vatan da bu notebook 1799$ +kdv peşin alımda dolar kuru 1395 den hesaplanıyor..
gold pc de aynı makine 1699$+bütün notebooklarda + %15 peşin indirimi yapıyorlar.(Kampanya varmış) daha alalı 2 gün oldu,şu an test aşamasındayım..
pilinin az gitmesinin sebebi coreduo olması gerilim canavarı cpu'su var..
alacak arkadaşlara şunu diyebilirim.Ekran kartı mükemmele yakın 256+256 ramle geliyor. Prince of Persia yı full özelliklerle test ettim,Her türlü detay en ince ayrıntısına kadar kasmadan çalışıyor.Aynı özellikle desktop pc'mde fx 6200 modlu ekran kartı kasıyordu.. fifa2005 de en ince ayrıntısına kadar oynanıyor..
kolonları çok güzel ve 3d ses veriyor.El konulan yer cok ısınmıyor.Harddiski 5400 rpm fujitsu marka,DVD-RW bios olarak lg 'ye benziyor.Multi dvdrw özelligine sahip yani diger laptoplarda olanın yanında + dvd ram media da yazabiliyor.
Kötü sayılabilecek tek özelligi pil süresi bu da yaklaşık 2 saat (cell sayısından) zaten sürekli ev ofis ortamında olunacagından cok fazla dezavantaj yaratmaz..Sonomalar düşük pil yanısıra daha yüksek cell i pille geliyor.Bu yüzden 3 -3,5 saat giden bir sonomayla karşılaştırmak mantıklı degil.Cünkü pil aynı degil..
Ayrıntılı kullanım klavuzu,kurtarma cd'si media express cd'si yazılımlar + 1-2 tane vırt zırt hediye ile geliyor.
lcd cok iyi yansıma yapmıyor.High definition özelliği var..
Bunun dışında en önemli özelli 667mhz ramlerle 4 gb destek vermesiki sonomaların büyük cogunlugunda bu yok..
192 yi tek geçerim
arkadaşlar benim bir sorunum var.yardımcı olabilecek varsa sevinirim
bende toshiba A-100 192 var bildiğiniz üzre.işlemcisi 2 GHz ama notebook hardware control fişte takılıyken 1GHz gösteriyor.pille çalışırken 2GHz gösteriyor.anlamadım ben bu işi.nedenini bilen varmı
Intel SpeedStep özelliğidir
quote:
Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisi sistemin dinamik olarak işlemci voltajı ve çekirdek frekansını ayarlayıp güç tüketimini ve ısı üretimini düşüren bir sistemdir.
Gelişmiş Intel SpeedStep® teknolojisinden nasıl faydalanabilirim?
1. Anakartınız için en yeni BIOS sürümünü indirip, yükleyin. 2. Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisinin BIOS'ta açık olduğundan emin olun. 3. İşletim sisteminizin Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisini desteklediğinden emin olun. Eğer uygulamadıysanız Windows XP SP2'yi yükleyin. 4. Son olarak Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisinin işletim sisteminde açıldığından emin olun. Şu anda, Windows* XP SP2 işletim sistemi için Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisi varsayılan olarak kapalıdır. Açmak için şunları yapın: - Kontrol Paneli altında- Güç Özellikleri - Güç seçenekleri - Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisini açmak için "Minimal Power Management," güç modunu seçin. - Gelişmiş Intel SpeedStep teknolojisini kapatmak için, "Her Zaman Açık," güç modunu seçin.
ama kardeş bak şöyle.pil takılıyken 2 GHz oluyo.yani pildeyken güç tüketimi artıyor fişteyken değil.senin verdiğin linkte tam tersini diyor anladığım kadarıyla
quote:
Orjinalden alıntı: isikayhan
A100-192'nin dvd yazıcısının tam olarak modeli nedir acaba? aygıt yöneticisinden bakıp yazabilirmisiniz.
