Şimdi Ara

torrent açık bıraktıktan sonra pc nin siyah ekranda kalması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    bugün garip bir olay yaşadım, torrenti açık bırakıp işe gittim, yaklaşık 50 gb boyutunda bir dosya indiriyordum. Eve geldiğimde bilgisyaar ekranı siyah ve hiç bir şekilde tepki vermez şekilde buldum. Baştan başlattığımda bios ekranına vs hiç bir şekilde geçmiyordu siyah ekranda kalıyordu. bios pilini çıkardım ve jumper ile reset attıktan sonra düzeldi. Şimdi tekrardan torrenti açmaya çekindim neden olabilir bu problem tahmininiz var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huoralcarin -- 27 Ağustos 2017; 3:18:2 >



  • hiç bir zaman tercihini seçin
    torrent açık bıraktıktan sonra pc nin siyah ekranda kalması
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler fakat uyku moduna geçip takılmış olsa bile bilgisayara reset attığımda gene de siyah ekranda kalıyor ve ilerleyemiyorum. anakarttan Cmos reset atmadan da düzelmiyor. Windows 10 da böyle bir problem mi mevcut yani?
  • win 10 dan kaynaklanmıyor...virüs kaynaklı olduğu forumda paylaşılmış
    http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2901950/torrent-programs-crashing-computer.html
    taratın lütfen
    http://www.gezginler.net/indir/malwarebytes-anti-malware.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Torrent dosyası olarak indirdiğiniz dosyalarda virüs olmuş olabilir.

    Önerim combofix'tir.

    Ayriyeten siyah ekran çözümleri için;

    Windows üzerine nadir görünen hatalardan birisidir. Birçok kişi bu hatanın donanımdan kaynaklanabileceğini düşünmektedir. Ancak bu hatanın donanımdan kaynaklanma ihtimali %10 kadar düşük bir ihtimaldir. Bu ihtimal ise RAM’dir.

    Ancak bu hata genelde bozulan hard disk ya da windows sistem dosyalarından kaynaklanmaktadır. Windows Açıldıktan Sonra Siyah Ekran Hatası, genelde windows logosu geldikten sonra başlangıç ekranı (Masaüstü) gelmeden önce görünür ve bazen mouse imleci ekranda görülebilir bazen ise görünmez. Bu hatayı gidermek için üç farklı yöntemden söz edeceğim birinden biri kesin olacaktır.

    Windows Açıldıktan Sonra Siyah Ekran Hatası Çözümü 1. Deneme;

    Öncelikle bilgisayarınızı güvenli mod üzerinden açmayı deneyiniz. Bunun için bilgisayar açılışında “F8” tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

    Güvenli mod üzerinden bilgisayarı açtıktan sonra, Cmd’yi açın. Bunun için “Çalıştır“a Cmd yazıp enter’lamanız yeterlidir.

    Cmd ekranına CHKDSK /R yazarak hard disk hatalarını taratınız. Yapılan tarama 10 – 15dk arası sürmektedir. Güvenli mod açılırken şifre isterse ve sizde bir şifre koymadığınıza emin iseniz. Boş bırakıp geçiniz, açılacaktır.

    Windows Açıldıktan Sonra Siyah Ekran Hatası Çözümü 2.Deneme;

    Eğer güvenli mod’a erişim yapamıyorsanız. Yine bilgisayarı ‘Güvenli Mod‘a başlatır gibi, “F8” tuşu ile açalım. Buradan Komut Sistemi İle Açma sekmesini seçelim ve gelen ekrana CHKDSK /R yazarak Enter’layalım. Yine tarama yaptıracaktır ve ortalama 10 – 15 dakika sürmektedir. Eğer bu çözüm yolu da işinize yaramadı ise diğer çözüm yöntemini denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim. Çünkü diğer çözüm yolu son çözüm yoludur ve en etkili yöntemdir.

    Windows Açıldıktan Sonra Siyah Ekran Hatası Çözümü 3. Deneme;

    Sorun hard disk nedeniyle meydana gelmiyor ise windows dosyalarımızı gözden geçirmemiz lazım, bunun için sistem geri yükleme, bilgisayarı onarma seçeneklerini denememiz gerekecektir.

    Yine bilgisayarı “F8” tuşu ile başlatın ve sistem onarımını seçiniz ve windows’u onarmayı deneyiniz. Ancak onarma işlemi yapamazsanız, kesin çözüm bilgisayarı Formatlamak olacaktır.




  • Harddisk mi SSD mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

    Harddisk mi SSD mi?

    Windows ssd ye kurulu, torrent dosyaları ssd haricinde bağlı olan harddiske iniyor.
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim eve gitiğimde verilen programlarla bir temizlik yapıp tekrar deneyeceğim :)
  • TimesSupport kullanıcısına yanıt
    Önerilerin için teşekkürler Combofix ile taratacağım bilgisayarı. Fakat siyah ekran windows ve bios ekranından önce geliyor yani ilk pc yi açma tuşuna bastıktan sonra siyah ekranda kalıyor sadece.
  • huoralcarin H kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa Windows bi şekilde uyku moduna giriyor ve SSD uyanamıyor. Bilgisayarı takip etme şansınız varsa mavi ekran hatası vererek mi kapanıyor? öğrenme şansınız var mı? Veya kamera kurma vs.. Mavi ekran ise hatanın ismine bakarız fakat değilse direk atıyorsa daha farklı bir şey olmalı... Acaba elektrik kesintisi mi? Çoklu priz kullanıyorsanız farklı bi tanesine takıp deneyin.
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Windows güç seçeneklerinde uyku modu ve ekran karartma seçenekleri kapalı girmemesi gerekli fakat mavi ekranı bilemiyorum evde olduğumda zaten bilgisayarı kullanıyorum, kullanmayacağım zaman açık bırakıp gidiyorum :) fakat bi dahaki sefere evdeyken aynı zamanda torrenti açıp kontrol edebilirim. 2 yıldır aynı prizle kullanıyorum belki elektrik veya voltajla da ilgili olabilir. İlgin için çok teşekkürler belkide malware vs tetikliyorda olabilir bir temizlik yapıyım :)
  • huoralcarin H kullanıcısına yanıt
    Görev Zamanlayıcısı'na da bakın, bilgisayarı kapatmak için bir şey planlanmış mı... uTorrent'da zaman ayarı var mı kontrol edin birde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 2 Eylül 2017; 17:58:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.