Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A500-19W FUN CLUB (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
947
Cevap
8
Favori
114.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi sorun olup olmadıgını nerden anlıcaz peki. açıkcası benim şuan rahatsız oldugum bi durum yok, ama yazılanları görünce kurt düştü içime =) orhunmut sende varmı şuan bi sorun?
  • mesela sorun olup olmadıgını anlamak için sorulucak genel sorular neler? yani nasıl test edebiliriz bilgisayarı?
  • freddia bilgisayarı gönder bakalım ne dicekler nasıl bir sorun görücekler ve ne işlem yapıcaklar, pc i alınca sonuçları buradan paylaşırsan sevinirim..
  • ben işletim sistemini degiştirmeyi düşünüyorum açıkcası, servise götürsem xp yükletsem gerekli tüm driverları bulup yükleyebilirler mi? ve aynı gün alabilirmiyim bilgisayarı? ayrıca bunun için ne kadar ücret ödemem gerekiyor? bu ufak cızırtı sorununun tamamen ortadan kalkmasını saglar mı bu degişim? ne gibi avantajları ve dezavantajları olur?
  • arkadaşlar kulaklığı takıyorum ama bilgisayar tanımıyor şarkıyı açınca hoparlörden çalıyor fikri olan var mı?
    @bonuskafa
    işte sorunlu olduğu ve değiştirilmesi gereken sağ hoparlör bende de var, online tam ekran video izlerken çıtlama, müzik dinlerken film izlerken başka işlerle uğraştığımda pırtlama ve çıtlama var bir de kulaklığı tanımama olayı eklendi o kadar. koleksiyonuma yenilerini de eklemeyi düşünüyorum
  • orhunmut realtek in yönetim panelinden ayarlamaları yap ben mikrofon takınca banada olmustu aynısı :D merak etme bişey yok :)

@bonuskafa

yazacaklarını tek mesajda yaz nolursun ya !!!

bu resme tıklayınce değiştirme paneli geliyo, yaz ordan yazacağını flood'un babasını yaptın yaa!! kusura bakma ama öyle...
  • @vefaayvaoğlu
    ben de ilk realtekin yönetim panelini açmaya çalıştım o da açılmayınca buraya bir danışayım dedim ama gerek kalmadı sabah denemek için kulan-klığı taktım ve çalıştı alet benimle kafa buluyor sanırım
  • @3RQ61

1-Ses problemi yazılımsal da olabilir,donanımsal da.Alırken donanımsal olmamasına dikkat ediniz.Laptopta yer alan herhangi bir şarkıyı son seste açtığınız zaman hoparlörlerden bozuk ve tırtlak bir ses çıkıyorsa o ürünü almayınız.Hoparlöründe sorun vardır.
    Yazılımsal sorunlar bir şekilde halledilebiliyor.O konuda sıkıntınız olmasın.
    2-Tuşların aydınlatması sadece üst kısımdaki kısayol tuşları için geçerli.Klavye aydınlatması yok.Aydınlatmayı bios ayarları yada tuş ayarları ile aktif hale getirebiliyorsunuz.

F/P açısından fiyatı yüksek bir ürün.Muadil fiyata daha yüksek performanslı sistemler alınabilir ancak uzun süre sorunsuz olarak Toshiba markasını kullanabilirsiniz.

@vedat35

Tüm ürünlerde anakart sorunu var diye birşey söylememiz mümkün değil fakat dediğiniz gibi üretilen bir seride bu tür problemlerin olduğunu söylemek mümkün.Arkadaşımın laptopunda da anakart değişimi yapıldı ancak yurtdışından parça getirimi söz konusu olmadı.Ve şu an sorunsuz şekilde kullanmakta.
    Toshiba gibi bir markanın üretilen tüm serilerinde problem olması söz konusu olamaz.

