Şimdi Ara

Toshiba A300 kapanma sorunu hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
23.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorun ile alakalı bir çok arkadaşımıza SONSUZ BİLGİSAYAR olarak yardımcı olduk.
    bu siteden gelen ortalama 20-25 tane cihaz onarımı yaptım ve hepsi de çok şükür başarılı oldu.

dediğimiz gibi Profesyonel Bir Firmadan yardım almakta fayda var.illaki bize gönderin demiyoruz. çünkü bu sorunu ilk bulan firmalarda birisiyiz.
    SAKIN mahalle bilgisayarcılarına götürmeyin.ortalama 90-100TL ye yapılan işi size 180-190tl yapmak isteyeceklerdir.
    biz SONSUZ BİLGİSAYAR olarak 120TL ile bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
    BURADAN KAÇ PARAYA YAPILIR DİYENLERE DUYURUMUZDUR.
    İyi günler herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 17 Kasım 2014; 13:56:34 >
  • çözüm bulan var mı yada yaptıran varmı , nerede yaptırdınız aynı sorun bende de var lütfen yardımm
  • Cihazı geçen sene askere gitmeden önce satmış bulunmaktayım.Konu ile ilgili yardımcı olan tüm herkese teşekkürler
  • bende toshiba a300 15b var bende de aynı sıkıntı var en çok dikkatimi çeken normalde beyaz yanan power simgesinin (şu alttaki fiş resmi ile pil resminin arasında olan) kırmısı yanması ve düzensiz şekilde yanıp sönmesi.. pil harcamayan işler yapınca 2-3 saat çalışıyor ve kapanıyor aksi halde 1 saat bile dayanmıyor... bahsettiğiniz kondansatör ile ilgli bir olay mı? ben harddiskte sıkıntı olabilir diye dişinmiştim ama yok galiba çünki açık olduğu sürelerde istediğim gibi kullanıyorum.... eğer parça değişimi ile ilgili bişeyse hızlı cevap yazarsanız sevinirim finallere girmeden bilgisayarımın çalışır durumda olması lazım.... ilgilenenlere teşekkürler...
  • arkadasımın acıl bır bılgısayarcıya gotur ben goturmeden sattım pcyı ugrasmadım ama ısın acılse mutlaka goster
  • Anakart la alakalı bir sıkıntı var gibi batarya ile açılıyormu ? Normal bilgisayarcıya götürme direk toshıba yetkili servislerine verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Anakart la alakalı bir sıkıntı var gibi batarya ile açılıyormu ? Normal bilgisayarcıya götürme direk toshıba yetkili servislerine verin.

toshıba ızmır servıs 550 TL demıstı ozmn bana bende 200 lıraya cıhazı sattım bozuk halınde arkadasıma
  • kokoci35 kullanıcısına yanıt
    En iyisini yapmışsınız eski konuyu uplamışlar bende yeni sandım hey ALLAH ım ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

En iyisini yapmışsınız eski konuyu uplamışlar bende yeni sandım hey ALLAH ım ya.

ilginiz ve alakanız ıcın cok tesekkur ederım konu up'ladı ama yardımseverlıgınız benı cok mutlu ettı tekrardan tesekkur ederım
  • Hekese merhaba konu hortladımı tekrarmı uyandı bilemem ama bu konuda epey bir araştırma yaptım ,bende Toshiba A300 2D4 notebook var . 4 seneden sonra adaptörle çalışırken restart yapmaya başladı ,DH forum ilk kaynağım oldu ,herkese teşekkür ederim .
    Öncelikle şunu belirteyim 0E 907 -OE 907 - 0E128 Nec/Tokin kapasitörün yerine kullanacağınız 330 uf 2.5 volt tantal kondansatörün ESR değeri maksimum 0.009 ohm az olmalıdır . çünkü Nec/Tokin kondansatör 0.001.5 ohm ESR değerindedir.
    kesinlikle Türkiyeden elektronikçilerden aldığınız adı sanı duyulmamış 330uf tantal kondansatörler bu değerlerde değildir . varsada ben bilmiyorum yerini !.
    ben yurdışından getirdiğim 4 adet 330 uf 2.5 volt 0.007 panasonic tantal kondansatörleri paralel bağlayarak 0.00175 değerle toleransa ulaşarak cihazı sorunsuz bir şekilde çalıştırdım . aslında bulabilseydim 0.006 daha iyi olabilirdi ama şu anda kullandığım 0.007 hiç problem çıkarmamakta ,saatlerce yalnız güç kaynağı ile bile kullanabiliyorum .
    Ha bu Nec/Tokin kapasitörün orijinali yokmu kardeşim diyeceksiniz . Var !. Ebay da İngiltere çıkışlı 110 sterlin
    Türkiyede yokmu diyeceksiniz . Var !. 10 TL
    önce koştum aldım hemde 2 tane . yedek bulunsun 110 sterlin yanında nedirki dedim . malesef patates baskı olduğunu sonradan fark ettim . 2 side hüsran ile sonuçlandı ,en ufak bir canlılık belirtisi bile yok .
    aklınızda olsun ben kazıklandım siz kazıklanmayın .
    şimdi makina gayet stabil çalışıyor , üstelik eskisi kadar cpu ısınmıyor.
    kullandığım 20 Wattlık havya bu iş için yaramıyor ,bakır yüzeyi çok geniş olduğu için lehim erimiyor , tavsiyem sıcak hava tabancası veya 60 wattlık ince uçlu havya kullanmanız .

