Şimdi Ara

Toshiba klima aldım nasıl bunlar ? [RAS 10-16 SKVR] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
14.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2500 tl ye süper invertır japon malı klima aldım çok az elektirik tüketeceğini düşünüyordum
    en düşük elektirik tüketmesine göre bu klimayı aldım. 400 tl fatura geldi su anda adını vermiyorum klimanın
    mahkemem devam ediyor. klima alırsanız ne marka olursa olsun evde montaj yapılırken elektirik sayacınızdan veya servise ölçtürerek değerlere ulasıp ulasmadığını ısrarla sorun öğrenin. hemen geri verme sansınız olsun yoksa benim gibi mahkemelik olursunuz. ayrıca firmayı sanayi bakanlığınada şikayet edin. kazıklandım diye klima almaktan vazgeçmeyeceğim. bu sefer en yüksek yediği değere göre klima alacağım. birde bu invertır klimalar az elektirik yedigi anda gerçi asla vaat edilen değerlere kolay kolay ulaşmıyorlar nefesiniz kadar hava üflüyor tesiri yok.
    DEDİĞİM GİBİ NE MARKA ALIRSANIZ ALIN KESİMİNİZİ YAPIN KATOLOG DEĞERLERİNİ KLİMA SAĞLAMAZSA
    PARANIZI ALACAĞINIZI SÖYLEYİN ONLARDA GERÇEKLERİ SÖYLESİN
    yani elektirik sayacınızdan bakarak veya elektirkçi cağırarak ölçüm ysptırın

• 1 senedir Toshiba daisekei 10000btu inverter kullanıyorum.Ayda 30-40 ytl elektrik tüketiyor.400ytl tüketen klima arızalıdır kesin.Servisi çagırıp baktırın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itazcan

slm ben izmirde oturuyor karsıyakada 28mkare bir salonum var orta kat kuzey guney iki cepheli cephe RAS16 SKVR klima ısıtabilirmi

çok çok rahat ısıtır. ciddi bir izolasyon probleminiz yok ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 11 Ağustos 2009; 9:06:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzcu

2500 tl ye süper invertır japon malı klima aldım çok az elektirik tüketeceğini düşünüyordum
    en düşük elektirik tüketmesine göre bu klimayı aldım. 400 tl fatura geldi su anda adını vermiyorum klimanın
    mahkemem devam ediyor. klima alırsanız ne marka olursa olsun evde montaj yapılırken elektirik sayacınızdan veya servise ölçtürerek değerlere ulasıp ulasmadığını ısrarla sorun öğrenin. hemen geri verme sansınız olsun yoksa benim gibi mahkemelik olursunuz. ayrıca firmayı sanayi bakanlığınada şikayet edin. kazıklandım diye klima almaktan vazgeçmeyeceğim. bu sefer en yüksek yediği değere göre klima alacağım. birde bu invertır klimalar az elektirik yedigi anda gerçi asla vaat edilen değerlere kolay kolay ulaşmıyorlar nefesiniz kadar hava üflüyor tesiri yok.
    DEDİĞİM GİBİ NE MARKA ALIRSANIZ ALIN KESİMİNİZİ YAPIN KATOLOG DEĞERLERİNİ KLİMA SAĞLAMAZSA
    PARANIZI ALACAĞINIZI SÖYLEYİN ONLARDA GERÇEKLERİ SÖYLESİN
    yani elektirik sayacınızdan bakarak veya elektirkçi cağırarak ölçüm ysptırın

1 seneden fazla oldu SKVP kullanıyorum. Her gece eve geldikten sonra açarım evdeki salon ve yatak bölümündeki klimaları hiçde 60-70 ın üstüne faturada çıkmadım.. 400 Tl de kesinlikle bir hata var doğal gaz faturası gibi gelmiş. 400 tl lik klimadan fatura alabilmen için ciddi bir hacmi 16-18 derecelerde tutmaya çalışman lazım. sölediğin rakam 1 adet klima için inanılmaz fazla..

