arkadaslar bende toshiba almayı düşünüyorum bir sorum olacak ben grafikerim ondan dolayı çizim yapabilceğim iyi ekran kartı olan bi laptop arıyorum heralde oyunlarda sorun olmadığına göre çizimlerimdede bir problem yaratmaz. görüşlerinizi bekliyorum şimdiden çook tesskutler
SERVİSTE Bİ SORUN BULAMADILAR. SADECE BİOS UPDATE YAPTIK DEDİLER.SORUN ONDANDIR DENDİ.
BU BİOS UPDATE NASIL OLUYOR BİRİ BANA AÇIKLAYABİLRMİ.BEN NASIL YAPARIM BUNU
arkadaşlar benm elimed şu an recovery dvdsi var.zaten kendi formatımı kendim attığımdan çokda ihtiyacım olmaz ama yinede yanımda bulunsun diye aldım ilerde oluşacak ihtimallere karşı.acaba bu dvd diskin içindeki recovery klasörünü silsem dahi çalışır mı?çünkü yer açmak istediğimden silmek istiyorum. bilen varsa acil cevap verirse sevinirim...
quote:
Orjinalden alıntı: heyto
SERVİSTE Bİ SORUN BULAMADILAR. SADECE BİOS UPDATE YAPTIK DEDİLER.SORUN ONDANDIR DENDİ.
Toshiba TEMPRO bunun için var zaten yenü sürücüler olduğunu söylüyor.Bende yeni yüklemştim Bios 3.60 olanı önceki 3.40 tı. Tempro programı seni yönlendiriyor zaten ilgili siteye...
quote:
Orjinalden alıntı: lvd.disappear
quote:
Orjinalden alıntı: heyto
Toshiba TEMPRO bunun için var zaten yenü sürücüler olduğunu söylüyor.Bende yeni yüklemştim Bios 3.60 olanı önceki 3.40 tı. Tempro programı seni yönlendiriyor zaten ilgili siteye...
hocam sencede bu kapanırken tekrar açılma sorunu bundanmıydı dersin.bide içinde gelen virüs progamını kullanmıştım ben bi süre.artı onuda silip 2 3 gün öle takıldım.heralde bişiler yedik.
peki nasıl bios u upload ediyorum kendim.onu anlatabilirsin ?
Önce tempro programını aç orda güncel yüklemeler çıkacaktır ve aşağıdaki resimdeki adımları sırası ile yaparsan yeni sürücünü indirmiş olacaksın.
Öncelikle aşağıdaki Linkdeki adımı takip ediyorsun,seni internet sitesine yönlendirecek, daha sonra karşına çıkan sayfada yükleme sayfasına git diyiceksin.
Daha sonra yükleme sayfasında aşağıdaki resimdeki yerlere bilgilerini girip karşına çıkacak olan seçeneklerden gereken Bios son sürümü indirip pcye kuracaksın.
Pcde yüklü olan Bios sürümünüde görmek istersen Çalıştır butonuna Hw Setup yazıp ordan takip edebilirsin.
Bios sürümünden olacağını sanmıyorum benimkindede bi önceki sürümü yüklü idi herhangibir sorun yoktu.Virüs prosunun etki yapıp yapmıcanı bilmiyorum ama ikisi birbirinden alakasız şeyler olmalı..
teşekkür ederim programı bulamadım ama sonradan yükledim.fakat biosu yükledim halde programda hala yüklemem gerektiği gzüküyo.ve hw setup yazıncada biryşey bulamıyor
mark as a read diyorum okunmuş die say diyorum.ama genede Hw Setup bulunmuyor.gerçi servistekilerde yükledik dedi. ona rağmen bulması lazım.[simage][/simage]
Selam beyler benim acil cevaba ihtiyacım var. Ben oyunu pek sevmem alalı bir ay oldu oyun yükleyeyim dedim birde setup.exe çift tıkladıktan sonra hiçbirşey gelmiyor vede bütün oyunlarda aynı yaptı ne yapmam lasım yardımcı olur musunuz lütfen :(
FN KEYS + XP
Ben 30 a yakın driver yükledim bende çalışıyor sanki mesela . FN ile F7 ve F6 yı basınca ekran parlaklığını arttırıp azaltabiliyorum, F10 ve F11 de çalışıyor, bilmem yardımcı olabildim mi
quote:
Orjinalden alıntı: rebah_minanod
FN KEYS + XP
Ben 30 a yakın driver yükledim bende çalışıyor sanki mesela . FN ile F7 ve F6 yı basınca ekran parlaklığını arttırıp azaltabiliyorum, F10 ve F11 de çalışıyor, bilmem yardımcı olabildim mi
dostum F6 ve F7 çalışıyor zaten onlar bi driver istemiyor ama hepsi çalışıyormu onuda bi yaarsan sevinirim ama sende 30 driver nerden buldunda yükledin hocam ya
BİOS UPDATE MASALI Arkadaşlar servisler ve özellikle satıcılar sizin 1 aylık ayıplı mal iade hakkınızı yitirmeniz için sizi genelde format ve bios update laflarıyla oyalarlar, halbuki genelde donanım arızası vardır çünkü bios update yapıldıktan sonra bu sorunların hiç tekrarlamaması lazım, bu topicte daha önce yazdıklarıma bakmanızı tavsiye ederim
Burdan seç seç seç seç en son PSAJ4E seç bulacaksın driver ları, FN tuşu olmadan F10 ve F11 in altındaki ışıklarda yanmıyor ,ancak FN ile yakıyorum daha ne işe yaradığına bakmadım sen diyince iki kurcaladım, bu arada amma hızlıymışsın saniyede cevap.
