Şimdi Ara

Torrent programı açıkken web siteleri açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar evdeki modeme kablolu ve kablosuz olarak 3 adet TV, 2 Uydu alıcısı, 2 Masaüstü PC, 1 Dizüstü, 3 Cep telefonu bağlı...

Masa üstü pclerde XP kurulu, Dizüstü ise orjinal Win 8 yazılımına sahip...

Dizüstü bilgisayardan torrent programını açtığım anda internet explorer ya da chrome üzerinde hiç bir sayfa açılmıyor... Ama diğer cihazlarda internet aksamadan devam ediyor...

Bilgisayarda avast kurulu avastı kaldırıp denedim yine aynı...

Torrent programı üzerinde download ya da upload ayarlarını, bant genişliğini ne kadar düşürürsem düşereyim yine de açılmıyor...

Hatta torrent programını kapatsam bile modemi reselemeden bir daha asla internet geri gelmiyor web sitelerine...

Cfosspeed diye önerilen programı da denedim çözüm olmadı sonuç yine aynı... torrente en düşük önceliği versem de web siteleri açılmıyor...

Oysa yıllardır torrent kullanırım 800 kb ile download yaparken bile web siteleri yavaş da olsa açılırdı....

Bilen ya da yorumu olan herkesten bir yanıt bekliyorum... yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkürler...

• ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 27 Nisan 2014; 20:56:52 >
  • yok mu konuya el atacak kimse
  • farklı bir torrent programı kullanmayı deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Evet arkadaşlar evdeki modeme kablolu ve kablosuz olarak 3 adet TV, 2 Uydu alıcısı, 2 Masaüstü PC, 1 Dizüstü, 3 Cep telefonu bağlı...

Masa üstü pclerde XP kurulu, Dizüstü ise orjinal Win 8 yazılımına sahip...

Dizüstü bilgisayardan torrent programını açtığım anda internet explorer ya da chrome üzerinde hiç bir sayfa açılmıyor... Ama diğer cihazlarda internet aksamadan devam ediyor...

Bilgisayarda avast kurulu avastı kaldırıp denedim yine aynı...

Torrent programı üzerinde download ya da upload ayarlarını, bant genişliğini ne kadar düşürürsem düşereyim yine de açılmıyor...

Hatta torrent programını kapatsam bile modemi reselemeden bir daha asla internet geri gelmiyor web sitelerine...

Cfosspeed diye önerilen programı da denedim çözüm olmadı sonuç yine aynı... torrente en düşük önceliği versem de web siteleri açılmıyor...

Oysa yıllardır torrent kullanırım 800 kb ile download yaparken bile web siteleri yavaş da olsa açılırdı....

Bilen ya da yorumu olan herkesten bir yanıt bekliyorum... yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkürler...

muhtemelen torrent tüm ağın download ve upload hızını tek başına sömürüyor.Torrent istemcileri fırsatını bulunca ağın tamamını kendisi için kullanırlar.Dolayısı ile diğer hizmetler için internet bağlantınızda kullanacak bir bit bile kalmayınca nete giremiyorsunuz.

Torren istemcinizin ayarlarından kullanılacak (İndirme ve yükleme) veri oranını düşürün diğerlerinede yer kalsın.O zaman çalışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

Torren istemcinizin ayarlarından kullanılacak (İndirme ve yükleme) veri oranını düşürün diğerlerinede yer kalsın.O zaman çalışır.

hocam öncelikle yanıt için teşekkürler fakat işte sorun da burda başlıyor zaten...

Torrent indirme ayarlarını ve bant genişliği ayarlarını en düşük seviyelere getirsem de internetin geri kalanını kullanamıyorum...

örneğin torrent programındaki indirme hızını 800 kb yerine 100 kb şeklinde ayarlıyorum

ya da torrent programındaki hazır ayarlanmış bant genişliğini 200 yerine 10-15 yapıyorum ama sonuç aynı...

yıllardır torrent kullanıyorum ama bu durum son zamanlarda başıma gelmeye başladı...

tabi zaman içinde değişen şeyler oldu

- Torrent sürümleri değişti
    - Modem yazılımı değişti
    - Windows işletim sistemi ve güvenlik sistemleri değişti...

Bu değişkenlerden birisi buna izin vermiyor bundan eminim ama sebebini bulup çözmeliyim yoksa kafayı yiyeceğim... Ben eski konforumu istiyorum sadece...

800 kb hızla indirme yaparken gamyunda yüzbir oynayabilmem lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdi mert

farklı bir torrent programı kullanmayı deneyin

bilinen torrent programlarının hepsini denedim sonuç aynı... zaten hepsi birbirine benzer altyapıyı kullanıyor...

sistemi tıkayan nedir onu bulmam lazım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir ara bende de aynı sorun vardı. nette çok araştırdım sorunu çözememiştim. sanırım modemle alakalı olması lazım. modem arıza yaptıktan sonra değiştirmemle beraber hiç sorun yaşamadım.
  • KötüKediŞero kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Torrent tarzı programlar çoklu bağlantı kurarak verileri indirirler. İşletim sisteminde aynı anda açık bağlantı sayısı sınırı bulunur. Bu sınıra ulaşıldığında ise hızı düşürseniz bile sistem yeni bağlantı kurulmasına izin vermediğinden web sitelerini açamazsınız. Aynı anda açık bağlantı sayısını düşürmeyi deneyin.
  • Modemin ayarlar kısmında "Qos" paket zamanlayıcısı adlı seçeneği aktif edip öyle deneyin. (her modemde olmayabilir)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.