Şimdi Ara

Toshiba Qosmio X70-X75 Serisi Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben x70-b modelini aldim. Urun gayet ince tasarimi cok guzel. Diger modelle (a serisi) kiyas
    + lar;
    Islemci 2015 uretimi 4720hq
    Daha ince tasarim
    - ler;
    Ram yukseltilemez
    Hdd bos slot yok. Ssd falan alsaniz bunu mevcut hibrit hdd yi degistirerek takabilirsiniz.
    Ekran karti kapasitesi daha dusuk.

Ben yazilimciyim. Simdi diger arkadaslar diyor ki bunun ram 16 gb ve yukseltilemiyor. Dogru ama su noktayi da atliyorsunuz. Bir islemcinin isleyebilecegi veri kapasitesi var. Siz 32 gb ram alsaniz bile islemci bu kadar veriyi isleyemez.
    Hdd konusunda da ben mevcut optik surucuye kendi hdd sini yerlestirip hdd nin bulundugu girise de sistem icin ssd yerlestirmeyi dusunuyorum. Ben optik suruyu killanmiyorum zaten. Flash diskler her turlu is goruyor...
    Diger konu grafik karti a modelinde 3 gb ayrilmis nvidia 770 var. Bu b modelinden ustun bir ekran karti. Bizdeki 4 gb ayrilmis olmasina ragmen. Eger oyun oynanacaksa a modelini secmelisiniz. Yoksa normal kullanimda her iki bilgiaayarda da ekran karti cok onemli bir faktor degil.
    Arada suan pek fiyat farki yok 500 tl falan var.
    Karar sizin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mübarekler bir resim koymadınız

• Resimde çok belirgin değil. Hocam sen çekip atar mısın dediğin olaya bakayım ben.
  • Qosmioların yeni serileri ne zaman çıkıyor ? Akıllı telefon gibi notebooklarda yenileniyor mu her sene ?

• Şimdi baktım aynısı bende de var
    Hatta tam aynı yerlerde belirgin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

Şimdi baktım aynısı bende de var
    Hatta tam aynı yerlerde belirgin.

Sizdede sarımsı yoksa beyaz gibi mi?

• arkadaşlar verilen linkdeki cihazı inceledim. ekran kartı performansı arasında bariz fark var. gpuboss sitesinde yapılan testlerde m265x 736 GFLOPS işlem gücü sunarken 770m ise 1,356 GFLOPS işlem gücü sunuyor. ayrıca x70-a modelinde ssd haricinde 2 tane de 2.5 hdd yuvası var. bence m265x modeli alınacak ise monster abra v5 nvidia 860m ekran kartlı bir model alın daha tavsiyem olur. zira oyun oynayacak iseniz m265x beklentileri karşılamayabilir.

ayrıca karanlık ortamda fotoğraf çektim ama makina iyi netleme yapamamış galiba.
     Toshiba Qosmio X70-X75 Serisi Kullanıcıları Toshiba Qosmio X70-X75 Serisi Kullanıcıları

• quote:

Orijinalden alıntı: s_demirci_53

arkadaşlar verilen linkdeki cihazı inceledim. ekran kartı performansı arasında bariz fark var. gpuboss sitesinde yapılan testlerde m265x 736 GFLOPS işlem gücü sunarken 770m ise 1,356 GFLOPS işlem gücü sunuyor. ayrıca x70-a modelinde ssd haricinde 2 tane de 2.5 hdd yuvası var. bence m265x modeli alınacak ise monster abra v5 nvidia 860m ekran kartlı bir model alın daha tavsiyem olur. zira oyun oynayacak iseniz m265x beklentileri karşılamayabilir.

ayrıca karanlık ortamda fotoğraf çektim ama makina iyi netleme yapamamış galiba.
     Toshiba Qosmio X70-X75 Serisi Kullanıcıları Toshiba Qosmio X70-X75 Serisi Kullanıcıları

Teşekkür ederim hocam. Cihaza biraz program yükleyince takılma yada donma oluyor mu ?

