevcut, istediğim özelliklerde. Tasarımı da diğer Toshiba modellerine göre daha şık; diğerleri PC monitörünü andırıyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-23el933g-23-usbmovie-full-hd-led-tv/productDetails.aspx?productId=evtosh23el933g&categoryId=163192

Bu tvyi önerir misiniz? Üretim yeri nedir acaba? Bir ara forumda bir yorua denk gelmiştim de, TRdeki küçük ebatlı tvlerin çoğunu vestel üretiyormuş, bu bilgi doğru mudur?

• Evet Vestel "montajlıyor",panel TV işinde üretim tanımı yapılmaz! teknik olarak yapılan işlem montajdır;elemanlar ise bir çok farklı yerlerdne gelir!

Vestel ayrıca Avrupadaki bir çok markaları da üretiyor,bunlar "çakma" tabir edilen çeşitli ülkelerdeki "ucuz yollu" panellerdir ayrıca Canada/USA için de bu şekilde paneller montajlıyor Vestel

Vestel in panellerin Avrupada çok satması "kalite" li olduğu için değil "ucuz" olduğu içindir! aynı durum Beko içinde geçerlidir!

Günümüzde artık 40 ve altı paneller iyice dandik oldular(HW kalitesi olarak) ayrıca görüntüleri de aman aman değildir

Bunların "capon" ile uzaktan yakından hiç bir alakası da yoktur bu arada! sadece marka "capon" işi

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• http://www.hepsiburada.com/liste/toshiba-42wl863g-42-800hz-wi-fi-dlna-usbmovie-cevo-engine-smart-full-hd-3d-led-tv-2-adet-3d-gozluk/productDetails.aspx?productId=evtoshiba42wl863g&categoryId=163192#run=hbrecommended

bu tev 1988 tl
    sony kdl 42w815 1975 tl şindi bu iki tv den hangisi tercih edilebilir acaba.
    amma zor işmiş bu yaw.
    toshibanın bir incelemesini okudum görüntü kalitesi çok iyi diyor. oyun performansı tatmin edermi acaba?
    sony ile toshiba arasındayım ŞİNDİLİK

• sn albani dikkatimi çekti imzanızdaki toshiba bu toshibanın aynısı mı. öyleyse film izlemek ve oyun amaçlı nasıldır. önerirmisiniz yoksa sony kdl815 mi daha iyidir.
    Daha Fazla Göster
  • albani üstad daha iyi bilir tabi ki, ama benim önerim kesinlikle sony w815b olur, özellikle ps4te oyunlarda (fifa,pes) input lag değerleri gayet tatmin edici. Toshiba hakkında bilgim yok, fakat eminim onun da w815den aşağı kalır yanı yoktur.

albani hocam yani diyorsunuz ki, 22-23-24" ebatlı tvler ne marka olursa olsun genellikle aynı kalitede olur. Geriye malzeme kalitesi, marka değeri vs.. bu gibi değerler kalıyor o zaman. Zaten mutfak için olacağından pek bi beklentim yok, hd ready olsa da olur full hd olsa da, tabi full hd tercihimdir orası ayrı.

Orijinalden alıntı: cihan17

sn albani dikkatimi çekti imzanızdaki toshiba bu toshibanın aynısı mı. öyleyse film izlemek ve oyun amaçlı nasıldır. önerirmisiniz yoksa sony kdl815 mi daha iyidir.

Evet aynı panel,ancak bu seri 2011 modeldir! ayrıca piyasa da sanırım kalmadı gibi veya netten satış yapanlar; "tedarikçi firmadan yanıt bekleniyor" filan diye bir uyarı koyuyorlar!
    bana son 15/20 gün için de bu 42lik panel için bazı kişiler sordu sonra da sipariş işine girdiler ama panel bulunamadı haberi geliyor hep! almış olsalar idi bana mutlaka dönerlerdi
    ama bence şansınızı deneyin!

Tosh ların bazı yıllar bazı serileri en hızlı panellerdir! Sony ile de mukayese bile edilmez! bu 42lik panel ben de var ve 22lik TN panelli LCD Monitöerümden bile daha hızlı
    Sony verilen yok 16ms yok 17ms gibi değerler külliyen yalan o paneller min.32/35ms lag üretiyor ancak oyunlarda bu değer sorun çıkarmaz ama Tosh ile mukayese edilemez!

Resim kalitesi Sony nin bahsettiğin LGD nin düşük seviye IPS paneli yerine yine LGD nin en üst seviyenin bir altı paneli takılıdır,HW kalitesi olarak Sony dökülüyor,863 ise
    çok cidid kalite kalıyor onun yanında!

