Şimdi Ara

.::TOSHIBA SATELLITE A100-003 - Review & Tests::. (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Association Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
938
Cevap
4
Favori
84.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kolpaci

sarppy slm,

sımdı recovery cd"sı ıle format attıgımızda dedıgın gıbı 1. bolumu secerken sadece dıskı c olarak formatlıyor,yalnız 2.bolumu secıp hıc denemedım ama,2.bolumu secıp format attıgımızda c-d dıye 2"ye bolecek mı,ayrıyeten bız dısk boyutlarını recovery cd"sı ıle formatlarken ayarlamasını yapamayız mı senın dedıgın gızlı wınrar bolum nerde,yanı benım merak ettıgım recovery cd"sı ıle formatlarken bılgılerımı nasıl koruyacagım,d"de bılgılerı sılmemek ıcın nasıl format atmalıyız.bırde en son bıos guncellemesı ne zaman cıkmıs bılgın var mı ben 09.7.7 tarıhlı bır tane buldum setup ındırıp dırek kurmak yeterlı olacak mı bıos update ıcın,cevabını beklıyorum.ıyı aksamlar..

Kızıl Baron arkadaşımdan alıntı yapıyorum:

1- Öncelikle bilgisayara format atmadan önce masaüstündeki Bilgisayar simgesine sağ tuşla tıklayıp, Yönet komutunu tıklamalıyız.

2- Açılan Bilgisayar Yönetimi penceresinde, Sol taraftaki menüden Disk yönetimini tıkladığımızda harddiskimizin tüm gizlenmiş ve gizlenmemiş bölümlerini buradan görebiliriz.

.::TOSHIBA SATELLITE A100-003 - Review & Tests::.

3- WinRE bölümüne sağ tuşla tıkladığımızda açılan menüden "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" komutunu tıklayın.

4- Alttaki kutucuğu tıklayarak "ekle" diyin.

5- Sağdan herhangi bi sürücü harfi seçip tamam'ı tıklayın

6- Tamam'ı tıkladıktan sonra WinRE bölümü Bilgisayarım'da aktif olacaktır.

7- Masaüstünden Bilgisayarıma çift tıklayıp WinRE bölümüne girin ve içindeki tüm dosyaları silin. (veya yedekleyin...)

8- Artık Bilgisayarınızı formatlamaya hazırsınız. Bütün bilgilerinizi D: veya E: ye atın, Toshiba Recovery DVD'sini takın ve bilgisayarınızı tekrar başlatın.

9- Bilgisayar açılırken F12'ye basıp Boot Menüden "CD/DVD" seçeneğini seçin.

10- Windwows dosyaları kopyalaması bittiğinde çıkan bi pencereden "settings" diyin. Açılan kutucuktan MUTLAKA VE MUTLAKA alttaki seçeneği seçin (without WinRE)

11- OK diyin, Next diyin ve kuruluma normal olarak devam edin..

Vista sorunsuz bişekilde kurulduktan sonra D:, E:, vs bölümlernizin olduğu gibi yerinde durduğunu göreceksiniz.

NOT: Yazıların ve resimleri tamamı Kızıl Baron'a aittir. (Emeğe saygı)

• quote:

sarppy slm,

sımdı recovery cd"sı ıle format attıgımızda dedıgın gıbı 1. bolumu secerken sadece dıskı c olarak formatlıyor,yalnız 2.bolumu secıp hıc denemedım ama,2.bolumu secıp format attıgımızda c-d dıye 2"ye bolecek mı,ayrıyeten bız dısk boyutlarını recovery cd"sı ıle formatlarken ayarlamasını yapamayız mı senın dedıgın gızlı wınrar bolum nerde,yanı benım merak ettıgım recovery cd"sı ıle formatlarken bılgılerımı nasıl koruyacagım,d"de bılgılerı sılmemek ıcın nasıl format atmalıyız.bırde en son bıos guncellemesı ne zaman cıkmıs bılgın var mı ben 09.7.7 tarıhlı bır tane buldum setup ındırıp dırek kurmak yeterlı olacak mı bıos update ıcın,cevabını beklıyorum.ıyı aksamlar..