tamam dostum bende burdan indirdiydim driverları o zaman bende kursam senle aynı olacak ama ben işte fn ile o ekran parlaklığı artırma azaltma hariç çalışmıyo diye okudum hep o yüzdende vistaya devam ettim walla, şu andada çokda bi sorunum yok aslında hatta görsellik bakımından çok hoşuma gidiyo kereta ya bide benm elimde kurtarma dvdsi var acaba ben o d'nin içindeki recovery klaösrünü silsem dvdden yinede kurabilirmiyim? daha öncede sordum ama cevap alamadım. normalde kendi formatımı kendim atıyorum ama olası sorunlara karşı yinede elimde bulunsun istiyorum...
Ben xp kurdum linux kurdum full format attım daha sonra da vista kurtarma dvd sinden sıfırdan yükledim, herhalde tamam
quote:
Ben xp kurdum linux kurdum full format attım daha sonra da vista kurtarma dvd sinden sıfırdan yükledim, herhalde tamam
hımm tamam o zaman ya bunu duyduğum iyi oldu. ama harddiskindeki bölümle alakası yok dimi o silinmişti yani dvdden yüklediğinde, bnm merak ettiğim o??
Beyler banada yardımcı olun bi ya lütfen :S oyun yüklerken setup.exeyi engelleyen bir durum mu var yukarda da yazdım lütfen yardım
uzun arastırmalardan sonra bu laptopu almaya karar verdım ! laptopun ekran kartı crysis cod4 gıbı oyunları ıcn yeterlımı ? hangı detaylarda nasıl cozunurlukte oynuyorusunuz memnunmusunuz ? Hd3650 yi ve 8600GT'yi karşılaştırmam açısından;
Oynadığınız oyunları ve maksimum ayarlarda kaç FPS aldığınızı belirtirsenz çok sevinirim
Toshiba A300-15A XP Kurulumu ve ayrıca Linux bilgilendirme
Selam millet, adı altın ve parlaklığı çağrıştıran şu büyük bilgisayar satıcısından aldığım makine arızalı çıktıktan ve adamlar ürün iadesi için beni 3 hafta 9 doğurttuktan,30 telefon görüşmesi ve 6 ziyaretimin akabinde yenisiyle değiştirttikten sonra makinama xp kurudum.(Detay isteyenler önceki yazdıklarıma bakabilirler)
Bu arada forumda bana soru soran arkadaşlar kusura bakmasınlar ancak fırsat bulabiliyorum yazmaya o yüzden daha önce cevap yazamadım.
Kanaati acizename göre xp vistadan az sistem kaynağı kullanıyor bu yüzden daha hızlı teoride değil pratikte de bu farkı yaşıyorum 1 sene sonra vista sp çıkarsa ona da geçerim herhalde, amacım vista xp kıyaslaması yapmak değil ama eğer görselliği çok önemseyen ve linux' la ilgilenen arkadaşlar varsa onlara bu yazının sonunda vistayı 4 e katlayacak bir görsellikten bahsedeceğim ama az sabır.
Gelelim driver işine, yüz tanıma yazılımı hariç tüm yazılım ve driver' ları 100% toshiba sitesinden bulmak mümkün, dikkat etmeniz gereken kod kısmına PSAJ4E yi seçmeniz,toplam 35 civarı driver gelecek bunların içinden doğru firmaların driver' larını(sadece 4-5 driver da birden çok şirket seçeneği var) indirip doğru sırayla kurdunuz mu mesele yok vista da çalışan herşey XP te de çalışıyor; fakat xp kurulumunda yaşanabilecek sorunlara karşı detaylı anlatım yapan bi yerden alıntı yapacağım adreslerini de aşağıda vereceğim, bu anlatımı yapan arkadaş A300-15D için yapmış ama PSAJ4E olduğu için aynı işlemler bu makinada da söküyor.
