Şimdi Ara

toshiba f50-12b yavaş açılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Toshiba F50-12B almıştım eylülün ortalarında.Ama bir sorun var gibi sanki.Bilgisayar çok yavaş açılıyor dakika tuttum 4 dk da açıldığı bile oluyor herkes dedi ki vista yüklü o yüzdendir dedi o kadar da para bayılmıştım sırf hızlı olsun diye(3500 tl civarı) ama yavaş işte şüpheleniyorum acaba bana bozuk laptop mu gönderdiler diye özelliklerine bakıp çok araştırarak almıştım niye böyle bir anlam veremedim arkadaşların da laptopu vista yüklü 1 dk bile sürmüyor hemen açılıyor kafayı yemek üzereyim nolur yardım edin!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: jaimemiamor

İyi günler;
    Toshiba F50-12B almıştım eylülün ortalarında.Ama bir sorun var gibi sanki.Bilgisayar çok yavaş açılıyor dakika tuttum 4 dk da açıldığı bile oluyor herkes dedi ki vista yüklü o yüzdendir dedi o kadar da para bayılmıştım sırf hızlı olsun diye(3500 tl civarı) ama yavaş işte şüpheleniyorum acaba bana bozuk laptop mu gönderdiler diye özelliklerine bakıp çok araştırarak almıştım niye böyle bir anlam veremedim arkadaşların da laptopu vista yüklü 1 dk bile sürmüyor hemen açılıyor kafayı yemek üzereyim nolur yardım edin!!!!

mrb. benzer durum benim de başıma geldi. ben de ocak ayında qosmio x500 aldım. açılma süresi, win7 olmasına ve i7 işlemci kullanmasına rağmen yaklaşık olarak 2.5 dkydı. kendi programlarımı yükleyince bu süre 4-5 dk oldu. ben de büyük bir hayal kırıklığına uğradım. ayrıca bu bilgisayar yüzünden başıma gelmeyen de kalmadı. kimseye TOSHİBA'YI daha doğrusu TNB BİLGİSAYAR' önermiyorum. servise bence sakın götürme. başına daha büyük bela alırsın. servisleri zaten hiçbir şeyden anlamıyor. bu durum yüzünden bilgisayarı servise bırakmıştım yeni aldığımda. harddiskler bozuk deyip yeni cihaz verdiler. yeni cihazda da aynı durum vardı. kısacası herhangi bir donanım arızası olmadığı da böylece ortaya çıktı. üst düzey bir seri olmasına karşın 1000 TL lik laptoplarda olmayan problemlere sahip. yani ne wistaylane de win 7 yle alakalı. belki tempro programını kaldırmanız işe yarabilir. ben de güncel sürüm olduğu için hızlanma olmadı. ama vista da bu program yüzünden yavaşlama olduğu söyleniyor. isterseniz bir deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

İyi günler;

mrb. benzer durum benim de başıma geldi. ben de ocak ayında qosmio x500 aldım. açılma süresi, win7 olmasına ve i7 işlemci kullanmasına rağmen yaklaşık olarak 2.5 dkydı. kendi programlarımı yükleyince bu süre 4-5 dk oldu. ben de büyük bir hayal kırıklığına uğradım. ayrıca bu bilgisayar yüzünden başıma gelmeyen de kalmadı. kimseye TOSHİBA'YI daha doğrusu TNB BİLGİSAYAR' önermiyorum. servise bence sakın götürme. başına daha büyük bela alırsın. servisleri zaten hiçbir şeyden anlamıyor. bu durum yüzünden bilgisayarı servise bırakmıştım yeni aldığımda. harddiskler bozuk deyip yeni cihaz verdiler. yeni cihazda da aynı durum vardı. kısacası herhangi bir donanım arızası olmadığı da böylece ortaya çıktı. üst düzey bir seri olmasına karşın 1000 TL lik laptoplarda olmayan problemlere sahip. yani ne wistaylane de win 7 yle alakalı. belki tempro programını kaldırmanız işe yarabilir. ben de güncel sürüm olduğu için hızlanma olmadı. ama vista da bu program yüzünden yavaşlama olduğu söyleniyor. isterseniz bir deneyin.