• quote:

Orijinalden alıntı: isko35

izmir de oturuyorum ısıtmadada kullancam 16 skvr daiseki 30 metrekare alana yeterli gelmezmi ev korunaklı izmir bornovada 3. kat

Ras 13 SKVR bile yeterli olucaktır.. sizin ihtiyacınız ortalama 12500 btu.. ama garanti olsun mantığı ile genelde böle durumlarda 16000 lik cihaz seçilir.. keşif yaptırmanız da yarar var. İzmirde oturduğunuza göre izmirde 3 adet toshiba shop var bildiğim kadarı ile biri ksk da biri alsancak biri emin değilim. Herhangi bir toshiba shopdan keşif için yardım isteyebilirsiniz

Saygılar.
  • Arkadaşım marka vermek istemiyorsunuz(gerçi belli oluyorda!) Benim merak ettiğim konu klimanız kaç Btü ve ne kadar alanda kullanıyorsunuz.Kapasitesinin nominaldeki değerini söylerseniz iyi olur.Böyle degerlerndirme yaparsak daha faydalı olur okuyanlara.
    quote:

arkadaslar özelden mesaj atmayın neyazikki mahkemem sürdüğü için söylemek istemiyorum.
    ama dürüsçe yediğim kazıktan sunu söylüyorum. elektirik sayacınıza veya servise yada elektirikçi ile ölçüm yaptırmadan klimanızı taktırmayın
    günde 20 saat az yer diye oda sıcaklıgında 24 C de kullandım fatura 400 tl geldi.
    servis çağırdım ölçtüğü halde kabul etmedi. bende hem sanayi bakanlığına şikayet ettim hemde mahkemeye.
    sanayi bakanlığına şikayet ettiğimden beri klimanın reklamı çıkmıyor ancak yeni bir modelle daha az yediğini savunuyor.
    mahkemeden paramı alamazsam şeytan yeni klimalarını da al reklamlarınıda yasakla diyor

• tabi mibrol biliyorsunuz klimalar sogutmasına göre isimlendiriliyor klimamın
    sogutması 12000Btü
    ısıtması 24000Btü
    ıstmada kullanmak için aldım katologa göre 40 metrekareye kadar ısıtır
    hatta kapıyı açıp bütün evi ıstabileceğimi söyleyenlerde oldu.
    klimayı taktığım oda 16 metrekare 20 dakkada en fazla ısıtıp hemen düşüyor
    üfleme düşüyor dıs ünite hiç ses çıkarmıyor üflemesi insan nefesi kadar oluyor
    ama elektirik düsmüyor ve 740 watt cekiyor
  • Öncelikle soğutması 12 000-ısıtması 24000 ibaresine karşıyım.İnverterde yapılan en büyük yanlış bu zaten.arkadaş bu klima 12 000 lik ve 12 00lik kullanılacak alana takılır.

Sizin seiçimiz m2 olrak doğru,yanlız anlayamadığım birşey var bu cihaz max. çalışşa devamlı Ortalamadabile 1 KW çekseki (siz 750 watt diyorsunuz) 24 saatçalışsa aylık tüketim 720 Kw yapar,buda parasal olarak 180 TLyazar,size nasıl 400 TL fatura geldi anlayamıyorum doğrusu.2 kw çekse ki mümkün değil böyle birşey yine olmaz.
  • quote:

tabi mibrol biliyorsunuz klimalar sogutmasına göre isimlendiriliyor klimamın
    sogutması 12000Btü
    ısıtması 24000Btü
    ıstmada kullanmak için aldım katologa göre 40 metrekareye kadar ısıtır
    hatta kapıyı açıp bütün evi ıstabileceğimi söyleyenlerde oldu.
    klimayı taktığım oda 16 metrekare 20 dakkada en fazla ısıtıp hemen düşüyor
    üfleme düşüyor dıs ünite hiç ses çıkarmıyor üflemesi insan nefesi kadar oluyor
    ama elektirik düsmüyor ve 740 watt cekiyor

kapıyı açıp bütün evi ısıtan bi cihaz varsa niye uğraşıyoz ki biz yapsın japon öle bi cihaz heryere klima takmaktan kurtulalım soğutma 12.000 ısıtma 24.000 miş ılıtmada 48.000 heralde alam ya nasıl klima seçiyonuz nasıl kullanıyosunuz 12.000 lik cihaz ın o kadar para gelmesi gibi bi imkna yok ne olursa dediğiniz klima 1 kw civarı bi sarfiyatı mevcut birolün dediği gibi 2 kw yaksa bile hesapla bak sürekli aynı hesplattırıyorum 2 kw x 0.25 x 24 saat hiç durmadan sürekli aynı kw veriyoruz 12 TL çarp 30 la 360 TL sence mantıklımı dediğin.

