Şimdi Ara

Toshiba Notebook Görüntü Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    İşletim sistemi: Vista Home Premium
    İşlemci: AMD Turion 2 GHZ X86
    Bellek:3 GB

Bilgisayarı açarken görüntü bazen geliyor ama bazen de gelmiyor. Harddiski tanıyor. Hatta görüntü olmadıüı halde işletim sisteminin açılış sesi de gleiyor. Bilgisayarcıya götürdüm ekran kartını değiştirdi ama yine aynı sorunu vermeye başladı.

Teşekkürler ilgilenen herkese şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girişgen -- 23 Temmuz 2011; 17:21:41 >

garantı bıtmıs degıl mı cıhaz
    216 441 67 74
    Her Marka Notebook Tamiri Yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toshiba Notebook

Merhaba,
    yaptırdıgınız yere goturdunuz mu tekrar ?
    garantı bıtmıs degıl mı cıhaz

Garantisi bitti. Toshibanın kendi servisine götürdüm ama daha cihazı teslim alırken 40 tl arıza tesbit ücreti istediler. Ben de başka bir teknik servise götürdüm bir kaç hafta sonra yine kafasına göre takılmaya başladı. Yaptırdığım yer ikamet yerimden uzak diye götürme şansım olmadı henüz. Ramlarler ilgisi olabilir mi bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Toshiba Notebook Yetkili Servisi
    İstanbul / Kartal
    216 441 67 74
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

bilg açılıyorsa ram den veya ekran kartından olmaz büyük ihtimal. görüntüyü ekrana ileten kablo arızalıdır

Bilgisayarın açılış sesi geliyor. Yanız görüntüyü ileten kablo piyasada bulunur mu? Çok fazla donanım bilgim yok ama ekrankartı anakartın üzerinde bir chip gibi bir şey olmalı notebooklarda. Hem bilgisayar açıldıktan sonra sorun yok. Uzun süre kullanabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girişgen -- 23 Temmuz 2011; 17:50:48 >

Orijinalden alıntı: Toshiba Notebook

Yeriniz nerde yardımcı olalım size buyrun getirin cihazı ...

Maalesef yerim uzak Kartala B.çekmecedeyim.
    3 yıl önce açıldı
    Toshiba laptop ekran kartı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kargo da yapabılırsınız , nasıl ıstersenız , Toshiba cıhazınızı ozellıkle servıslerden baska bı yede yaptırmayın kendı servıslerınden yanı ...
    216 441 67 74
  • Sorun ekran kartında. Bir süre sonra hiç görüntü gelmemeye başlayacak yalnızca sistem seslerini duyabileceksiniz.
    Anakart üzerindeki Gpu'nun sökülüp reballing yapılması ya da yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor.
    Bu işlem gerçekten tecrübeli personele sahip notebook tamiri yapan firmalara yaptırılmalı.

Orijinalden alıntı: ilkergokban

Sorun ekran kartında. Bir süre sonra hiç görüntü gelmemeye başlayacak yalnızca sistem seslerini duyabileceksiniz.
    Anakart üzerindeki Gpu'nun sökülüp reballing yapılması ya da yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor.
    Bu işlem gerçekten tecrübeli personele sahip notebook tamiri yapan firmalara yaptırılmalı.

Kafasına göre takıldıktan sonra hiç görüntü gelmemeye başlıyor zamanla. İlk arızalandığında da böyle olmuştu. Bu sorunun olmaması için ne yapmalıyım? Bir kere yaptırdım. İkinci sefer yapınca böyle bir sorunla karşılaşmamak için neler yapılabilir?

Teşekkür ederim
    Zaten 2-3 reballing işleminden sonra anakart kullanılmaz hale geliyor. Padler ve suyolları yüksek ısılarda zarar gördüğünden tekrar chip değişimi olamayacak mecburen anakart değiştirmek zorunda kalacaksın. Vga harici kart halinde ise de yeni bir vga kart alman gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 24 Temmuz 2011; 20:48:37 >

Orijinalden alıntı: ilkergokban

En önemli iki şey cihazı serin kullanmak ve esnetmemek.. Bir yerden kaldırıp başka bir yere koyarken de kasasını esnetmeden dikkatlice taşıman gerekir.
    Zaten 2-3 reballing işleminden sonra anakart kullanılmaz hale geliyor. Padler ve suyolları yüksek ısılarda zarar gördüğünden tekrar chip değişimi olamayacak mecburen anakart değiştirmek zorunda kalacaksın. Vga harici kart halinde ise de yeni bir vga kart alman gerekecek.

Teşekkür ederim. Taşıma sırasında dikkat ediyorum. Zaten kasa o kadar esnek değil. Yalnız işlemicinin AMD olmasından dolayı ısınma fazla oluyor.
    Çözüm IT
    Toshiba Notebook Yetkili Servisi
    İstanbul / Kartal
    216 441 67 74
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.