BIOS Update:

Toshiba BIOS Update 5.90-WIN (09/07/07)

Yukarıdaki linkten indireceğiniz bios-20070709111839.zip dosyasını açın, içindeki SanAntonion10 BIOS590MP dosyasını ZIP'ten çıkarın. Cihazın şarjda olduğundan emin olun. Daha sonra ZIP'ten çıkarmış olduğunuz SanAntonion10 BIOS590MP dosyasını çalıştırın. Bunun dışında açık hiçbir program kalmasın, yüklemeyi kendisi yapacaktır ve bilgisayar kapanıp baştan açılacaktır. Açılış sırasında gelen ekrandan eğer ayarları değiştirmek istemiyorsanız F1'e (ben bunu seçtim) eğer ayarları değiştirmek istiyorsanız F2'ye basın. İşlem tamamlanmıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: opticalmouse

Arkadaşlar aranızda bu makineye 7200 dev/dak. hard disk takan var mı performansı ne derece artıyo acaba merak ettim?

Bu makineye şu an için 7200rpm HDD takan olduğunu sanmıyorum ancak gözle görülür bir performans artışı olacağı kesin. Aradaki farkı başka bir bilgisayarda bizzat görmüştüm.
  • sayın hocam sarppy bana gonderdigin linkten sessini buldum ama bluetooth calısmıyor bunu bulamadım hocam herden ve nasıl indirebilirim bunu bu ara benide listenize kaydederseniz cok sevinirim simdiden ilginiz için cok tesekkur ederim diyer arkadaslarımızda yazabilirler iyi gunler
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettin_78

sayın hocam sarppy bana gonderdigin linkten sessini buldum ama bluetooth calısmıyor bunu bulamadım hocam herden ve nasıl indirebilirim bunu bu ara benide listenize kaydederseniz cok sevinirim simdiden ilginiz için cok tesekkur ederim diyer arkadaslarımızda yazabilirler iyi gunler

Vista Toshiba Bluetooth Monitor

http://support.toshiba-tro.de/tools/satego/sa100psaaw/vista/blt-mon-vista-3002006110.zip

XP Toshiba Bluetooth Monitor

http://support.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/blt-mon-20071009150856.zip

• arkasaslar sizden bi ricam olucak.bu makinaya 64 bit vista kurn varsa ekran kartının driverini verebilirmi?nvidianın sitesinden indirdiklerimin hic biri olmadı.sisteminizde boyle bi ürüne raslanmadı diye uyarı çıkıyor.yapan varsa lütfen yardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali-baba83

arkasaslar sizden bi ricam olucak.bu makinaya 64 bit vista kurn varsa ekran kartının driverini verebilirmi?nvidianın sitesinden indirdiklerimin hic biri olmadı.sisteminizde boyle bi ürüne raslanmadı diye uyarı çıkıyor.yapan varsa lütfen yardım

nVidia'nın sitesinden indirdiğin driverlar bu notebooka tabiki de olmaz, daha önce çok kez tartıştık. O driverlar masaüstü PC'ler için yazılmıştır ve notebooklarda düzgün çalışmamaktadır. Modlu INF dosyasına ihtiyaç duyulmaktadır. nVidia ForceWare sürümleri için aşağıdaki linkteki driverlara bakabilirsin. Yükleme dosyasının içine modlanmış INF dosyasını eklemeyi unutma.

http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?s=91a87f9648a95c90d90cd75c3947827a&showforum=72

• hocam sagol deniyip yazıcam sonucu.
  • bilgisayarımın açılmasında bi yavaşlama söz konuşu şuan vista logosu ve microsoft coparation yazısı arasında ekran kararıyo bi süre bekliyo logo açılmadan ve bu pc nin açılmasında bi yavaşlamaya sebeb oluyo bu beni çok rahatsız etti bi süre önce format attım ancak sorun hala devam ediyo sebebi ne olabilir sizce?servise götürmemin bi faydası olurmu?birde format atmanın pcye zararı ne boyutta olur yada zararlı olurmu,performans düşüşü, harddiskin zarar görmesi gibi şeyler söz konusu olurmu?yoksa sizce belirli periyotlarla formatlamanın faydası olabilirmi?son bi soru daha attığımzı formatlar pc yi garanti kapsamından çıkartırmı acaba?yardımcı olursanız çoksevinirim arkadaşlar..

• quote:

Orjinalden alıntı: McOzz

bilgisayarımın açılmasında bi yavaşlama söz konuşu şuan vista logosu ve microsoft coparation yazısı arasında ekran kararıyo bi süre bekliyo logo açılmadan ve bu pc nin açılmasında bi yavaşlamaya sebeb oluyo bu beni çok rahatsız etti bi süre önce format attım ancak sorun hala devam ediyo sebebi ne olabilir sizce?servise götürmemin bi faydası olurmu?birde format atmanın pcye zararı ne boyutta olur yada zararlı olurmu,performans düşüşü, harddiskin zarar görmesi gibi şeyler söz konusu olurmu?yoksa sizce belirli periyotlarla formatlamanın faydası olabilirmi?son bi soru daha attığımzı formatlar pc yi garanti kapsamından çıkartırmı acaba?yardımcı olursanız çoksevinirim arkadaşlar..