Evet aynen öyle anlattıklarınızın hepsini ben yaşıyorum şu anda bilgisayarı da gönderemem ki çok işim oluyor bilgisayarla windows 7 yüklettim masaüstündeki programlarımın hepsi gitmiş toshiba recovery programı da gitmiş aratıyorum ama maalesef bulamıyorum oda win7 yi yükleyenin aptallığı heralde keşke yükletmeseydim win7yi heralde bazı programlar gittiği için açılış hızlandı şimdi 1 dkda açılıyor arkadaşlarımın laptopları özellik olarak benimkinin yanına yanaşamazlar (ama sözde) üstün özellikli bir bilgisayar diye aldım hıza çok önem verdiğim için fakat gelin görün kii bu laptop niye böyle sürekli kafamı kurcalıyor.

• quote:

quote:

quote:

İyi günler;

Evet aynen öyle anlattıklarınızın hepsini ben yaşıyorum şu anda bilgisayarı da gönderemem ki çok işim oluyor bilgisayarla windows 7 yüklettim masaüstündeki programlarımın hepsi gitmiş toshiba recovery programı da gitmiş aratıyorum ama maalesef bulamıyorum oda win7 yi yükleyenin aptallığı heralde keşke yükletmeseydim win7yi heralde bazı programlar gittiği için açılış hızlandı şimdi 1 dkda açılıyor arkadaşlarımın laptopları özellik olarak benimkinin yanına yanaşamazlar (ama sözde) üstün özellikli bir bilgisayar diye aldım hıza çok önem verdiğim için fakat gelin görün kii bu laptop niye böyle sürekli kafamı kurcalıyor.

şu anda açılma süresinden çok bilgisayarımla ilgili yaşadığı ekran sorunu ve firmanın bunu kabul etmeyip değiştirmeye yanaşmaması nedeniyle mahkemeye başvurucam. tnb bilgisayar gerçekten tam bir felaket. tenkik servise açılma süresinin neden bu kadar uzun olduğunu sorduğumda bilgisayarın gücünün açılma süresiyle ölçülemeyeceğini söylemişti. ama mağdem microsoft win 7 için reklam yaparken açılma süresinin kısalığından bahsediyorsa ve böyle bir bilgisayarın 5 dk da açılması problem değilse gerçekten söylenebilecek pek de bir şey yok. hakkımı yasal yollarla arayacağım. bundan sonra tnb bilgisayarı ve toshiba'yı kimseye önermeyi düşünmüyorum.

• Ne olursa olsun garanti kapsamında çalınma arıza ve aldığınız maldan memnun kalmazsanız 2 yıl garanti süresi içinde bilgisayarı geri verip paramızı alabiliyoruz zannedersem ama satan adam bakalım alacak mı bir sürü ezir üzür bahane edecekler işte şöyleydi böyleydi diye hadi başkasına satacam diyeyim onu da yapmak zor ne yapacağım bilmiyorum şimdi geri iade etmeye kalksam hemen araştırıp nasıl kendime yeni bir laptop alacağım
  • quote:

Ne olursa olsun garanti kapsamında çalınma arıza ve aldığınız maldan memnun kalmazsanız 2 yıl garanti süresi içinde bilgisayarı geri verip paramızı alabiliyoruz zannedersem ama satan adam bakalım alacak mı bir sürü ezir üzür bahane edecekler işte şöyleydi böyleydi diye hadi başkasına satacam diyeyim onu da yapmak zor ne yapacağım bilmiyorum şimdi geri iade etmeye kalksam hemen araştırıp nasıl kendime yeni bir laptop alacağım

bu bilgisayar benim 3. qosmio x500 üm. bundan önce 2 kez değiştirildi. 2 değişim ne olursa olsun garantisindeydi. onda da arızayı kabul etmediler. işletim sisteminiz düşük performans gösteriyor dediler. 3 gün kullandığım bilgisayarn işletim sistemine naptım da bozdum merak ediyorum. yapmak için ücret talep ettiler 3 günlük bilgisayar için. ben de sinirlendim. ayrıca sağ hoparlör cızırtılı ses çıkarıyordu. o yüsden ne olursa olsun garantisi kapsamında menuniyetsizlikten ötürü iade ettim. tabi sizin durumunuz donanımsal bir arıza değil. bunun için iade etmek anlamsız olur. ki bence de bu tür bilgisayarlar her markada olmuyor buna benzer özellikte bilgisayar bulmak zor gerçekten. ben artık yavaş açılmadan geçtim. ekranın alt kısmında boydan boya siyah şerit var. eski televizyonlarda alttan yukarıya doğru çıkan siyah çizgiler gibi. ama yıl 2010 marka toshiba. katlanılabilir bir durum değil. 5000 TL veripde insanın parasıyla rezil olması durumu yani. kabul edilebilir bir şey değil.

