Şimdi Ara

Toshiba İlginç Problem!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toshiba bilgisayarım bugün servisten geldi DVD-rom unu değiştirmişler fanını temizlemişler geri gönderdiler...
    Bununla ilgili bir kaç sorum var:
    1- Matshita (panasonic ) İsimli farklı bir DVD-rom takılmış neyin nesidir bu DVD- Rom. Gören-Duyun Bİlen?
    2- Asııl garip olan nokta masaüstünde wireless ı açınca kendiliğinden bir "yeni klasör" peydah oluyo... Bunun sebebini bilen başına gelmiş birisi var mıdır yoksa sadece benim mi başıma geldi...
    Ayrıca bilgisayara format atmak istiyorum fakat nasıl yapıldığını bilmiyorum kısaca nasıl yapıldığını anlatacak birisi olursa sevinirim...
    + Format atarsam yeni takılmış olan DVD-rom için ayrıca bir software veya firmware yüklemek gerekir mi?
    Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

• Matshita Toshiba notebookların DVD sürücüsüdür benimkide öyle merak etme
  • Dostum peki diğer sorularım için bir cevabın var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sems

Dostum peki diğer sorularım için bir cevabın var mı?

format yani recovery fabrika ayrlarına dönüş için elinde bu modele ait recovery dvd olması lazım..A200 lerin tüm modellerinde( benimki de öyle) sanırım HDD içine gömülü recovery dosyası yok.Orjinal DVD sinden recovery yapıcan. Elinde yoksa servisten temin edicen.30 dolar diyorlar.

DVD aygıtı için firmwire update dosyası işlet
    im sisteminden bağımsız olup eğer yayınlanmışsa Toshiba europe driver destek sitesinde model numarana göre bulabilirsin.ama yeni takıldığı için servis zaten bu işlemi yapmıştır.çokta önemli değil.Dvd sürücün düzgün çalışıyor okuyor ve yazıyorsa zaten sorun yoktur.
  • @determinanty'nin bahsettiği "recovery cd'si" ni hiç kullanmamanı öneririm.Özellikle de bilgisayarda oluşturduğun,üzerinde çalıştığın ve formattan sonra sana lazım olacak bilgi ve belgeler varsa.Çünkü recover cd'si tüm HDD'yi temizler.Herşey yok olur.Fabrikadan çıkma ayarlarına gelir.

Benim tavsiyem ise,önce güzel bir HDD (yani hard disk) bölme programı kullanarak HDD'yi 2 parçaya bölmen.Sonra,1.bölümde üzerinde çalışıp kaydettiğin bilgi ve belgeleri,yeni oluşacak boş 2. bölüme taşıman.Sonra da bir yerden elde edeceğin Windows (muhtemelen xp olacak) cd'si ile temiz kurulum yapman.Böylelikle formatı sadece 1.bölüme atmış olacaksın ve 2.bölüme taşıdığın belgeler saklı kalacaktır.Ayrıca 1.bölüme kurduğun programların kurulum dosyalarını (.exe formatında olur genelde..bazen de .msi uzantılı olur Live Messenger'de olduğu gibi) da 2.(yani yeni) bölüme kaydetmen iyi olur.Çünkü bu seni formattan sonra daha az uğraştırır ve daha az vakit kaybı sağlar.

2.sorunda "format nasıl olur?" diye sorduğun için "yedekleme" denen şeyi de bilmediğini farzederek bunları söylemek istedim.

"peki hacı,HDD nasıl bölünür?" dersen sakın bölmeden önce notebook'tan çıkarman gerektiğini düşünme . Bunun için programlar var.Eğer istersen özel mesaj at,sana gönderirim.

Wireless sorundaki oluşan klasörün adını yazabilir misin? Klasör mü oluşuyor yoksa klasör kısayolu mu? yani klasör ikonunun sol alt köşesinde minik siyah bir ok var mı,yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Labirent -- 9 Şubat 2009; 0:20:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Labirent

@determinanty'nin bahsettiği "recovery cd'si" ni hiç kullanmamanı öneririm.Özellikle de bilgisayarda oluşturduğun,üzerinde çalıştığın ve formattan sonra sana lazım olacak bilgi ve belgeler varsa.Çünkü recover cd'si tüm HDD'yi temizler.Herşey yok olur.Fabrikadan çıkma ayarlarına gelir.

Benim tavsiyem ise,önce güzel bir HDD (yani hard disk) bölme programı kullanarak HDD'yi 2 parçaya bölmen.Sonra,1.bölümde üzerinde çalışıp kaydettiğin bilgi ve belgeleri,yeni oluşacak boş 2. bölüme taşıman.Sonra da bir yerden elde edeceğin Windows (muhtemelen xp olacak) cd'si ile temiz kurulum yapman.Böylelikle formatı sadece 1.bölüme atmış olacaksın ve 2.bölüme taşıdığın belgeler saklı kalacaktır.Ayrıca 1.bölüme kurduğun programların kurulum dosyalarını (.exe formatında olur genelde..bazen de .msi uzantılı olur Live Messenger'de olduğu gibi) da 2.(yani yeni) bölüme kaydetmen iyi olur.Çünkü bu seni formattan sonra daha az uğraştırır ve daha az vakit kaybı sağlar.

2.sorunda "format nasıl olur?" diye sorduğun için "yedekleme" denen şeyi de bilmediğini farzederek bunları söylemek istedim.

"peki hacı,HDD nasıl bölünür?" dersen sakın bölmeden önce notebook'tan çıkarman gerektiğini düşünme . Bunun için programlar var.Eğer istersen özel mesaj at,sana gönderirim.

Wireless sorundaki oluşan klasörün adını yazabilir misin? Klasör mü oluşuyor yoksa klasör kısayolu mu? yani klasör ikonunun sol alt köşesinde minik siyah bir ok var mı,yok mu?

recovery cd ile de ayırdığın Ve belgelerini attığın kısmı bırakarak C/ nin diğer kısmını formatlayabilirsin.Recovery ekranında uzman moduna girerek Vista ve sürücüleri oluşturacağın boyutu ayarlayabilirsin.

• recovery edilmeden kurulan sistemlerde genelde çevremde gördüğüm sorunlar çok fazla oluyor. orginal sürücüler ve yazılımların tamamı olmadığında gnelde yazılım sorunları çıkabiliryor.

vista yüklü cihazlarda bildiğim kadarıyla xp manuel kurulduğunda bıos sürümleri vista uyumlu olduğundan mavi ekran ve kilitlenme sorunları çıkıyormuş arkadaşlar siz siz olun orginal yazılımında şaşmayın derim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç Bir Klavye Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Windows'un ilginç bir sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.