@orhunmut

Daha önce kulaklığı takıp çıkartırken biraz zor kullandıysanız yada sert davrandıysanız çıkış jackında problem oluşmuş olabilir.Eğer kulaklık jacka takılıyken kulaklığı tanımıyorsa,kulaklık kablosunu jack içerinde döndürdüğünüzde kulaklıktan ses alabiliyorsanız büyük ihtimal jack zedelenmiştir.Başka bir kulaklık ile deneyiniz.Sorun devam ediyorsa servis tarafından çıkış jackı değiştirilebilir.
    Onun haricinde vefaayvaoglu'nun dediği gibi Realtek'in kontrol panelinden de çeşitli ayarlar yapabilirsiniz.

Seste problemi olan arkadaşlar,Yerel Disk D'ye XP ve gerekli ses kartı yazılımını yükleyip deneme yapabilir.Eğer sorun düzeliyorsa sorununuz yazılımsaldır ve yeni yama çıkana kadar beklemek durumunda kalabilirsiniz.
    Yada XP'ye geçip sorundan kurtulabilirsiniz.
    Daha önceki sayfalarda benimde ses ile ilgili problemlerin olduğundan ve XP'ye geçince problemlerin ortadan kalktığından bahsetmiştim.Hem laptopunuzu daha yüksek performanslı kullanabilirsiniz hemde programlar ile ilgili uyum sorunundan bir nebze kurtulmuş olursunuz.

• ya benm kamera çok kalitesiz gibi geliyo bana :S, teknosada vitrindeki kameraya baktım o çook daha iyiyken benmki kareli kareli gibi pikseller gözüküyo sanki :S

nedendir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

ya benm kamera çok kalitesiz gibi geliyo bana :S, teknosada vitrindeki kameraya baktım o çook daha iyiyken benmki kareli kareli gibi pikseller gözüküyo sanki :S

nedendir ?

Kamera ayarlarından çözünürlüğü değiştirebilirsiniz.
    Ayrıca kalite ayarları da vardı.Onları da biraz kurcalarsanız istediğiniz sonucu alabilirsiniz.
  • ya arkadaşlar benim "n" tuşu sağ elle basınca bazen tutukluk ediyor
    yani tuşun tam ortasına değil de sağ tarafına basınca ne yapmam lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhunmut

ya arkadaşlar benim "n" tuşu sağ elle basınca bazen tutukluk ediyor
    yani tuşun tam ortasına değil de sağ tarafına basınca ne yapmam lazım?

Tuşu söküp,mekanizmayı gözden geçiriniz.
    Sanırım 2 sayfa önce tuşları sökmeyi anlatmıştım,oradan faydalanabilirsiniz.
    edit;4. sayfada gerekli açıklama var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 2 Haziran 2010; 9:31:02 >

• bilgisayarı garantiye verdim, bugün üçüncü gün, yetkili servisin sitesinden baktığımda üst serviste gözüküyo,bunun anlamı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxburcuxXx

bilgisayarı garantiye verdim, bugün üçüncü gün, yetkili servisin sitesinden baktığımda üst serviste gözüküyo,bunun anlamı nedir?

Laptopunuz gerekli yere ulaşmış,herhangi bir sorun olup olmadığının anlaşılması için servis tarafından kontrol edilmekte.Üst servise daha çok detaylı inceleme için başvurulur.
    Bu işlem sonucunda eğer laptopunuzda herhangi bir problem varsa problem kaynağı saptanır ve sorunun çözümü yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 2 Haziran 2010; 11:45:20 >
  • dirt 2 indirdim süpperrr ya :D takılma yok bişey yok :D kasmıyo da :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@bonuskafa
    Donanımsal olarak kaynaklanan problemlerde var,yazılım ile düzelebilen problemler var.
    A500 serilerinin bir kısımı hatalı üretim olarak piyasaya çıktı.Hatalı üretim serisi kullanıcıları ne yazık ki anakartta ısınma,hoparlörlerde sorun yada mavi ekran hatası ile karşılaştılar.Laptopun kendisini aşırı ısınmadan dolayı sürekli kapatması da ayrı bir sorun.

