Şimdi Ara

TOSHIBA P50-C-11V (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
18.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu laptopun 3 senelik kullanıcısıyım. Öncelikle şunu söyleyeyim bu laptopu sakın almayın. Isınma sorunu sebebiyle bu laptopun işlemcisini de ekran kartını da asla tam performansıyla kullanamıyorsunuz.

    Şimdi laptopun sahibi olanlara bir kaç öneride bulunayım. Öncelikle daha küçük problemden başlayayım. Laptop yavaş çalışıyor, oyunlar yavaş yükleniyor. Bu sorunu SSD takarak çözdüm. SSD'nin ben bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim. Sadece windows açılışı, program yüklemeleri değil oyunlardaki grafik animasyonların hızı bile etkilendi. Örneğin hearthstone oynarım. Bu kadar az grafik performansı isteyen bir oyunda bile animasyonlar durup hızlanıp, takıla takıla çalışıyordu. Şu anda SSD takılı bu sorunların hiç biri kalmadı.

    Isınma problemine gelecek olursak. Yapmadığımı şey kalmadı(yazılımsal olarak). Windows power options ayarı ile CPU hızını düşürdüm. NVIDIA inspector ile frame ve sıcaklık limitleme yaptım. O ekran kartı sıcaklığı illaki bir noktada 90 derecenin üstünü gördü ve sonunda FPS düşüşü sorunu devam etti. En son, garanti süresinin geçmesinden sonra, artık dedim şunun içini bir açıp bakayım. Termal macunları yenilemeyi düşündüm. Eskiden desktop bilgisayarımda yapardım bu işleri ama çok zaman geçmiş üzerinden. Artı laptop işlemci/ekran kartında hiç termal pasta uygulaması yapmamıştım. Ne kadar etkisi olacağından emin değildim. Ekran kartı/işlemci üzerine bağlı bakır soğutucuyu çıkardım. Yav arkadaş bu kadar kötü bir termal pasta uygulaması olamaz. Adamlar her yere bulaştırmışlar macunu. Hepsini sildim. 10 sene önceden kalma Arctic Cooling pastayı CPU ve ekran kartı üzerine uyguladım. Laptopu kapattım. Artık ekran kartı sıcaklığı hiç durmadan artma eğiliminde değil. Örneğin Diablo3'de 80 üzerinde sabitleniyor. Hearthstone'da 70 üzerinde sabit kalıyror. XCOM'da çok uzun süre sonra (çok yavaşça) 90 üzerine çıkıyor. CPU limitleme yapmaya devam ediyorum. Ama en azından artık ekran kartı tam performansıyla çalışırken belirli bir sıcaklıkta durabiliyor.

    Sonuç olarak bu laptopu tasarlayanları da piyasaya sürenleri de Allah'a havale ediyorum. Diyecek başka birşey yok.

    Herkese iyi günler.




  • Herkese merhaba,

    Arkadaşımda bu bilgisayar var. Format atacağız. Windows 8 yüklü.

    Biz de windows 8'i flash belleke yükledik. Sorun yok. Driverlerı da indirdik. Onda da sorun yok. Ancak flash belleği takıp bios ayarlarından boot kısmına girip usb flash belleki seçmem lazım formatı başlatmam için.. Ama bios'a giremiyorum. hangi tuşu denediysem olmadı.

    Farklı bir şekilde mi giriyor. Söyleyebilir misiniz?

    Bir de shift tuşuna basılı tutarak açınca şu resimdeki ayarlara ulaşıyorum. Acaba buradan mı olacak? TOSHIBA P50-C-11V




  • Ya şu fps sorunu tekrar oldu.Oyunlar da birden 100 den 15 e düşüyor.Önceden bişeyleri kurcalayıp yapmıştım.Şuan yine oldu çözümünü bilen var mı?
  • Buna m2 ssd takılır mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu laptoptan kullanıyorum, anakartı yandı. Bilgisayarı emekliye ayırmışlar varsa anakartınıza talip olabilirim.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.