Şimdi Ara

Toshiba Qosmio X500-12Z # Nasıl Bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almayı düşündüğüm Toshiba Qosmio X500-12Z hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

* 5400 rpm dönüş hızının oyunlarda dezavantajı olur mu?
    * NVIDIA Geforce GTS 360M'in performansı üzerine bir değerlendirme istiyorum.
    * Bu bilgisayara alternatifler sunabilir misiniz?

Değerlendirmenizi bekliyorum.

• Bu ürüne ne kadar bütçe ayırdın? Ona göre belki alternatif bulunabilir. Olmazsa olmaz dediğin özellikleri de yazman gerekir tabi.

Ekran kartıyla ilgili değerlendirme için, bilgisayarı kullanım amacını yazmalısın.

5400 RPM'lik diskin de performansa dolaylı yoldan etkisi olur. Oyunlardaki FPS'ye etkisi olmasa da, yükleme ekranlarında kısalmalar olur. Programların, işletim sisteminin açılış ve kapanış süreleri kısalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Bu ürüne ne kadar bütçe ayırdın? Ona göre belki alternatif bulunabilir. Olmazsa olmaz dediğin özellikleri de yazman gerekir tabi.

Ekran kartıyla ilgili değerlendirme için, bilgisayarı kullanım amacını yazmalısın.

5400 RPM'lik diskin de performansa dolaylı yoldan etkisi olur. Oyunlardaki FPS'ye etkisi olmasa da, yükleme ekranlarında kısalmalar olur. Programların, işletim sisteminin açılış ve kapanış süreleri kısalır.

Her türlü kullanabileceğim bir bilgisayar olacak. Oyun için de elbette kullanacağım.

Olmazsa olmaz dediğim özelliklerde aslında bilgisayar yok, tabi Türkiye'de. Mecburen ben de kırptım bazı şeylerden. Monster almayı düşündüm bir ara, fakat ekranın küçük olmasından tunun kasanın görünümüne kadar olumsuz birçok şeyle karşılaştım.

Şu an için olmazsa olmaz diyebileceklerim güçlü bir ekran kartı ve Full HD ekran.

Bu arada mutlaka "buna vereceğin parayla çok iyi masaüstü bilgisayar toplanır" diyenler olacaktır; ama, üzgünüm. Öğrenciyim ve sürekli taşımam gerekecek. Ağırlığına gelince, taşırım.

• Tamam ama bir bütçe belirtsen öneriler daha kapsamlı ve dağılmadan gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Tamam ama bir bütçe belirtsen öneriler daha kapsamlı ve dağılmadan gelebilir

3500 lira diyebilirim.
  • Asus G73Jh bulabilirsin belki. Full HD olan modeli. Herhalde bu fiyatlardadır. HD 5870 ekran kartı, GTS 360M'ye oranla daha güçlüdür ve yeni nesildir. GTS 360M'de DirectX 11 yok ne yazık ki. İleriye dönük olarak eksi diyebiliriz rahatlıkla. İşlemci olarak denk sayılırlar.

Onun dışında da aklıma gelen Monster modelleri var fakat görüntüleri içini açmamış belli ki. HP DV8 serisinden modeller var lakin ekran kartları burada bahsi geçenlere göre bariz şekilde zayıf. Dell XPS 1645 önermek isterdim ama o da ekran kartı olarak geriden geliyor ve kronik sorunlarının bazıları devam ediyor. Başlığına girip okuyabilir isteyenler.

Yerinde olsam, büyük modellere yönelip (17,3-18,4 inç), iki yuvadan birine HDD, diğerine de mutlak suretle SSD takardım. 375 TL'ye 60 GB OCZ Vertex 2 bulunabiliyor forumda. Bu tür bir bilgisayardan alacağın verimi en üst düzeye çıkarmış olursun. Aynı zamanda HDD ile de depolama ihtiyacını karşılarsın dahili olarak. Düşünmende fayda var eğer konu performans ise

• quote:

Asus G73Jh bulabilirsin belki. Full HD olan modeli. Herhalde bu fiyatlardadır. HD 5870 ekran kartı, GTS 360M'ye oranla daha güçlüdür ve yeni nesildir. GTS 360M'de DirectX 11 yok ne yazık ki. İleriye dönük olarak eksi diyebiliriz rahatlıkla. İşlemci olarak denk sayılırlar.