Kendi dahili uydu alıcısı bana göre orta seviye veya vasat üstü gibi ama ben zaten onu kullanmayıp Kati-913 ile süper resim alıyorum,siyahlar mükemmel,panel IPS olduğu için
    Contrast düşük/yetersiz(Sony de ise çok daha düşük!!) resim kalitesi ciddi anlamda çok iyi ama tek sorun siyah detayları zayıf! karanık sahne çalışması IPS lerde olduğu üzere
    çok iyi değil ama Sony den her şarta çok daha iyidir!

2012 Mayıs da piyasaya çıktığı zaman fiyatı 4.2 kağıt gibi anormal yüksek idi!! çünkü panel maliyeti itibarıyla pahalı bir paneldir(panelin içini açınca-ben açtım resimledim ve anlatmıştım
    "kalite" hemen anlaşılıyor!Sony ler ise adeta dökülüyor örneğin 4K 9x serisi bile kalite olarak 863 ün yanından bile geçemez!)

++

NOT;Tosh paneller HW kalitesi olarak,piyasa da gördüğünüz tüm panellerden çok daha kalitelidir,örneğin en düşük seviye giriş Tosh paneli bile bu bakımdan çok kalitelidir,maliyetleri de ona göre
    yüksektir+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 1 Kasım 2014; 1:06:07 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: cihan17

sn albani dikkatimi çekti imzanızdaki toshiba bu toshibanın aynısı mı. öyleyse film izlemek ve oyun amaçlı nasıldır. önerirmisiniz yoksa sony kdl815 mi daha iyidir.

Evet aynı panel,ancak bu seri 2011 modeldir! ayrıca piyasa da sanırım kalmadı gibi veya netten satış yapanlar; "tedarikçi firmadan yanıt bekleniyor" filan diye bir uyarı koyuyorlar!
    bana son 15/20 gün için de bu 42lik panel için bazı kişiler sordu sonra da sipariş işine girdiler ama panel bulunamadı haberi geliyor hep! almış olsalar idi bana mutlaka dönerlerdi

Tosh ların bazı yıllar bazı serileri en hızlı panellerdir! Sony ile de mukayese bile edilmez! bu 42lik panel ben de var ve 22lik TN panelli LCD Monitöerümden bile daha hızlı
    Sony verilen yok 16ms yok 17ms gibi değerler külliyen yalan o paneller min.32/35ms lag üretiyor ancak oyunlarda bu değer sorun çıkarmaz ama Tosh ile mukayese edilemez!

Resim kalitesi Sony nin bahsettiğin LGD nin düşük seviye IPS paneli yerine yine LGD nin en üst seviyenin bir altı paneli takılıdır,HW kalitesi olarak Sony dökülüyor,863 ise
    çok cidid kalite kalıyor onun yanında!

Kendi dahili uydu alıcısı bana göre orta seviye veya vasat üstü gibi ama ben zaten onu kullanmayıp Kati-913 ile süper resim alıyorum,siyahlar mükemmel,panel IPS olduğu için
    Contrast düşük/yetersiz(Sony de ise çok daha düşük!!) resim kalitesi ciddi anlamda çok iyi ama tek sorun siyah detayları zayıf! karanık sahne çalışması IPS lerde olduğu üzere
    çok iyi değil ama Sony den her şarta çok daha iyidir!

2012 Mayıs da piyasaya çıktığı zaman fiyatı 4.2 kağıt gibi anormal yüksek idi!! çünkü panel maliyeti itibarıyla pahalı bir paneldir(panelin içini açınca-ben açtım resimledim ve anlatmıştım
    "kalite" hemen anlaşılıyor!Sony ler ise adeta dökülüyor örneğin 4K 9x serisi bile kalite olarak 863 ün yanından bile geçemez!)