Toshiba A300 kapanma sorunu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 4 Kasım 2014; 12:43:40 >

• "elektrükçü" arkadaş güzel bir araştırma geröekleştirmiş.fakat bunu bilenler zaten elektrik elektronik bilgisi olanlar.burada ki genel sorun bu arızayı nasıl çözeriz.
    sizin dediğiniz gibi ya bga cihazı yada güçlü bir üfleme-ısıtma havya sistemi ile çözülür.bu da bildiğiniz mahalle bilgisayarcıları ile olmaz.bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlara yaptırmak lazım. Türkiye nin pek çok yerinde bu işi yapanlar var.
    onlardan yardım alınması gerekli.
    verdiğin bilgi için teşekkürler.
    NOT: smd kondansatörlerin çoğu zaten birebir değerdedir.en mantıklısı arızalı bir laptop anakartından sökmek.size şu konuda hak veriyorum türkiye de düzgün değerlerde kondansatör yok.en mantıklısı pert bir laptop anakartından söküp düzenli bir şekilde montaj yapmaktır.
    çözüme ulaştırmak isteyenler ve bize gönderip çözüme ulaşan arkadaşlar buradan yazmalarını rica ediyoruz.çünkü bu konu değer öneme sahip bir konu.

• Öncelikle size saygılarımı sunuyorum Cello1907 arkadaşım . usta olan işi bilerek yapan insanlara her zaman saygılıyımdır .
    burada bilgi ve deneyimlerimizi sunuyoruz ,basit bir ampul değiştirme işi değil asıl olan ,yanlış hatalı bir temas veya anakart üzerinde bir lehim parçacığının düşmesi anakartın heba olması demektir .
    herkesin eli yatkın değildir ,kimileri duya ampul bile takamaz . amaç biraz bilgi sahibi olan elektronikten anlayan insanlara yardım etmek .
    tabiki 3000 TL 8000 TL arasında değişen BGA cihazına sahip değildir meraklılar ,bu siz gibi bu işe gönül vermiş emek harcayan insanların eli ayağı .
    ben 35 yıldır elektronik ile uğraşıyorum amatör olarak ,tabiki bir BGA cihazım olmadan chip değiştiremem ,BGA cihazı olmadan değiştirsemde işin sonucu toleranslar çevresinde olur . ya çalışır yada çöp Nec /Tokin kapasitör bana göre basit bir değişim gerektiren işlem .
    fakat elektronik bilgisi olan insanların kendi cihazlarını tamir etmesi ,sizleri bilgi paylaşımlarınızı takip ederek bir şeyler öğrenmesi hoş değilmi

eli tornavida tutan herkesin bu işin üstesinden geleceği iş değil . buradan okuyup hadi bende yaparım diyen 2.eli 500 - 600 Tl olan notebook u çöpe atacak kadar cesaretli olacaklarını sanmıyorum .

Hayırlı işleriniz olsun . Saygılarımla

• Tabiiki burada amatör yada acemi olan arkadaşlara yardımcı olmak.sizin gibi değerli bilgi verenler pek yok.saçma sapan bilgiler vererek insanları bilgisayarı çöp oluyor.bundan 15-20 gün önce buradan bana bir arkadaş ulaştı. daha önce bu sorundan servise götürmüş 200tl parasını almışlar.yaptıkları işte ekran kartı çipini değiştirmekmiş.1 hafta sonra vermişler ve 2 gün sonra tekrar aynı kapanma devam etmiş.bize ulaştı ve kargo yapmasını istedik.kontrol ettiğimizde kuzey güney ve ekran kartı çiplerinden hçbirine dokunmamışlar.çiplerin etrafındaki kırmızı ilaçlar bile duruyor.kuzey köprüsüne ısı tabancası ile ısı vermişler yollamışlar.
    Ben kendisine bu açıklamayı yaptığımda bana ters tepki gösterdi.çünkü yapan kişi en yakın arkadaşlarından biriymiş.müşteri istanbula geldi ve ürününü görmek istedi gösterdik ve kendiside gördü.
    kendisine değişecek parçayı ve yerine takılacak parçayı gösterdim ve montajını yaptık sorunsuz yolladık.