Bu dediğin bilgisayarın açılışı sırasında ekranın yaklaşık yarım dakika kadar siyah kalması Vista'larda görülen bir şeydir yani bu sadece sana mahsus bir şey değil. Benim iki bilgisayarda da arada bu durum olmakta ama sende de her zaman olmaması lazım. Recovery DVD'si bilgisayarı ilk günkü hale getirdiğimizde garanti dışı kalmaz çünkü zaten bilgisayarın beraberinde gelen bir DVD'yle o işlemi gerçekleştiriyoruz.

• çok sağolasın sarppy kardeşpeki format atma konusunda ne önerirsin performans konusunda zararları fln olabilirmi acaba harddiske fln? benim bildiğim kadarıyla bizim attığımız format toptan bi silme işlemi bununda zarar vermiceğini düşünüyorum ama sen ne dersin?
    quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

quote:

bilgisayarımın açılmasında bi yavaşlama söz konuşu şuan vista logosu ve microsoft coparation yazısı arasında ekran kararıyo bi süre bekliyo logo açılmadan ve bu pc nin açılmasında bi yavaşlamaya sebeb oluyo bu beni çok rahatsız etti bi süre önce format attım ancak sorun hala devam ediyo sebebi ne olabilir sizce?servise götürmemin bi faydası olurmu?birde format atmanın pcye zararı ne boyutta olur yada zararlı olurmu,performans düşüşü, harddiskin zarar görmesi gibi şeyler söz konusu olurmu?yoksa sizce belirli periyotlarla formatlamanın faydası olabilirmi?son bi soru daha attığımzı formatlar pc yi garanti kapsamından çıkartırmı acaba?yardımcı olursanız çoksevinirim arkadaşlar..

Bu dediğin bilgisayarın açılışı sırasında ekranın yaklaşık yarım dakika kadar siyah kalması Vista'larda görülen bir şeydir yani bu sadece sana mahsus bir şey değil. Benim iki bilgisayarda da arada bu durum olmakta ama sende de her zaman olmaması lazım. Recovery DVD'si bilgisayarı ilk günkü hale getirdiğimizde garanti dışı kalmaz çünkü zaten bilgisayarın beraberinde gelen bir DVD'yle o işlemi gerçekleştiriyoruz.

• quote:

çok sağolasın sarppy kardeşpeki format atma konusunda ne önerirsin performans konusunda zararları fln olabilirmi acaba harddiske fln? benim bildiğim kadarıyla bizim attığımız format toptan bi silme işlemi bununda zarar vermiceğini düşünüyorum ama sen ne dersin?

Herhangibir performans kaybı yaşayacağını sanmıyorum hatta sistemi baştan kurduğun bilgisayar rahatlayacak ve henüz üzerinde fazla program kurulu olmadığından daha hızlı çalışacaktır. Ben bugüne kadar imzamdaki iki makineye de bir kere Vista kurdum ve daha hiç formatlamadım henüz bir yavaşlama söz konusu değil. gereksiz program vs. kurmadıkça defrag vb. işlemler yaptıkça zaten sistem pek ağırlaşmıyor. Hatta PC'lerimi ilk görenler her zaman işletim sistemini yeni mi kurdun diye sorarlar.

• 26 Kasım da yeni bios update 6.00-WIN cıkmis, yukleyen arkadas varmı.

yukledim bir problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolCat2019 -- 24 Ocak 2008; 3:30:07 >
  • sarppy slm,

makıneyı ılk aldıgımda ekranın yukarsında kayan senecekler vardı,fn tusuna basınca,ben toshıba"nın drıverlerının cogunu sıldım makıneyı yavaslatmasının dıye,sımdı o yukardan kayan senecekler yanı parlıklık ayarı,hazırda bekletme vs.gıbı onları yenıden getırmek ıstıyorum,ama bır turlu bulamadım,1.sayfadakı drıverlere baktım,onlarlada ısı cozemedım bılgın varsa paylasmanı rıca ederım.bı sey daha sorcam kullanmaya basladıgımda bılgısayarı kapatma modunda hazırda beklet secenegıde cıkıyordu ama bayadır cıkmamaya basladı acaba nedendır,guc seneceklerını kurcaladım bulamadım..cevaplarını beklıyorum.ıyı geceler...
  • quote:

