Şimdi Ara

Toplumda Çıplaklığın Sınırı Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu uzun zamandır düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla dışarıda çıplak dolaşmak bir suç unsuru. Hatta şuan ismi aklıma gelmeyen bir kadın topluluğu kadın özgürlüğüne dikkat çekmek için çıplak eylemler düzenliyor ve polisler tarafından gözaltına alınıyor.
    instagram'da ne zaman aşırı çıplak bir kadına denk gelsem bu düşüncelere dalıyorum. Bir kadının (ya da erkeğin) çıplak ya da çıplak olmaması neye göre belileniyor?
    instagram'a bakacak olursak daha çok meme ucu ve cinsel organı gizlediğin sürece sınırların içinde sayılıyorsun.

mesela bazı instagram örnekleri vericem:
    1 mesela bu arkadaş çıplak olmadığını mı iddia ediyor? instagram buna nazıl izin verebiliyor?
    2 ya da bu insan evladı?

bu iki örnek anlatmak istediğimi fazlasıyla özetliyor. Daha fazla image koyup moderatörün dikkatini çekmeyeyim ve sizleri de duşa sokmayayım

sadece instagram için değil, toplumdaki sınır tam olarak ne? mesela ben sadece cinsel organımı kapatacak bir şey geçirsem üstüme ve sokağa çıksam bu bir suç olur mu?

• mantıki olarak bir sınır olamaz, yani başka biri senin parmağının görünüyor olmasını da çıplaklık sayabilir. bunun bilimsel (yani ölçülebilir) bir kıstası yok. dolayısıyla kim topluma lafını geçirmiş ise onun dediği oluyor bu noktada.

sizin vermiş olduğunuz instagram örnekleri tabii ki normal toplumu yansıtmıyor. onlar kapalı kapılar ardında verilmiş pozlar.

"ben sadece cinsel organımı kapatacak bir şey geçirsem üstüme ve sokağa çıksam bu bir suç olur mu?"
    kız isen suç olmaz, erkek isen suç olur. şöyle söyliyim,geçenlerde İsveç te ilk köpek - insan evliliği gerçekleşti. troll idi ama gene de gerçekleştiği açıklandı ve tepki almadı, çünkü köpeğin cinsiyeti erkek insanın cinsiyeti kadın idi. eğer tersi olsaydı, yani adamın biri dişi bir köpeğe gelinlik yapıp evleniyoruz diye instagram da 30 tane düğün pozu paylaşmış olsaydı, "HAYVANA TECAVÜZ VAR" diye tüm dünyadaki sosyal medya örgütleri tepki gösterirlerdi.

şu anda kızlar aşırı açık giyinmekle kalmıyorlar, ayrıca öndeki cinsel organlarını girintili çıkıntılı şekilde belli edecek şekilde o kısmı çekip en ince ayrıntısına kadar her yerlerini açığa vurarak geziyorlar. kimse tepki gösterebilir mi? gösteremez. (göstermesin de zaten) peki neden yazıyorum şimdi bunu? ben bir bisikletliyim. bisiklet kullanırken giymek zorunda olduğumuz kıyafetler var. kimseye zararı olmayan, açık saçık olmayan, cinsel organımızı da girintili çıkıntılı şekilde açığa vurmayan kıyafetler. ama, dar kıyafetler oldukları için etraftan tepki çekiyoruz. mesela iki arkadaş şile ye giderken yolda yemek yemek için durdukları restorana alınmamışlar. restoran sahibi: aile var kusura bakmayın alamam. erkek gibi giyinin alırım, demiş. şimdi bir kız ön taraftaki cinsel organını bile girintili olarak gösteren şekilde mini tahtını yukarı çekip gerdirerek tişörtüne bağlayıp bacaklar %100 açık, bel açık, meme uçları belli olan ve arka tarafta poposunun da alttan iki parmak açık olduğu (mini tayt işte) şekilde o restorana gitse o adam o kıza: kusura bakma aile var alamam, diyebilir mi? hele bir desin. o restoranı yıkarlar. her yerde haber olur. sosyal medya inler. protestolar gerçekleşir. ama,erkek olarak kimseyi rahatsız etmeyecek her yerin kapalı olan ve kaskalın kışlık kıyafetler giydiğinde bile sırf kıyafet restoran şahibinin kafasındaki erkeklik kıyafeti algısına oranla "daha dar" gibi diye, kapıdan geri çeviriliyosun.

uzun lafın kısası,sen erkek isen böyle açık giyinme,yoksa başına iş alırsın. kız isen kafana göre takıl. poposu iki parmak açık şortlar ve ön cinsel organını göstermek için iç çamaşırı gitmeyip incecik taytı yukarı doğru sıkıca gerdirip tişörte bağlama olayı çoktan geldi ülkemiz kızlarına. ha, ben şikayetçi miyim? hayır, umrumda bile değil nasıl giyindikleri. anadan doğma gezseler umrumda olmaz. tepki göstermek için yazıyor değilim. sadece olanı söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Kasım 2019; 8:11:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş gayet mantıklı yaklaşıp, güzel açıklama yapmış
    Kısaca ben de yazayım
    Bu ülkede erkek olmak, hayata 1-0 yenik başlamak demektir.
    Hele feminizmin bu kadar revaçta olduğu dönemde, kadının çırıl çıplak gezmesind bile kimse laf etmez/edemez, kim laf ederse linç edilir
    Amma bir erkeğin cinsel bögleyi belli eden elbise giymesi bile, taciz olarak algılanıp aşağılanır
    Hal böyleyken erkek ve kadını kıyaslamak bile mantıksız oluyor
    Bir zamanların efsane sözü olan "erkeğin malı meydanda olur" söylentisi bile anlamını yitirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya şöyle bir bakınca bunun net bir sınırı olmadığı görülebilir.Toplumlara göre bile değişiyor.Bana göre vücut hatları belli olan her kadın çıplaktır.Sorsan üstünde kıyafet var diye çıplak olmuyor.Yoo gayette çıplak.Üstteki arkadaş çok haklı.Çifte standart var.Kimse kusura bakmasın.Kapanmayan kadın çıplaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 1 Haziran 2020; 15:5:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.