1.Adım SATA Disk Tanıma Sorunu(XP Sataları tanımıyor eğer bunları yapmazsanız)
Sata Disk için gereken sürücüleri xp kurulum dosyaları ile birleştirmek ve yeni bir cd yapmak
Gerekenler. 1.Sata driverları: Buradan sata driverlarını indirin(www.notebookdriverdownload.net/files/Sata_Drivers.zip ***=notebookdriverdownload.net/files/Sata_Drivers.zip). İndirdiğiniz driveri d diskinde sata driver isimli bir klasöre açın. Şifre " notebook g e n tr "'nin web adresi
Eğer 64bit lik windows xp kuracaksanız windows xp 64bit sata driver dosyasını indirmeniz gerekiyor.www.notebookdriverdownload.net/files/sata_driver_for_64_bit_xp.rar 2.Windows Xp: Windows xp cd'niz mutlaka eklentisiz ve temiz bir cd olsun.Xp cd'nizin içindeki bütün dosyaları d diskinde xp isimli klasöre kopyalayın. 3.Nlite programı : buradan(www.nliteos.com/download.html ) indirebilirsiniz. 4.Bu adım sadece xp kullananlar için geçerlidir. Eğer kurulu değilse .net framework'ü indirip kurun.(http://download.microsoft.com/download/5/6/7/567758a3-759e-473e-bf8f-52154438565a/dotnetfx.exe ) 5.Yeni xp yi yazabilmek için bir adet boş cd. (mümkünse tekrar yazılabilir olsun. Birden çok kere denemeniz gerekebilir).
Uygulama (yazıyla anlatım)(resimlerle anlatım için: notebook g e n tr "'nin web adresiden /notebook-genel-f24/windows-xp-kurarken-yasanan-sata-hdd-sorununa-kesin-cozum-t18.html )
1.nlite programını kurun ve çalıştırın.Gelen ilk ekranda Language kısmından Turkish'i seçin ve aşağıdan devam'a basın.
2.Size xp dosyalarının yerini soracak.D diskinde oluşturduğunuz xp klasörünü gösterin. Devam'a basın.
3.Gelen sayfada birşey yapmadan Devam'a basın.
4.Gelen sayfada "sürücüler" ve "açılabilir iso" seçeneklerini işaretleyin.
5.Gelen sayfada ekle'ye basın, tek sürücü'ye basın, d diskindeki sata driver klasörünü bulun ve "iaahci" isimli dosyayı seçip aç'a basın.
6.Açılan pencerede en üsteki iki dosya hariç diğer hepsini CTRL tuşu ile seçip devam'a basın.
7.Değişiklikler uygulansın mı diye sorduğunda evet deyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. Bittiğinde devam'a basın.
8.İlk taktığınız xp cd'sini çıkarın ve boş cd'yi takın.
9.Gelen pencerede Mod bölümünde "doğrudan yazdır" ı seçin, cd için bir isim yazın, yazma hızını düşürün ve yazdır deyin.
10.Devam ve bitir'e basın. Sata destekli windows xp cdniz hazır.
Kurulumu yaparken dikkat etmeniz gereken bir konu var. Windows xp kurulum ekranında kuruluma başlarken size iki seçenek sunuyor.
1-Dosya sistemini olduğu gibi bırak. 2-Ntfs olarak biçimlendir. Bunu seçip hızlı biçimlendir derseniz hatasız kuruluma devam edebilirsiniz.
Dosya Şifreleri: notebook g e n tr nin web adresi Sata Önemli Not: Ben bu birinci adımda bende olan XP SP2 yi SATA tanır hale getirdim, Toshiba' nın sitesinden(Bir arama motoruna Toshiba download drivers dediniz mi bulursunuz) indirdiğim driverlar haliyle tek tek inceleyerek sırayla kurdum.Yalnız şuna dikkat etmek lazım, sitedeki çok seçenekli driverların açıklamasına bakarak sizin makinanızdaki o parçanın üreticisinin sürüsünü indirip kurmanız gerekli(mesela wirelesslan sürücüsü için 3 seçenek vardı, intel,atheros,realtek benimkisi intel olduğu için onu indirip kurdum). 25-30 arası driver kurdum. Bir sorunum yok çok şükür.Aşağıdaki sıraya uygun olarak kurdum driver ları ama önemli olan önce anakart sürücüsü ve bios update kurmak gerisi çok mesele değil sıralama açısından, ama uymanızda fayda var.Başka yerlerden driverları her ihtimale karşı indirmiştim ama hiç kurmadım Toshiba sitesindeki asılları sorunsuz çalıştı. Ve çok önemli bir hatrılatma yapayım tüm driver' ları kurduktan sonra bu driver' ları arşiv dosyalarından çıkmış halini bir klasör içinde bir cd ye yazın, format attığınız vakit çok işinize yarar, şıp diye sistemi kurarsınız, ben format atmak zorunda kaldım ve şıp diye kurdum.