arkadaşlar farketmişsinizdir ama genede uyarı amaçlı yazayım.192/233/237 modellerinin kasalarında fan sol tarafta ve sol taraftan acaip bi sıcaklık çıkışı oluyor.oraya cep telefonu,modem vs gibi elektronik cihazlar koymamaya dikkat edin de ne olur ne olmaz.bi söyleyeyim dedim.eyvALLAH
merhabalar ben bu a100-192 modelini almak istiyorum. 1- toshiba nın servisi nasıl 2- ısınma problemi nasıl (örneğin kaç saat açık tutuyorsunuz da ısınmıyor) 3- bilgisayar ekrenı kapalı iken cd den muzik dinleme özelliği mevcut mu
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
ya birde "irticacı" isimli arkadaşın sorusuna kesin bir açıklık getirilse. o da kuşkulandırıyor benide
sen winampı veya neyle dinliyorsan açarsın programı kaparsın ekranı sorun olmaz eğer doğru anladıysam dinleyebilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: mcoban45
merhabalar ben bu a100-192 modelini almak istiyorum. 1- toshiba nın servisi nasıl 2- ısınma problemi nasıl (örneğin kaç saat açık tutuyorsunuz da ısınmıyor) 3- bilgisayar ekrenı kapalı iken cd den muzik dinleme özelliği mevcut mu
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1-servise hiç ihtiyacım olmadı şimdilik çok şükür ama olursa yazarım 2-ısınma sorunu yok.cpu 50 hdd 42 civarında sürekli 3-denemedim(nası yapacağımı bilmiyorum) ama dinlersin heralde
benim bildiğim denetim masasında güç ayarlarındaydı yanılmıyorsam.orda ekranı kapatınca beklemeye al faln diye seçenekler var ordan hiçbir şey yapma veya seçili olanları kapatırsan ekranı kapattığında sadece ekran kapanır ve diğer çalışan uygulamalar devam eder.
arkadaşlar sorunla karşılaşanlar buraya yazsın lütfen.dell6400 vbeya toshiba m70-192 den birisini alacağım
of ya teknosa comda bu modele 2*256 ram yazıyor.Tek 512 lik bulmak lazım.dell6400 2*256 hangi modeli alacağız
arkadaşım bu m70 192 tek çekirdekli değilmi. 4 çekirdeklilerin piyasaya çıkacağı bi sırada bence alma onu.alacaksanda biraz daha beklede iyice ucuzlasın.bu benim nacizane tavsiyemdir.eyvALLAH
benim açin işlemci fazla sorun değil.masaüstü sistemimde de sürekli kontrol ediyorum günlük kullanımım içinde işlemci kullanımı nadiren %100 e çıkıyor.Aynı şey laptoplar içinde bence geçerli.sonuçta kullanmayacağım kapasiteyi ne yapayım.Belki oyunda işlemci kullanımı artabilir ama onunda performansa fazla etkisi olacağını sanmıyorum.destekleyen programlar falanda çıkmadığına göre aynı anda birden fazla uygulamaları sürekli kullanma gibi bir düşüncemde yoktur.ama Yİnede belli olmaz çift çekirdek de alabilirim zaten daha tam karar veremedim.Toshiba yı ön planda tututyorum ama diğer seçeneğimde dell 6400
quote:
Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak
benim açin işlemci fazla sorun değil.masaüstü sistemimde de sürekli kontrol ediyorum günlük kullanımım içinde işlemci kullanımı nadiren %100 e çıkıyor.Aynı şey laptoplar içinde bence geçerli.sonuçta kullanmayacağım kapasiteyi ne yapayım.Belki oyunda işlemci kullanımı artabilir ama onunda performansa fazla etkisi olacağını sanmıyorum.destekleyen programlar falanda çıkmadığına göre aynı anda birden fazla uygulamaları sürekli kullanma gibi bir düşüncemde yoktur.ama Yİnede belli olmaz çift çekirdek de alabilirim zaten daha tam karar veremedim.Toshiba yı ön planda tututyorum ama diğer seçeneğimde dell 6400
doru kardeş haklısın fuzuli masrafa gerek yok
Dell 6400 iyi bir tercih.
quote:
evet dell 6400 ve toshiba m70-192 arasında kaldım.Eylül de lacağım için pek acele etmiyorum karar vermek için.Bakalım ogün fiyatlar nasıl olacak veya daha başka modellerde çıkabilir.yalnız 2 sininde genelde 2 tane 256 ram ile birlikte gelmesi kötü oluyor.çünkü aldıktan kısa süre sonra 1 tane daha 512 takmayı düşünüyordum.malatya da olduğum için büyük ihtimal teknosadan alacağım ve orda genelde ram ler böyle 2 parça.inşallah eylülde istediğim gibi bi model gelir teknosa ya
quote:
Orjinalden alıntı: ak_onair
Dell 6400 iyi bir tercih.
quote:
yav, aslında konu başlığı Toshiba A100-192 hakkında,
yani sorunuza ( dell 6400 ve toshiba m70-192 ) bu başlık altında ancak raslantı ile cevap verilebilecek diye düşünüyorum..