Şimdi Ara

Toplaşın ! Hiç incelenmemiş Athlon 3000G İncelemesi Yapıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
4.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD uygun fiyatlı ve performanslı Ryzen işlemcileriyle son zamanlarda büyük yükseliş yakalamış durumda. Öyle ki AMD ve Ryzen; adı birlikte anılan, neredeyse eş anlamlı hale gelmiş kelimeler oldular. Ancak AMD'nin günümüzde sahip olduğu tek işlemci ailesi Ryzen değil. Aynı zamanda uzun "Athlon and A-Series Processors for Desktop" adıyla güncel ve F/P odaklı bir işlemci ailesi daha mevcut.

    "Athlon and A-Series Processors for Desktop" Ailesi

    Bu ismi pek bilinmeyen, bilinse de önemsenmeyen işlemci ailesi kendi arasında 3'e ayrılıyor: A-Series, Athlon X4 ve Athlon With Radeon Vega Graphics. A-Series; eski APU işlemcilerle beraber kendi içinde 9000 serisi adıyla AM4 anakart ve DDR4 bellek desteğine sahip, "thread" bulundurmayan ama Radeon R serisi dahili grafiği içeren, 28nm teknolojili APU işlemcileri barındırırken, Athlon X4 serisi; basitçe içinde dahili grafik işlemcisi olmayan, saf CPU'dan oluşan işlemcileri bulundurmakta. Athlon With Radeon Vega Graphics ise kabaca A-Series'in yenilenmiş, "Thread" ve Radeon Vega dahili GPU'su eklenmiş en yeni teknolojileri F/P çerçevesinde içeren işlemci ailesidir. Bütün "Athlon and A-Series Processors for Desktop" işlemci ailesin en güçlü işlemcileri bu alt seride bulunmaktadır.

    Bütün işlemci ailesinde toplam 16 tane işlemci vardır. Kısacası AMD'nin Ryzen dışında adı sanı pek bilinmeyen (en azından ülkemizde) 16 işlemcisi daha var. Bu işlemci ailesinden ülkemizde şimdiye kadar 3 işlemci satışa sunulmuş: Athlon 950 x4, Athlon 200GE ve Athlon 3000G. Bu arada incelediğimiz CPU'nun tek başına kendi ailesi içindeki en güçlü performansa sahip işlemci olduğunu da, ayrıca belirtelim.

    Teknik Özellikler

    Athlon 3000G teknik olarak; 3.5 Ghz stock hızla gelen, 4.1 Ghz'ye kadar çıkabilen, 2 çekirdek 4 iş parçacıklı CPU'ya ve 3 çekirdekli, 1650 Mhz'ye kadar çıkabilen dahili Vega 3 GPU'suna sahip. 14nm ile üretilen işlemcimiz stock seviyede 35w ile çalışıyor. Ayrıca 64 BIT ve 2667 RAM frekans desteği bulunuyor. (Gerçi bunu bazı anakartlarda 3200'e çıkaran da var.) İşlemcimizin maksimum dayanabildiği sıcaklık ise AMD resmi sitesine göre 95 santigrat derece. (Aşşağıda AIDA 64 ile yapılan 30 dakikalık bir stress testini görebilirsiniz.)

    Toplaşın ! Hiç incelenmemiş Athlon 3000G İncelemesi Yapıyorum !


    Toplaşın ! Hiç incelenmemiş Athlon 3000G İncelemesi Yapıyorum !


    Athlon 3000G ve Rakipleri: Athlon'u Tercih Etmeye Değer mi? & Yorumlarım-Görüşlerim

    İşlemcimizin İntel tarafındaki rakipleri ise Intel Pentium Gold G5400 (en ucuz 450 TL) ve G5600 (en ucuz 748 TL, 1000 TL'den fazlaya satan da var). Elimde bu işlemciler bulunmadığı için karşılaştırmalı bir performans denemesi yapamıyorum ancak internet şöyle bir taranırsa hemen farkedilecek ki dahili grafik birimi söz konusu olduğunda Athlon her iki işlemciyi de performansıyla çok rahat geçerken; herhangi bir ekran kartı ile %10-%20 arasında daha az performans sergiliyor. Ancak ekran kartıyla beraber değerlendirildiğinde Athlon 3000G'nin bariz biçimde fiyat açısından üstünlüğü hemen göze çarpıyor.

    Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sıfır sistem toplarken G5400 ve G5600 ile ekran kartına yapılan masraf neredeyse Ryzen sistemlere yapılacak masrafa denk gelip, çoğu zaman geçiyor. Bu durumda Pentiumlar anlamsızlaşıyor. Ayrıca fiyatı G5600'e göre daha uygun G5400'le bile sistem toplasanız, yükseltmek için daha kısıtlı seçenekleriniz olurken, Athlon ile sistem topladığınızda Ryzen 1000-2000 serisinin tamamı ve 3000 serisinin neredeyse tamamına kadar (hem de a320 anakartlarla) tüm Ryzenlere önünüz açık oluyor.

    Zaten resmi olarak AMD'de Athlon 3000G ve "Athlon With Radeon Vega Graphics" alt işlemci ailesini anlatırken bütün bunlardan bahsediyor. AMD'ye göre bu işlemci ailesi (ve tabiki Athlon 3000G) 3 sebepten dolayı tercih edilmeli: 720p kalitesinde dahili grafik birimiyle (yada uygun ekran kartıyla 1080p'de) rahatça oyununuzu oynayabilme, Fiyat/Performans ve PC yükseltmelerine tam hazır olma.

    Toplaşın ! Hiç incelenmemiş Athlon 3000G İncelemesi Yapıyorum !
    Microsoft Edge - Chrominium üzerinde BİNG ile çevrilmiştir.

    Özellikle PC güncelleme açısından düşünmek gerekirse; İntel'in i3, i5 ve i7 eski nesil işlemcileri ikinci el açısından daha uygun ve performans açısından daha iyi gibi görülse de geleceğe yönelik yükseltme açısından kısıtlı olduklarını unutmamak gerekir. Yani Athlon 3000G sistemi sıfırdan kurarsanız; örneğin, i7 4. yada 5.nesil işlemcili ikinci el bir PC'den daha uzun ömürlü olacaktır. 4-5. nesil İntel sistemleri şöyle bir kenara koyalım, 2. yada 3. nesil İntel işlemcili sistemlere ikinci elde 2000-2500 TL arası para vermektense, aynı fiyat bandında Athlon 3000G'li sıfır bir sistem toplamak uzun vadede daha çok karlıdır. Sonuç olarak, çocuğunuza FİFA, CS:GO ve GTA 5 oynaması için aynı fiyata ikinci el, ikinci el olmasından dolayı parçalarına güvenemeyeceğiniz ve ömrü bitince komple kaldıracağınız bir süpriz yumurta almaktansa, Athlon 3000G ile F/P kralı sıfır bir sistem kurup gelecekte yapacağınız Ryzen hatta Ryzen APU yükseltmesiyle AAA oyunları da oynatabilirsiniz.


    Oyun Performans Videoları

    Kendi Steam kütüphanemde şimdilik cok fazla oyun yok. Bu yüzden sizlere linklerini paylaşacağım iki Youtube kanalı vereceğim. TechEpiphany ve Benchmark Tests. Bu kanallardan TechEpiphany işlemciyi 4100 Mhz. CPU ve 1650 Mhz. GPU'ya kadar overclock ile videolarını çekerken, Benchmark Tests stock hız ile işlemciyi kullanmış. Linkler direk ilgili videolara çıkıyor. Her iki kanalda hemen aklınıza ilk gelen güncel oyunlarla testlerini gerçekleştirmiş. Ayrıca bu iki kanala güvenerek sistemimi topladığımı da belirteyim.


    TechEpiphany

    Benchmark Tests

    Benim Performans Videolarım

    Kütüphanemde fazla oyun olmasa da sahip olduklarımla 3 tane video çekip Youtube'ye yükledim. (Zaten 3 oyunum var :D) 1. elden, işlemcinin direkt sahibinden kullanıcı videosu. Daha ne olsun?

    Rome Total War 2 Videom (Bildiğiniz gibi strateji oyunları işlemciye yükleniyor.)

    Halo MCC: REACH (Bu videoda; açık alan çatışması var, işlemcinin ve Vega 3'ün performansı zorlanıyor diye düşünüyorum.)

    Halo 3 (Bu oyun Halo MCC serisine ekleneli 2 gün oldu.)

    GTA V (İşte size GTA 5 PERFORMANSI.)


    CS:GO, FİFA, vb. güncel oyunların oynanışı için TechEpiphany ve Benchmark Tests kanallarına göz atabilirsiniz.

    Benden bu kadar. Saygılarla ahali.



    09.04.2021 Güncellemesi

    Oyun videolarımı kaldırmıştım. Şimdi daha fazla örnek video yüklüyorum. Buyrunuz.