bu sözlerimden anlatmak istediğim şu; bga cihazın veya teknik ekipmanın olsa bile işini dürüst yapmadıktan sonra hiç bir şeye gerek kalmıyor.
    öğrenmişler çip arızalı diye.fakat bizim ve sizin gibi araştıma yapan kişilerden bilgi alsaydı çok daha farklı olurdu.
    Sonuç olarak ben burdan tekrar sesleniyorum ve çekinmiyorum. bize ulaşan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım.
    İyi çalışmalar

• Verilen emek bilgi deneyim ve başarının sonu alınan makul para haktır,helaldir.
    Ama mahalle bilgisayarcılarının işi format atmak ,donanım yüklemek olan insanların ben bu işi biliyorum diyerek kaldıki başkalarının malına zarar vermesi inanılır gibi değil .
    İnanınki tamir ettiğim bilgisayar bir başkasının olsaydı kendi bilgisayarım kadar cesaretli olamazdım . nasıl bir aymazlık bilinmez.
    geçen yıl komşum bilgisayarcı elimde eski bir anakart var dönemin çok iyi kartlarından sohbet ederken ,getir bana ben yaparım dedi .
    verdim ,1 ay salladı durdu . sonunda anakartı aldım ,komşudur diye üzerinde dönemin çok iyi cpu üzerindeydi .
    Bir baktım cpu değişmiş ,kalkmış alt model bir cpu takmış ,üstelik anakart olmuyor deyip geri verdi ,yanlışlık olmuş ben sana bulurum onu bir yerlere koymuşumdur ,gerçekten üzerinde o mu vardı gibi terbiyesizce sözler sarfetti.
    diyeceğim şu dur ki . Güven veren işin ehli dürüst ustalar sanatkarlar a her zaman saygı duyarım ,ödediğim paranın 3e 5ine bakmam . helal olsun derim.

• Merhaba,
    Bilgisayarım Toshiba Satellite A300-20F
    Yukarıda anlatıldığı gibi bilgisayarım zamanla kapanıp açılmaya 1-2 kere derken bu sorunu sık sık tekrarlamaya başladı. Format atmayı denediğimde de aynı sorunu yaşadım. Formatta atamadım. Bilgisayarda yaşadığım problemi ayrıntılı şekilde yazarak Toshiba servisine yolladım. Toshiba servisinden bilgisayar gittiği gibi geri geldiği. Yapılan işlemlere ilişkin yazıda şu yazıyor. " Cihazda donanımsal arıza görülmedi. Yazılımsal problem var. Cihaz feredos olduğundan kurulum yapılamamaktadır." ancak zaten işletim sistemi en son format atmaya çalışırken yarıda kesildiği için kuramadığımı belirtmiştim. Telefonda toshibayı aradım bana deline şu oldu: " Bilgisayarınız testten geçirilmiş, başka bir işletim sistemi kurulurak denenmiş donanımsal bir sorun olmadığı tespit edilmiş ve size iade edilmiştir." denildi.
    Şöyleki, toshiba bunu diyorsa ben bu bilgisayarı nerede yaptırabilirim. Burada yaşadığım yerde öyle çok iyi bilgisayardan anlayan tamirciler olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda da pek bilgim yok. Tekrardan toshibaya mı göndermeliyim sizce. iyi günler.

• bu işlemler ile ilgili çözümlerimiz yukarıda anlattığımız gibi mevcut.iletişime geçebilirisiniz.
  • xhami X kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisler onarım yapmazlar . bozuk olan donanımı ( Anakart )değiştirirler .Yetkili serviste bu da size ikinci el fiyatı kadar masraf çıkarır.
    Cello1907 ustanın yazdığı gibi tüm cevaplar yukarıda anlatıldığı gibidir. arızalı olan parçayı değiştirerek ucuz ve güvenli yoldan arızanız giderilmiş olur.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    dostum konuyu iyice hortlatacam ama bahsettiğin panosonic tantalları nerden buldun ?
    bi link versen. yada TR de bulabileceğimiz bir yer neresidir ?
  • Farnell den getirdim . mutlaka düşük esr dirençli olması lazım . en çok 0.009
    farnell türkiye ankara ve istanbul distüribütörü var ,ben direk ingiltereden sipariş ettim biraz pahalıya geldi .
    bozuk ekran kartları üzerinde genelde oluyor .ekran kartları üzerinde olanlar düşük esr dirençli . 4 adet 330 veya 6 adet 220 olacak 2 adet 470 ile de çalıştıran var mış .

Elektronik malzeme satıcılarında yok ,aldıklarım 0.08 çıktı ayrıca Nec tokin de satılıyor , 2 tane almıştım 2 side patates çıktı

http://uk.farnell.com/panasonic-electronic-components/eefsx0e331xe/cap-alu-elec-330uf-2-5v-smd/dp/2358318

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    saol kardeş yardımın için.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.