Onun dışında da aklıma gelen Monster modelleri var fakat görüntüleri içini açmamış belli ki. HP DV8 serisinden modeller var lakin ekran kartları burada bahsi geçenlere göre bariz şekilde zayıf. Dell XPS 1645 önermek isterdim ama o da ekran kartı olarak geriden geliyor ve kronik sorunlarının bazıları devam ediyor. Başlığına girip okuyabilir isteyenler.

Yerinde olsam, büyük modellere yönelip (17,3-18,4 inç), iki yuvadan birine HDD, diğerine de mutlak suretle SSD takardım. 375 TL'ye 60 GB OCZ Vertex 2 bulunabiliyor forumda. Bu tür bir bilgisayardan alacağın verimi en üst düzeye çıkarmış olursun. Aynı zamanda HDD ile de depolama ihtiyacını karşılarsın dahili olarak. Düşünmende fayda var eğer konu performans ise

Öncelikle teşekkür ediyorum, beni çok iyi anlamışsın ve çok iyi açıklamışsın.

ASUS G73JH modeli kafama yattı; lakin nerede bulurum, nereden bakarım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim.

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search_text]=asus+g73

Şurada uluslararası garantili, sıfır ürünler var sanırım. Fakat bazı modeller HD+, yani 1600x900. Full HD 1920x1080 olmasına dikkat etmelisin.

Onun dışında firmalar içerisinde Full HD olan modeli sıfır olarak satan yok araştırdığım kadarıyla. Bireysel satıcılarda oluyor gördüğün gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MBerkO

quote:

Asus G73Jh bulabilirsin belki. Full HD olan modeli. Herhalde bu fiyatlardadır. HD 5870 ekran kartı, GTS 360M'ye oranla daha güçlüdür ve yeni nesildir. GTS 360M'de DirectX 11 yok ne yazık ki. İleriye dönük olarak eksi diyebiliriz rahatlıkla. İşlemci olarak denk sayılırlar.

ASUS G73JH modeli kafama yattı; lakin nerede bulurum, nereden bakarım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-g73jh-ty199v-intel-core-i7-740qm-173ghz-8gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760149&categoryId=98

son 3 tane kalmış full HD değilmiş yalnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 22 Eylül 2010; 22:23:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hey joe

quote:

Orijinalden alıntı: MBerkO

quote:

http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-g73jh-ty199v-intel-core-i7-740qm-173ghz-8gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760149&categoryId=98

son 3 tane kalmış full HD değilmiş yalnız

Alsam mı sahibinden.com'dan? Dolandırılma olasılığım nedir? :)
    Ayrıca bunlar yurt dışından gelme bilgisayarlar, dolayısıyla klavyeleri İngilizce, işletim sistemleri İngilizce... Belki de başka bir dil, nereden geldiğini bilmiyoruz ki... İçim rahat değil, yarın Asus'u arayıp soracağım, var mı bu modelin Full HD'si, Türkiye'de. En iyisi sanırım böyle olacak.
    Yoksa Full HD'den vaz mı geçsem, Hepsi Burada'da cazip geldi.

• Orasını ölçüp biçmek sana kalmış tabi.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-bilgisayarlar-oyun-gaming-asus-g73-g73jh-i7-hd5870-full-hd-sifir-8gb-ddr3/detay?

Şu ürünün satıcısının profiline baktığımda, G73Jh de dahil olmak üzere, sorunsuzca dizüstü bilgisayar satışı yaptığını görüyorum. Yani en azından arayıp sorabilirsin.