    StarWars Battlefront 2 MULTIPLAYER

    StarWars Battlefront 2 SİNGLE PLAYER

    Halo: CE Anniversary (Halo 1 Yenilenmiş versiyon)

    Halo: Reach

    Rocket League

    Metro 2033 Redux

    A Total War Saga: TROY

    Alien Isolation - ULTRA

    Rome Total War 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 9 Nisan 2021; 9:37:16 >







  • Bunu kullanmadım buna çok yakın 200ge kullandım. Ofis bilgisayarı olarak toplamıştık.
    200ge,
    4gb ram,
    120gb ssd,
    A320 anakart

    Oldukça hızlı açılıyordu. Günlük hafif, orta yüklü işlerde üst seviyeyi aratmayacak kadar seri ve serin çalışıyor. Oyun olarak da civilization V denedim. Gayet iyiydi. Bu tip işlemcilere yönelik thin mini-itx yaygın olarak bulunabilse keşke. Takoz kasalardan da kurtulmuş olunurdu.

    Ayrıca gayet iyi Geforce now makinesi olur bundan.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    200GE'den %10 civarı daha performanslı hocam bu işlemci. Ayrıca Overclocka açık. Açıkcası oyun işini de kotarıyor kendi seviyesinde. Ancak elbette mucizeler beklenmemeli. Baya baya ultra bütçe tasarrufu adına bir sistem de kurulabilir. Yada elinizde o an işlemci dışında güzel bir Ryzen sistem parası vardır, dolar zıplıyordur sürekli, o an alacağınızı almazsanız daha pahalıya alacağınızı düşünüyorsunuzdur bunu geçiş işlemcisi olarak da kullanabilirsiniz.

    Ben APU'lardan devam edeceğim inşallah. :) Yada bir gt 1030 bile beni tatmin eder.

    Oyun videolarıma bir göz gezdirseydiniz vaktiniz varsa.. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Mayıs 2020; 0:21:21 >
  • Bu islemciler cok ise yarıyor.Intel in bundan cok daha zayıf Grafikli Cozumu G5400,G5600 gibi islemcilerden cok daha uygun ve gayet de ise yarar bir ekran kartı var.
    A6 9500E islemciler amiane tabirle cop islemciler 2 cekirdek acılıyor %90-100 kapanıyor %90-100 islemci kullanımı fakat bu 2 cekirdek 4 izlek islemciler G4560,G5400,200GE,3000G gibi islemciler ise Gunluk kullanımda her isinizi hallediyor.
    Ustune AMD nin cozumu hem daha ucuz hem de Intel den cok daha iyi grafik birimine sahip, 300G yi tak Asrock A320 ye tak 16GB ram i gunluk her isinizi yapacak makina olur.Basit oyunları da oynarsınız.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Örnek videolarımda da görebileceğiniz gibi ben oyunlarımı 35-50 FPS arası oynuyorum. Rome 2 yada FPS türünden Halo serisi gayet iyi. Bana çok güzel yetiyor. Üstelik 1050ti yada rx 550-560 kartlara kadar darboğazsız oyunu 60 fps + oynatabiliyor. Bende yeni apulara mı geçsem yada basit bir ekran kartımı taksam düşünüyorum.

    Ve gerçekten bunun muadili Pentiumlara yapacağım masrafla Ryzen sistem kurabilirsin. İncelememde uzun yazdım zaten. O açıdan tam bir F/P işlemci.

    Şuanlık memnunum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Mayıs 2020; 1:41:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-675C938D1

    Örnek videolarımda da görebileceğiniz gibi ben oyunlarımı 35-50 FPS arası oynuyorum. Rome 2 yada FPS türünden Halo serisi gayet iyi. Bana çok güzel yetiyor. Üstelik 1050ti yada rx 550-560 kartlara kadar darboğazsız oyunu 60 fps + oynatabiliyor. Bende yeni apulara mı geçsem yada basit bir ekran kartımı taksam düşünüyorum.

    Ve gerçekten bunun muadili Pentiumlara yapacağım masrafla Ryzen sistem kurabilirsin. İncelememde uzun yazdım zaten. O açıdan tam bir F/P işlemci.

    Şuanlık memnunum. :)
    Soyle soyliyeyim Ryzen 3 2200G ile her oyunu acıyordum.Ryzen 5 2400G ve 3400G ile biraz daha iyi oynanabilir ama Ryzen 5 2400G 1100TL civarında ve 3400G 1300 TL civarındaydı.
    Sizin islemci ise yurtdısında 49$ idi.Burada da 400-450TL civarındadır diye dusunuyorum.Yani 1100-1300TL APU icin vermek ne kadar rasyonel olur bilmiyorum.400TL sorun degil de ustune 1000TL daha vermek bilemiyorum.