sarppy slm,

makıneyı ılk aldıgımda ekranın yukarsında kayan senecekler vardı,fn tusuna basınca,ben toshıba"nın drıverlerının cogunu sıldım makıneyı yavaslatmasının dıye,sımdı o yukardan kayan senecekler yanı parlıklık ayarı,hazırda bekletme vs.gıbı onları yenıden getırmek ıstıyorum,ama bır turlu bulamadım,1.sayfadakı drıverlere baktım,onlarlada ısı cozemedım bılgın varsa paylasmanı rıca ederım.bı sey daha sorcam kullanmaya basladıgımda bılgısayarı kapatma modunda hazırda beklet secenegıde cıkıyordu ama bayadır cıkmamaya basladı acaba nedendır,guc seneceklerını kurcaladım bulamadım..cevaplarını beklıyorum.ıyı geceler...

FN tuşuna basınca yukarıdan çıkan menü için olan driver: Value Added Package (VAP)
  • arkadaşlar kullandığım satellite a100-003'e full hd 1920 x 1080 lcd tv alıp bağlamak istiyorum. aranızda hiç lcd tv'ye bağlayıp deneyeniniz oldu mu? bu cihazın hdmi çıkışı olmadığı için vga çıkışından ne şekilde kaliteli bir görüntü alınır bilmiyorum. vga çıkışından evdeki dell 1280 x 1024 lcd'ye bağladım fakat görüntü kalitesi hiç yeterli gelmedi ve renkler de kötüydü. o yüzden lcd tv'de ne derece görüntü alabilirim hiç bilmiyorum, denememiş olsanız bile fikirleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim. sevgiler.
  • arkadaslar bu bilgisayara 64 bit vista kuran varmı??ben kafayı yeme noktasına geldim.herşey kuruyorum sadece ekran kartının driverini bi türlü kuramadim.Arkadasin yazdıgı gibi modlanmis INF dosyasını gostererek (disketi varı seçip) deniyorum uyumlu driver olarak NVIDIA GeForce Go cıkıyor.buraya kadar hersey ok.ileri dedigimde aygıtınızın surucusu yukleniyor.ve hata mesajı WINDOWS AYGITINIZIN YAZILIMINI BULDU ANCAK YUKLERKEN HATA OLUSTU SİSTEM BELİRTİLEN DOSYAYI BULAMIYOR.a-100-003 e 64 bit vista yukleyenler lutfen yardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali-baba83

arkadaslar bu bilgisayara 64 bit vista kuran varmı??ben kafayı yeme noktasına geldim.herşey kuruyorum sadece ekran kartının driverini bi türlü kuramadim.Arkadasin yazdıgı gibi modlanmis INF dosyasını gostererek (disketi varı seçip) deniyorum uyumlu driver olarak NVIDIA GeForce Go cıkıyor.buraya kadar hersey ok.ileri dedigimde aygıtınızın surucusu yukleniyor.ve hata mesajı WINDOWS AYGITINIZIN YAZILIMINI BULDU ANCAK YUKLERKEN HATA OLUSTU SİSTEM BELİRTİLEN DOSYAYI BULAMIYOR.a-100-003 e 64 bit vista yukleyenler lutfen yardım.

Aşağıdaki linkten driverı indir.

http://www.laptopvideo2go.com/nvidia/165series/16909_vista64.exe

Yukarıdaki linkteki dirverı indirdikten sonra dosyayı ZIP'ten çıkar ve aşağıdaki linkten indireceğin nv_disp.inf dosyasını ZIP'ten çıkardığın klasörün içine kopyala sana kopyalamak isteyip istemediğini soracaktır kopyalama işlemini devam ettir.

http://www.laptopvideo2go.com/infs/165series/16909_vista64/nv_disp.inf

Bu işlemleri yaptıktan sonra ZIP'ten çıkardığın klasörün içerisindeki Setup.exe dosyasını çalıştır ve yükleme işlemini başlat. Yükleme %50 gibi kısımda hata gibi bir şey verecektir yine ordan devam de ve yükleme işlemini bitir.

• Selam..

Su an bu urunu en ucuz nerden alabiliriz?
  • Merhabalar..

TOSHIBA SATELLITE A100-003 ile ayni ozelliklere -yaklasik da olsa- sahip SONY modeli varmi? Aralarinda ki fiyat farkini bugun (6 aralik 2007) itibariyle TOSHİBA A100-599 in fiyatini da ekleyerek kim verebilir...Allah razi olsun simdiden...

Bir de arkadaslar yakinda malum yeni yil muhabbetine bu Laptoplarda kampanya olurmu sizce? Ne dersiniz?

Saygilar
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.