• Beyaz ağırlıklı. Çok takılınacak bir durum değil bence. Hiç belli olmuyor normal kullanımda.
  • cihaz çok hızlı. tonla oyun kurdum ama hala 8 saniyede açılıyor bunda ssd'nin farkı var.

bende bir tek oyun oynarken bazen işlemci 95 dereceye kadar çıkıyor iç temizliğini yaptırdım. kaliteli termal macun kullandırdım. ama ekran kartının ısısı düşmesine rağmen işlemcinin düşmedi. önerebileceğiniz bir soğutucu var mı?
  • kimseden cevap gelmed. ben oyun oynayan birisiyim ve bana sağlam bir soğutucu şart. bilgi verebilecek bir arkadaş var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_demirci_53

kimseden cevap gelmed. ben oyun oynayan birisiyim ve bana sağlam bir soğutucu şart. bilgi verebilecek bir arkadaş var mı?

Soğutucu kullanmıyorum hiç. Sivasta yaşadığım için olabilir
  • ekran kartının ısısını düşürdük ama işlemci hala alev gibi. ya soğutucu alacağım ya da kendim bir mod yapacağım. ki mod eğer faydalı olursa burda detaylı açıklamasını yazarım sizde faydalanırsınız.
  • Arkadaşlar sizler nerelerden aldınız ürünleri ? Sıkıntısız çıktı mı?

Biraz nette okudum insanlıktan nasibini almamış mahlukatlar hep ikinci el ürün satmışlar sıfır diye.( Teknoloji marketleri vatan,teknosa başta)

İade olan ürünü gönderiyor bandrolü basılıyor yutana satıyor. Nerden alabiliriz birde?
    Teşekkürler

• QOSMIO X70-B-10U bu model nasıldır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı düşük diğerine göre , ama fiyatını hakediyor mu bilmiyorum. X70-a modelini inceledim kasa çok kaliteli gelmedi. Ekrandada ışık kaçırmaları vardı.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=104967144&p=1#104967144

• quote:

Orijinalden alıntı: doc.dr

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=104967144&p=1#104967144

konuna kısmen de olsa cevap verdim.
  • arkadaşlar oyun oynarken cihaz ısınıyordu biraz araştırma yaptım ve yabancı forumlarda bir kaç yazıya denk geldim. kısaca anlatayım
    işlemcinin yükseks aat hızını düşürüyooruz. bunun nedeni ne diye açıklama da yapmışlar. mesela oyun anında işlemci gerek olmasa bile ekran kartına tam anlamında yardım edebilmek için hep tam kapasite çalışıyor bu sebeple gerek olmasa bile yüksek saat hızlarında ısınabiliyor. malum o ki i7 işlemciler zaten performanslı bir işlemci serisi ve saat hızı düşürülse dahi performansdan fazla ödün vermiyorlar. bir kaç basit oyun içi testte işlemciyi %80 civarına kadar düşürdüm yine de performans olarak sıkın tı yaşamadım ama ısı değerim 92 cerecelerden 80 derecelere kadar düştü. size de tavsiye ederim. bir de yükseks aat hızını çok düşürmeyin %80'den aşağısı hissedilir derecede performans düşüşüne neden oldu.

bir de sorun şu ki saat hızı düşünce Intel® Hyper-Threading Technology devreye girmiyor olabilir yani ayarladığımız hızda kalıyor.

şimdi gelelim nasıl yapıldığıa (bende windows 8.1 var)

güç seçenekleri>Dengeli>plan ayarlarını değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetimi>en yüksek işlemci durumu>prize takılı %80

bu ayarları yapın arkadaşlar.

bir de ben konu hakkında deneme yaptım yayarlarını ve zararlarını bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim...

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim aslında çok oyun oynayan birisi değilim. Cihazın tasarımı ve çizgileri beni çok cezbetti.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.