++

NOT;Tosh paneller HW kalitesi olarak,piyasa da gördüğünüz tüm panellerden çok daha kalitelidir,örneğin en düşük seviye giriş Tosh paneli bile bu bakımdan çok kalitelidir,maliyetleri de ona göre
    yüksektir+

Alıntıları Göster

sn albani
    hepsiburada.com şu anda 42YL863 ve 42yl863G olmak üzere iki ilanda satıyor.bu televizyon bahsettiğimiz televizyondur değilmi.
    birde aradım 863 ile ilgili incelemenizi bulamadım.başka bir toshiba modelinin video incelemesinin altında bir soruya yaptığınız 863 yorumunu okudum.
    bu modelle ilgili detaylı incelemenizin olduğu linki paylaşabilirseniz sevinirim.
    cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihan17 -- 1 Kasım 2014; 7:36:52 >

• bendeki panel için geçmişte çeşitli başlıklar da bazı incelemeler vermiştim,asıl detaylı inceleme ise şu kapanan **** sitesinden idi ama site kapanınca msg lar da uçtu
    çok eski konular bunlar,şimdi nereden bulunur v.s bilemem,hatta panelin içini de açarak resimlemiş ve "kalitesini" örnekleyerek anlatmıştım! netice de 2011 model bir panel,gerçi
    TR ye 2012 de geldi ama eski fakat ciddi manada çok sıkı bir paneldir! 2010 dan sonra LCD ler tırt oldu yaw

• 42YL863 İLE 42WL863 arasında özellikler bakımından bir fark görünmüyor biri gümüş çerçeve biri siyah çerçeve.
    bunların üretim yılları ve kaliteleri aynımı yoksa yl 86 wl 863 ün bvaşarısı üzerine çıkmış bir devam ürünümüdür. kaliteleri aynımı dır?
    teşekkürler

Ben bu panel ile tam detaylı bilgileri kapanan ve DH nin "sansürlediği"(şu yukarı da****** olarak görünen) d sip lay bilmem ne denen sitesinden yapmıştım,şansa bakki orası kapandı!
    bu işlet DH ye kaldık ve "kompleks" haline gelen sansürleme gibi tam illet olduğum şeylere maruz kalıyoruz,ülen hangi devirdeyiz zihniyete bak hizaya gel

Daha sonra da zaman geldikçe,ara da DH de yine bazı başlıklar da bu panelden bahsetmiştim,sanırım sen şu başlığa bakarsna belki orada bulursun yeniden;"Toshiba SV685" başlığına bakacaksın

++

Panel 2011 Model 42/46/55 ebatlı ve serisi WL/YL863 dür;42 si LGD-S_IPS panelli;46/55 ler ise AUO/Taiwan Amoy VA lı panellidir

42 olanı(bendeki panel) WL;antracite(siyah)bezel li(çerçeve) ve YL;silver bezel li olanıdır=AYNI paneldir ikisi de!

YL den bir adet 3D için Gözlük çıkar;WL den ise Gözlük çıkmaz ve optional dir! ancak şimdiler de bu panel ile birlik de 2 veya 3/4 gözlük de veriliyor,artık satan firmanın keyfine kalmış
    3D si SG dir(active);Gözlükleri de kalitedir! Şarj lıdır ve çok uzun süre gidiyor şarjı full oldumu,6 ay veya veya daha fazla gidebiliyor,ben bir şarj ettim 8 ay gitmişti
    3D si panelin süperdir,ben bu kadar 3 kalitesi olan bir LCD görmedim desem yeridir

Samy ve LGE gibi ıvır-zıvır özellikleri pek yoktur veya hiç yoktur! SmartTV filan yok!

++

• merhabalar, albani'ye mail attım ama görmedi sanırım. birde buradan yazmak istedim. Başka bir sayfaya yazdım ama orda da görülmedi sanirim daha güncel olduğu için birde buraya yazmak istedim :( tv alacağım Toshiba düşünüyorum aslında ama özellikleri konusunda çok fazla bilgim yok.
    42WL863 ve 42WL863G aynı model mi bilmiyorum.
    DAHİLİ UYDU ALICISI - FULL HD - WİFİ - 3D SMART LED TV özelliklerine sahip dayanıklı bir model olması tercihimdir.
    bu seçenekler arasındayım. Bilgilerinizi bekliyorum.
    LG 42LB670V
    SONY KDL42W805B
    TOSHİBA 42WL863
    TOSHİBA 42WL863G
    TOSHIBA 40TL968G

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Albani üstad ben de bir konuda fikrinizi almak istiyorum, önceki mesajlarınızda mail atın demişsiniz, mail attım ancak cevap alamadım, eğer vaktiniz olursa yardım rica ediyorum, teşekkürler

Orijinalden alıntı: albani

haydaaaa yaw ne oldu da şimdi birden 2011 Model WL/YL863 ler sorulmaya başlandı acep

wl863 modeli hepsiburada'da satışta 40 inçlik olana ise bugün bimeks'te baktım iyi dediler ama size danışmadan almak istemedim.
    artık bu tür tavsiyelerde bulunmadığınızı okudum ve çok üzüldüm ama benim sizin tavsiyenize ihtiyacım var.
    eğer bu iki modeli de önermeyecekseniz lg ya da sony'e yöneleceğim ancak nişanlım toshiba'da ısrarlı :(

