Arkadaşlar laptop un tam modelini hatırlayamıyorum ama zannedersem ısınma sorunu yüzünden anakart ya da ekran kart yandı bilgisayarın.
Son bir haftadır sürekli resetlenme ya da açılırken kilitlenme yapıyordu. Fanını dışardan basınçlı hava ile temizledim, altında da soğutma var ama yine de aşırı ısınmanın önüne geçemedim sanırım. İçini temizletmeye bugün yarın giderim derken bu sabah bilgisayarı açtığımda ilk olarak siyah bir ekranda bir süre takılı kalıyor, daha sonra f2 ye basıp setup a f12 ye basıp boot ekranına gidin yazısı çıkıyor ve orada takılı kalıyor. Tahminimce ana kartta aşırı ısınmadan bir sorun oldu.
Bu arızanın tamiri var mıdır? Ya da anakartı olduğu gibi mi değiştiriyorlar, eğer öyleyse zannedersem bilgisayarın kendi değeri kadar masraf çıkartacak. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
Şu an iş yerindeyim ama akşam eve gidince tam model verebilirim.
Laptopunuzun anakartından önce fanından kaynaklanan donanımsal bir sorun olabilir.Fanın değiştirilmesiyle bu sorun giderilebilir.Serviste kontrol edilmesi gerekir.
Cevap için teşekkürler ama bilgisayar daha ısınmaya fırsat olmadan kilitleniyor zaten. Bu durumda fan bozuksa tamir edilince eski haline gelme ihtimali hala var mı?
quote:
Cevap için teşekkürler ama bilgisayar daha ısınmaya fırsat olmadan kilitleniyor zaten. Bu durumda fan bozuksa tamir edilince eski haline gelme ihtimali hala var mı?
Sorun fandan kaynaklanıyorsa değiştirilince sorun ortadan kalkar.Tabi aşırı ısınma nedeniyle başka bir arızaya neden olmadıysa.