Arkadaşlar hepinize öncelikle merhaba. Bilgisayarlardan genel anlamda anlayan biriyimdir ama böyle sistem kurma konularında pek kendime güvenemiyorum ve yeterli olduğumu da düşünmüyorum :) Yazın ABD ye gideceğimden ordan pc parçaları alıp getirmek istiyorum daha uygun olduğundan yanlız işte kafam karışık nasıl bir kombinasyon yapsam. bunun içinde siz değerli arkadaşların yardımlarının bekliyorum. ve unutmadan 800$ falan bütçe ayıracağım;)
bir de bir kaç özel isteğim var onları da yazıyım ki yelpaze daralsın ;)
1- işlemci kesinlikle intel düşünüyorum ve i7 2- anakart benim tercihim asus ama gigabyte nasıldır onu pekte bilmiyorum? yani o da eğer iyi derseniz kafama yatarsa ihtimaller arasında :) 3- ekran kartında aşırı kararsızım. 1 gb olsun istiyorum ama :) 4- ram ler ddr3 en güzeli olsun tabii ki zaten onlar ucuz :) 5- psu ve kasa yı burdan almayı düşünüyorum ama onlarada bir öneriniz varsa yazarsanız memnun olurum.
şimdiden ilgilencek ve yorum yapacak arkadaşlara teşekkür ediyorum. saygılar...
800 dolara i7 biraz zor. amerikada fiyatlar biraz uygun olsada böyle bir sistem için minimum 1000 dolar ayırmalısın. Bu arada benim de tek tercihim intel i7 900 lü işlemcilerdir her zaman için. Genellikle bu sitede 1000 doların altındaki maliyetlerde amd tavsiye edilirse de ben katılmıyorum bu görüşe. Biraz daha para biriktirip 1000-1200 dolar yaparsan amerikadan iyi bir intel sistem yapabilirsin.(performansı i7 den aşağı olmayan sandy bridge v.s.)
şimdi 800 dolara işlemci+anakart+ekran kartı olmaz mı diyorsun? zaten komple bir kasa için 1000 ayırcam. 200 doları psu kasa falan diye düşünüyorum belki 300? ama bence 800 e de anakart+işlemci+ekran kartı 3 lü olur? ram zaten 100 falan.
teşekkürler.
ve unuttum söylemeyi ama bu konuyu açtıktan sonra bir kaç yerde bu forumda dahil intel i5 2500 k modellerinin i7 2600k lardan daha performanslı olduğu yazılmış?.. açıkçası baya bir kafam karıştı. arada 100 $ gibi bir fark var? saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: barantr90
ve unuttum söylemeyi ama bu konuyu açtıktan sonra bir kaç yerde bu forumda dahil intel i5 2500 k modellerinin i7 2600k lardan daha performanslı olduğu yazılmış?.. açıkçası baya bir kafam karıştı. arada 100 $ gibi bir fark var? saygılar
tabıkı oyle bırsey yok sadece suankı oyunlarda alınan fps acısından aradakı fıyat farkına degmez dıyebılırız 2500k f/p ıntel ıslemcısıdır suanda
peki şimdi sen ne dersin 2500 mü 2600 mü? 100$ az değil :)
hele bir alalımda bunları güzelce onlar gene kolay iş bunların yanında :) tamam işlemciyi intel 2500k olarak zaten kafamda belirledim şu yazılanlardan sonra. 10 kişiden 9 u i5 2500k diyor;)
pekiiii anakart ve ekran kartı ? bunlar sıkıntı hele ki ekran kartı :)
quote:
Orijinalden alıntı: barantr90 şimdi 800 dolara işlemci+anakart+ekran kartı olmaz mı diyorsun? zaten komple bir kasa için 1000 ayırcam. 200 doları psu kasa falan diye düşünüyorum belki 300? ama bence 800 e de anakart+işlemci+ekran kartı 3 lü olur? ram zaten 100 falan.
teşekkürler.
Dikkat ettiysen tercihin i7 den i5e düşmüş. benim söylediğim rakamlar i7 işlemci baz alınarak hesaplanmıstır.
arkadaşlar yeniden merhaba. 2 tane anakart buldum. MSI olan öneri ve ASUS benim gözüme kestirdiğim. sizce hangisini almak daa mantıklı bir seçim olur?