    Benim demek istedigim Asrock A320 ITX Athlon 3000G 16GB Ram 500 M2 SSD ile her isini gorecek bir ITX sistem kurulur.PSU da 300W taksan bile yeter...

    3000G destegini bilmiyorum ama belki bir 1050Tİ ya da RX470 gibi bir kart takılabilir.




  • huso kullanıcısına yanıt
    Benim esas sorunum işlemci + Ekran kartı masrafı. Bütçem genel olarak baya bir kıstılı benim. E artık oyunlarda aslında 4 çekirdek istiyor genel olarak.

    Athlon 380 tl ile başladı şuan 450 tl civarlarında. Elbette Ryzen serisine göre çok iyi fiyatı ama çekirdekleri de ona göre. Apu Ryzenlerden birini alır devam ederim diye düşünüyorum ama bir yandan da ikinci el ekran kartı alır zamanla normal bir Ryzen işlemciye geçerim diye de düşünüyorum. Bu arada Apu işlemcilerin de ekran kartıyla kullanılabildiğini hesaba katmak gerek.

    Bu tarz bir yükseltmeyi İntel'de yapacak olsam daha masraflı olacaktı. Üstelik anakart değiştirmek istemezsem daha kıstılı seçeneklerim olacaktı. Şu halimde bile fiyat açısından kardayım hocam

    Bu arada athlon 3000G ile gtx 1650 / rx 560 gibi ekran kartlarına kadar darboğazsız oyun oynayabilen var. Yukardaki incelememde verdiğim iki yabancı youtube kanalı bunu yapmışlar. Ama özellikle Techepipapy overclocklamış hemde 4100 Ghz'ye :D Ben Türkiye şartlarında alırsam 1050 vs alırım.

    Ha 1030'da bile iyi performans veriyor o ayrı malum bütçe.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Mayıs 2020; 1:55:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-675C938D1

    Benim esas sorunum işlemci + Ekran kartı masrafı. Bütçem genel olarak baya bir kıstılı benim. E artık oyunlarda aslında 4 çekirdek istiyor genel olarak.

    Athlon 380 tl ile başladı şuan 450 tl civarlarında. Elbette Ryzen serisine göre çok iyi fiyatı ama çekirdekleri de ona göre. Apu Ryzenlerden birini alır devam ederim diye düşünüyorum ama bir yandan da ikinci el ekran kartı alır zamanla normal bir Ryzen işlemciye geçerim diye de düşünüyorum. Bu arada Apu işlemcilerin de ekran kartıyla kullanılabildiğini hesaba katmak gerek.

    Bu tarz bir yükseltmeyi İntel'de yapacak olsam daha masraflı olacaktı. Üstelik anakart değiştirmek istemezsem daha kıstılı seçeneklerim olacaktı. Şu halimde bile fiyat açısından kardayım hocam

    Bu arada athlon 3000G ile gtx 1650 / rx 560 gibi ekran kartlarına kadar darboğazsız oyun oynayabilen var. Yukardaki incelememde verdiğim iki yabancı youtube kanalı bunu yapmışlar. Ama özellikle Techepipapy overclocklamış hemde 4100 Ghz'ye :D Ben Türkiye şartlarında alırsam 1050 vs alırım.

    Ha 1030'da bile iyi performans veriyor o ayrı malum bütçe.
    Hocam tabii ki Ekran Kartları ile kullanıldıgını biliyorum.Ama mesela 3600 parasına 3400G almak mantıklı mı?Dedigim o...

    Sizin icin en iyi upgrade Ryzen 3 2200G olur. 500-525-550TL ye alabilirsiniz.Onun ustu pahalı olur ve mantıklı olur mu bilmiyorum.

    Intel de bu tarz sistemler zaten kuramazsın.Adamlar da APU diye birsey yok.Sadece goruntu veriyor.

    1650 destekliyorsa enteresan ama bence 1050Tİ ya da RX470-570 ustu supheli geliyor.

    Eskiden olsa Ryzen 5 1600AF F/P idi.Simdi 800-850TL olunca onun da cok bir esprisi kalmadı.