2.ADIM Xp kurulumuna başlamadan önce;
1.Sata diskleri tanıyabilen bir windows xp cd si yapın 2.Service pack 2'yi bulun. 3.Aşağıdaki sürücüleri indirin.
Kurulum adımları;
Sata driverları olan xp cd si ile kurulumu yapın. Service pack 2 yi kurun. Aşağıdaki sürücüleri SIRASIYLA kurun.
Sürücüler:
Anakart sürücüsü: Intel chipset driver
Ağ Sürücüsü : Marvell Yukon
Bluetooth sürücüsü : bluetooth
Ekran kartı sürücüsü: ati mobility radeon hd 3650
ses sürücüsü: connexant hd audio
hotfix i kurduğunuz işletim sistemine göre kurun sonra da sürücüsünü kurun... aygıt yöneticisinde bulmasa da ses kartınız sorunsuz tanınacaktır...
touchpad driver: synaptics touchpad driver
webcam driver: camera asistant software
wireless driver:intel proset kablosuz sürücüsü
ADRES: http://(notebook g e n tr nin web adresinden)/toshiba-f6/toshiba-satellite-a300-15d-psaj4e-xp-kurulumu-ve-driverlari-t3521.html ***=notebook.gen.tr/toshiba-f6/toshiba-satellite-a300-15d-psaj4e-xp-kurulumu-ve-driverlari-t3521.html
Bu adrese bir gözatmanızı şiddetle öneririm.
LINUX' LA ilgilenen arkadaşlara
Şu anda makinamda Fedora 8 ve XP SP2 var. Sizinde bildiğiniz gibi önce Xp sonra Linux kurdum. Lakin müthiş bir sıkıntı yaşadım önce Debian son stable sürüm sonra Ubuntu son sürüm kurdum dvd den ikisinde de driver problemi yaşadım. Hele Ağ kartını Marvell'in sitesinden hem linux hem XP için indirdim linux için indirdiğimi kernele e patch veya normal kurma girişimleri, ve Xp için indirdiklerimi ndiswrapper ile çalıştırma isteği hüsranla karşılaştı, format üstüne formatta cabası, firmanın driver' ları biraz bozuk çıktı. Neyse Fedora için baktım Marvell Yukon sitesinde özel bi driver var Fedora için, Fedora 8 kurdum linux driver' ı tık diye çalıştı.(Bilenler bilir driver' ın klasörü içinde root olup “./install.sh” komutu girip seçenekleri takip ederek kurulum bittikten sonra, “modprobe sk98lin” komutunu da girerek işlem tamamlandı).
Bu işlemler sizi soğutmasın linux bilmeyen arkadaşlar bu sadece A300-15A ya ve diğer az sayıda makinaya özgü bir durum. Genelde linux kurduğunuzda linux dvd veya web den gerekli tüm yazılım paketlerini kendi yükleyerek size bir iş bırakmaz. Benim daha önce bir Desktop PC makinam vardı 5 senelik falandı Suse Linux kurdum hiçbir driver yüklemedim kendisi herşeyi otomatik yükledi, ve sorunsuz çalıştı hala da çalışmakta. Linux kullanmak biraz işi bilenler açısından özellikle profesyonel açıdan çok iyi ve daha da fazla gelecek vaadediyor.
Evet esas gelelim işin görsellik kısmına “Gnome” Desktopta “compiz” paketini paket yöneticisinden aratarak bileşenlerini kurarsanız(Herşeyi paket yöneticisinden tıklarla yapıyoruz aynen windows ta ki gibi) karşılaşacağınız görsellik(üstelik hareketli, çok caf caflı ve en önemlisi acayip fonksiyonel) size şunu dedirtebilir:”Yav windows bizi bunca sene kandırmış, vay be showman linux”. Kıyasım XP ye değil Vista yadır yanlış anlamayın.
Benden bu kadar, herkese kolaylıklar ve hayırlı günler diliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: maxi_rocker
quote:
hımm tamam o zaman ya bunu duyduğum iyi oldu. ama harddiskindeki bölümle alakası yok dimi o silinmişti yani dvdden yüklediğinde, bnm merak ettiğim o??
Harddiskte 1 bölüm var sen çok ekstra birşey yapmadıkça orayı silemezsin zaten herhalde orayla alakalı, dediğim gibi çok ekstra yapma yine yüklersi çok evham yapma