Şimdi Ara

topraklamanın pc ye yararı ! ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim odamda topraklı priz olmadığından diğer odadan toprak hattı çekecem ve bunun pc nin parçalarına nasıl bir yararı olur merak etteim eğer faydası olmayacaksa çekmeyeyim

yardım edin!

şimdiden teşekkürler

• Benim Odamda topraklama hat yoktu ve sürekli pc bileşenleri fazla akımdan bozuluyordu özellikle anakart ve mutfaktan toprak hattı çektirdim elektirikçiye şimdi içim rahat kullanıyorum
  • UPS varsa gerek yok. Ama UPS yoksa kesinlikle toprak hattına ihtiyacınız var. Yüksek voltajda PC zarar görebilir.. Sürekli artıp azalan voltajda sorun çıkarabilir..
  • Topraklı prizler,her türlü elektronik alet için çoğu zaman hayati önem arz eder.Hattaki kaçaklar için alınmış bir tedbir niteliğindedir.Esas amacı,dış yüzeyi metal olan elektronik aletlerin bağlı olduğu hattaki kaçağı toprağa ileterek,elektrik çarpmalarına karşı önlem olsa da,sisteminizi topraklı bir prize bağlamanızda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

UPS varsa gerek yok. Ama UPS yoksa kesinlikle toprak hattına ihtiyacınız var. Yüksek voltajda PC zarar görebilir.. Sürekli artıp azalan voltajda sorun çıkarabilir..

ups yok

iyi de ups gelen toprak gerilimini nereye aktaracak ups nin fişini topraklı bir prize takmak gerekmezmi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

quote:

UPS varsa gerek yok. Ama UPS yoksa kesinlikle toprak hattına ihtiyacınız var. Yüksek voltajda PC zarar görebilir.. Sürekli artıp azalan voltajda sorun çıkarabilir..

ups yok

iyi de ups gelen toprak gerilimini nereye aktaracak ups nin fişini topraklı bir prize takmak gerekmezmi??

UPS, içindeki devre ve akü sayesinde gerektiği kadar güç alır ve verir. Yani bir limit koyar. Fiş direk olarak topraklamasız prize takıldığında ve pirizden yüksek voltaj geldiğinde, bunu durdurabilerek bir devre, akü ya da topraklama olmadığından, elektrikle çalışan herhangi bir cihaza zarar verebilir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

quote:

ups yok

UPS, içindeki devre ve akü sayesinde gerektiği kadar güç alır ve verir. Yani bir limit koyar. Fiş direk olarak topraklamasız prize takıldığında ve pirizden yüksek voltaj geldiğinde, bunu durdurabilerek bir devre, akü ya da topraklama olmadığından, elektrikle çalışan herhangi bir cihaza zarar verebilir...

tamam çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.