• Sizin durumunuz benden daha da kötüymüş gerçekten yıl 2010 marka Toshiba peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?Acaba biz gibi Toshiba Qosmio serisini kullanıp da böyle sorunlarla karşılaşanlar olmuş mudur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sizin durumunuz benden daha da kötüymüş gerçekten yıl 2010 marka Toshiba peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?Acaba biz gibi Toshiba Qosmio serisini kullanıp da böyle sorunlarla karşılaşanlar olmuş mudur?

ben baya bir araştırdım. mesela x500 kullanan biri dosya yarattığında dosya ilk başta olşturulduğu halde gözükmüyormuş yenile dedikten sonra dosya gözüküyormuş. başka bir kullanıcı G50 modelinde 1 adet ölü piksel olduğu için değişim talep etmiş. ama değiştirilmemiş. bana tnb bilgisayar açıklama yaparken aynen şunları sölemişti. qosmiolar sıfır piksel garantisine sahiptir. yani 1 tane bile ölü piksel olsaydı değiştirildi ama sizin probleminiz bu kapsamda değil dendi. mağdem sıfır piksel garantisi var neden o kullanıcının bilgisayarı değiştirilmedi. çelişkili durumlardan faydalanıp tüketiciyi mağdur ediyorlar. ihtarname çektim. olumsuz yanıt verdiler. toshibanın japonya sitesine şikayet ettim. şikayetvar.com başvurdum. hiçbir şekilde çare geri dönülmedi. sadece ihtarnameme servis raporunun fotokopisiyle birlikte yanıt verildi. "kullanıma engel olmadığı için donanımsal arıza değil. değişim hakkı yok." ben 3 bilgisayarda da problem çıkacağnı nerden bilebilirdim ki. 2. bilgisayarda uğraşmim diye mağdem ne olursa olsun garantisi var iade edim dedim. 3. bilgisayarda problem olmaz diye düşünmüştüm ki aslında hata yapmışım.en son bugün toshibatr de çalışan levent kurnaz diye birine mail attım. bir sitede, sorun olursa bana mail atın eğer ben çözemezsem ondan sonra şikayet edersiniz demiş. kimdir bu kişi diye araştırdım. boğaziçi üniv. de prof. muş kendisi. aynı zamanda tnb de teknolojik danışmanlık yapıomuş. eğer o da sorunumu çözmezse mahkemeye başvurucam bu hafta. haftaya sınavlarım var. sınavlara çalışmak yerine uğraştığım şu işlere bakınca gerçekten çok sinirleniyorum... almadan önce tnb den bu kadar çok şikayet olduğunu okusaydım qosmionun yanına bile yaklaşmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 21 Mart 2010; 13:46:50 >

• Ama nereden bilebilirdik ki ben ismini vermek istemediğim bir siteden aldım toshiba f50-12b almışken iyisini alayım başka bir zaman babamı ikna edemem iyi birşey olsun diye bilgisayarı sipariş verdim geldi sonra içinden büyük kumandası çıkmadı ben yine aldığım yeri aradım orada beni satış temsilcisine bağladılar tamam siz bana laptopun seri numarasını verin ben araştıracağım dedi birkaç defa daha aradım yine aynı şeyler söylendi bu saatten sonra da kumandayı adresinize postaladık demezler herhalde bir daha gözümle görmeden sadece internetten araştırarak laptop almam bu bana ders oldu.
  • bende Qosmio X300 serrisi var.gayet normal çalışıyor. vista berbat işletim sistemi. Microsoft 2 senede vazgeçti bu işletim sisteminden zaten. aynen windows 2000 de olduğu gibi hayal kırıklığı. Windows 7 yükledim. makina kendine geldi..
    X500 de kronik sorun var galiba.Electroworld mağazısında hafta sonu teşhirdeki bir X500 ü inceledim. Ekranında dosya açarken titreme vardı.ve hard disk puanlanası 5.2 idi. Açıkçası biraz garipsedim.
    Yabancı diliniz varsa Toshiba Europe forumundaki user ların bu makina ve emsal X500- uzantı kodu görüşlerini takip edin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: determinanty

