benim odamda topraklı priz olmadığından diğer odadan toprak hattı çekecem ve bunun pc nin parçalarına nasıl bir yararı olur merak etteim eğer faydası olmayacaksa çekmeyeyim
Benim Odamda topraklama hat yoktu ve sürekli pc bileşenleri fazla akımdan bozuluyordu özellikle anakart ve mutfaktan toprak hattı çektirdim elektirikçiye şimdi içim rahat kullanıyorum
UPS varsa gerek yok. Ama UPS yoksa kesinlikle toprak hattına ihtiyacınız var. Yüksek voltajda PC zarar görebilir.. Sürekli artıp azalan voltajda sorun çıkarabilir..
Topraklı prizler,her türlü elektronik alet için çoğu zaman hayati önem arz eder.Hattaki kaçaklar için alınmış bir tedbir niteliğindedir.Esas amacı,dış yüzeyi metal olan elektronik aletlerin bağlı olduğu hattaki kaçağı toprağa ileterek,elektrik çarpmalarına karşı önlem olsa da,sisteminizi topraklı bir prize bağlamanızda fayda var.
quote:
Orijinalden alıntı: pohuman
UPS varsa gerek yok. Ama UPS yoksa kesinlikle toprak hattına ihtiyacınız var. Yüksek voltajda PC zarar görebilir.. Sürekli artıp azalan voltajda sorun çıkarabilir..
ups yok
iyi de ups gelen toprak gerilimini nereye aktaracak ups nin fişini topraklı bir prize takmak gerekmezmi??
quote:
Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER
quote:
ups yok
iyi de ups gelen toprak gerilimini nereye aktaracak ups nin fişini topraklı bir prize takmak gerekmezmi??
UPS, içindeki devre ve akü sayesinde gerektiği kadar güç alır ve verir. Yani bir limit koyar. Fiş direk olarak topraklamasız prize takıldığında ve pirizden yüksek voltaj geldiğinde, bunu durdurabilerek bir devre, akü ya da topraklama olmadığından, elektrikle çalışan herhangi bir cihaza zarar verebilir...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER
quote:
ups yok
UPS, içindeki devre ve akü sayesinde gerektiği kadar güç alır ve verir. Yani bir limit koyar. Fiş direk olarak topraklamasız prize takıldığında ve pirizden yüksek voltaj geldiğinde, bunu durdurabilerek bir devre, akü ya da topraklama olmadığından, elektrikle çalışan herhangi bir cihaza zarar verebilir...