• Bu arada piyasada gerçektende üst sınırlarını ölçü alıp vatandaşın duymasını istediğini söylep pazarlama yapan sahtekarlar çok.Ama şunuda unutmayın bu söz gerçek ama ben doğru söylemekten vaz geçmeyeceğim " Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" inanın doğru söylediğm için çok zaman müşteri kaybettim.Piyasa çok acımasız,tüketici ise inanın çoğu bilinçsiz ,duymak istediğini söyleyene inanıyor.20 yıldır herkes büyük bir klima alayım bütün ev soğusun ısınsın diyor,biz olmaz diyoruz,ama malesef olur diyen 20 m2 ye 24 lük takıp geçiyor,kaybeden biz oluyoruz.Şimdide 12 lik inv.ısıtmada 17 lik oluyormuş Adam afiş yaptırmış asmış yahu "" Isıtmada 17 000 Btü klima xxxx Tl "" diye tabi ısıtma yazısı küçük 17 000 btü tyazısı kocaman.ama adam satıyor arkadaş.İlginç olan da bize inanmıyorlar ona inanıp alıyorlar.

Sonrada ver yansın ediyorlar.Tüketici hakları nı hatırlıyorlar birden,bence buülkede birde ticater yapan ların hakları ile ilgili bir kanun lazım.Her isteyen her istediğini söyleyememeli,yazamaamlı,bunun bir denetimi olmalı.Vatandaş cahil arkadaş,devlet korumalı bu üç kağıtçılardan.

• bende sürekli söylerim ufak bi yere büyük klima almak 2 kişi şehri taksiyle gezmek varken otosüble gezmeye benzer tamaiyle pazarlam bi yoldan başlayın 10 tane klimacıya girin çin malı olan cihaz bi yerde malezya olur diğer yerde japon diğer yerde türkiye bu sektörde bu durmda herşey olur önemli olan biraz mantıklı olmak bide iyi araştırma yapamaktır her duyduğunuza inanmayın.
  • eina ve mbirol dikkat ederseniz ben nefesim kadar klima üflerken dedim
    yani en düsük modda çalışırken tüketeceğini 740 watt dedim en yüksek değeri 2200 watt tan fazla arkadaslar
    hele turboda kaç yer hiç bakmadım
    keske sizin dediğiniz gibi olsaydı markanın büyüklüğü gözümü kamastırdı ve zararlı çıktım
    elektronik esyalardan anlarım şimdi bu klima yüzünden evde eğlencelik oldum
  • mahkemyemi çıkkıyon nereye çıkıyosan çık ondan sonra yaz boş boş şeylerle kafa karıştırdığını zannediyosun ama dediğin olay en dandik klimanın 24 saatinde bile olmıyacak bişey madem beğenmedinmi klimayı git adama senin cihazın elektriği bu kadar çekiyor de ölçtür giriş çıkış voltajlarını doğruysa alırısn paranı burda ne olduğu belirsiz gelen bi elektrik faturası için yayagara çıkarmamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eina

mahkemyemi çıkkıyon nereye çıkıyosan çık ondan sonra yaz boş boş şeylerle kafa karıştırdığını zannediyosun ama dediğin olay en dandik klimanın 24 saatinde bile olmıyacak bişey madem beğenmedinmi klimayı git adama senin cihazın elektriği bu kadar çekiyor de ölçtür giriş çıkış voltajlarını doğruysa alırısn paranı burda ne olduğu belirsiz gelen bi elektrik faturası için yayagara çıkarmamış olursun.

+1 yazacaktım yazmak istediklerimi yazmışın saolasın...
    mahkemeye verdiğine dair 1 ispatı varmı acaba herhangi bir belgenin scan edilmiş hali falam ?
  • Ayrıca o değerleri nereden, nasıl ve hangi ölçüm cihazıyla elde ettiğinize dair foto gönderebilir misiniz?
  • Soğutma 12000 ısıtma 24000 bu nasıl oluyor anlamadım.

katalog değerlerini açık açık yazarmısınız. size sanırım soğutmada nominal (Doğrusu budur) ısıtmada da maksimum değerleri söylemişler.

Birol'un dediği gibi pazarlama tuzağı
  • Aşağı yukarı 2010 yılında 13 skvr aldım, şu an 15 yıl oldu halen aynı gaz ile kullanıyorum ve mükemmel soğutup mükemmel ısıtıp elektiği halen kokluyor. Toshiba bu işin şampiyonlar ligi şampiyonu bana göre

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.