@derastic
    Siz zaten üzerinize düşen,yapılabilecek tüm işlemleri yapmışsınız.Teknik bir arıza var sanırım laptopunuzda.Dediğim gibi İstanbul'daki servise göndermenizde fayda var.
    İSTANBUL Mecidiyeköy NCS Bilgisayar 0212 347 7144
    İSTANBUL Mecidiyeköy Toshiba Center 0212 274 5455

@orhunmut
    Laptopunuzu garanti süreci içerisinde istediğiniz zaman servise yollayabilirsiniz.
    Dediğiniz gibi bazı servisler dikkatsiz çalışıyor ve ürüne fiziki olarak zarar verebiliyor.(kapak,kasa çizikleri gibi)
    Eğer sorununuz sizi rahatsız etmeyecek düzeyde ise dediğiniz gibi mümkün olduğunca servise geç göndermeniz daha iyi olacaktır.

bilgisayarı servise götürdüm. hard disk arızalıymış dediler ve bir hafta içinde notebookumu geri aldım. ..

yalnız fn+f8 duşları hala çalışmıyor..:((

• @derastic
    Umarım başka sorunlar ile karşılaşmazsınız.
    Tuşlar için Hotkey Utility adlı program vardı.Toshiba'nın sitesinde mevcuttu.İsterseniz o programı yüklemeyi deneyin.
    Eğer diğer FN tuşları çalışıp sadece FN+F8 çalışmıyorsa boşuna uğraşmayın.Manuel şekilde kullanmaya devam ediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

@derastic
    Umarım başka sorunlar ile karşılaşmazsınız.
    Tuşlar için Hotkey Utility adlı program vardı.Toshiba'nın sitesinde mevcuttu.İsterseniz o programı yüklemeyi deneyin.
    Eğer diğer FN tuşları çalışıp sadece FN+F8 çalışmıyorsa boşuna uğraşmayın.Manuel şekilde kullanmaya devam ediniz.

biraz saplantılı insanım..klavyenin tüm tuşları çalışıyor bir fn+f8 çalışmıyor :)) hafta içi zamanım yok..bir hafta sonu gelsin tüm programları manuel kaldırıp en son sürümlerini yükleyecem..

bir de anlamadığım toshiba uptade canter, toshiba tempro , toshiba lisans, hdd protect .. bir sürü program çalışıyor. hangileri gereksiz veya hangilerini başlangıçta çalışmalarını durdurayım?

w7-64 bit kullanıyorum.. aynı şekilde w7 hızlandırmak için gerekli temizleme programları (ccleaner, tune up, defreg) kurmak, start up programlarını durdurma ve çalışması gereksiz servisler (start menu- run- msconfig- servis- ) kapatmak istiyordum..tavsiyeleriniz var mı?

• yardımların için teşekkürler ROME..:))

appreciate to toshiba :D
  • @derastic
    Başlangıçta açılan programların hepsini msconfig'den kapatabilirsiniz.
    Bunlar sisteminiz için olmazsa olmaz programlar değildir.Sadece başlangıçta açıldığı için sisteminizin açılma hızını biraz düşürür.
    Tüm tuşların çalışıp FN+F8 kombinasyonunun çalışmaması biraz garip geldi açıkçası.F8 tuşunuzun çalışmama ihtimali olabilir.
    Yada farkında olmadan tuş ayarlarından bir yeri kapatmış olabilirsiniz.
    Klavyenizden FN'ye basarken mouse ile ekran klavyesinde F8'e basıp kombinasyonu tekrar denemeye çalışınız.

Win7 için Tweak-7'yi önerebilirim.Gerekli ayarlamaları bu program sayesinde yapabilirsiniz.
    Ancak kapatılacak hizmet programlarını seçerken dikkatli olun.Mümkünse kapatmamayı tercih ediniz.
    CCleaner'da sisteminizi rahatlatmak için oldukça etkili bir program.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.