bende Qosmio X300 serrisi var.gayet normal çalışıyor. vista berbat işletim sistemi. Microsoft 2 senede vazgeçti bu işletim sisteminden zaten. aynen windows 2000 de olduğu gibi hayal kırıklığı. Windows 7 yükledim. makina kendine geldi..
    X500 de kronik sorun var galiba.Electroworld mağazısında hafta sonu teşhirdeki bir X500 ü inceledim. Ekranında dosya açarken titreme vardı.ve hard disk puanlanası 5.2 idi. Açıkçası biraz garipsedim.
    Yabancı diliniz varsa Toshiba Europe forumundaki user ların bu makina ve emsal X500- uzantı kodu görüşlerini takip edin derim.

Gerçekten de x500lerde problem olduğuna inanmaya başaldım. her şeyden önce tamam elektrnik alet fabrika çıkışı hata olabilir ama tükiye'deki 3 tane hatalı makina bana mı denk geldi yani. hayır hatalar kabul edilse neyse. tnb bilgisayar benden alıp bilgisayarı ya almanya'ya göndericek ya da nüzerinde biraz düzeltme yapıp kutunun üzerine quality seal etiketi yapıştırıp tkr iç piyasaya sürücek. ben şahsen beklerim onlardan. bende harddisk 5.5 alıyo. bir kez 5.6 aldı. işlemci de notebookcheckde 7.1 almıştı ama bende 7.0 alıyo. toshiba europe forumu takip ediyorum. orda uzun açılma süreleri yok tabi. birkaç user bana dosya temizleyicisini ve disk birleştiricisini kullan falan dedi de bilgisayar ilk aldığımda zaten 3 dkya yaklaşmıştı açılması. onlarda gayet normal sürede açılıyormuş. dediğim gibi işletim sisteminden geçtim ama ekran çok önemli. nasıl görmezden gelinip böyle kullanın derler anlam veremiyorum.

• arkadaşlar ben de 2 hafta önce Qosmio (f60-147) aldım, yavaş açılması dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım henüz..teknosadan aldım, 4 gün sonra aynen iade ya da değişim istiyorum dedim, bana dediler ki bu değişim kararını servisin vermesi lazım...yani 4 gün önce aldığım bilgisayarın 1,5 ay (işgünü) serviste kalmasını öneriyorlar...gerçekten çok sinir bozucu...Aslında şu yavaş açılma olayı hallolsa cillop gibi bilgisayar...geçen gün yine teknosanın teknik elemanına götürdüm, biosunu güncelledi,zaten toshiba bu sorun içn ayrı bir bios üretip yayınlamış dedi,ama güncelledikten sonra da bende bişey değişmedi...bence açıldıktan kullanırken bir sorununuz yoksa hiç servisle falan uğraşmayın, canınızı boşuna sıkarsınız
  • 1 senelik konu dirilmiş ama yinede okudum cevapliğim teknik servislerin dediği doğrudur.bi makinayı win açılışıyla test edilmez.win7 de diyer emsal makinalardan yavaş açılmasının tek sebebi kullanılan hdd dir.malesef inatla toshiba(bağzı modeller hariç) 5400 rpm disk kullanmaya devam ediyor.alırken disk hızı sizin için önemliyse makinanızda çift disk yuvası varsa SSD tak yuva varsa hybrid hdd ler cidden performans açısından çok iyi heleki zaten 5400 le 7200 arasındaki deyişimlerde bile fark bariz ortaya çıkıyor.
  • quote:

quote:

İyi günler;

Arkdaşlar Toşhibanın geç açılması Hdd veya işlemci yada hata değil tüm toshibalar aynı...Yada bazı serilerin tamamı çalıştırdan msconfig yazıp gereksiz başlangıç programlarınızı kapatırsanız bu süre düzeliyor.Toshiba windowslarına çok fazla gereksiz başlangıç programı monte ediyor.bunu ısrarla neden yapıyor anlamadım.Ben sistemi kurduktan sonra bir sürü dandirik toshiba programlarını kaldırdım bilgisayar hemen açıldı iananamadım.Yanlız bu programlarla bilgisayar ful kontak hazır oluyor yani işleme başladığınızda herşey elinizin altında oluyor bununda bedeli açılışta beklemek tercihsizin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.