Şimdi Ara

Toshiba dan uzak durun NO toshiba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir tane toshiba leptop aldım ve arızalandığından dolayı servise gönderdim. Çilem bundan sonra başladı. Neymiş efendim parçalar garanti kapsamına girmiyormuş muş da ya o zaman siz neye 2 yıl garanti veriyorsunuz. Efendim bi de garantiyi 69 liraya 1 yıl uzatacaklarmış la olum istemez sizin garantiniz falan. Yuh be resmen dolandırılıyoruz. Ayıp üstüne bir de servisle yapmış olduğum telefon görüşmeleri daha doğrusu görüşmek için beklemeler böyle bir servis anlayışı olamaz. Tam 20 lira telefon faturası geldi. Hala kulaklarımdan sesi gitmiyor "beklediğiniz için teşekkürler" yazıklar olsun ne diyem. Laptop iki yıl garantili ama parçalardan kaynaklanan nedenlerden dolayı garanti kapsamında değilmiş. Yok böyle bi zihniyet.



  • Tam olarak sorunu nedir cihazınızın? Vede tam olarak neden garanti kapsamına girmedi? Yazmışsınız ama hiç detay yok sorun neydi ne diye servise bırakıldı, size hangi durumdan dolayı garanti kapsamı dışı dendi? Daha 2. Mesajınızda detay vermeden kötülemeniz pek inandırıcı gelmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dadas77

    Arkadaşlar ben bir tane toshiba leptop aldım ve arızalandığından dolayı servise gönderdim. Çilem bundan sonra başladı. Neymiş efendim parçalar garanti kapsamına girmiyormuş muş da ya o zaman siz neye 2 yıl garanti veriyorsunuz. Efendim bi de garantiyi 69 liraya 1 yıl uzatacaklarmış la olum istemez sizin garantiniz falan. Yuh be resmen dolandırılıyoruz. Ayıp üstüne bir de servisle yapmış olduğum telefon görüşmeleri daha doğrusu görüşmek için beklemeler böyle bir servis anlayışı olamaz. Tam 20 lira telefon faturası geldi. Hala kulaklarımdan sesi gitmiyor "beklediğiniz için teşekkürler" yazıklar olsun ne diyem. Laptop iki yıl garantili ama parçalardan kaynaklanan nedenlerden dolayı garanti kapsamında değilmiş. Yok böyle bi zihniyet.

    Laptopunuzu servise hangi arızadan dolayı verdiniz? Neden cihazınız garanti kapsamı dışında kaldı? Mevcut garantiniz varken neden 1 yıl garanti uzatması teklif edildi? Madem mağdur olduğunuzu iddia ediyorsunuz, bu sorulara açıklık getirmeniz gerekiyor.Hiç bir şey açıklamadan, sadece 20 TL telefon faturası ödedi diye bir markayı kötülemek kimsenin hakkı ve haddi değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borabalkan -- 22 Eylül 2012; 23:52:28 >




  • Toshibayı kötüleyeni duymak hoşuma gitti ehehe Her markanın iyi teknik servisi ve kötü teknik servisi var
  • toshıba servisinden ağzı yanan çok forumda çok rastladım,bu her ilde aynı olmayabilir ama bir markanın servis politikası tutarlı olmalı her ilde aynı değil maalesef arkadaşın bu şekilde yakarması kendince normal içinde olduğu durumu bilemeyiz.
  • İlk laptobum toshibaydı geçenlerde 5 ay kadar oluyor kardeşime bir toshiba daha aldım, alet ısınmıyor hatta ılık bile değil. Hiç bir problem olmadan kullanıyoruz.
  • Toshiba servisleri kadar kötü bir servis olamaz. Kendilerinin üstesinden Tüketici mahkemesi ile gelmiştim. Paşa paşa yeni bir laptop vermek zorunda kalmışlardı. Uğraşmak gerek. TNB Bilgisayar şark kurnazıdır. Hele o müşteri hizmetleri numarasından uzak durun. Papağan gibi aynı şeyleri söylerler. TNB Bilgisayarı arayın direkt daha iyi ve bağırıp çağırmayı da ihmal etmeyin yoksa sizi pek tınlamazlar. Numaraları hala aynı mıdır bilmiyorum da bu numara sır gibi saklanır ne hikmetse. 0216 422 40 50
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 440TL fatura geldi servisten.
  • Ya benimde pili ölü şarjı fişe sokup çalışıyor yoksa kapanıyor ne yapmalıyım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forumdaşşş

    Toshibayı kötüleyeni duymak hoşuma gitti ehehe Her markanın iyi teknik servisi ve kötü teknik servisi var

    :) toshibadan bu kadar muzdaripzede olduğunu bilmiyorudum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinekonometri
    :) toshibadan bu kadar muzdaripzede olduğunu bilmiyorudum :)


    quote:

    Orijinalden alıntı: alican09turk

    Toshiba servisleri kadar kötü bir servis olamaz. Kendilerinin üstesinden Tüketici mahkemesi ile gelmiştim.
    Numaraları... 0216 422 40 50


    Toshiba ürünleri piyasada gördüğüm en kaliteli notebookları üretiyor ama marka yaptığı için fiyatı da ona göre aşırı tuzlu

    Tabi komisyonları da unutmamak lazım! Teknomarketlerin her ürüne koyduğu en az üçyüz elli liradan başlayan komisyonlar sayesinde bu durumdayız

    Aynı miktarla kimseyle muhatap olmadan yenisini de alabiliriz

    Teknik servis her marka için aynıdır :)
    Antalya şehirinde , telefoncular caddesi- yener ulusoy vardır. Kvk dışında nereye götürürseniz tanıdık olmadığınız müddetçe parça çalar :)
    Laptoplarda da durum aynı :/ Faturamı kaybettiğimden başka bir tamirciye götürdüm içini komple sökmüş ve anakartı yakmış

    Kötü insan her marka için kötü insan




  • Başlangıçta düşük gözüken f/p oranının sonrasında inanılmaz fazlalaşabilir.
    (http://forum.donanimhaber.com/m_66076205/tm.htm)
  • Forum anlaşması 16. madde:http://forum.donanimhaber.com/m_34494164/tm.htm

    İyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.