Arkadaşlar, yeni bir dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Masaüstü performansı iyi olan, rahatlıkla oyun oynayabileceğim, ekranı büyük ve ekran çözünürlüğü yüksek bir bilgisayar almak istiyorum. 1-2 aydır araştırıyorum ve bana en uygun bilgisayarın Toshiba Qosmio X505-Q890 # http://laptops.toshiba.com/laptops/qosmio/X500/X505-Q890 olduğuna karar verdim. Bu bilgisayar konusunda değerlendirmeniz nedir? Fiyatı 3600 lira civarında, diyebilirsiniz neden masaüstü almıyorsun. Tek sebebi öğrenci olmam ve sürekli taşıyabilecek bir bilgisayarımın olmasını istemem. Ayrıca bir ekran kartı değerlendirmesi yapar mısınız, NVIDIA Geforce GTS 360M hakkında?
Merakla cevaplarınızı bekliyorum.
sürekli taşımak istediğin notebook 4.5 kg. eminmisin bunu almak istediğine bence çok ağır. Ve bizle paylaştığın link yurt dışı sitesi sanırım ülkemizde o fiyatlarda bulman bence imkansız. (tabii istanbulbilişim'den kaçak almayacaksan)
sürekli taşımak istediğin notebook 4.5 kg. eminmisin bunu almak istediğine bence çok ağır. Ve bizle paylaştığın link yurt dışı sitesi sanırım ülkemizde o fiyatlarda bulman bence imkansız. (tabii istanbulbilişim'den kaçak almayacaksan)
Önerdiğin bilgisayarların ekran çözünürlükleri düşük. Bakmıştım ve bu nedenle elemiştim onları, listemden. Alacağım bilgisayarın ağırlığı çok önemli değil. 2 kg az olmuş, fazla olmuş önemli değil. Resmi sitedeki fiyata göre alamayacağımı biliyorum. 3800 lira civarında bir fiyata alabileceğimi düşünüyorum. Değerlendirmeni ekran kartı üzerinde yoğunlaştırır mısın?
ben x500-110 kullanıyorum yani avrupada satılan modeli. bana kalırsa ses sisteminde hala giderilemeyen eksiklikler var. ekran kartı iyi bence. zaten toshiba hiçbir zaman yüksek watt isteyen ekran kartları kullanmıyor artık bilgisyarlarında. o yüzden performans pil dengesi anlamında 360m çok iyi bir tercih. ama hala seste kendi kendine artıp azalma problemini çözemediler.
quote:
Orijinalden alıntı: alican09turk
ben x500-110 kullanıyorum yani avrupada satılan modeli. bana kalırsa ses sisteminde hala giderilemeyen eksiklikler var. ekran kartı iyi bence. zaten toshiba hiçbir zaman yüksek watt isteyen ekran kartları kullanmıyor artık bilgisyarlarında. o yüzden performans pil dengesi anlamında 360m çok iyi bir tercih. ama hala seste kendi kendine artıp azalma problemini çözemediler.
X500-110'un HDD dönüş hızı 5400 rpm. Bunun bir dezavantajını gördün mü?