>Tosh da bu serileri belirleyen "HARFLER" ve devamındaki Numaralar çoğu kere kafa karıştırmaktadır! adam VL diye anlatıyor (VE diye söylüyor ama bazen bahsettiği
    W oluyor ama o VE diye okuyor veya paneli "dabulyu" diye okuduğumuz ingilizce W ile karıştırıyor v.s)

>Benim bahsettiğim veya tavsiye ettiğim aynı zamanda da imzam da gördüğünüz seri>> Toshiba WL863 dür yani "dabulyu"L diyelim buna okunuşu itibarıyla no.su da
    863 dür modeli de 2011 dir!

Ancak kazma Tosh,bu seri ye WL ve YL demiş,her ne alaka ise,insanların da haklı olarak kafası karışıyor!

WL=panel çerçevesi>>siyah olan kasa dır(aslında siyah da değil;atrasit veya gun-metal denen renk de)biz kısaca siyah dedik=WL
    YL=ise çerçevesi silver(gümüş)dediğimiz renk de olanıdır

bendeki WL dir ama ben çerçevesine filan da takılmadım,hangisi gelseydi ok idi,siyah çıktı benimki,ama ben aslında silver rengi daha çok sevdiğim için o olsaydı demiştim

Tosh normal satışın da bir de şöyle bir durum vardır ki bana göre kazmalığın dik alası bir durum;herifler WL yi gözlüksüz satıyor ve gözlük "optional" ama YL de 1 adet gözlük
    çıkıyor ben buna da takılmadım,gittim parasıyla daha sonra önce iki adet sonrada iki olmak üzere 4 adet gözlük almıştım

Ayrıca panel ID sin de şöyle bir durum vardır örneğin; Toshiba 42WL863G veya D veya BG veya B vs v.s gibi,bunlar temel olarak ülke ve tuner durumunu belirleyen bir kodlamadır!
    TR ye gelen tüm Paneller(her marka) Almanya kodlamasına göredir! ancak siz bu harfe(en sondaki) takılmayın,sizin için hiç farketmez!

Ancak bazı çakal satıcılar bazı Tosh panellerin de bir çakallık yapıyorlar,uyanık olun ltf!!!

örneğin 863 devamın da D var ve DG var veya G var v.s şunu yapıyor çakal

Toshiba 42WL863G =2.800 kağıt
    Toshiba 42WL863(veya YL olsun hiç farketmez)B veya DG v.s olabiliyor =2.200 gibi

kısaca böyle bir fark yoktur! aynı paneldir bunlar!çerçeve rengi farklı diye de bir fark zaten yoktur!!

kısaca çakallık işi bunlar ve geçmişte de bazı Tosh paneller için böyle saçma rakamlar görmüştük!

Sonuç;Toshiba WL863 diye bakın yeter veya YL olsun hiç farketmez!

yaw bu panel hala kaldmı bilemiyorum gari onun için uyanık olun ve size bu panel yerine VL veya WL serisi olup da 2012 model 9x serisi bir panel de kaktırabilirler,herif
    zaten sattığı paneli tanımıyorki,stoğunda vardır bunlardan bir kaç tane WL/YL filan da anlamaz AYNI panel diye gazlar! ama aynı panel değil bunlar ve cicdi fark var aralarında

bu meret çıktığı zaman 4,5 kağıt idi ve piyasadaki en pahalı panel idi;40/42 ebatlılar içinde!! (2012 Mayıs da çıktı,ama modeli 2011 ve TR ye 2012 de ithal edilmiştir!)

++

• Eskide rağbet olsa bit pazarına nur yağardı. 3-4 yıl öncesinin ürünlerinin reklamını yapmaya gerek yok. Toshibanın L7 2014 model cevo işlemcili tvleri gayet güzel fakat sanırım şuan türkiyede satışı yok. Disbiratör 2014 L7 modellerini getirtmedi yada satışa sunmadı.

Eğer hemen tv almak istiyorum diyen varsada sony nin 805b veya 815b tvlerini tavsiye ederim. Bu arada ips ekranlı tv önermem kontrass ve siyah seviyesi çok düşük olur geceliyin ışıkları kapatıp adam gibi film izleyemezsiniz. Tv alınacaksa mva ,psa ,s-pva panele sahip tarzı tvleri tercih edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.