Tabi Full HD'de ısrar etmeyeceğim dersen, HB'den alıp rahat edebilirsin. Taksit avantajı ve para puan avantajı var.

Sıcak Fırsatlar forumunda şöyle bir başlık da var:

http://forum.donanimhaber.com/m_43206182/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 22 Eylül 2010; 23:00:36 >

• Öncelikle Merhabalar QOSMİO ilgili olduğu için
    Size şöyle bir seçenek sunmak istiyorum
    Toshiba Qosmio X305-Q725 modeli mevcut şu an elimde Amerikadan getirdim.
    Ürün ayrıntılarına linkten ulaşabilirsin
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/Qosmio_X305-Q725-4-GB-TOSHIBA-DUNYASI,7942.html
    Özellikli bir cihaz oyun tutkunları bilir içerisinde 64 gbyt SSD bellek mevcut 17,1 inç ekran ve bu modellerde biliyorsunuz ki 4 hoporler ve 1 subwofer var
    ses sistemi çok güzel X500 serisi böyle değil tabi bu bir tercih meselesi fakat fiyat oranına bakılırsa daha düşük bir fiyata
    eğer ilgilenirseniz 2500- 3000 T.L arası bir fiyatta size satabilirim.
    Kullanılmamış bir ürün olup dün gittigidiyora ilana koydum sayfaya bir bakarsan irtibata geçebilirsin
    ben kendim teknikerim çizim programları kullanıyorum kendime aldım fakat elimde kulladığım A300-15C modeli var onu satamayınca mecbur kaldım.
    işini göreceğine inanıyorum.
    Saygılar...

• Satmaya çalıştığın ürün, performans olarak Asus G73Jh ile kıyaslanamaz. Bileşenlerinin eski olması bir yana, verdiğin linkte de üretimden kalktığına dair bir ibare var. Bilmiyorum, gerçekten böyle bir durum var mı?
  • acer ethos serisinede bakmanı öneririm dostum hd5850 li i7 li modelleri tr de varmı bilmiyorum ama i5 li 5650 li felan modellerini gördüm. hatta bi bakayım bulursam yazarım buraya önerimi
  • http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=113852

ethos 5943g yeni bi seri kaliteli bi kasa araştırabilirsin. yalnız ethosdaki 5850 gddr5 değil gddr3 bellek kullanıyor ve 128bit. ama gts360m ile yakın performans gösterir bu haliyle

• Arkadaş Full HD'den bahsetmiş dikkatini çektiyse. HD+ olanı zaten birçok yerde mevcut. Verdiklerinin hepsi HD+ çözünürlüğe sahipler.
  • quote:

Arkadaş Full HD'den bahsetmiş dikkatini çektiyse. HD+ olanı zaten birçok yerde mevcut. Verdiklerinin hepsi HD+ çözünürlüğe sahipler.

Şu bilgisayarın Blu-ray'i olmasa Full HD'den vazgeçerim. Blu-ray koyup Full HD koymayarak ya da bu ürünü getirmeyerek neyi kanıtlamaya çalışıyorlar?
  • Aralarında büyük fark yoktur zaten maliyet olarak. Fakat çeşitlilik gibi gösterip, önce bundan kâr edecekler. Sonra da çok mühim bir maliyet farkı varmış gibi Full HD olanı getirip, hatırı sayılır bir ücret farkıyla satarlar. Ya da HD+ monitör stoğunu eritmenin bir yoludur. Fakat hiçbir şekilde, herhangi bir şirketin, insanların iyiliği için düşünmesi mümkün değil. Sistem buna izin vermez.
  • quote:

Arkadaş Full HD'den bahsetmiş dikkatini çektiyse. HD+ olanı zaten birçok yerde mevcut. Verdiklerinin hepsi HD+ çözünürlüğe sahipler.

hmm nerden bulurum gibisinden bi postt görür gibi oldum, full hd sini nerden bulurum demek istiyordu arkadaş heralde senin dediğine göre ona dikkat etmemiştim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.