  • huso kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. 3200G pahalı kaçıyor. Şimdi bir fiyatlara baktım da.
  • Şu anakartı bulamadım hiç bir yerde yav. Evdeki takoz kasa yerine küçük bir şey alayım diyorum. Muadili de yok.
    Toplaşın ! Hiç incelenmemiş Athlon 3000G İncelemesi Yapıyorum !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Şu anakartı bulamadım hiç bir yerde yav. Evdeki takoz kasa yerine küçük bir şey alayım diyorum. Muadili de yok.
    Asrock A300 dusunebilirsiniz Hocam
  • huso kullanıcısına yanıt
    Bunlar farklı hocam. Psu yok. Arkada adaptör girişi var onunla çalışıyor. Psu zaten ufak bir kasa kadar.
    https://www.hepsiburada.com/akasa-cypher-m-120w-adaptorlu-thin-mini-itx-kasa-ak-itx04-m3b12e-pm-HB000003D5FN
    şöyle bir kasaya sığıyor.

    Edit:
    A320 diye okudum yav. Normal itx anakart diyorsun sandım. A300 barebone muş. tm-itx e benzer bir anakart var içinde. Nerden getirebiliriz ki bunu?https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini%20A300%20Series/#Overview



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Mayıs 2020; 12:18:13 >




  • Siz niye benim islemcimi sadece TV ünitesi ve oficce işlemlerine layık goruyonuz ya :(


    Toplaşın ! Hiç incelenmemiş Athlon 3000G İncelemesi Yapıyorum !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Mayıs 2020; 16:38:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam estagfurullah ne haddime sadece her isi gorur dedim kotu birsey demedim.Oyunlarda bilgim yok ama tahminim 1050ti ,Rx470 destekler dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt
    espirisine demiştim hocam ya

    Yorumlarınız ve katkılarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Mayıs 2020; 21:55:34 >
  • Ofis için bulunmaz nimet ama Ryzen 4000 APU'ları bekliyorum. GTX 1050 veya GTX 1060 performansı verir belki.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası internette bir yerlerde vega 11'in sentetik testlerde GT 1030'dan %10 daha az performans verdiğini okumuştum. Benim tahminim vega 14 gibi bişey yoksa hemen hemen aynı kalacağı yönünde.

    Kaynağı bulusam ekleyeceğim buraya.


    Bu arada ek olarak belirteyim incelememde bahsettiğim işlemci ailesinin yani Athlon and A-Series Prossesor'un birde PRO modelleri var. AMD iş için onları öneriyor, oyunlar için öteki modelleri. Tabi pratikte Athlon 3000G'nin en ideal kullanım alanı ofis olmakla beraber oyunlarda da performansıyla kotarıyor. Halo: MCC'de multiplayerde sabit 60 FPS'de akıyorum. Ayrıca bizzat çektiğim videolara da göz atabilirsiniz. Resmen 2 çekirdekli Ryzen bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 17 Mayıs 2020; 22:33:29 >




  • Selamlar,
    İnceleme için teşekkürler m atx kasa toplamadan önce çok faydalı oldu.
    Eski nesil Bilgisayarımı (4670k @4.3 gtx 970) sattım yerine konsol aldım şuanda xbox 360, s all digital ve Ps4 durmakta, yani yeni oyunları oynamak gibi bir derdim yok fakat hem ev işleri hem de strateji oyunları için apu matx sistem kuracağım.

    2.el Fiyat bakımından 3000g ile 2200g arasında hiç bir fark yok 2200g üst vega olduğu için ryzene yakınım sizce 4000 i beklemeli mi fiyat Türkiye de ne civarda olur? Ne zaman gelirler?

    Bir de benim göremediğim bir detay var mı 3000g ile 2200g arasında?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N0M4d N kullanıcısına yanıt
    İkinci elde eğer aynılarsa tercihiniz elbetteki 2200G'den yana bulunmalı. İçindeki vega 8 daha üstün üstelik 2200G 4 çekirdekli. Ben uğraşmak istemedim ikinci elle bu korona günlerinde açıkcası. Üstelik uzun zamandan sonra bir masaüstü topluyorum.

    4000 Alınsa çooook daha iyi olur ama pek de uygun fiyata giriş yapacağını sanmıyorum. Yeni anakart olayı da vaar onun. A320'lerle çalışmayacak sanırım. 4000G geldiğinde olsa olsa 3200-3400'LERİN SIFIR FİYATI DÜŞER. İkinci elde yine hak etmedikleri fiyatlarda olurlar ancak. Bütçe varsa (ama hatrı sayılır bir bütçe) o zaman 4000G'yi bekleyin derim. Ancak APU sistemin temel amacı bütçe dostu olması. Bu yönden de bakarsak ve ikinci elde uygunsa yapıştırın 2200G'yi.

    Ek: Sistemde EU4'te var ve gayet güzel çalışıyor Athlon ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-675C938D1 -- 18 Mayıs 2020; 2:7:34 >
  • Teşekkür ederim, aklın yolu bir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.