tabii ki. özellikle açılış süresinde. ya da antivirüs taraması yaptığım zamanlarda dosya kopyalama bazen işkence olabiliyor. ama bu 2 durum dışında bir sıkıntı yaratmıyor. ama şu da var tabi bu adamlar böyle bir bilgisayara 7200 rpm de koyabilirlerdi ama şu var bu bilgisayar ne kdar büyük de olsa ağır olsa yine taşınabilir bie bilgisayar. dolayısıyla pil süresini uzun tutuyorlar. ki ilk aldığımda 2.5 saat gidiyordu. monster mesela harddiskler 7200 rpm ve en iyi ekran kartlarını barındırır üst seviye laptopları ama şarj süreleri 1 saattir. toshiba pil süresini ve ısınmayı düşünerek 5400 rpm tercih ediyor. tıpkı ekran kartı 360M tercih etmesi gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: alican09turk
tabii ki. özellikle açılış süresinde. ya da antivirüs taraması yaptığım zamanlarda dosya kopyalama bazen işkence olabiliyor. ama bu 2 durum dışında bir sıkıntı yaratmıyor. ama şu da var tabi bu adamlar böyle bir bilgisayara 7200 rpm de koyabilirlerdi ama şu var bu bilgisayar ne kdar büyük de olsa ağır olsa yine taşınabilir bie bilgisayar. dolayısıyla pil süresini uzun tutuyorlar. ki ilk aldığımda 2.5 saat gidiyordu. monster mesela harddiskler 7200 rpm ve en iyi ekran kartlarını barındırır üst seviye laptopları ama şarj süreleri 1 saattir. toshiba pil süresini ve ısınmayı düşünerek 5400 rpm tercih ediyor. tıpkı ekran kartı 360M tercih etmesi gibi.
Oyunlarda performansa bir etkisi oluyor mu? Sebepsiz takılmalar oluyor bazen, böyle bir sorun teşkil ediyor mu?
ben bilgisyarımdaki bazı sorunlar nedeniyle ve ilk 30 gün içerisinde firmaya başvurduğum halde ayıplı mal sayılmayıp beni mağdur ettikleri için Toshiba'nın Türkiye'deki ithalatçısını mahkemey verdim. haftaya salı mahkeme var. zaten kendileri de bana bilgisyarın alındığı günden beri bozuk olduğuna (sağ hoparlörün patlak olması ve harddiskte bad sector olması) dair servis raporu varmişti. büyük ihtimalle davayı kazanıcam. şu anda x500-110 modeli benim fatura ödediğim meblağdan daha düşük bir fiyata satıldığı için bana kanunlar gereği üst modelini vermek zorundalar. sizin linkini verdiğiniz modelde iyi. ama şu anda yeni çıkan x500-12v modeli sizin linkini verdiğiniz modelden işlemci olarak daha iyi. onda i7 740 qm var. ayrıca wireless olarak n-draft destekliyo. onun dışında her şey aynı. bence onu düşünün. i7 740 qm i7 820 qm e yakın performans veriyor. ve en güncel konfigürasyon şu anda o. ben onu önerebilirim. ama avrupa da satılan tüm x500lerin ne model olursa olsun ortak birkaç problemi var. bir tanesi bahsettiğim gibi film seyrederken ve müzik dinlerken sesin dngesiz bir şekilde artıp azalması. bunun çözümü ses geliştirmelerini kapamak. ama o zaman da bass diye bir şey kalmıyor. bir diğer sorun da ekranın altında başlat menüsüne denk gelen kısımda sol başatan sağ başa kadar gölge sorunu olması. zaten bu ekran sorununu darty vatan computer her kime sorarsanız sorun sizi onaylar. bu sorunda amerika da satılan x505lerde yok ama avrupada satılan x500lerde var. bilgilendirmek isterim.
ben kuLLanıyorum x505-q890, targus çanta da aLdım. amerikada J&R diye bi yer var aynı burdaki teknosa vatan gibi mağaza.. oradaki fiyatı $1799 ve 2500 TL gibi bi fiyat çıkıyor.. imkanın varsa yurtdışından aL. onun için bir de targus çanta var, toshibanın kendi siyah çantası daha pahaLı, zaten yoktu. işLetim sistemi SSD Diske kuruLmuş bunun için biraz üzüLdüm. 465GB Diski var ikinci oLarak. tabii ki seçin sana kaLmış nasıL işLetim sistemini kuracağın. home premuim oLarak veriLiyor, ben uLtimate keyini girip yükseLttim. şu anda sorunsuz kuLLanıyorum, yaLnız ses ayarLarını yaparken zoLandım, aLışmışım diğerLerine.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme